icon

Myslíte, že spopolnení ľudia idú do pekla?

29. aug 2026

Myslíte že spopolnení ľudia idú do pekla?

Strana
z4
anonym_bda810
31. aug 2026
@anonym_73605f

@anonym_bda810 kosti? Na tom predsa nezalezi, ale mat ju zhrnutu do nejakej kopku popola sa mi nepaci. Ide o pocit. Je mi jedno, ake je logicke odovodnenie kremacie.

@anonym_73605f a tá hostina predtým?Červy, larvy

anonym_73605f
31. aug 2026
@anonym_bda810

@anonym_73605f a tá hostina predtým?Červy, larvy

@anonym_bda810 preco to teba trapi? Mne sa nepaci spopolnenie, tak ju spopolnit nedam (sama ani nechce). Ak to tebe nevadi, ty si s pozostatkami svojich pribuznych rob, co uznas za vhodne. Nechapem, co riesis.

anonym_bda810
31. aug 2026
@anonym_73605f

@anonym_bda810 preco to teba trapi? Mne sa nepaci spopolnenie, tak ju spopolnit nedam (sama ani nechce). Ak to tebe nevadi, ty si s pozostatkami svojich pribuznych rob, co uznas za vhodne. Nechapem, co riesis.

@anonym_73605f ja sa len pýtam, lebo ma zaujímaju tie inteligentné a logické argumenty, kvetnato filozofické odpovede, tak už to v diskusii chodí. Keď popol fuj, tak potom asi v zemi hostina. 😀

anonym_73605f
31. aug 2026
@anonym_bda810

@anonym_73605f ja sa len pýtam, lebo ma zaujímaju tie inteligentné a logické argumenty, kvetnato filozofické odpovede, tak už to v diskusii chodí. Keď popol fuj, tak potom asi v zemi hostina. 😀

@anonym_bda810 ja to nepotrebujem logicky odovodnovat, je to o tom, ako to citim, nie o tom,co je alebo nie je logicke. A spopolnenie, hoci je mozno sterilnejsie, sa mi paci menej ako pochovanie.

anonym_e9a3f4
31. aug 2026

@anonym_autor myslím si, že žiadne peklo či nebo neexistuje a že spopolnení či nespopolnení nejdú nikam. Proste bude koniec. Žiadna tma, svetlo, iba "nič". Dôležité je to, ako žiješ počas života, ako sa správaš k ostatným. Nie preto, lebo za to niekam pôjdeš. Ale preto, že si súčasťou života a podľa mňa ho máš urobiť pre iných krajším, ľudskejším.

oblecenie99
31. aug 2026
@anonym_bda810

@anonym_bda810 Mne sa paradoxne viac pozdáva myšlienka, že ma zjedia červy, neviem, príde mi to prirodzenejšie 😅

anonym_718543
31. aug 2026
@anonym_a033c4

@anonym_718543 prečítaj si katechizmus

@anonym_a033c4 kresťania sa majú riadiť božím slovom Bibliou a nie ľudskými názormi, ak sa v katechizme píše že je to hriech má to byť na základe vysvetlenia z Biblie
Na základe ktorých textov k tomu vysvetleniu potom došli?

pr85
31. aug 2026
@natalka13

@pr85 odkial vies ako skonci tvoje telo po smrti?

@natalka13 Moje deti na to dohliadnu.

anonym_bda810
31. aug 2026
@oblecenie99

@anonym_bda810 Mne sa paradoxne viac pozdáva myšlienka, že ma zjedia červy, neviem, príde mi to prirodzenejšie 😅

@oblecenie99 však píšem, že hostina

anonym_9eac86
31. aug 2026

nejdu, lebo duša už je mimo tela a niekedy človek pred smrťou o tom sám nerozhoduje, pride náhla smrť a konajú a rozhodujú príbuzní, telo je iba domov pre dušu, takže duša ho opustí keď splní funkciu, nadíde čas a ide kam má, nadchol má film,, Náš domov,, má titulky ale dá sa to čítať keď neviete anglicky, pozrela som to na bombuj.si je aj dvojka tá tam nieje

natalka13
31. aug 2026
@pr85

@pr85 a mozno nie, nemozes vediet kde budu vtedy deti a ako sa rozhodnu a kto vobec o zom bude rozhodovat.

anonym_47e383
31. aug 2026
@pr85

@pr85 a možno keď už nebudú pod tvojim toxickým vplyvom prídu k vlastnému rozumu

zazka666
31. aug 2026

@anonym_autor Ty máš 10 rokov?

anonym_718543
31. aug 2026

človek pochovaný v hrobe, po 300 rokoch na hrobe rastie strom, telo je rozpadnuté na prach, atómy uhlíka z jeho tela sú v strome a ovocí ktoré zješ
človek ktorý zahynul v mori a bol zožratý rybami, žralokom
ľudia z Hirošimy ktorý sa vyparili pri výbuchu atómovej bomby
ľudia ktorý zhoreli vo vápenke v Nemeckej alebo v koncentračných táboroch
zavraždený dedinčania z vypálených dedín Kľak a Ostrý Grúň
ľudia ktorí boli upálený na hranici počas inkvizície

toho prvého pochovaného v hrobe Boh dokáže vzkriesiť z mŕtvych a ostatných už nedokáže? myslíš že takto môžu ľudia zabrániť bohu vzkriesiť týchto ľudí?

pink_lady
31. aug 2026

posmrtna kryo ani termoterapia nemajú nič s tým, či ide duša zosnulého zažíva stav blaženosti (nebo) alebo trápenia (peklo)

evkatk
31. aug 2026

Rozum zastáva nad niektorými kravinami. To aj v 21. storočí je niekto tak tupý, že verí v posmrtný život? Predsa po smrti odumierajú všetky orgány, zhnijú alebo sú spálené. Mozog, zodpovedný za všetky myšlienkové pochody človeka, za jeho vedomie odumiera prvý. Neexistuje žiaden druhý svet, žiadne peklo, žiadne nebo, len veľké nič.A kde by malo byť peklo? Vo vnútri Zeme určite nie. Je tam síce horúce vnútro, ale aj to chladne, čo je nám na škodu. Vďaka horúcemu jadru sa okolo Zeme udržuje jeho magnetické pole, ktoré nás chráni pred žiarením z vesmíru, pred tým, aby zo zeme neunikla do vesmíru všetka voda aj celá atmosféra. Takto vychladol Mars a čo zostalo? Žiaľ chladnutie Zeme sa už prejavilo trhlinami v jej magnetickom poli, v ktorom sa objavili trhliny. No každé vesmírne teleso sa vyvíja a z pôvodne horúcej hmoty sa formujú vesmírne telesá, ktoré chladnú. Trvá to miliardy rokov. My to neovplyvníme. A kde je nebo? Okolo Zeme je vesmír, ktorý je veľmi nehostinný a studený. Vesmír je podľa našich možností prebádaný a naďalej sa bude bádať, no nebo pre pozostalých je hlúposť vymyslená pred stáročiami, aby sa zabezpečila poslušnosť ľudí. Veď vo vesmíre sú miliardy galaxií a v každej z nich miliardy hviezd ako naše Slnko, pričom každá z nich má svoje hviezdne sústavy ako slnečná. Na množstvách z nich sa pravdepodobne nachádza život v rôznych formách. Keby všetko, čo vo vesmíre dožilo, malo by byť "uložené" v nejakom neby, to by toho vo vesmíre lietalo.

fairyy
31. aug 2026
@pr85

@billy_jean Áno, ale katolícka Cirkev uprednostňuje pochované do zeme a kremaciu povolila len počas 2. vatikánskeho koncilu. A pravoslávna Cirkev ju úplne zakazuje.

@pr85 to je blbost pravoslavna cirkev ju nezakazuje ale neodporuca a je to povolene ak nie je miesto uz na pochovavanie... ale musi! byt popol ulozeny do zeme... zdroj rodina

evkatk
31. aug 2026

Žiadna duša neexistuje len vedomie, pokiaľ žije mozog a produkuje elektrické aktivity. Keď mozog odumrie, vedomie zaniká a nezostáva po ňom žiadna duša. To boli len výmysly na udržanie ľudí v poslušnosti a strachu z nadprirodzeného. Lepšie tak boli manipulovateľní.

brest9
31. aug 2026

Katolícka cirkev už dávno povoľuje kremaciu.

blackcat8885
31. aug 2026

Prach si a na prach sa obratiš 👍 spopolnenie nie je hriech ak to myslíš takto

anonym_f27d3a
31. aug 2026

Ked zomrieš, je ti uplone jedno ci ta spopolnia alebo nie. Ide len o praktickosť pre blízkych.

makodob
31. aug 2026

@anonym_autor Božia milosť funguje pre všetkých, aj pre spopolnených ľudí. No naozaj veriaci človek, milujúci Boha sa spopolniť nedá. Toto ale bude rozsudzovať Boh a On hľadí na srdce človeka, nie telo.

Strana
z4