Ako riešiť dieťa, ktoré bije zvieratá?
Prichytila som neterku (bola na návšteve) ako bije potajme našu mačku. Štipala ju, keď počula moje kroky rýchlo prestala a tvárila sa že ju iba hladká. Opýtala som sa čo sa deje a ona že nič. Že sa len hrajú, že preto mačka mňaučala. Stalo sa viac krát že som počula mačku mňaučat, ale keď som prišla tak nič, preto som to teraz odsledovala, uz som ju našla aj zavretú v kúpeľni, vraj si nevšimla že tam je a náhodou ju zavrela. Ako to riešiť ? Neter ma len 6 rokov. A keď som sa jej pytala nepriznala sa.
@anonym_autor normálne jej spraviť pár štípancov a spýtať sa, ako sa jej to páči....a že klamať sa nepatrí 😊👍
Povedala by som malej, že mám v izbe kameru a pozrela som si záznam. Nech sa malá trochu podusí. A dôrazne by som jej vysvetlila, prečo sa živým tvorom ubližovať nesmie a ak neprestane, môže sa jej štát to isté, čo ona robila tej mačke.
A mačka sa akože nechala tryznit? Neskrabla to dievčatko, ani neusla, nič iba mňaukala? Netypické.
@anonym_010446 presne toto aj mna napadlo. Ja mam dvojrocne dieta a dve macky, komplet rozdielne povahy , ale teda ani jedna sa nenecha otlkat ani natahovat.
Vedeli ste o tom, že všetci vrahovia začali tým, že v detstve týrali, mučili a zabíjali zvieratá?
Deti by mali byť nevinné, jemné a čisté. Nemali by byť zlé, nenávistné...zrejme s malou nebude niečo v poriadku. Zlá výchova alebo psychická porucha.
Mačku by som k nej už nikdy nedala.
@alguno tak mučiť, zabíjať a týrať je iné ako ju zamknúť v kúpeľni. Nemusí sa jednať o sadizmus. Dieťa skúša hranice, testuje chovanie mačky, alebo ju trestá za to, že sa s ňou nechcela mojkat, neposlúcha, alebo nemala záujem o hru. Deti medzi sebou sa tiež správajú kruto, bijú sa, štípu a vadia a rodičia ich zato nenazvú psychopatom a neprestanú chodiť napríklad so škôlky, či na ihrisko., resp. tam, kde sa incident stal, o súrodeneckých sporoch ani nehovorím. 🤦
Určite jej dohovoriť (ideálne keď to urobia rodičia) a vieš k láske alebo aspoň rešpektu k zvieratám. V takomto veku je už najvyšší čas.
Urobila to, ked bola bez dozoru. To znamena, ze bud sa u vas nudi, alebo mozno nasilu ju vzali rodicia, chcela ist niekam inam.... Preco ku vam chodi na navstevu a potom sa nema s kym hrat? Preco jej rodicia, ktori tam asi su s nou, nedaju nejaku hru, nejako ju nezamestnaju? Neospravedlnuje ju to ak macku stipe, robi jej zle, to nie, ale asi tam bude nejaka pricina, nie v nejakom sadizme voci zvieratam.
Urobila to, ked bola bez dozoru. To znamena, ze bud sa u vas nudi, alebo mozno nasilu ju vzali rodicia, chcela ist niekam inam.... Preco ku vam chodi na navstevu a potom sa nema s kym hrat? Preco jej rodicia, ktori tam asi su s nou, nedaju nejaku hru, nejako ju nezamestnaju? Neospravedlnuje ju to ak macku stipe, robi jej zle, to nie, ale asi tam bude nejaka pricina, nie v nejakom sadizme voci zvieratam.
@jumama Z nudy ubližovať zvieraťu?
Dieťa by som konfrontovala a povedala by som to aj jeho rodičom.
Z reakcií niektorých z vás je mi fakt nanič. Ospravedlňujete neospravedlniteľné.
Ubližovanie zvieratam nie je dobre znamenie. Za mna urcite povedat rodičom. A byt tym rodičom, tak si to dieta poriadne sledujem...ak sa to bude opakovat, návšteva psychológa.
Mne to normálne nepríde. Dieťa má 6 rokov, nie 3. A to, že to robí tajne len ukazuje, že si je plne vedomá toho, že sa to nesmie. Dieťa by som vzala za ruku, odviedla pred rodičov a povedala im čo ich dcéra robila. Podľa ich reakcie by som sa zariadila. Ak by to riešiť nechceli, respektíve nad tým mávli rukou, už by u mňa doma neboli vítaní. A aj keď sa nedá paušalizovať, takýmto ubližovaním zvieratám sa v nižšom veku vyznačovali psychopati. Svoje deti učím odmalička ako sa majú správať k zvieratám, máme ich aj v domácnosti a nikdy som nevidela, že by im robili zle. Známa má syna, ktorý v detstve zatváral mačku do práčky a bavil sa tým ako sa mačka bojí. Mávla nad tým rukou, veď malé rozkošné šušľavé dieťa. Ten chlapec dnes nie je v poriadku. Je agresívny a zákerný, vidieť, že ho teší bolesť iných. Ja byť rodičmi tej dievčiny, riešim to a riešim to okamžite.
@alguno tak mučiť, zabíjať a týrať je iné ako ju zamknúť v kúpeľni. Nemusí sa jednať o sadizmus. Dieťa skúša hranice, testuje chovanie mačky, alebo ju trestá za to, že sa s ňou nechcela mojkat, neposlúcha, alebo nemala záujem o hru. Deti medzi sebou sa tiež správajú kruto, bijú sa, štípu a vadia a rodičia ich zato nenazvú psychopatom a neprestanú chodiť napríklad so škôlky, či na ihrisko., resp. tam, kde sa incident stal, o súrodeneckých sporoch ani nehovorím. 🤦
@anonym_067f0f ale ak niekto robí napríklad v škôlke zle iným deťom, tak sa to rieši tiež a ak neprestane, moze byť vylúčený 😉 syn má 5 rokov a v škôlke sa teda vôbec bežne nebijú ani neštípu, také veľké dieťa by to fakt už nenapadlo. To nie sú 3 ročne deti.. a myslím si že ak sa takto správa nejaké väčšie dieťa, skôr to bude dáke problémové správanie.. (ok ešte beriem medzi sebou keď sa hašteria a vyprovokuju súrodenci). takže štipať mačku len kvôli tomu že sa s ňou nechcela hrať nie je v poriadku, ale podľa mňa je skôr len rozmaznana a možno ju rodičia neviedli k tomu ako sa správať k zvieratám.. veď minule som videla ako malé dieťa nahanalo vyplašenu kozu s malým kozliatkom, ktoré nejako vybehli z ohrady, vidno že sa báli, koza sa zasekla v pletive, išlo jej ťažko naspäť do ohrady, dieťa už bolo úplne pri nej a mama sa na tom smiala, natacala si to ešte tuším..
Diagnostikovat 6-rocne dieta ako pomaly "psychopata" /pripadne tyrana/ je prehnane. Je to dieta, ktore robi chyby a klame, aby sa vyhlo trestu, co je v tomto veku bezny vyvojovy stupen a testovanie moci. Riesenim je ochrana macky a dosledna vychova, nie hned izolacia a cierny zoznam. Viditelne svedomie ma, kedze vedela, ze musi prestat a klamat, len nie je este dostatocne vyspela, aby chapala dosledky. Treba jej to vysvetlit, rodicom povedat a nerobit dramy. Ak sa bude dieta vyhanat a prehnane reagovat, urobi to viac zleho ako dobreho.
@simca06022011 pausalizovat sa nema, ale presne tie deti z nasho sidliska, ktore po mackach strielali prakom, tyrali psov v okoli (o 4 viem a riesilo sa to aj na zakladke, len rodicia vtedy neriesili...), sedia teraz dozivotne za ukladne vrazdy. Takze taketo nieco by som absolutne neznizovala na level "dieta sa nudi a testuje hranice" a podobne hlasky, ktore tu boli odprezentovane. Tyranie zvierat znamena, ze emocna hranica je posunuta (mozno dost) nadol a ja ako rodic by som take spravanie riesila okamzite a tvrdo. Ako teta, by som to riesila zamedzenim styku s mackou a riesila a rodicmi dietata...
@jumama Z nudy ubližovať zvieraťu?
@abbey1 Z nudy, ziarlivosti, za sa o nu nik nezaujima...? Nikde v tom nie je obsiahnute, ze to schvalujem, ale pride mi nespravodlive, ze nik neskuma pravu motivaciu dietata a rovno z nej vsetci robia sadistu. Jedine na to som chcela poukazat, ze ci niekto skumal - mamina, teta - pravu motivaciu dievcata.
@simca06022011 pausalizovat sa nema, ale presne tie deti z nasho sidliska, ktore po mackach strielali prakom, tyrali psov v okoli (o 4 viem a riesilo sa to aj na zakladke, len rodicia vtedy neriesili...), sedia teraz dozivotne za ukladne vrazdy. Takze taketo nieco by som absolutne neznizovala na level "dieta sa nudi a testuje hranice" a podobne hlasky, ktore tu boli odprezentovane. Tyranie zvierat znamena, ze emocna hranica je posunuta (mozno dost) nadol a ja ako rodic by som take spravanie riesila okamzite a tvrdo. Ako teta, by som to riesila zamedzenim styku s mackou a riesila a rodicmi dietata...
@vevesh dieta stipalo macku, zavrelo ju asi do kupelne ani po nej nehadzala nic, nepodapalila ju, ani jej neublizila
Ja som tiez napisala co by som robila, ale dost znacne sa to tu prehana a na to som poukzala, nie toto dieta nikoho netyralo, a nie je tyran ani psychopat.. treba na to dat pozor a svoje diagnosticke schopnosti venovat vychove svojich deti, maloktore deti su dokonale bez chybicky. Teraz nemyslim prave na teba, ale tak vseobecne, kedze ine deti na zaklade prispevku sa velmi lahko kadejakymi privlastkami oznacia a najma v dobe, ked domace milacikovia su nadludia, ked sa dostipu docapu deti, tak sa to takto preco neriesi? )
a mimochodom, zijes asi v zaujimavom prostredi, vrazd tu mame okolo 40-50rocne, a prave okolo teba je tolko individuii co niekoho UKLADNE zavrazdilo (tych vrazd je vyrazne menej). Nepoznam nikoho za 30rokov kto niekoho zabil. AK neratam pana co vystrielal firmu, a ten zvery nestrielal/netyral, tomu proste preplo. Tak zase neprehaname... dobre?
Ukázala by som jej videá ako útočia mačky( na youtobe ich je dosť) a vysvetlila by som jej, že mačka je inteligentný, živý tvor a všetko si pamatá, aj to zlé a keď to bude najmenej čakať všetko jej vráti.. že mačkám sa ubližovať neoplatí
Ukázala by som jej videá ako útočia mačky( na youtobe ich je dosť) a vysvetlila by som jej, že mačka je inteligentný, živý tvor a všetko si pamatá, aj to zlé a keď to bude najmenej čakať všetko jej vráti.. že mačkám sa ubližovať neoplatí
@anonym_beb2d6 ale zvieratám sa nemá ubližovať len kvôli tomu, že ti to môžu vrátiť.. že sa to "neoplatí" 🤦♀️
@vevesh dieta stipalo macku, zavrelo ju asi do kupelne ani po nej nehadzala nic, nepodapalila ju, ani jej neublizila
Ja som tiez napisala co by som robila, ale dost znacne sa to tu prehana a na to som poukzala, nie toto dieta nikoho netyralo, a nie je tyran ani psychopat.. treba na to dat pozor a svoje diagnosticke schopnosti venovat vychove svojich deti, maloktore deti su dokonale bez chybicky. Teraz nemyslim prave na teba, ale tak vseobecne, kedze ine deti na zaklade prispevku sa velmi lahko kadejakymi privlastkami oznacia a najma v dobe, ked domace milacikovia su nadludia, ked sa dostipu docapu deti, tak sa to takto preco neriesi? )
a mimochodom, zijes asi v zaujimavom prostredi, vrazd tu mame okolo 40-50rocne, a prave okolo teba je tolko individuii co niekoho UKLADNE zavrazdilo (tych vrazd je vyrazne menej). Nepoznam nikoho za 30rokov kto niekoho zabil. AK neratam pana co vystrielal firmu, a ten zvery nestrielal/netyral, tomu proste preplo. Tak zase neprehaname... dobre?
@simca06022011 ja neprehanam, naozaj ich viem aj menovite napisat. Su 4 zo sidliska, ktori sedia a ktori zabili ludi v priebehu 25 rokov (jeden siel sediet uz ako 19rocny, jeden okolo 30 a dvaja okolo 40tky, kedze zlocin spachali spolu). To, ze statistika je nizka, je pekne, ale ja som uz aj stara, takze sa co to nazbiera zo skusenosti (a hlavne z 90tych rokov a mafiu neratam...). Ako som povedala, vsetci 4 zname firmy boli riesene uz na zakladke za tyranie zvierat- tak sa dostali aj do sirsieho povedomia ludi a ked zabili ludi, tak sa tomu ani nikto necudoval...(vlastne pri tych 40tnikoch aj hej, ze az do 40tky potiahli bez takeho deliktu, kedze predtym sedeli za kradeze🫣).
@anonym_067f0f tá mačka proti 6 ročnému dieťaťu sa má ako brániť? Súrodenci sa bijú spoločne, ale nie 6 ročné decko trýzni mačku, to je cielené a úmyselné ubližovanie slabšej bytosti, ktorá sa nedokáže brániť. A to sa tej malej na tom páči, mačka mňaučala od bolesti, to sa tej malej páčilo a pokračovala ďalej...Ktohovie časom či by ju neuškrtila...takto to začína. Porovnávať bitku súrodencov s trýznením mačky od 6 ročného decka je cez čiaru.
Dam vam taky osobny priklad. Moj otec, ked som mala 8 rokov bol 1 cely rok v nemocnici. Chodili sme za nim v soboty, lebo bol v BA, mimo nasho mesta. Ako neposedne decko, sedela som pri navsteve niekde blizko a kopkala som nohou, nahodou to obcas bolo do nohy jeho postele. Taky ten tik, ako ked si nervozny clovek kopka-hopka sediacky nohou. Ja som si to neuvedomovala, ze to robim. Mama mi povedala, nech prestanem, ze tato je po operacii, ze to kopkanie ked to otrasie postelou, ze ho to viac boli. Ja som sa vystrasila, citila som sa previnilo, ze ved nechcem mu ublizit. Ale vies co, napriek tomu, ja som si to potrebovala overit. Ked sa rozpravali tak som este par krat kopla do tej nohy postele a pozorovala, co tato na to, ci nejako tu bolest prejavi. Samozrejme ze to mama aj tato videli a zas ma upozornili. Dodnes si to pamatam. Bola som sadisticka?
Teraz uz viem pomenovat, ze to bolo preto, ze sme aj my deti dlhodobo zil v strese a ani vsetka mozna laskavost mamy ti ho neda prec, mama bola na vsetko sama, ale aj my deti, aj nam ten otec chybal. V tom veku si nevies predstavit niektore veci. Naprilkad velkost bolesti. Nerobila som zle umyselne, a to ze by som tatovi robila bolest ma zasiahlo. Citila som vinu... A aj dalsie pocity by som ti vedela opisat, ze ja som sa na tata vzdy tesila, ale kedze bol taky chory, tak to bol asi taky pocit, ako ked sa surodenec tesi na babatko-surodenca a ked sa narodi, prvy raz ho zbada, tak neraz da najavo nezaujem a ziarlivost. Nemiluje surodenca bezvyhradne a hned. To spravanie ho ucia rodicia a situacie prezite spolu so surodencom. Tak aj my, ked sme mali dve hodiny len obsediet pri leziacom tatovi, to bola v tom veku tazka uloha. Zase ale chapem z dnesneho pohladu aj mamu, ona niesla toho ovela viac, chcela s tym tatom aspon takto byt (podotykam bola to doba nemobilova vtedy, cize nemohla byt s nim inokedy ako v tu sobotu, v tie navstevne hodiny, ak ich chcela cele vyuzit), urcite riesila vselico mozne, co ak zostane sama, lebo tazky stav otec mal. Ale nezatazovala nas tym...
Nik nepremyslal a nezistoval motivaciu a umysly toho dievcatka s mackou. Proste tych odtienkov, preco a zaco - to sa nikdy nedozviete od cudzich ludi - to je presne a len prezivanie danej osobky. Je mi luto, ze sa jej viac ludi nezastane, ze vsetci o nej premyslaju ako o zlej. Aj jej vlastna teta. Akoby jestvovali len cierne a biele pocity, nic medzi tym.
@anonym_beb2d6 ale zvieratám sa nemá ubližovať len kvôli tomu, že ti to môžu vrátiť.. že sa to "neoplatí" 🤦♀️
@13uzivatelka11 áno, ale ja si to napríklad od detstva pamatam, mojkala a pusinkovala som pár týždnové mačiatko a jej sa to nepáčilo a zakuslo sa mi do tváre a nechcelo sa pustiť..
Tak skor ako sa dieťaťu stane niečo podobné radšej na to upozorniť, lebo potom bude autorka tá zlá, čo má doma divoké zviera atď a už bude neskoro riešiť škrabance na tvári..
@vevesh doživotne odsúdení za ukladne vraždy? To snáď nie, doživotne odsúdených za ukladné vraždy máme na Slovensko možno do 20 v 3 nápravnovýchovnej výchovnej skupine v Leopoldove. Viac nie. A ty si ich videla cez okno trízniť mačky? Všetkých predpokladám. No mám dost. Také drísty som už dávno nečítala. Čo si bývala v Telgarte a mala výhľad na Černáka ? 🤔
@vevesh doživotne odsúdení za ukladne vraždy? To snáď nie, doživotne odsúdených za ukladné vraždy máme na Slovensko možno do 20 v 3 nápravnovýchovnej výchovnej skupine v Leopoldove. Viac nie. A ty si ich videla cez okno trízniť mačky? Všetkých predpokladám. No mám dost. Také drísty som už dávno nečítala. Čo si bývala v Telgarte a mala výhľad na Černáka ? 🤔
@anonym_067f0f dobre, ak sa hras na slovicka. Ukladne mozno nie (mozno umyselne, netusim kategorizaciu) a ano, sedia vsetci 4 v leopoldove...a aj cernaka, steimhübela ci zembu som osobne videla, ako dalsia tisicka ludi z 90tych rokov, aj hlava bola nedaleko nas na kapote. Ako🤷♀️🤷♀️ Normalne socikovske sidlisko, kde na tych x-tisic ludi najdes nejakych par, co su mimo normu a vzorec normalneho spravania a nie som slepa, hlucha, nevedoma, ze neviem, co da deje okolo....
@anonym_067f0f dobre, ak sa hras na slovicka. Ukladne mozno nie (mozno umyselne, netusim kategorizaciu) a ano, sedia vsetci 4 v leopoldove...a aj cernaka, steimhübela ci zembu som osobne videla, ako dalsia tisicka ludi z 90tych rokov, aj hlava bola nedaleko nas na kapote. Ako🤷♀️🤷♀️ Normalne socikovske sidlisko, kde na tych x-tisic ludi najdes nejakych par, co su mimo normu a vzorec normalneho spravania a nie som slepa, hlucha, nevedoma, ze neviem, co da deje okolo....
@vevesh na SR máme 5 422 000 obyvateľov. Z toho 58 doživotne odsúdených. Tu patria okrem úkladných vrážd, aj ozbrojené lúpeže, vojnové trestné činy, závažné trestné činy okrem vrážd a podobne. A ty si 4 videla a aj Černáka a iných. Ak je to pravda, tak rozhodne nie si bežne sídliskové dieťa. Buď dristaš, alebo si sama z mafiánskych pomerov. Už sa radšej nebudem viacej vyjadrovať.
@vevesh na SR máme 5 422 000 obyvateľov. Z toho 58 doživotne odsúdených. Tu patria okrem úkladných vrážd, aj ozbrojené lúpeže, vojnové trestné činy, závažné trestné činy okrem vrážd a podobne. A ty si 4 videla a aj Černáka a iných. Ak je to pravda, tak rozhodne nie si bežne sídliskové dieťa. Buď dristaš, alebo si sama z mafiánskych pomerov. Už sa radšej nebudem viacej vyjadrovať.
@anonym_067f0f som bezne dieta z 90tych rokov. Mafia bola vsade okolo a nie, nie som z mafianskych pomerov- tieto individua sa pohybovali v spolocnosti, mali rodiny, niekde byvali, nakupovali, tankovali, mali (a doteraz aj maju) firmy a zamestnancov (a velmi vela) a nechodili tunelmi ci kanalmi, ci co si ludia dnes predstavuju...a oficialne som tie pripady nasla, bohuzial, netusim, co ti chlapi za vrazdy dostali a zase tolko casu tomu teraz nemienim venovat, aby som luskala ich sudne spory...maj pekny den😎
@simca06022011 tak vieš, raz videli Dahmera, tak je jasné, že diagnostické komando z MK už má jasnú diagnózu. 🙈
@anonym_067f0f Dahmera? Nie. Je to všeobecne známe ze ak dieta ublizuje zvieratám, treba velmi spozorniet. Lebo ano, mnoho aj sériových vrahov začínalo s ublizovanim zvieratám. Môžeš sa tomu smiať, ale to je fakt. Nikto nehovorí, ze toto bode psychopatka 🙂. Ale spozorniet rozhodne treba. Za mna rodič, ktory toto považuje za normalnu vec, ako rodič zlyhal.
@anonym_autor Rodičia neschopní a tak im z decka rastie psychopat, ktorý sa vyvršuje na ostatných. Byť to moje decko, snažila by som sa ju usmerniť, ale keby aj tak nič nepomohlo, fyzické tresty by dostávala.
V prvom rade dieťa je stále dieťa a su za neho zodpovední rodičia....a pre niečo to tak je....😃
Ja by som to riešila s nimi raznejsie a malej vysvetliť prečo sa to nerobí
@anonym_autor Nič v zlom, ale urobila by som mu to isté, čo robí ona zvieratám, keď už vysvetľovanie nepomôže. Aby zakaždým cítila, to, čo cíti to zviera
Plne sa to prejaví asi po 13. roku. Ubližovať malým dieťaťom zvieratám a najmä štípať ich, aby spôsobili zvieraťu čo najväčšiu bolesť (asi od 3 rokov) je prvé štádium schizofrénie. S tým dieťaťom budú do konca života obrovské problémy, ak sa nezačne hneď liečiť. Nie je to iba zviera, ale všetko slabšie ako napr. malé deti, najmä bábätká. Susedin 4 - ročný chlapec zapichol nožnicami 3 - mesačné dieťa v kočíku na ihrisku. Bol to veľmi krátky moment, kým matka toho dieťaťa pozrela na staršie na preliezke. Jeho matka sa vedľa venovala mobilu. Pribehol k neznámemu kočíku a celou silou bodol nožnicami, ktoré mal z domu v batôžku s hračkami na pieskovisko. Kým došla záchranka, dieťa zomrelo. Tieto deti sú časované bomby. Schizofrenici už v útlom detstve vopred plánujú ublíženie. Sú veľmi chytrí, múdri a predvídaví.

Vedeli ste o tom, že všetci vrahovia začali tým, že v detstve týrali, mučili a zabíjali zvieratá?
Deti by mali byť nevinné, jemné a čisté. Nemali by byť zlé, nenávistné...zrejme s malou nebude niečo v poriadku. Zlá výchova alebo psychická porucha.
Mačku by som k nej už nikdy nedala.