icon

Problémy s predajom poľských kočíkov

17. sep 2025

Ahojte. Snazim sa predat uz 2hy kocik a aj ked je fakt v super stave a s kopou dokupeneho prislusenstva (povodne za cca 600e) teraz pytam tak tretinovu cenu a nikto nic. Ani obraz ani zvuk.
Je to kocit kupovany v PL a nechapem preco tieto kociky maju fakt zlu reputaciu. Ja som mala 3 kociky (vsetky z PL) a s kazdym som bola nadmieru spokojna.
Otazka znie PRECO nikto nechce fakt dobry kocik len preto ze je polsky? Prosim vysvetlite mi to. Dakujem
PS: prosim len slusne komentare, vdaka

Strana
z2
anonym_33cce5
17. sep 2025
@anonym_autor

@simona92101 podla mna az taky gyc to nie je. Cybex ma podobny dizajn
Ale ja chapem ze kazdemu sa nepaci to co mne. Tento som predala ale teraz mam sivy Bexa a 3kombi...

@anonym_autor a podľa mňa to gýč je. Tá kombinácia kvetov a zlatej farby je taká osadnícka. A tie polské ,,lode" sú čistá katastrofa. Z druhej ruky by som kúpila len značku. Poliaka nikdy.

pieksamaki
18. sep 2025

@anonym_autor je toho vela na trhu.....

anonym_436f6a
18. sep 2025

Och to vôbec, skôr daruj. Ja často mením kociky, kupujem, predávam, nové, aj z druhej ruky. Mám skúsenosti dosť a je to fakt ťažko teraz a to hovorím o prémiových značkách. Každý chce vec v tom stave, výbornej kvality za pár korún. Poľsky kočík ti z druhej ruky neumrie za 200€ nekúpi…prepáč, sle to si väčšinou kupujú ľudia, čo nemajú alebo nechcú moc investovať a takí by už očakávali skôr darovanie, keď je kočík po niekom. Šanca je naozaj mizivá, ak nemáš Cybex, jool, bugaboo, thule a pod.

anonym_e3529c
20. sep 2025

mne osobne sa dizajn polskych kocikov (vacsinou to je na jedno kopyto) nepaci, su velke, mohutne a tazke

anonym_379808
20. sep 2025

@anonym_autor lebo všetci chcú teraz všetko zadarmo. Kto si potrpí ten si kúpi aj drahší značkový. Ja som predávala nový Kocik áno tiež poľsky aké kvalita dobrá a ani obraz ani zvuk.
Nakoniec som ho darovala maminke v núdzi.

ravehami
20. sep 2025

Podla mna z druhej ruky ficia tak thule za vyssiu cenu…inak 200 eur za pouzity kocik nedam ked novy stoji 600 a je to nejaka random znacka 🙂

oblecenie99
20. sep 2025

Ak prihodis k tvojej cene 50, 100 eur, máš použitý značkový. A proste keď môžeš mať za tú cenu (alebo za trošku vyššiu) značkový (často vysnený), nekúpiš poľský. Ja som tiež tri mesiace predávala terenny Jané Crosswalk (trojkombi), lebo to bol úžasný kočík,.lenže v našom aute zaberal hrozne veľa miesta, rozhodla som sa pre mestský kočík, a nič (doslova mi naň napísal len jeden úchylák), no a potom sa mi ozvala mamička, ktorá takto nevedela predať svoj Cybex Melio (len športiak). Ona potrebovala tereniak, ja mestský kočík, tak sa ma spýtala, či nevymenime. Vymenili sme, ja nadšená (aj keď od toho Cybexu máme lepší kočík, ten Cybex je taký záložný u našich, aby sme nemuseli ku nim vláčiť náš), ona nadšená, čiže super. Ja som už len dokúpila z bazaru z Čiech vaničku. Predtým som predala kočíky brutálne rýchlo, teraz nejak nešlo.. ale počas predaja toho Jané som kúpila Greentom dvojkombi nový, z predajne, a bol v brutálnej akcii, tak možno aj preto: tie nové kočíky, ako pozerám, nie sú drahšie, než boli pred piatimi rokmi, keď som mala syna.

Za seba viem napísať, prečo by som nekupila polsky z bazaru (mám skúsenosti, ja často menim,.predávam kočíky):
1. Celkovo sa mi nepáči ten dizajn, sú to robustné kočíky, zvyčajne výzorom "na jedno kopyto".
2. Zaberajú veľmi veľa miesta, či už v byte, tak aj v aute. Kazda máme nejakú konkrétnu predstavu o funkciách, ci skladovacie možnosti, a mne napríklad poľské kočíky v tomto vôbec nevyhovujú: potrebujem do mesta praktický kočík, ktorý sa zmestí VSADE, nebude ťažký, aby som ho mohla v prípade potreby aj zdvihnúť s dieťaťom, ale za to musí byť pevný, nesmie sa rozhegať, musím ho vedieť poskladať prakticky jednou rukou, ma zaberať aj v aute minimum miesta, a najmä sa musí ovládať veľmi veľmi jednoducho, aby som ho mohla vytočiť ak treba len jedným ukazovákom - toto mi pri poľských kočíkoch nehrozí.
3. Ak ide o trojkombjnaciu, tak to vajíčko z poľskej trojkombinacie nespĺňa ani bezpečnostné ani ďalšie štandardy (maličké, so slabými vložkami), čiže je zbytočne. Keď už kupujem trojkombjnaciu, tak iba takú, ktorá má kvalitné vajíčko, ináč to nemá zmysel.
4. Jeden jediný kočík som mala pre syna kúpený nový, synov prvý športiak, a ten bol poľský. Konkrétne Kinderkraft Cruiser. Použitý bol dvakrát a ihneď som ho predala, lebo mi vôbec ale vôbec ten kočík nesadol. Mala som predtým aj potom iné, značkové kočíky a to sa proste nedalo porovnať, látka, materiál, funkcie, a najmä ovládanie. Ten poľský bol v porovnaní s hociktorym naozaj ako z Kinder vajíčka.
5. Vzor, ktorý si tu dala sa ťažko predáva. Teraz ficia jednoduché vzory, čiernej šedé, béžové farby.. ja som mala (aj mám) AJ uletenejsie kočíky, lebo mne sa páčia aj také farebné verzie (napr. mojím top kočíkom bol a je Greentom, či už ako bugina, tak aj ich kombinácia s vaničkou, alebo Mamas and Papas mali tiež také odvážnejšie vzory, či Elodie Details), ale takých z nás je menej no...
6. No a ešte tak všeobecne, prečo som išla teraz pri dcére aj ja do nového: okrem vyššie spomínanej akcie na cenu (fakt sa oplatilo), to bola záruka. Zistila som totiž, že ak máš problém s kočíkom, neexistuje žiadny servis, kde sa ti naň pozru. Tie srubky nevieš ani doma rozšrubovat, chce to špeciálne klúče, každá značka je špecifická. Ja som kedysi pretelefonovala všetkych opravarov aspoň bicyklov v KE a nikto nebol ochotný. Čiže ak máš kúpený použitý, stane sa, že to chce už nejaké kontroly, opravy a nenájdeš nikoho, kto sa tomu dnes venuje.

oblecenie99
20. sep 2025
@anonym_436f6a

Och to vôbec, skôr daruj. Ja často mením kociky, kupujem, predávam, nové, aj z druhej ruky. Mám skúsenosti dosť a je to fakt ťažko teraz a to hovorím o prémiových značkách. Každý chce vec v tom stave, výbornej kvality za pár korún. Poľsky kočík ti z druhej ruky neumrie za 200€ nekúpi…prepáč, sle to si väčšinou kupujú ľudia, čo nemajú alebo nechcú moc investovať a takí by už očakávali skôr darovanie, keď je kočík po niekom. Šanca je naozaj mizivá, ak nemáš Cybex, jool, bugaboo, thule a pod.

@anonym_436f6a No a ešte presne to, že teraz ficia nejaké konkrétne značky, ktoré si aj vymenovala. Ja som tiež tri mesiace nepredala teraz, lebo ten Jané (vyššie spomínam) mal jednak veľmi špecifický dizajn, ktorý sa nemusí páčiť každému a značka ako taká fičala pred rokmi, je dobrá, ale proste všeobecné neznáma.. tiež často menim kočíky (lebo ma to baví) a do vyhľadávača zadavam vždy konkrétnu značku, ktorá sa mi páči, vyhovuje, či chcem vyskúšať, Poľska značka ma nikdy nenapadla.. 🤷

najjulinka
20. sep 2025

Kedysi polske kočiky mali uplne o ničom tvarovane ručky a vždy boli brutal ťažke a neskladne a dizajn taký akokeby to ani dizajner nevidel...... Neviem ako dnes... ostala som po rokoch verná Peg-Peregu... predtým som mala aj Inglesinu a jeden mám, ale to finančne nebolo utiahnutelne, aby som to vyskladavala a aj menili presne uchycovací system, ked som začala svoju kočikovu eru.... takže Peg-Perego od ruky, aj nový už roky rokuce..... Momentalne si stačím so staršími kuskami, ktoré stále ZATIAL držia.... No a jeden Greentom pre jeho spratnosť a halvne hmotnosť.... Tú hmotnosť mavali tie Polske hroznu.... ked priratam decko a nakup a dennodenne použivanie a vláčenie, tak za tie roky by to boli tony navyše čo by som natahala...

minutka
20. sep 2025

To nie je o pl. Kazda mamicka chce novy. Ja som mala problem s DAROVANIM 1000€ kocika. Britax big. Paradna kara. Normalne mi luto bolo.

gregik66
20. sep 2025

Podla mna je problem v dnesnej dobe predat vsetko. Od oblecenia, cez hracky, az po kociky. Ja predavam bugaboo co je kvalitna znacka, idem ozaj pod cenu a za skoro pol roka nic 🤷🏼‍♀️

anonym_ded215
20. sep 2025

@anonym_autor neviem. Za mňa je toto taký fenomén vo všetkých oblastiach. Vidím, ako ženy predávajú značkové veci za cenu takmer nových a míňajú sa jedna radosť. Potom dám na trh niečo podobné výhodnejšie, aby som to rýchlo predala a stojí mi to v skrini ďalší rok, kým sa nerozhodne darovať to. Ďalšia vec, ktorú nechápem - lacné kusy oblečenia ako spodné prádlo, tričká .. po eure kus a nič. Dáš draho, nechcú. Dáš lacno, si podozrivá. Ja osobne teda na bazároch predávať evidentne neviem. Síce som ti na otázku neodpovedala a ani neporadila, ale aspoň vidíš že sa to netýka len kočíkov. Pre mňa je toto obrovská záhada.

vanilka83
20. sep 2025

@anonym_autor pretože každá,ktorá má peniaze chce moderný kočík, nie obrovsku ťažkú kravu,ktorá sa ťažkopádne skladá do auta. A poľské kočíky sú v podstate všetky také retro konštrukcie aj vzory. A potom samozrejme ako vidíš po využití ťažko predajné. Každá radšej investuje do značkového,lebo vie ze ho potom ľahšie preda. Ale celkovo veľmi veľa je toho na bazaroch,musíš porovnať aj ceny iných kocikov na bazaroch, či taky poľský použitý kočík nepredavas vlastne za cenu použitého značkového kočíka...

janababana
20. sep 2025

@anonym_autor neviem ako ine mesta, v BA je kopec dobrych kocikov zdarma v darovacich skupinach, v pouzitelnom stave. Kocik z druhej ruky za 200€ by som nechcela, je to macka vo vreci po technickej stranke. A polske kociky preto ludia nechcu, lebo v kazdej predajni ti povedia, ze tie polske su horsie ako nemecke napr, maju tazsiu a slabsiu konstrukciu. A teda, tento kocik co mas ty je vec vkusu, kombinacia zlatej a cervenych kvetov… nie kazdemu sa to paci

jablkovastrudla
20. sep 2025
@anonym_ded215

@anonym_autor neviem. Za mňa je toto taký fenomén vo všetkých oblastiach. Vidím, ako ženy predávajú značkové veci za cenu takmer nových a míňajú sa jedna radosť. Potom dám na trh niečo podobné výhodnejšie, aby som to rýchlo predala a stojí mi to v skrini ďalší rok, kým sa nerozhodne darovať to. Ďalšia vec, ktorú nechápem - lacné kusy oblečenia ako spodné prádlo, tričká .. po eure kus a nič. Dáš draho, nechcú. Dáš lacno, si podozrivá. Ja osobne teda na bazároch predávať evidentne neviem. Síce som ti na otázku neodpovedala a ani neporadila, ale aspoň vidíš že sa to netýka len kočíkov. Pre mňa je toto obrovská záhada.

Neviem ja som predala dokopy asi 9 kocikov a nikdy to netrvalo viac ako tyzden. Druhemu synovi som kupila bgb cameleon za 175 a po 1,5 roku som ho predala za 150. A to bol kocik doslova so vsetkym-drziak na pohar, fusak, taska na plienky, prsiplast a adaptery na autosedacku. Prave preto ze bugaboo je overena znacka a viem ze odvozi este x deti.
Polske kociky nepoznam ale ked som pozerala nejake no name znacky tak sportova cast bola neprakticka a tazka, zle sa skladala do auta.
@anonym_ded215 ja som teraz zacala predavat po mladsom veci a prave preto odmietam davat oblecenie po eure, po dvoch. Mladsi ma 90% veci z nextu, su kvalitne a ziadne fliaciky alebo dierky tak tomu dam aj zodpovedajucu cenu. Za par msiacov som predala veci asi za 250 eur. A to sme v krajine kde je oblecenie lacne a ludia nim strasne plytvaju. Keby sa mam trepat na postu s dvoma trickami za 2 eura radsej to dalej damam so charity shopu.

baskustek
20. sep 2025

Tento tvoj kočík je ťažko predať pretože je pravdupovediac gýčový, príliš farebný a je to len napodobenina Cybex priam. Už teraz je doba, že nie sme tak odkázané na kočíky z druhej ruky, väčšina si kúpi nový z kočíkovného a idú značky ako Cybex, Bugaboo, Easywalker, Moon a pod. To všetko vidím u nás na sídlisku a tiež po takých pozerám.

ludinka
20. sep 2025

@anonym_autor z druhej ruky su v kurze skor ine znacky kocikov, polsky si vacsinou kazdy kupi novy

katka13katka
20. sep 2025

Casto su tie polske kociky nekvalitne hrkalky. Ked si mam kupit kocik z druhej ruky, pozeram skor drahsie znacky, ktore by som si v plnej sume asi nekupila.

evkatk
20. sep 2025

Detí sa rodí stále menej a kočíkov je veľa. Ostáva len trpezlivosť.

autor
20. sep 2025
@baskustek

Tento tvoj kočík je ťažko predať pretože je pravdupovediac gýčový, príliš farebný a je to len napodobenina Cybex priam. Už teraz je doba, že nie sme tak odkázané na kočíky z druhej ruky, väčšina si kúpi nový z kočíkovného a idú značky ako Cybex, Bugaboo, Easywalker, Moon a pod. To všetko vidím u nás na sídlisku a tiež po takých pozerám.

@baskustek tento je davno predany. Teraz mam iny na predaj
O ten "gycovy" bolo vela zaujemcov

autor
20. sep 2025
@anonym_ded215

@anonym_ded215 och presne viem o com hovoris. Niekto preda tricko za 15e a ja nepredam ani softhellovu krasnu supravu za 10e...tiez si niekedy vravim ze asi velmi lacno predavam a to predavam stale veci fakt v top stave. Ziadne diery, flaky

Strana
z2