icon

Je cena za Pedro cukríky v poriadku?

sisi2212
17. apr 2026

Ahojte, syn dnes nakupil Pedro cukriky, do takeho kornutu si navolil, ja neviem ci 1,5kg kornut, platili za to 60€? Je to bezna cena? Mne to pride teda vela, ked vidim kolko stoja balene Pedro cukriky saciky? Ďakujem

jablkovastrudla
Včera o 07:53
@anonym_f57223

Mam 35 rokov som z BA a ze to takto funguje viem dobrych 20rokov.

Rozumiem, ze kto sa s tym nikdy nestretol, sa moze citit oklamany ale zial vyuzivaju presne toto.

Vzdy to tak bolo pri vsetkom na vahu a funguje to takto vsade vo svete.

@anonym_f57223 nefunguje to vsade takto. Uplne bezne mame tieto stanky s cukrikmi, pelendrekmi a orieskami v kazdom obchodnom centre a maju tam normalne cenu za 100 g napisanu. Synovi vzdy poviem nie, odmietam platit tolko za sladkost. Pre mna je to aj nehygienicke, ked vidim ako to ludia chytaju, cele dni sa na to prasi, decka okolo toho chodia a pchaju ruky ked sa nikto nepozera. Malemu vzdy vysvetlim ze mozeme kupit balenie cukriky, pelendreky atd. A to nie som drzgros ale 40/50 eur za sladkosti by som proste nedala

anonym_d859db
Včera o 07:58

Po týchto komentároch som si rýchlo išla pozrieť na účte koľko som platila. Ja som bola v Avione. Dobrovoľné som nakúpila ale tiež pár kúskov a pomali 7€- to som si pozrela dnes na výpise. Sumu som si nepamätala, len som si pamätala že to bolo dosť na to že minimum.

lilienlilu
Včera o 08:08

60e za cukríky 🙈 ... ja robím nákup na týždeň pre celú rodinu za 100-120e

rozculena
Včera o 08:26
@canany

Pripajam sa k tym, ktorych na prevadzke takymto sposom odrbali. Ked to nakombinovala z kazdeho rozku trosku cena vybehla na 40 eur. Potom som to musela zaplatit. Od vtedy sa im oblukom vyhybam.

@canany nie,nemusela si,to zaplatiť

rozculena
Včera o 08:29
@refly

@anonym_eff768 Ved si precitaj recenzie, je to tam jasne napisane.
Cena nie su uvedene, predavacka ta ignoruje a nabera plnymi hrstami. lakaju male deti na ochutnavku a zacnu im hned naberat bez povolenia rodica. Vazia to tak, ze to nevidis a navazia viac ako realne mas. Na terminali nie je vidiet suma. Ludia sa chlacholia ze "ved su to len cukriky, to musi stat par korun" a nechcu trhat decku lizatko z ruky, je im trapne odist. Platia kartou, blok im nedaju. A potom v appke vidia ze im odislo z uctu 20, 30, 40€.
Cele tieto prevadzky su odrb a tato slovenska varianta ani nie je vlastnena spolocnostou Pedro. Ked idu ludia normalne do obchodu, tak nepocitaju s tak agresivnym jednanim predavacky. Nejdu do obchodu s tym, ze sa pohadaju a pobiju s nejakou predavackou posratych cukrikov. Su zaskoceny, cenu casto zistia neskor. Vratit sa to neda.
Tieto slovenske prevadzky su jednoducho vlezly odrb a pasca na zakaznikov. Je uplne jedno kolko stoja cukriky v obchode, lebo toto nie je normalny obchod. Su tam na to, aby ta zmiatli a okradli za bieleho dna.

@refly predavačka ma ignoruje a naberá plnými hrsťami? Tak ignorujem aj ja a idem preč.
Bola by som sprostá,keby som zaplatila bez toho,aby som vedela,že koľko.

refly
Včera o 08:30
@anonym_61cd2a

@refly Prepáč, ale takejto situácii by som rozumela a chápala len ak by tam bolo dieťa samé. Ak som tam s ním, opytam sa koľko to stojí. Pokiaľ mi nepovie nezaplatím a odmietnem to. Ak mi povie takúto šialenú cenu, tak detto. Dieťaťu poviem, že to stojí veľa koruniek a nemám toľko pri sebe, nemám toľko na karte atď. Pôjdeme domov zoberiem si peniaze a pôjdeme do obchodu kúpiť. V skratke poviem mu čokoľvek, aby to chápalo, ale nekúpim a uz vobec nekúpim bez toho, aby som vedela koľko platím.
Neviem si predstaviť len tak niekde priložiť kartu a nevedieť koľko platím 🙈

@anonym_61cd2a No, ja som tam tiež nebola a veru neviem či by som v takej situácii zaplatila alebo nie.
Ale rozumiem že ľudí to zaskočí a zmätie a v tej sekunde urobia zlé rozhodnutie. Takto na nete sa ľahko mudruje. keď človek dopredu vie že je to diskusia o podvode. Iné je to, keď nečakáš a predavačka na teba ziape a jednoducho s tým nerátaš. Stačí aby sa človek cítil trápne a prekvapene (a celé je to zmanipulované aby sa veru trápne a prekvapene cítil) a hneď je karta priložená... v takýchto situáciach, pod nátlakom nemáš minútu času sa racionálne zamyslieť. Veľa ľudí aj písalo že zaplatili, vyšli z obchodu, hneď sa otočili a chceli to vrátiť. Jednoducho stačilo 30 sekúnd aby sa spamätali. Ale vrátiť sa to nedá, takže smola.
Chcem len povedať že toto sa nedá podceňovať. Človek ide do obchodu a nepočíta že bude lovený ako zver agresívnou predavačkou. Nepočíta s pascami a nutnosťou sa brániť. Pre hanblivých, úzkostlivých ľudí, alebo ľudí čo mali fakt zlý deň je toto najhoršia taktika.

anonym_61cd2a
Včera o 08:50
@refly

@anonym_61cd2a No, ja som tam tiež nebola a veru neviem či by som v takej situácii zaplatila alebo nie.
Ale rozumiem že ľudí to zaskočí a zmätie a v tej sekunde urobia zlé rozhodnutie. Takto na nete sa ľahko mudruje. keď človek dopredu vie že je to diskusia o podvode. Iné je to, keď nečakáš a predavačka na teba ziape a jednoducho s tým nerátaš. Stačí aby sa človek cítil trápne a prekvapene (a celé je to zmanipulované aby sa veru trápne a prekvapene cítil) a hneď je karta priložená... v takýchto situáciach, pod nátlakom nemáš minútu času sa racionálne zamyslieť. Veľa ľudí aj písalo že zaplatili, vyšli z obchodu, hneď sa otočili a chceli to vrátiť. Jednoducho stačilo 30 sekúnd aby sa spamätali. Ale vrátiť sa to nedá, takže smola.
Chcem len povedať že toto sa nedá podceňovať. Človek ide do obchodu a nepočíta že bude lovený ako zver agresívnou predavačkou. Nepočíta s pascami a nutnosťou sa brániť. Pre hanblivých, úzkostlivých ľudí, alebo ľudí čo mali fakt zlý deň je toto najhoršia taktika.

@refly Jasné, toto chápem. Ten moment prekvapenia. Ale teda, aby na mňa hučala predavačka a ja jej za takéhoto správania len tak priložila kartu, tak to fakt nie. A to teda nie som konfliktný typ a naozaj veľa krát zatvorím oči. Ale teda aj väčšinou platím v hotovosti a hlavne v takýchto stánkoch. Každopádne poslať tam nejakú kontrolu by nebolo od veci. Keď už nedá bloček, nemá človek vedomosť koľko platí, tak aspoň by tam mali mať info, koľko stojí 100g.
Aj keď možno to tam aj je a človek si to neuvedomí.
Tiež som tam kedysi kupila v lidli bednicku jahod. Cena nad nimi cca 1.5 eura? No hej, ale za 100g a to som si neuvedomila. Až pri pokladni, ked som platila za to cca 15 eur mi to došlo, vratila som.

gab1sol
@refly

@refly “predavačka na teba ziape”, tak pri tomto by som sa už dupľom otočila na päte a odišla. Áno, aj ja by som sa cítila trápne, ale to neznamená, že vytiahnem kartu a zaplatím.
Keď to čítam, tak sa ani nečudujem, že na Slovensku sa šmejdom tak dobre darí…

anonym_353d14
@blackcat8885

Je to veľa. My sme na trhoch platili 8€ boli rôzne cukríky na váhu mix asi 100g 150g tam bolo a už to mi prišlo veľa. Ale to kupujem raz za rok

@blackcat8885 no, to je parádny biznis pre trhovníkov, ak na trhu zaplatíš 8€ za 100g. Čiže 80€ za kilo. Čo sú zo zlata?

anonym_353d14
Včera o 08:56

Mám pocit, že ľudia si nevedia vážiť svoje peniaze, keď ich takto vyhadzujú. A aby na mňa predavačka vrieskala a robila nátlak? Pekne ju niekam pošlem a odchádzam. Raz môjho syna samotný predavač upozornil aby sa najskôr pozrel na terminál a až potom prikladal kartu. Vždy sa pýtať, keď nepoznáš cenu. ( Ak nie si milionár)

iwesska
Včera o 09:03

Kym budu existovat ludia,ktori su ochotni zaplatit takuto sumu,bude existovat aj ten obchod. Lenze ludia sa boja detom povedat nie a obchodnikom,ktori navazia barsco tiez. Ked si sacok cukrikov kupim za 1e, nic a nikto na svete,ani vlastne dieta by ma neprinutilo,aby som mu tie iste kupila v sume 4e za 100g, lebo ONO chce. A uz vobec nie 1,5kg. Je to len a len tvoja chyba,nikoho ineho.

iwesska
Včera o 09:05
@jablkovastrudla

@anonym_f57223 nefunguje to vsade takto. Uplne bezne mame tieto stanky s cukrikmi, pelendrekmi a orieskami v kazdom obchodnom centre a maju tam normalne cenu za 100 g napisanu. Synovi vzdy poviem nie, odmietam platit tolko za sladkost. Pre mna je to aj nehygienicke, ked vidim ako to ludia chytaju, cele dni sa na to prasi, decka okolo toho chodia a pchaju ruky ked sa nikto nepozera. Malemu vzdy vysvetlim ze mozeme kupit balenie cukriky, pelendreky atd. A to nie som drzgros ale 40/50 eur za sladkosti by som proste nedala

@jablkovastrudla Presne,vsak to tam moze lezat aj pol roka-rok otvorene. Asi to je ako s vinom,cim starsi rocnik,tym vyssia cena😂

katkazatka
Včera o 09:06

Pamätám si tieto obchody, sú to stánky v nákupných centrách. Tiež sa mi pred dvomi rokmi stalo, že som išla s dcérou, krásne naaranžované cukríky. Bola tam uvedená cena štyri, alebo päť eur za 10 dekov. Tak som dcére povedala že si pár cukríkov môže vybrať. Dostala cukríkov ako do malej dlane a výsledná suma bola okolo 6 € . Ja som na to pozerala....za šesť eur som vtedy mala celé kura nie 7 cukríkov, tak som milej pani predávačke povedala, aby si ich zobrala naspäť, že je to veľmi drahé. Nie som ochotná dávať za granulovaný cukor takéto sumy. To ma stojí kilo mäsa.

iwesska
Včera o 09:14
@refly

Cena nie su uvedene, predavacka ta ignoruje a nabera plnymi hrstami. lakaju male deti na ochutnavku a zacnu im hned naberat bez povolenia rodica. Vazia to tak, ze to nevidis a navazia viac ako realne mas. Na terminali nie je vidiet suma. Ludia sa chlacholia ze "ved su to len cukriky, to musi stat par korun" a nechcu trhat decku lizatko z ruky, je im trapne odist. Platia kartou, blok im nedaju. A potom v appke vidia ze im odislo z uctu 20, 30, 40€.
Cele tieto prevadzky su odrb a tato slovenska varianta ani nie je vlastnena spolocnostou Pedro. Ked idu ludia normalne do obchodu, tak nepocitaju s tak agresivnym jednanim predavacky. Nejdu do obchodu s tym, ze sa pohadaju a pobiju s nejakou predavackou posratych cukrikov. Su zaskoceny, cenu casto zistia neskor. Vratit sa to neda.
Tieto slovenske prevadzky su jednoducho vlezly odrb a pasca na zakaznikov. Je uplne jedno kolko stoja cukriky v obchode, lebo toto nie je normalny obchod. Su tam na to, aby ta zmiatli a okradli za bieleho dna.

@refly Nie,hlupi su ludia,ktori nepoznaju cenu za 100g a nechaju predavacku naberat cukriky priehrstim, potom ani nevedia,kolko platia,ale ochotne prilozia kartu. To musia byt jedine hluchi,slepi a nemi ludia zaroven,inak si neviem predstavit,ze tam stojim ako truba,cely cas poslucham povely predavacky a na konci zaplatim,kolko mi povie. 🙄 Trapno-netrapno,su to snad moje peniaze a ked sa citim oklamana,tak si otvorim usta a odidem z obchodu.

lily8
Včera o 09:16

@sisi2212 je to velmi vela ja som si kupovala pedro cukriky a kilove balenie kupis do 6€ za tito sumu mohol mat cca 10kg ved bezne v tescu kupujem kilove haribo okolo 6,90€

lily8
Včera o 09:23
@refly

@refly sa cudujem ze este zam soika nebola lebo kazdy obchod je povinny dat blocek, najvyssi cas poslat podnet

lily8
Včera o 09:33
@refly

@refly keby na mna navrieskala predavacka tak navrieskam aj ja na nu a odidem, chame ked naberaju cukriky na vahu tak sa to asi spat do dozy nemoze dat z hygienickych dovodov, ale bez toho aby zakaznik vedel kolko plati si myslim, ze to je tak suce na soi. Mne sa raz stalo ze prisiel pan myslim s oblatkami a mi to daval ze predava a kazdy to berie ze kolko chcem pivedala som mu ze dakujem nemam zaujem, este raz sa pokusil a som mu razne povedala ze ja nemam zaujem a odisiel nasraty.

natalka13
Včera o 10:22
@anonym_eff768

@anonym_61cd2a presne tak …

Veď sme dospelí ľudia hádam sa vieme opýtať na cenu a odmietnuť nie? A najviac ma až pobavilo to platenie 🙈 To akože Vy si nepozerate ani koľko platíte??? ani na terminali? Iba slepo “prikladáte” tak sa ľudia nečudujte … Opisujete ten obchod ako neviem aký scam, ale všetko opísané je odstrániteľné jednoduchou základnou asertivitou a pozornosťou zákazníka ..

@canany no nemusela … stačilo jednoduché “nie” … “je to veľa odoberte” “dajte mi to maximálne za 10€” “nemám toľko pri sebe” a podobne …

@anonym_eff768 a kto ich porozdeluje nazad podla druhu? 1,5kg roznych malych cukrikov🙈 Popoluska?
Kazdy candyshop je predrazeny.

anonym_eff768
Včera o 10:39
@natalka13

@anonym_eff768 a kto ich porozdeluje nazad podla druhu? 1,5kg roznych malych cukrikov🙈 Popoluska?
Kazdy candyshop je predrazeny.

@natalka13 😅 to sú otázky … prečo by ma to malo trápiť? … ale predsa ta uzjapaná nátlaková predavačka, ktorá ich tam predommou nasilu “do kornútu” nakladala si ich aj naspäť povyberá 🤦🏼‍♀️ ..

začínam pochybovať o svojprávnosti niektorých matiek a ako tu bolo napísané, nečudo že sa podvodníkom tak dobre na Slovensku dari … nechápala som, ale touto diskusiou mi je to jasnejšie. Aby sa necítili trápne alebo sa mali ozvať, opýtať sa nechajú oklamať/podviest … a pravda, kto nato má tak asi ho to ani netrápi ..

vanilka83
Včera o 10:39

@sisi2212 v prvom rade by som nikdy v živote nekúpila decku 1 a pol kila cukríkov!!!!! A ta cena?no ak si tam nebola je to už jedno. Budeš na budúce vedieť a ak si tam bola a zaplatila to nemôžeš sa predsa sťažovať. Ale možno by nebolo od veci po prečítaní týchto komentárov dat podnet na prešetrenie ŠOI. Ak takto zavádzajú a neuvádzajú ceny a ešte predaj bez bolčka normálne treba nahlásiť.

refly
Včera o 10:44
@lily8

@refly keby na mna navrieskala predavacka tak navrieskam aj ja na nu a odidem, chame ked naberaju cukriky na vahu tak sa to asi spat do dozy nemoze dat z hygienickych dovodov, ale bez toho aby zakaznik vedel kolko plati si myslim, ze to je tak suce na soi. Mne sa raz stalo ze prisiel pan myslim s oblatkami a mi to daval ze predava a kazdy to berie ze kolko chcem pivedala som mu ze dakujem nemam zaujem, este raz sa pokusil a som mu razne povedala ze ja nemam zaujem a odisiel nasraty.

@lily8 Ja som včera pre vlastný údiv čítala google recenzie a veľa ľudí popodávalo podnety. Ale nejako to očividne stále funguje. Zaujímalo by ma či to fakt nie je nejaká pračka peňazí, ako spomínala pani vyššie. Neviem prečo to spoločnosť Pedro nezažaluje. Ale už to takto funguje pár rokov a nikto stým nič nerobí, tak niekde bude problém. Fakt to môže byť väčší problém než predražené cukríky a manipulatívne predavačky.

Ja absolútne nenávidím predajne, kde si treba pýtať od predavačky :D Mám po 30-tke a v živote som nič nekúpila z pultu v potravinách. Buď majú normálne v chladiacom boxe, alebo nechcem vôbec.

anonym_e06ed6
Včera o 10:58
@sisi2212

@mullerova46 no ja som si najskor myslela ze asi omyl, ale potom som citala recenzie na google na tuto predsjnu a bola tam dama takato, ako nalakali dieta a zacali mu rovno plnit kormut a bum zrazu platenie 50€ a podobne

@sisi2212 autorka, stale si neodpovedala na otazku ako doslo k platbe? platil to syn sam lebo mal nejake peniaze pripadne kartu alebo si tam bola s nim a platila si to ty aj ked sa ti suma nezdala? pokial ste tie cukriky neobchytkali a predavacka ich len nasypala s takou naberackou do kornutu, tak nevidim dovod preco by si ich nemohla odmietnut prevziat a kupit. ved nasype do kornutu, zahlasi sumu 60eur, ak som tam ja a nie syn sam, poviem prepacte, nepocitala som s takou sumou, nemam tolko pri sebe a nezaplatim. a vybavene. a nech si to dalej triedi ako popoluska. kolko rokov ma syn? ak tam bol sam, to ma bezne pri sebe taku sumu?

muchotrafka298
Včera o 10:58

Ja som bola nedavno v zahranici a tam bolo vela tychto "Candyshopov". Oni sa tam volaju Candy Shop, kde som bola konkretne. A mali tam obycajne gumene cukriky, len pekne naranzovane (vacsina znacky Trolli), vsade obrovske napisy nejest, nebrat bez zaplatenia. A za 100 gramov pytali 5 EUR. Niektore boli vacsie, niektore mensie, ale cena bola vzdy vysoka. Tak to proste je. Cielia na deti a toto je jednoducho marketing.
Ja poznam tieto rozne stanky v nakupakoch, co tam predavaju cukriky, ovocie susene, orechy, syry a neviem co este. Neberiem si nic na ziadnej ochutnavke, poviem dakujem neprosim si. Na mna ziadne natlaky neplatia, ze vezmite si, ochutnajte. Nie.
Toto je ale extrem, lebo v Lidli sa daju kupit original Pedro kilovy pakel. ked su v letaku za tusim 5-6 EUR.
Vieme, ze tieto stanky nemaju s Pedrom nic spolocne, vobec to nie je ich, proste tam predavaju nejake gumene cukriky so smejdovskymi praktikami. A z hygienickych dovodov to uz nemoze dat naspat medzi tie, odkial to brala.

leidin
Včera o 11:45

Neviem, v Prahe je tiez taky obchod, kde sa nedoplatis, za par kuskov na ochutnanie mas cenu jak za obed v restauracii tak asi nastavili podľa toho, ze vsak to tak funguje na trhu a prejde to :D kupit kilovy kornut je samovrazda financna, to by som starostlivo volila kazdy jednotlivy kusok nech za to stoji a nie zasobu jak na rok :Dd

anonym_bd4507
Včera o 14:07
@anonym_e5d6f4

@refly takto to je aj v Auparku v Žiline, ale v stánku so syrmi. Ideš okolo pani ťa volá, pchá ti ochutnávky pod nos za pochodu a drb za 2 kúsky 40 eur 😳 Mama tiež nevedela, nechala sa oklamať a bolo jej blbé to vrátiť. No nikdy viac 🤦‍♀️

@anonym_e5d6f4 to boli aké kúsky?dvojjilove?🤣🤣lebo za tie mini na sparatku napichle nepýtajú určite,tak neodzubuj

lienka175
Včera o 15:49
@anonym_bd4507

@anonym_e5d6f4 to boli aké kúsky?dvojjilove?🤣🤣lebo za tie mini na sparatku napichle nepýtajú určite,tak neodzubuj

@anonym_bd4507 ona myslí asi už reálne kúsky, napr. trojuholník nejakého syra. Ten stánok je naozaj predražený. Syn miluje syrové nite z farmy Brezany, bežné ich kupujem v cene 4€/250g na sídlisku v zelivoci, tam ich majú za 8,89€

anonym_bd4507
Včera o 15:58
@lienka175

@anonym_bd4507 ona myslí asi už reálne kúsky, napr. trojuholník nejakého syra. Ten stánok je naozaj predražený. Syn miluje syrové nite z farmy Brezany, bežné ich kupujem v cene 4€/250g na sídlisku v zelivoci, tam ich majú za 8,89€

@lienka175 ja myslím, že myslí ochutnavky tie prťave čo tam pchajú pod nos, keď sa bavíme o ochutnavkach 🤷‍♀️ja som verná visnovskym a zazrivskym korbačikom

anonym_403eb1
Včera o 17:22

Keby mi toto načapovali a povedia takúto sumu, otacam sa na päte a dovidenia. Hanba nehanba, takúto sumu za rakovinové cukríky pytat…..

anonym_337ef7
Včera o 18:14
@refly

@refly pokial nepoznáš cenu dopredu, nie si povinná to platit. To je zákon.
Neexistuje, aby mi tam predavačka nahadzala kilo a pol cukríkov. Vsak poviem, že chcem napr.100g. Naco je mi kilo preboha??? Však ty si zákazník.

lienka.7
Včera o 18:23

@sisi2212 trosku mimo tému, ale vyplakavate tu pravidlne, aká je drahota a ze nekúpite paradajky za 5€, ale cukríky za 60€ kúpite?
A pokiaľ si nevedela cenu, nemala si nič platiť. Ti akoze nepovedala, len ti podala terminál a ty si zaplatila?
A po ďalšie, naco vám bolo kilo a pol cukríkov? Keď už tak poviem, že 100g a pod. Ak by tam sama od seba ďalej hadzala, tak to nekúpim. Bodka