Máme radšej kúpiť kočík Jane Slalom Reverse 2010?
Ahojte,
tak uz pomaly bude v predaji nova kolekcia 2010, ktora ma mat niekolko zmien, hlavnou je to, ze sportova cast ma byt otocitelna a teda dieta pozera von alebo na vas ... Potom nejake dizajnove veci ako ine kolesa, vanicka atd.
Udajne vsak ma byt aj sportova cast "uzsia" ... a cena o 10-15% vyssia.
Viete nejake info? Ci su rozmery kocika ine? Ci sa oplati nan pockat?
Co teda nan hovorite?
Dakujem za rady, nakolko tento kociar je vo vybere a otazka je, ci sa mam nahanat za 2009 alebo je 2010 celkom rozumnou investiciou?
PS: Su to spanieli, a preto ich slubovany termin marec neviem neviem 😅
nie je tá pôvodná farba celkom čierna, ale ani šedá dačo medzi tým 😉
tak ja pridávam tiež svoj názor, síce ešte jané 2010 nemám doma ale už ho mám vybratý od mája a okukaný z každej strany nie na internete ale v obchodoch (strávili sme v jednom obchode pol dňa 🙂 ) a porovnaný so staršími kolekciami milionkrát, a to v nejednom obchode. Pre mňa je staršia kolekcia vzhľadovo taká klasika ako iné kočiare ale nová kolekcia má super design, a preto som si ho vybrala. Mala som už odložený v jednom obchode aj celú trojkombináciu 2009 ale mne skrátka vadí ten široký športiak, aj keď pre niekoho to je asi nepochopiteľné (hoci vanička by sa zišla aj ta staršia, ktorá je väčšia). Ja si skrátka neviem polročné bábo v tak širokej sedačke predstaviť. Športiaku 2010 sa vôbec nebojím, pretože je porovnateľný s inými kočíkmi a hlavne má otočnú sedaciu časť a ide do úplného ľahu, čo je pre mňa hlavné. Videla som fotky skoro dva a polročného dievčatka v slalome, a to ma presvedčilo a vôbec nemala pokrčené nohy a miesto na sedenie ešte bolo. Keby som mohla, tak dám tie fotky sem, ale je to na jednom poľskom fóre, tak to nebudem zneužívať. A v zime to plánujeme riešiť bez fusaka, pretože podľa mňa ak už bábo chodí, je mu fusak zbytočný, radšej kombinézu a nánožník, no a v kombinéze do sedačky musí vojsť a ak nie tak vyberieme sane 😀 . Ja len baby neviem pochopiť jedno, že ako sa niekomu vojde bábo 1 a pol ročné aj s fusakom a niekomu sa nezmestí ani 9 mesačné bez fusaka. No najlepšie by bolo dať sem fotky. Čo vy nato? Ale aj tak pre mňa jednoznačne Jané 2010 🙂 My berieme celú trojkombináciu a musím sa priznať, ničoho sa nebojím, iba tej malej vaničky ale aj tak som rozhodnutá pre ňu. Lebo športová časť je podľa mňa dôležitejšia a väčšinou kočiare, ktoré majú vaničku super, majú športiak o ničom. A baby neviete či nie je náhodou už aj kolekcia 2011, možno tam bude väčšia vanička? 😀 😀 😀 Aj keď som videla novú kolekciu Concord a tam je tá vanička aspoň teda vzhľadovo totožná s Jané 2010, takže asi veľa sťažností na ňu nebolo.
a ešte chcem poopraviť niektoré príspevky, šporťák 2010 nie je menší ale užší, a to je rozdiel (pretože dĺžka sedenia je cca 92 cm a takú dĺžku má aj starší jané), to len aby to niekoho nemýlilo. uffff ale som sa rozpísala.
a ešte na strane 23 tejto diskusie sú fotky dievčatka, ktoré ma 2 roky a 7 mesiacov a sedí v slalome 2010, tak si ich pozrite
a ešte by som podotkla, že je rozdiel dať tam dieťa v kraťaskoch a naobliekané, aj tá nová vanička, dobrá je pre deti, ktoré sa narodia napr. v zime a potom na jar už nebudú musieť mať fusak...lebo fakt 5-6 mes. dieťa vo fusaku ťažko...
@veqa veď práve, že je to vec názoru, ale nepáčia sa mi vyhlásenia typu, že 2009 je luxus oproti 2010, pretože ja si pod luxusom predstavujem úplne niečo iné a nie iba šírku kočiara. Čítala som aj príspevky na iných fórach a niektorým babám tá šírka na starej kolekcii vadila, pretože malé bábo bolo v ňom pokrivené a nesedelo rovno, a preto presedlali na 2010. Toto si presne myslím aj ja, pretože sme to s polročným bábom v obchode skúšali (ale je pravda, že v normálnom nie v zimnom oblečení), už som tu písala, že som mala 2009 odloženú ale nakoniec som cúvla a len kvôli tej šírke a celkovému širokému vzhľadu. My budeme v športiaku skoro, pretože vanička 2010 je fakt malá, a preto je pre mňa dôležité, aby mal športiak otočnú sedačku, úplný ľah a striešku, ktorá ho zakryje, a to všetko 2010 má, pre mňa je toto "luxus". Mne napríklad príde luxus aj ten poťah, čo má nová kolekcia, podobný neoprénu. Takže pre mňa je tu viac vylepšení. Jediné negatívum je tá šírka ale pozitíva prevažujú. Tým samozrejme nechcem povedať, že 2009 je zlá ale skrátka dotiahli niektoré detaily a podľa mňa k lepšiemu. A okrem toho nepotrebujem, aby mi 14 mesačné bábo sedelo v kočiari vo fusaku, my sme to stále riešili kombinézou a tiež nepotrebujem kočiar pre 2 a pol ročné dieťa, pretože budeme určite kupovať niečo ľahšie a skladnejšie ak samozrejme bude treba, takže mne tá šírka vyhovuje.
a prepáč veqa, ale nemohla som si nevšimnúť, že ak sa tu to diskusie pripojí niekto nový a pýta sa na novú kolekciu 2010, tak ty sa ozveš a píšeš negatíva, zdá sa mi to nefér, ak už píšeš negatíva tak píš aj pozitíva, aby sa mohol každý rozhodnúť podľa toho, čo je preňho dôležité. A k tej tvojej fotečke, nemyslím si, že je pre tvojho drobca ten kočiar veľký, ale je väčší ako iné kočiare a nechce sa mi veriť, že by sa ti do 2010 nezmestil.
@tina129 😀 hej, ja sem veeeeľmi veľa píšem 😀 myslím si, že len píšem aj negatíva, vieš, tie ktoré majú nové jané píšu v podstate len kladné veci a o tom si myslím, že diskusia je, aby bolo pre aj proti...len ja napr. jediné pozitívum vidím v otočnej sedačke, pre to jediné som ho chcela aj ja 😉 a teda to som ho chcela veľmi ☹
@veqa moja ma tri mesiace zajtra a aj s fusaku lodger je nam vanicka este dost velka, stale sme v matrixe...mne staci ze mi sportak vystaci este buducu zimu ked bude mat mala 1,5 roka , lebo ked mal syn tolko tak sme kociar uz predavali lebo vobec v nom nechcel byt...je sice pravda ze ja mam drobcov a nie valibukov tak v tom nevidim problem...a ked nahodou bude mala ina a bude sa chciet dalej vozit aj po 2 rokoch tak sa kupi Jane 2011 alebo 2012 alebo golfky nejake ... ale zase ja nie som za to zeby 2,5 rocne dieta sa este vyvazalo v kociari...
kazda z nas ocakava od kociara nieco ine tak si to nekazme 😠 😠 😠 😠 😠 😠 😠 😠 staci povedat raz svoj nazor a kazdy to pochopi a ni to vkuse omielat stale dookola....
ahojky, tak mám nový slalom 2010 necelý týden, zatím zkušenosti více než dobré, jsme nadšena, já teda šla poprvé to tříkolky a trochu s obavamna a je to v pohodě.... co se týká velikosti, nemám s ní problém, na spaní se tam v pohodě vešel skoro dvouletý syn v zimním oblečení a s hunatou dekou, takže bych v tom problém neviděla.... a jak někdo psal, u dítěte který chodí, si myslím, není nutný cpát ho do kočárku s fusakem, je oblečenej aby mohl být venku a pokud sedí tak myslím nánožník, maximálně deka stačí.... my tak loni odjezdili celou zimu a to že sněhu a zima byla dost 😉 jinak tip kdo bude mít mimčo v zimě v korbičce, já tam loni malý místo fusaku dávala takovou tu vyteplenou zavinovačku od emitexu do autosedačky a bylo to v pohodě🙂
@veqa ale veď toto stále dookola opakujem, treba písať aj negatíva aj pozitíva kočiara, ktorý mám doma a nielen negatíva kočiara, ktorý v skutočnosti doma nemám. Nie je pravda, že tí čo majú doma 2010 píšu len kladné veci, stačí sa pozrieť pár strán dozadu príp. na iné fóra. Ja ho tiež nemám doma ale nemám ani 2009, takže píšem moje postrehy a rozdiely z toho čo som videla a čítala a v žiadnom prípade nehaním 2009 (dokonca som ho ešte nezavrhla, pretože som ho našla v polsku za super cenu a som preto naštvaná 😀) ale jeden vyhrať musí a u mňa je to 2010, aj keď ho možno nakoniec nekúpim, pretože sa rozhodujem aj podľa financií. Každý má na kočiarik rozdielne požiadavky ale tak to má byť, či nie? 🙂
@tina129 nesranduj ze nekupis ten fialovy... som sa tesila ze dame kocikove stretko spolu.... 😀 😀 😀 😀 jeden ruzova a druhy fialovy...
😀 😀 😀 😀 nebojaj, stale som naklonena na 2010 aj keď nikdy nevieš 😀 😀 😀 😀 o tom fialovom sa mi už aj sníva, už len čakám kedy príde známy, aby mi ho prevzal v Poľsku, tak dúfam, že si to dovtedy nerozmyslím 😀 😀 😀
@tina129 jej uz si 31 tt mne sa tak maly narodil...
tak naše bábo sa zatiaľ nechystá 😀 😀 😀 stále nevieme čo to bude, už som myslela, že dnes sa dozviem ale preobjednali ma na ultrazvuk o dva týždne 😒 ale nevadí, hlavne nech je zdravé a nech je všetko v poriadku ..... uups ale sme už mimo témy tak končím 😉
Ahoj,vcera mi prisel Jane slalom 2009 a zda se mi ze ta pohybliva rukojet se nejaka volna, trochu se vikla, je to u vsech nebo jen u naseho kocarku?
@haruka je to u všech kočárků, měla jsem i NOmada a taky to dělalo, taky se viklá korbička na konstrukci 😉
ahojky, jen dotaz jestli už někdo náhodou neprodáváte autosedačku strata 2010 🙂

@spaagetka J03 čierno-modrá. niet deň aby sme s ním nebehali vonku. spýtam sa na reklamáciu??? 🙂