icon

Ježiš na kríži: Zomrel reálne alebo len symbolicky?

pasi7
5. aug 2026

Zamysleli ste sa niekedy nad logickým paradoxom, ktorý sa pred nami celé stáročia schováva za slovo „tajomstvo“?
Ak bol Ježiš nesmrteľným Bohom, mohol na kríži reálne zomrieť? Čisto z pohľadu logiky a matematiky (kde nám tvrdia, že 3x1=1) predsa nesmrteľný Boh zomrieť nemôže. Zomrel tam potom iba „akože“? Prečo musíme v náboženských dogmách "povinne" vypínať zdravý rozum a zahadzovať jasné slová Písma?
Keďže sa venujem analýze vecí , napísal som o tomto paradoxe melodickú a chytľavú skladbu. Text je môj vlastný, s hudbou mi pomohla AI. Ak vás zaujíma hľadanie pravdy bez cirkevných tradícií, budem rád za vaše názory v diskusii. Skladbu si môžete vypočuť tu:

Strana
z6
makodob
28. aug 2026
@loliki

@makodob Vďaka jeho téme si môže každý prečítať aj kresťanské učenie, ktoré sa snažíme tu viacerí vysvetliť. Môžu si vybrať a pochopiť. Kúkoľ a pšenica rastie spolu.

@loliki áno to súhlasím, no on tu mesiace, možno aj vyše roka ho evidujem a chodí s týmito akože kresťanskými témami. Toto nie je len o konverzácii, on tu nesie zlý duchovný vplyv na vybraných ľudí. On sa tu nechodí rozprávať, ale praktizovať čarodejníctvo. A ľudia by o tom mali vedieť.

loliki
28. aug 2026
@makodob

@loliki áno to súhlasím, no on tu mesiace, možno aj vyše roka ho evidujem a chodí s týmito akože kresťanskými témami. Toto nie je len o konverzácii, on tu nesie zlý duchovný vplyv na vybraných ľudí. On sa tu nechodí rozprávať, ale praktizovať čarodejníctvo. A ľudia by o tom mali vedieť.

@makodob Nie je jediný. Stále má čas prijať pravdu, ale potrebuje svetlo viery. Treba sa 🙏 , nech nájde to, čo hľadá. Nespokojné je naše ❤, kým ...

anonym_5f05b2
28. aug 2026

ou, ou, ou, niekto tu má patent na pravdu. Miesto debaty o téme, súdenie?

pasi7
autor
28. aug 2026

Pre slušných diskutujúcich:
Dovoľte mi krátke technické a ľudské upresnenie k príspevkom, ktoré v tejto diskusii odzneli.
Založil som túto tému s cieľom otvoriť logickú a biblickú debatu.
Každý z nás má plné právo na svoj vlastný názor a pohľad na vieru, no to neznamená, že sa kvôli odlišným názorom musíme osočovať, súdiť alebo si osobovať patent na pravdu.

Keďže namiesto vecnej argumentácie k piesni diskusia skĺzla k absurdným obvineniam z „čarodejníctva“, manipulátorstva, službe satanovi či nepravdivým tvrdeniam, že tu takto prispievam už rok (hoci ide o môj úplne prvý príspevok), rozhodol som sa zakročiť. Je to zjavný prejav kognitívnej disonancie ľudí, ktorým chýbajú vecné argumenty, a tak útočia na autora.

Začali dokonca verejne vyzývať k hromadnému nahlasovaniu mojich príspevkov. Chcem zdôrazniť, že takéto burcovanie je porušením pravidiel a Kódexu správania sa na Modrom koníku.

Hlavné agresorky som z tejto diskusie definitívne vylúčil a zablokoval. Veľmi si vážim všetkých vás, ktorí diskutujete slušne, s otvorenou mysľou a k veci. Priestor pod mojou piesňou zostáva otvorený pre kultivovaný dialóg.

pasi7
autor
30. aug 2026
Strana
z6