icon

Všetko o kočíkoch. Pridajte svoje tipy a názory

miskinadamko
21. jan 2011

Ako byvala "kocikova maniacka" (ak bude druhe dietatko tak aj buduca 🙂 otvaram tuto temu.nakolko tu uz v minulosti bola pod nazvom kocikove maniacky ale presla do sukromných tem. zaujem a otazky ohladne kocikov bol velky a na zaklade istých udalosti ktore e nechcem a v podstate ani neviem komentovat som sa rozhodla pre znovu spristupnenie vsetkým maminam nielen par "vyvoleným".
Dufam ze sa tato diskusia bude niest v pokojnom duchu a hlavne pomoze vsetkým ktorí potrebuju prave poradit...
ja sama mam odskusaných pomerne vela kocikov, takze kludne sa pýtajte ,ak budem vediet pomozem, poradim, doporucim 😉 🙂

lulukn79
30. máj 2011

@zuzikkaa @katkabb dakujem.pouzerala som tie kociky, ale su tazke. ☹ teraz mame kombinovany aj rucku ma prehadzovaciu aj je priestranny, ale tazky, takze zniest ho dole z 2 poschodia je riadny telocvik 😉 pocet koliesok neriesim ak je stabilny tak mi je jedno ci ma 4 alebo 3. hlavne aby bol lahky a spratny v zlozenom stave.

nasla som takyto, http://www.webareal.sk/hviezdicka-sk/eshop/1-1-...
len som nenasla ziadne referencie a v e-shopoch ma uvadzanu aj roznu vahu 😨

zuzikkaa
31. máj 2011

@lulukn79 no tak pozeraj taky co nieje otocny,,tych je vela 😉 este tusim chicco for me je otocne-
http://www.pricemania.sk/katalog/sportove-kocik...

a este ci chces ze sa musi dat polohovat chrbat alebo sa moze sklapat aj cela sedacka... 😉

kosta123
2. jún 2011

Ahojte,mám pre dcérku golfky, ale na zimu to určite nieje,chcela by som kúpiť športový kočík ale nie moc mohutný,široký,niečo spratné ale aj pohodlné až do ľahu,najlepšie zo 4 kolesami-stabilný na ceste a keby bola aj prehadzovateľná rúčka bolo by fajn.
Poraďte prosím podľa vlastných skúseností,ďakujem .
Rozmýšlam nad Peg Perego Uno,alebo aj Gesslein F4,alebo poradte niečo iné 😉

gabika7706
2. jún 2011

@kosta123 UNO neodporucam, z vlastnej skusenosti, je tu niekde na mk aj diskusia k nemu, tak skus najst...

kosta123
2. jún 2011

@gabika7706 - práve som čítala,tak fakt neviem,ja som ho ani na živo nevidela.

gabika7706
2. jún 2011

@kosta123 https://www.modrykonik.sk/forum/na-kocikovanie/kocik-peg-perego-uno-ste-s-nim-spokojna/
z vlastnej skusenosti ak mozem po necelom roku pouzivania zhodnotit - jedina vyhoda je prehadzovatelna rucka, vaha a relativne dobra skladnost, inak tam moj Martin ma v polohe lezmo velmi malo miesta, ruky musi mat niekde na hrudniku a pod, strieska kratka, "rozhegal" sa takmer hned, ale to vraj aj ine PP, tak neviem... a to ne-perovanie je fakt otrasne

kosta123
2. jún 2011

@gabika7706 - to som presne čítala 😉 a nevýhody????podla teba?? len to že sa naopak ide zle,že sa zakopáva??

gabika7706
2. jún 2011

@kosta123 nevyzera zle a vidim coraz viac mamiciek s tymto kociarom, stretavam sa v skolke s jednou, kt. ma presne este aj tu istu farbu ako ja 🙂 a ona je napr. spokojna, jej nevadi, ze ked ide na obrubnik,musi sa otocit s kociarom, ze trosku zakopava, vsak to sa da zvyknut...a pod...
Stalo sa mi uz aj to, ze mi tie male kolieska zapadli medzi kolajnice, ked som sla cez cestu, no nic moc teda,
ma iste vela vyhod, ale ja som si na tento kociar dodnes nezvykla 😖 a pouzivam doteraz aj stare golfky, kt. mame

kosta123
2. jún 2011

@gabika7706 - aha 😒 tak ja neviem,mám v tom chaos milon kočíkov a ja si neviem vybrať,golfy máme, su super do mesta,obchodu a tak ale chodíme často aj na dlhé túry ,aj do terenu,,a chcem aby sa malá v pohodlí vyspala,a hladam kočík aj na zimu tak ja neviem už teda aký 😕 😕

gabika7706
2. jún 2011

@kosta123 no este take detaily male ....Origi prsiplast k tomu stoji nejakych 30 € a zipsuje sa na striesku, no ta nie je nepremokava na 100%, takze si musis zaobstarat este inu plastenku...ale ak nechodite vonku za kazdeho pocasia, tak Ti to moze byt jedno (mne nie je). Rucka je polstrovana, alebo ako sa to povie, takze ked prsi a namokne Ti, dost dlho schne.
Strieska sa mi zda byt velmi kratka, da sa sice rozopnut zips za hlavou a preklopit ju viac dopredu, ale potom fuka na dieta z opacnej strany.
Kolesa su neodpruzene, v KE po vydlazdickovanych chodnikoch z maleho takto aj dusu vytrasiem 😒

No tak a do terenu tento kociar urcite nie je, ked to mas otocene ako sportak, tie male kolieska si robia co chcu, ak ich nezablokujes do rovnej polohy - ale ked to urobis, je v podstate neovladatelny, lebo fakt tam chyba lepsie perovanie. Ale ked budes tlacit tak, ze su velke kolesa vpredu, tak v terene by to malo byt ok.

mojdend
2. jún 2011

@miskinadamko Ahoj, chcela by som ta poprosit o radu, kedze verim, ze mas skusenosti s roznymi kocikami. Nas malinky sa narodi 7.augusta, zijeme na Cypre, cize poriadne horuco, akurat v tej najvacsej horucave. Hladam kocik, ktory by bol lahky na manipulaciu, skladanie, zaroven nech ma kvalitne kolesa a nech sa da maly otocit v smere aj proti smeru jazdy. Kedze v lete bude fakt teplo, budeme moct chodit von len velmi neskoro vecer, teda aspon prvych par mesiacov urcite. Preto som rozmyslala, ci mi vobec treba hlboku vanicku a chcela som kupit skor sportak a namiesto hlbokej vanicky na zaciatku na kratsie prechadzky pouzivat vajicko a potom uz coskoro prejst rovno do sportaku, co sa da polohovat.
Boli sme tu po obchodoch a velmi nam s manzelom padol do oka kocik Ethos od Giordani
http://www.babymarket.sk/sk/3868/29/giordani-ko...
ale kupili by sme len sportak a vajicko.
Jedine, co ma trosku odradza je, ze vela kamosiek si po roku a pol, ked uz deticky bezkaju, kupuje golfky, cize vlastne na to, ze si mam takyto pomerne drahy kocik kupovat a po roku a pol kupovat dalsi, rozmyslam o nejakej jednoduchsej a lacnejsej variante. Preto prosim o radu, ci sa oplati tolko investovat do kociara, ci ho potom budem musiet menit za nejaku lahsiu a spratnejsiu golfku a ci je nevyhnutne kupovat vanicku alebo by nam stacil sportak s tym vajickom. dakujem vopred za tvoj cas.

kosta123
2. jún 2011

@gabika7706 - dakujem moc za info takže Peg perego vyradujem 😀 😀 a veru chodíme za keždého počasia von,vlastne každý deň aj na 6 h takže potrebujem kočík aj aby bol priestranný pre malu ked chce spať,a aj veru tá pláštenka je dôležita. 🙂

kosta123
2. jún 2011

@mojdend - ak sa možem aj ja vyjadriť,tak moja malá sa narodila 9.jula a tiež som ju zo začiatku chcela kočíkovať vo vajku ale po 1. nie je to vhodné na dlhšie prechádzky a po 2. dieťaťko sa v tom potí a ešte ked bývate na Cypre tak by som určite dávala normálne do vaničky ale zaobstarala by som si taká kde je sieťka na strieške nech sa neparí moc a nech tam veje vietor,ja som taký kočík mala a bola som s tým spokojná,malá mala veget,ležala na rovnom /nie ako vo vajku/ a nebolo jej horúco. 😉
A ja som používala len vaničku,športák nie lebo na kočíku bola dosť velká a široká konštrukcia čo ma otravovalo a ešte bol kočík aj ťažký tak som si po pol roku kupila golfky,,podla mna sa to neoplatí kupovať nové,ak ho nemieniš komplet využívať,ja som mala z 2 ruky a bol v perfektnom stave a za polovicu.

kosta123
2. jún 2011

@mojdend - a ešte si myslím že bábätko potrebuje zo začiatku určite rovinu pod chrbátikom nie dávať do športáku ktorý sa nedá dať uplne narovno,,,,skus kukať teda nejaký športák ktorý ide úplne do ľahu 😉

tilly
2. jún 2011

@mojdend ved si kup hned golfky... take, na ktore ide nakliknut aj vanicka aj vajicko... je ich dost... napr. pp pliko (ak si kupis pliko switch, tam nepotrebujes ani vanicku, kuk video na youtube), alebo maxi cosi teraz neviem presne ako sa vola ten typ... alebo lahucky sportiak, kam ide nakliknut vanicka a vajicko... vola sa to travel system 😉

a k polohovaniu sportiaku, ak to teda nechces rovno pre babo (ale od takeho piateho siesteho mesiaca), tak su lepsie tzv. korytka, pre dieta, co nevie este poriadne sediet, je to pohodlnejsie, nikam sa nezosmykuje, nekruti 😉

a este dost dolezita vec je, aby bol kocik reverzny, cize aby bola sportova cast otocna...

andrejo
3. jún 2011

@mojdend my mame inglesina Avio. je aj ako sportovy aj s vanickou a tak. Ja som nechcel golface ale plnu rucku. Sklada sa v pohodicke. Ako sportak zlozeny stoji. Nebol ani nejak predrazeny. Odporucam!

mojdend
4. jún 2011

dakujem vsetkym za rady, skocime do obchodu a skusime este vyskusat, najlepsie kocik chytit do ruky a trosku sa povozit po obchode, takze vezmem manzelika na nakupy, vsak aj on ma do toho co kecat 🙂

sofhia
8. jún 2011

ahojte koceny, poradte prosim, chcem nasledovny sportovy kocik pre 7 m dieta aby splnal nasledovne:
- polohovatelne nozicky aj chrbatik, az do(takmer) ahu
- 5 bod, zapinanie
- strieska tak nastavitelna, aby nebolo treba slnecnik, moze ale nemusi byt prehadzovatelna rucka
- aby mi vydrzal az do 3 r cca malej
- aby zvladal aj narocnejsi teren - travu, rozsypany chodnik (nemyslim vyslovene turistiku), v lese sneh
- aby bol do 10 kg, a lahky skladatelny a zmestitelny do auta
- aby trosku pruzil.
- cena zatial nezalezi, chcem kupit z druhej ruky, ale nie az taky drahy...no piste co si myslite, ze by vyhovovalo
- radsej 4kolku, kvoli ovladaniu - aby sa dal ovladat jednou rukou, aj tahat.

- su kociky Peg Perego odpruzene???

dakujem velmi pekne.

kosta123
10. jún 2011

@sofhia - nurse look,nurse hello ??? Inak aj ja hladám niečo podobné zatial môj favorit je Nurse hello,

pauli1
10. jún 2011

@sofhia skus pozriet kočiky značky Teutonia, je to nemecká vyroba a velmi kvalitná, splna tvoje požiadavky. nie vsade ho predávaju ale skus www.teutonia.sk poobzeraj a uvidíš. pa 😉

sofhia
11. jún 2011

@pauli1
@kosta123 diky koceny uz som poriesila Jane Nomad... z druhej ruky, zatial som spokojna... pre mna je dolezite aj cena, a tato sa dala..

kosta123
11. jún 2011

@pauli1 - no to sú krásne kočíky.ale aj dosť drahé a kedže ja mením kočíky ako ponošky tak by som bola v mínuse 😀 😀 😀

pauli1
11. jún 2011

@kosta123 a ja že aspon niekto sa pridá, doteraz stale rozmyšlam či nebolo vela dať 800 zan. asi som to prehnala,že? ale mam aj plastenku, aj fusak aj adapter a celu trojkombináciu, tak snad to nikdy neolutujem. 😝

tanija133
11. jún 2011

@pauli1 Nie , dobre si spravila ,.....Teutonie su super, aj ked som ho nemala....Je to normalna cena za kvalitny kocik.... 😉

pauli1
11. jún 2011

@tanija133 dakujem, za utechu. dufam že budem spokojná a drobček tiež. 😀

tanija133
11. jún 2011

@pauli1 URCITE budes spokojna...Ja osm sa rozhodovala medzi Concord Fusion, Bugaboo chameleon a Teutonia....Nakoniec mam Concord a nie som velmi spokojna...a lutujem ze som si mala vybrat jeden z tych dvoch ostavajucich....ALe nevadi.... 😉

kosta123
11. jún 2011

@pauli1 - dúfam že ľutovať nebudeš uvidíš,ale ja som mala tiež 3-kombináciu a nakoniec som chcela aj tak šporťák iný,,,,,ja kupujem z 2.ruky všetko lebo nové sa to neoplatí.Zatiaľ som mala štastie a kočíky vyzerali ako nové a stály ma 1/3 ceny 😉

zuzikkaa
11. jún 2011

@kosta123
@pauli1 tak niekedy je dobre kupit len hlboky-hlavne ked je zimne babo,ale nie kazdy olutuje.tiez som uz vystriedala viacero kocikov ale ako kazdy prechadza na golface aj ja som presla ale stale mam 3kolku s velkymi kolesami ked ideme na dlhsiu prechadzku alebo niekam do terenu...zalezi od moznosti samotneho kocika...a maly bude mat uz 2 roky a za seba musim povedat ze radsej vozim tu 3kolku nez golfac kedze chodim peso a nie autom 😅

pauli1
11. jún 2011

@tanija133
@kosta123
@zuzikkaa dakujem kočky, predsa som len neskusena, ved to je náš prvy kočiarik. tu u nás vacšinou baby zhanaju len okolo 300 eur a ked niekomu zapotim že 800 eur cely komplet-no to su komentáre-načo taky...........viete si predstaviťtie kvakanice.

zuzikkaa
12. jún 2011

@pauli1 teutonku som sice nemala,,ale mala som uz 2 3kolky a uzasne sa ovladaju.a hlavne ocenis ze sa sportak da otocit v oboch smeroch a budes pekne vidiet na babo.ja som zatim na tieto kociky pocula len pozitiva,,no urcite sa najde aj nejaky detail co by mohlo byt inak,ale urcite kvalitny kocik 😉
ved ked ta nahodou omrzi supnes ho na bazar 😀 😀 😀
ale byt tebo necham ho co najdlhsie-do terenu a do snehu urcite vyuzijes!!! 😅