Môžem ísť z pôrodnice s novorodencom s kočíkom?
Ahojte, možno hlúpa otázka, ale termín mám koncom augusta (začiatkom septembra) a nemocnicu mám na pešo 12-15 minút pešo. Môžeme ísť s bábätkom domov kočíkom, alebo radšej ísť autom?
@anonym_autor uvidíš ako sa budeš po pôrode cítiť a podľa toho sa zariadiš.
Urcite mozes ak bude normalne pocasie a ak budes schopna 🙂 ja som napriklad normalne chodit nevedela este cca 10 dni.
Dieta v pohode, jemu je jedno, kde bude spat. Ale budes ty uz schopna prechadzky? Zalezi to od tvojho stavu, ako na tom budes.
@anonym_autor ahoj,nie je to divná otázka.
ja som bola rada , že chodím, nie to ešte prechádzka z pôrodnice. Len z tohto dôvodu by som volila auto. Poprosila by som suseda, známych.
Po cisárskom ani nehovorím .
Možno by mi bliakalo celú cestu domov, asi by som sa bála .
Mala by som robotu sama so sebou, nie ešte s kočíkom 😃
no ako sa budes citit, pamatam prve dni ako ma vsetko dole tahalo a bolelo, plus bleda ako smrt z nedostatku hemoglobinu, bola som rada, ze po mna prisli, plus velka taska s vecami z porodnice
Samozrjeme že áno.
Byvam na sídlisku a na sídlisku mame aj pôrodnicu. Domov pomaličkym krokom nám to trvalo asi 15 min. Bola som rada, že po 4 dňoch zavretá na izbe som bols konečne na vzduchu
A pohybom sa skôr dostaneš spat do formy
Áno, kľudne môžeš ísť s kočíkom. Keď sa na to budeš cítiť. Ja som išla dokonca MHDckou.
Nepises, ci by si isla sama, ci s niekym. Lebo okrem dietata mas so sebou kopec veci, velka taska/kufor. Kto by ti pomohol s kocikom do domu/bytu.
@anonym_autor asi áno, neviem či 15 minút pešo je blízko nemocnice…. Ja som mala rýchly bezproblémový porod a teda na žiadnu prechádzku som sa necítila 3 dni po pôrode. Tiež to bolo v polovici augusta prepúšťali nás do horúčavy, ja som mala malo železa, bleda som bola, inak fyzicky ok. Volila by som určite auto a nepremýšľala takto dopredu, že idem pešo. Inak aj na prvej prechádzke po pár dňoch som cítila, že telo proste dostalo zabrať aj pri ľahkom rýchlom pôrode, išli sme pomaly, do kopca som sa zadychala. Telo si musí zvyknúť na chôdzu aj bez bruska, mapa som aj sťahovací pas abx mi tam všetko držalo. A to opakujem rýchly porod 🫣 skoro žiadne šitie, športovec aktívny
V prípade núdze by to šlo, ale za mňa lepšie autom 🙂 fakt záleží, v akom stave budeš a kedy ťa pustia. Mňa pustili na 3. deň, pôrod ľahký, šitie minimálne, nemala som anémiu ani nič… a vykročila som z auta plná energie, no po chvíli ma také bolesti zrazu chytili, že som sa ledva došmatlala domov (parkovali sme cca 150 m od bytu, lebo pri nás bolo plno). Inak týždeň po pôrode som už prechádzky zvládala v pohode.
Tak ja by som nepresla sama so sebou, nieto este s kocikom, kufrom a celou vybavou. Bola som po sekcii, nohy neskutocne spuchnute… A nevies ake bude pocasie, ja by som urcite volila auto. Plus take male babatko by som sa bala aby neofuklo alebo co ja viem co.
S prvou dcerou som bola rada, ze som presla ku autu. Pozasivana, ubolena, prva prechadzka po tyzdni a musela som ist domov po par minutach, lebo ma priserne rozbolela hlava. Po druhom porode som nemala ziadne poranenia, hned po prichode domov sme sli von na prechadzku, so starsou na ihrisko, fungovala som, akoby som ani nerodila.
Akože vo veľa nemocniciach majú napísaný zoznam kde majú podmienku že pri odchode z nemocnice máš mať autosedačku (vajíčko).Lenže nie každý má auto a 15 minútová cesta v kočíku určite tomu dieťaťu neublíži
Ja som bola taka nevyspata, lebo cele noci babatka plakali na striedacku, ze by ma asi slahko kdesi o zem, kebyze idem pesi..
Inak, nevidin problem, ked vladzes... Sak veci nalozis do kocika alebo partner odnesie
@anonym_autor Uvidis, ako sa budes citit, ja som mala porodnicu tiez do 15 minut pesi, mozno len 10, ale dvakrat sekcia,plus veci. Nechala som sa vzdy pekne odviezt rodinou aj s babatkom. S druhym by som to asi zvladla, druhu sekciu som zvladla lepsie, ale zas by som sa bala kvoli cerstvej rane po sekcii. Predsa, pri takej namahe ma aj bolievalo brucho
tak zalezi kto pojde s tebou. tlacit kocik nie je sranda nadvihnut na obrubnik... plus veci z porodnice.
Predpokladam, ze nepojdes sama. Ak to pocasie dovoli a budes sa na to citit, tak kludne. Ja som nemala po porode ziadne problemy a od prveho dna doma som chodila s detmi na prechadzky.
jedno bábo som rodila v polovici júna. bolo neskutočne horúco. Manžel pre nás prišiel, išli sme si sadnúť do cukrárne - vonka, na zmrzlinu a zavolali si taxi. Bábo spalo v prenosnej taške.
odpoveď na tvoju otázku - určite môžeš. Jedine by som nešla ak by bola búrka.
moja známa cestovala z pôrodnice domov autobusom SAD. Keby nevidím - neverím. Ešte som sa jej opýtala či už z pôrodnice - lebo mali aj bábo vo vajíčku, odpoveď že áno, že porodila pred pár dňami. Plný autobus ľudí, našťastie bolo leto, nie usmoklená jeseň.
Ja napisem opacne😃 nejake 2 3 hodiny po kazdom porode (rozne dlhe a sita) som sla na izbu peso a decka som si tlacila vo voziku pred sebou. S chodenim som nemala ziadne problemy. Keby mam nemocku v pedej dostupnosti, tak idem isto peso... po poslednom porode ma bolela lonova kost po dllllhej prechadzke.
Uplne v pohode mozes ist aj s kociarom a mozes sa citit uplne skvelo... vela stastia
Mam pôrodnicu dalej od domu, tak sme isli autom. Keby bola blizsie, tak by som kludne isla pesi. Hned v den príchodu domov som isla s detmi na prechadzku (aj po sekcii, aj po prirodzenom porode). Ako ma po sekcii postavili na nohy, tak odvtedy som chodila a chodila. Aj vdaka tomu som sa rychlo zotavila po oboch pôrodoch
Ja len takú praktickú pripomienku - všetky tie saky paky ako budete niesť? 😀 Minimálne ten veľký kufor by sa mne ťahať nechcelo po ulici. Ja som sa cítila super, hojila rýchlo, takže aj nákup sme cestou dali, no toto dopredu nevieš 🤷
Fuha,ja som ledva presla do auta. Nie este 15 minut peso 😀
@anonym_autor kludne mozes ak sa na to budes citit.. babatku je suma fuk, ci ide vo vajicku autom, alebo v kociku... ja za seba by som sla autom, odniesla vsetko domov a potom mozete kludne na kratku prechadzku ist...
@anonym_autor uplne v pohode, ved len prejst k autu mi zabralo 10 minut 😉 a nez som presla este neo a porodnicu, tak som pol hodinu behala, bo som im davala darceky za ich pomoc. Prvy porod som tiez musela k autu celkom par minut, nez clovek prejde tie velke arealy, tak to trva

Kľudne kočíkom, bude to pekná prechádzka.