Pomôžte s výberom kočíka

moonlightka
1. jún 2012

Ahojte aky kocik je vhodny pre zimne babo-november. Mal by byt:

Skladny-do auta, nie tazky
Vanicka-priestranna, tepla
Kolieska –vhodne aj do snehu, (neviem ci hrubsie ale urcite vacsie), napevno alebo nie?

Sportova cast- polohovatelna, sedatko –nie rovne ale trosku zosunute dozadu
Mozne otocit opacne aby som videla dieta
Vaha-na kazdoenne vyberanie z auta

Vajicko-rychlo naklikatelne, neviem ci sa lisia velkosti vajec, ale zda sa mi ze niektore su strasne uzke.

Je vhodna na zimu trojkolka s jednym kolesom v predu alebo s dvoma?

Dakujem.

yanielka
1. jún 2012

to mas tazke kazdemu vyhovuje nieco ine ale kazdopadne skladny a lahky urcite nebude velmi vhodny aj do snehu. My sme pri prvom dietati mali peg perego Pliko P3 bol skladny a lahky ale otrasny do snehu, takze sme potom prikupili trojkolku hauck za par supov a ten isiel cez blato, hlinu, sneh, vodu bol super ale nevozila som ho v aute. Len sme zase riesili defekt. Takze treba zvazit. A do snehu urcite je vhodna aj trojkolka s jednym kolesom, je to o zvyku. Pre druhe sme kupili concord fusion, myslim, ze taky kompromis medzi tazkym a lahkym pretoze ja ho potrebujem kazdy den skladat do auta, ale uvidime ako budeme spokojni, pretoze rodim az v auguste.....

kiwi82
1. jún 2012

@moonlightka ahoj, ja som už vyskúšala niekoľko kočíkov a poviem ti, čo asi aj vieš, že žiadny nie je ideálny. Z tých čo som vyskúšala mi príde najideálnejší Jané nomad a jané slalom. ale sedačka sa nedá otáčať. ale zdá sa mi, že otočná sedačka je na úkor veľkosti, teda tie kočíky s otočnou sedačkou majú menšie lôžko ako tie napevno. jané nomad aj slalom majú dlhé lôžko a moja takmer dvojročná sa vpohde vyspinká v slalome a má tam pohodlie. na slalome sú nafukovacie kolieska na nomade gumené ale dajú sa dokúpiť zadné nafukovacie. jané najú jedny z najvačších vaničiek na trhu ľahko sa naklikávjú a to aj vajíčko. ja by som volila vajíčko Rebel pro. nie stratu. tá sa mi zdá menšia. teda užšia. rebel je vačšia. Poskúšaj v predajniach a potom možeš skúpiť aj tu na koníkovi. ja by som si nový kočík nekupovala, lebo ked ti nebude vyhovovať možeš ho posunúť dalej a kúpiť iný tiež použitý za dobrú cenu. tak držím palce, nech niečo dobré vyberiete 😉

mirka285
1. jún 2012

takychto tem je tu milion...ziadny kocik nie je dokonaly a kazdemu vyhovuje nieco ine...odporucam ti vybrat si tri kociky ktore splnaju tvoje poziadavky a potom si vyhladat o nich temu.

ichbinich
1. jún 2012

Ja mam Brio GO a splna tvoje predstavy (mam decembrove dieta):
Skladny: stlacis dva gobmiky a posunies rucku do predu, dalej padne sam a je zlozeny. Rozkladanie: potiahnes rucky, zdvihne sa sam, zaklikne a je to. Ked som ukazovala skladanie kolegovi, ktory vtedy uz mal kupeny kociar, tak mu padla sanka 😀
Vanicka: jedna z najvacsich, pokial viem, a je to svedsky kociar, takze ja na zimy 😉 Z neprefukatelnej latky.
Kolieska vpredu dost velke otocne, ale aretovatelne, vzadu velke. Sneh, luka, dokonca piesok - vsade som presla 😀
Sportova cast: polohovatelna, extra polohovatelny chrbat a nohy (ale nie do uplneho 180° lahu, iba do asi 170°). Ale moj syn nemal s tym problem.
Sprotova cast sa dat aj tak aj onak - a to aj s dietatom vnutri!!! A sklada sa tak isto lahko, ked je sedacka oboma smermi, netreba nic prehadzovat.
Vaha: sportak 11,5kg.
Vajicko: ma adpatery, uz maju aj adaptery na Maxi Cosi, ja som mala origos Brio, niekomu sa nepozdava, moj bol v nom do takmer 15 mesiacov. Na nakupoch sme casto naklikavali vajicko na konstrukciu.
Kolesa nie su nafukovacie, ale zo specialnej gumy.
Trojkolky byvaju dost dlhe, neviem. Ja preferujem stvorkolky.

kalifa28
1. jún 2012

súhlasím s @ichbinich, ešte dodám, že je maximálne odpružený a tichučký a má ooobrovský nákupný košík. 🙂

tilly
1. jún 2012

@ichbinich tvoj maly je o mesiac mladsi ako moj maly, zmesti sa ti do bria v pohodke? myslis, ze este na jesen resp. v zime sa zmesti?

moonlightka
autor
1. jún 2012

@ichbinich idem ho hned kuknut co je zac...dakujem 😉

bazulka
1. jún 2012

Ahoj, to si popisala uplne idealny kocik 🙂
Podla toho, co som si kedysi studovala o kocikoch, tak trojkolka je menej stabilna a mozes mat trochu problem pri vychadzani na obrubnik, ak by si predne kolecko/kolecka nemala zaaretovane (so zaaretovanym sa ale horsie karuje).
My mame BeYou 2012 od teutonie. Sklada sa super. Vykliknes vanicku a kolecka poskladas. My mame Seat Alteu (malu, nie XL) a do kufra v pohode dame kocik, vanu a este velky kufor. BeYou je tazsie ako ostatne rady od teutonie asi o kilo, ale najlepsie sa sklada. Najlahsi je tusim funsystem.
Co sa tyka vanicky, tak moja droba ma skoro 7kg a 62 cm a zatial by som ju tam dala aj so zimnym fusakom. Myslim, ze nejaka 7-8 mesacna bez fusaku by tam este mohla vojst (a to je velka). My na zimu pojdeme uz do sportaku, tak som velkost vanicky moc neriesila. Kamoska ma bugaboo cameleon a ten ma obrovsku vanu.
BeYou sa daju otocit riaditka, ale kocik sa trochu horsie ovlada. Parkrat som ho otocila, ked bol silny vietor, ale popravde si viem predstavit bez otocenia zit. Vzdy vies kocik tahat za sebou a to je rychlejsie ako davat dole tasku a preklapat riaditka ;) Vana, sportove sedatko sa da nakliknut aj smerom k tebe aj smerom von, ale to som teda nikdy neriesila.
V snehu sme s nim zatial neboli, ale ma dobre, stabilne kolecka. popripade sa daju lahucko vymenit za terenne (myslim, ze sa daju alebo aspon dali dokupit).
Vajce nemame od teutonie. Ale to ich vajco je relative velke v porovnani s ostatnymi. Mne vsak vadili vysledky bezpecnosti. Mame roemer. Nenaklikavam ho na kocik, nosime vanu zo sebou a malu prekladam. Ale vies kupit system, ktory ti umozni nakliknut roemera aj maxi cosi (len tak klik).
Sportak sa da polohovat, ale este neviem ako (este sme vo vani) 🙂 ale pozriem sa, ak budes chciet.
Inak je to super kocik - akurat ma trochu nemoznejsiu brzdu, ale na to sa da zvyknut.
Dufam, ze aspon trochu pomohlo, aby si si vedela skrknut v zozname 🙂

moonlightka
autor
1. jún 2012

@bazulka jej bazulka tento ma oslovil este viac..co ti na tych vystelkach bezpecnosti na vajci vadilo? Ja neviem ako to budem riesit bo moje rana budu take ze beriem male dieta do vajca...berem aj vanu...ideme autom s velkym dietatom do skolky...nie je to daleko ale ani blizko takze male by malo byt v pohodlnom vajci a potom ho bud nakliknem s vajcom alebo prelozim do hlbokeho...no neviem...bude to hroza... 😝 preto potrebujem pohodlne vajce, dobru sirsiu vanu a hlavne rychlo skladatelny a nie tazky 😉

moonlightka
autor
1. jún 2012

@bazulka a mozno by mi stacilo len to vajce a vanicka...do aprila..potom poriesit nejaky sportovy ...no neviem

ichbinich
1. jún 2012

@tilly:
Ano, este sa mi tam zmesti v pohode. Ale uz ho pouzivame velmi malo, iba ako naladny kociar na vacsie nakupy 😀 Inak chodi pekne peso. Nemam sajnu, ci mi v zime este bude este vobec chciet byt v kociari. Teoreticky by mal miesta dost.

ichbinich
1. jún 2012

@moonlightka:
Ja som trepala vajicko plus vanicku a prekladala myslim iba raz... Bolo to v zime, a to sa mi vobec nepozdavalo, vyberat maleho z tepleho auta a prekladat do studenej vanicky. Mala som Emitex zavinovacku do vajicka zimnu, takze som potom uz iba naklikavala vajicko. Ked sme boli vonku, ostal zababuseny v zatvorenej zavinovacke, vnutri som zavinovacku otvorila a bolo. Samozrejme, ze na dlhsie trasy som ho prekladala do vanicky, ale na nakup nie. Navyse ked spal, tak mohol spat dalej. Ja som najklikavanie vajicka vyuzivala vela a rada.
Mne to znie, ze na presun vacsieho dietat do skoly ti uplne postaci nakliknute vajicko. Nesmies zabudnut, ze ked budes brat aj podvozok aj vanu, je kufor auta plny.

moonlightka
autor
1. jún 2012

@ichbinich dakujem za upozornenie si zlata 😉

bazulka
1. jún 2012

@moonlightka Pozerala som testy bezpecnosti na ADAC-u (www.adac.de). Nejde mi teraz nacitat ich stranka, aby som to nasla. Posledne roky boli na tom najlepsie maxi cosi a roemer. Chcela som strasne vitaza - uz neviem ktoru maxi cosi - som rada, ze sme ju nekupili. Mala je slon a neviem, ako by do nej zachvilu vosla 🙂
Dnes by som to uz mozno neriesila - teutonka ma tu sedacku naozaj vacsiu a asi to bude pre vacsie babo pohodlnejsie.
@ichbinich ma pravdu, ze je prakticke mat naklikavaciu sedacku. U nas nakupuje tato a rozhodli sme sa naklikavanie dokupit, az ked nam to bude chybat. A zatial nechybalo. 🙂
Len som chcela povedat, ze sa nemusis viazat na sedacku od vyrobcu kocika, lebo sa da dokupit mechanizmus, ktorym nakliknes aj inu sedacku. Len sa treba spytat v obchode.
Este mozno len tak okrajovo, ze v sedacke by babo nemalo byt moc dlho, tusim sa odporuca max 3 hod. Ale to asi nebude tvoj pripad...

moonlightka
autor
1. jún 2012

@bazulka jasne to bude urcite tak do hodiny...hmmm ja neviem ...mam dilemu 😀

iwky
1. jún 2012

@moonlightka ahoj. Podľa mňa je najideálnejšie kúpiť hlboký kočík s vajíčkom a neskôr osobitne športový kočík. Ja som vyskúšala hroznú polskú atrapu Baby smile V-max asi dva týždne a zlomila sa konštrukcia, je príšerne ťažký, nemotorný a tá športová časť vyzerá tiež zle. Potom som mala nemecký ABC disign Rodeo a ten je síce ľahučký, skladný aj športová otáčavá časť mi vyhovuje, o keďže mám októbrové bábo v zime to bol otras, bol trojkolesový a do toho predného kolieska sa zasekával sneh, ktorý tam potom primrzol a koliečko nešlo otáčať. Teraz mám športový Quinny speedi a ten je úžasný. Ale vaničku neodporúčam, lebo je veľmi maličká a naopak športový je veľmi priestranný. A ak sa ti už štvormesačné bábo do vaničky nezmestí tak do športového bude ešte skoro, lebo nejde ani úplne do ľahu. No tieto nafukovacie kolesá sú výborné. A mám kamarátku ktorá ma kočík TFK JOGGSTER TWIST a ten je najúžasnejší kočík aký som kedy videla. Má nafukovacie kolesá, ktoré v zime idú aj v snehu jedna radosť, priestrannú vaničku, brzdu... takže ak chceš isnvestovať viac, odporúčam tento. Ale neviem posúdiť objektívne ako sa skladá to som si nevyskúšala.

moonlightka
autor
1. jún 2012

@bazulka pozeram aj nejake propagacne videa a ten be you sa mi zda ta vana taka priestrannejsia od toho brio go...musim este pohladat

https://www.youtube.com/watch?v=3ZnkwTkBQgk


https://www.youtube.com/watch?v=i7MfpjKf5QM
moonlightka
autor
1. jún 2012

@iwky kuknem ho 😉

moonlightka
autor
1. jún 2012

toto sa mi tiez velmi paci ale neviem ci to nie je velmi tesne...hlavne ta vana a vajce

https://www.youtube.com/watch?v=-k0QLkWdQdw
bazulka
1. jún 2012

@moonlightka Premerala som ju - vnutorny priestor je dlhy nejakuch 82cm, siroky v strede nejakych 32, hore sa mierne rozsiruje a dole mierne zuzuje. Je to ale comfort-plus a nie made for you. To neviem, ake je velke.

moonlightka
autor
1. jún 2012

@bazulka dakujem 😉

randrea
1. jún 2012

my mame teutoniu BeYou a som velmi spokojna, mame jesenne babo, takze sme si s nim uzili aj zimu v snehu a nebol ziadny problem, dokonca som nemusela ani zaaretovat kolieska. Je pravda, ze je trochu tazsi, ale vyborne sa ovlada, ma velku vanicku,nas maly ma 8,5 mesiaca a je stale tam, iked uz trochu nadoraz, ale uz ideme do sportaku. Ten ma polohovatelny chrbatik az do uplneho lehu, da sa otacat. Co sa tyka skladania, je to jednoduche. Takze jednoznacne odporucam.

babika22
5. okt 2012

ahojte co si myslite o kociky zopa jumper?kto ma skusenosti s golfikmi diky moc monika 😉

georgia333
6. okt 2012

@babika22 golfik je na rýchli presún ale určite pohodlie dieťaťu nevytvorí, ak chceš v ňom kočikovať tak si pozri pohodlnejší kočík, rýchlo skladateľný

babika22
4. nov 2012

@georgia333 ahoj mno us som ho kupila je ozaj dobry 😀

anidadi
4. nov 2012

🙂 🙂 i. ooo , esprit top kočiar , mala som jeden kočiar 10o% spokojna , hlboka vanička , športova čast dokonala . naj kočik . hm teraz som ho dala na bazarik môj drobček ma 3, 5 r. ale ešte sa zmesti 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 .

kovalakova
5. apr 2013

ahojte.. reagujem na brio go.. bola mi posunuta informacia ze brio go 2010 je mensie-nizsie ako model 2011 a 2012.. je to pravda... aj naprava s vacsimi kolesami sa da kupit len na 2012.. kto mi vie odpovedat ? prosim napiste

drobcek11
5. apr 2013

ja som dnes obdrzala kocik z polska a som velmi spokojna super cena a aj kvalita je fajn, kolesa su uzasne vanicka aj vsetko je lahunke takze nemam problem, dlho sme sa rozhodovali hladali ale ani v jednom obchode sme nenasli to co sme hladali, takze vrelo odporucam kocik Mikado Aston

kiakocikovsvet
7. apr 2013

@kovalakova Brio Go ma stále rovnaký typ konštrukcie a menšie od neho je Brio sing, zákazníčky ich porovnávajú, ale to sú dva typy kočíka