Ako zachrániť dieťatko v nebezpečnom prostredí?
Obraciam sa na Vas zeny, lebo verim, ze budete vediet pomoct. Opisem situaciu. Mala bytovka na dedine, vychod. V bytovke zije zena-drogovo zavisla. Cca 3 mesiace sa tam k nej nastahovala dalsia zena, zrejme tiez drogovo zavisla. V kuse chodia za nimi chlapi. Pred bytovkou v kuse vecer auta, aj 10 aut sa vystrieda. Predavaju sa aby mali na drogy. Pride taxik, nasadne jedna alebo druha a uz idu niekde poblizku asi zrejme po svoju davku. V kuse z bytu pocut hluk, krik, hadky. Ta prva zena ma dve deti, ktore si zobrala jej matka a ziju teda s babkou v Amerike. Zial, teraz tato dotycna porodila babatko. Ma ho tam u seba v tom jej bordely. Bolo pocut ako s nim trasie ako na neho vrieska ze ho nenavidi. Ale je mozne ze je aj na tabletkach, ze ho niecim oblbuje. Neviem co robit, len by som chcela pomoct tomu dietatku nech nevyrasta v takom prostredi. Co robit ako postupovat ? Ma niekto z Vas realne skusenosti ? Je tu niekto zo socialky, kurately a pod. ? Ako zachranit taketo babatko ? Zial, poznam aj pripad, ked drogovo zavislí rodicia predavali svoje dve male deti (5r.) na sex. Deti su neadoptovatelne, uplne poznacene tym vsetkym. Je velky predpokald ze aj toto takto skonci, kedze drogovo avislý ludia, su uplne mimo, prepnutí bez zabran stratia vsetku sudnost a zdravý rozum.
@anonym_f96f92 Tak ta matka zije vraj v USA.
@anonym_autor no a čo? asi má trvalý pobyt v usa, tak v katasterportáli nájdeš adresu jej trvalého pobytu. Tak asi vie čo má za dcéru a bude vedieť čo robiť. Radšej urobiť niečo ako nerobiť nič
@anonym_autor no ak ide ozaj o drogy tak treba políciu volať
@anonym_75b65d A to dieta bolo tiez niekde u drogistov? Inak tak rozmyslam, ci to fakt by nemali hned odchytit taketo deti v porodnici, resp. pediater, gynekolog. Sak snad neporodila doma v obyvacke. A neverim, ze to v nemocnici nezistili ze nieje v poriadku celkom. Si neviem predstavit, ze som niekde na sestonedelí a viem ze tam mam takuto podozrivu matku a necham s nou odist dietatko. Ale tak asi sa neda vela urobit, neviem, cele zle.
@anonym_autor len to n3vzdaj ....ale komunikuj emailom aby si mala dokaz
mám dojem, že kolegyňa je prepnutá. zastreleného psa riešila kade tade, ale ked ide o malinké dieťa tak drží hubu a krok ?! by som jej prehovorila do duše, a poriadne ! lebo takto je to v rovine okydávania, klebiet, a sprostých rečí.
že pes je pre ňu viac ako dieťa ?!
@anonym_autor no a čo? asi má trvalý pobyt v usa, tak v katasterportáli nájdeš adresu jej trvalého pobytu. Tak asi vie čo má za dcéru a bude vedieť čo robiť. Radšej urobiť niečo ako nerobiť nič
@anonym_f96f92 No ved dobre, ale kontakt na nu budem mat odkial ?
mám dojem, že kolegyňa je prepnutá. zastreleného psa riešila kade tade, ale ked ide o malinké dieťa tak drží hubu a krok ?! by som jej prehovorila do duše, a poriadne ! lebo takto je to v rovine okydávania, klebiet, a sprostých rečí.
že pes je pre ňu viac ako dieťa ?!
@cacianka Tak pes bol jej. Dieta je cudzie, asi sa do toho nechce velmi montovat. A tiez ma dost svojich problemov. Prepnuta nie je.
Pozri, keď myslíš, že je dieťa v ohrození, volaj políciu. Totiž ak je reálne dieťa v ohrození, polícia si prizve sociálnu pracovníčku, oni totiž majú pohotovosť vždy, tak isto aj CDR ma vždy niekoho na telefóne, keď dieťa treba hneď umiestniť. Už som mala prípad, keďže mi takéto dieťa priviezli večer o deviatej, kolegyni aj v sobotu. Čiže reálne, ak polícia zistí ohrozenie, rieši sa hneď
@anonym_autor no ak ide ozaj o drogy tak treba políciu volať
@anonym_76831b Tak policia tam bola viac krat. Vlastne predtym ako ju dali do basy tak tam bola tiez policajna razia, psy na drogy, vykopli dvere, no vraj kovbojka riadna. Takze ona ma zaznam, ale koho to trapi, ze dana osoba, ktora sedela v base za drogy ma dieta. Keby to bolo tak, ze automaticky chodia aspon na kontrolu k takym osobam, ktore potom porodia, ci sa vedia postarat. Ale my tu mame taky skostnately nepruzny system. Jeden nevie co robi druhy a radsej nikto do nicoho nevrta, nestara sa. Az kym sa nesrane tragedia.
Pozri, keď myslíš, že je dieťa v ohrození, volaj políciu. Totiž ak je reálne dieťa v ohrození, polícia si prizve sociálnu pracovníčku, oni totiž majú pohotovosť vždy, tak isto aj CDR ma vždy niekoho na telefóne, keď dieťa treba hneď umiestniť. Už som mala prípad, keďže mi takéto dieťa priviezli večer o deviatej, kolegyni aj v sobotu. Čiže reálne, ak polícia zistí ohrozenie, rieši sa hneď
@skeblicka777 Ked ja tam nebyvam, ja ich nepoznam, ja ich nepocujem, nevidim. Pisem, ze toto vsetko mam sprostredkovane od kolegyne. Takze ja realne netusim, kedy presne je dieta v ohrozeni. Ci len tak na blin mam zavolat ? Ja neviem ani meno, dokonca ani adresu uplne presnu, viem v ktorej bytovke, ale neviem vchod, byt ktory je tej zenskej.
@skeblicka777 Co je to CDR ?
@skeblicka777 Co je to CDR ?
@anonym_autor vieš zavolať na blint je také... Čo im povieš, myslím si 😏.
@anonym_autor bývalý detský domov, teraz sa to takto volá
@anonym_f96f92 Ci si myslela, ze jej mam napisat normalne list do USA ? Lebo telefon, email, to nemam podla mna sancu zistit.
@anonym_autor vieš zavolať na blint je také... Čo im povieš, myslím si 😏.
@anonym_autor bývalý detský domov, teraz sa to takto volá
@skeblicka777 No ved to :/
@beata_k Pozri, ja to zatial neriesim, lebo ja to mam zatial vsetko sprostredkovane od dalsej osoby-kolegyna. Ja som tu zenu nevidela, ja som dieta osobne nepocula plakat, ja som tie auta s ciganmi ktorí ku nej chodia sa kur..ť a ku ktorým ona sada do auta ja osobne nevidela. Chapes, ja osobne som ju nezazila. Preto sa pytam ake mam ja moznosti, kedze je to vsetko sprostredkované. Ja nebyvam v tej bytovke. Byva tam kolegyna.
@anonym_autor to je uplne jedno ci si to videla ci nie. Mala si okamzite kontaktovat socialku. Musia to presetrit. A ta kolegyna to nie je ochotna urobit? Preco to riesis ty???
@anonym_autor to je uplne jedno ci si to videla ci nie. Mala si okamzite kontaktovat socialku. Musia to presetrit. A ta kolegyna to nie je ochotna urobit? Preco to riesis ty???
@anonym_6dff83 No ved prave, ze ona sa zatial do toho velmi asi nechce montovat. Ale pritom jej to tiez dost vadi, ona sa boji aj o svoje deti. To akoby boli v bratislavskom pentagone. Preto sa aj chce odstahovat. Ale zas, ma to na skok do prace. Ale to male u tej zenskej zatial velmi neriesi. Povedala, ze je isto na tabletkach.
@anonym_6dff83 Ako okamzite ? Ja tam nie som. Pridem po vikende do prace a kolegyna zacne rozpravat prihodu napr. Z piatka ako tam zasa bolo kvantum aut a raz jedna raz druha vybiehali do aut, plno nadrzanych spinavych hnusnych chlapov....to je take, no, okamzite. Alebo pride a povie ako vcera s tym deckom triasla ako na neho vrieskala...tak ako okamzite mam volat ? Ja ju nemam za susedu, ze tam zijem a som viac v kontakte. Skor by ta kolegyna mala nieco podniknut. Zatial sa k tomu velmi nema, preto rozmyslam, ake moznosti mam ja.
@anonym_6dff83 Ako okamzite ? Ja tam nie som. Pridem po vikende do prace a kolegyna zacne rozpravat prihodu napr. Z piatka ako tam zasa bolo kvantum aut a raz jedna raz druha vybiehali do aut, plno nadrzanych spinavych hnusnych chlapov....to je take, no, okamzite. Alebo pride a povie ako vcera s tym deckom triasla ako na neho vrieskala...tak ako okamzite mam volat ? Ja ju nemam za susedu, ze tam zijem a som viac v kontakte. Skor by ta kolegyna mala nieco podniknut. Zatial sa k tomu velmi nema, preto rozmyslam, ake moznosti mam ja.
@anonym_autor moze to ktokolvek nahlasit aj ako anonym. Musia to presetrit. A skus zavolat na nejaku linku a poradit sa ako sa da okamzite zasiahnut.
Inac podnet by mala dat aj detska lekarka ak vidi ze dieta je v zlom stave
@anonym_autor moze to ktokolvek nahlasit aj ako anonym. Musia to presetrit. A skus zavolat na nejaku linku a poradit sa ako sa da okamzite zasiahnut.
Inac podnet by mala dat aj detska lekarka ak vidi ze dieta je v zlom stave
@anonym_6dff83 Ja si inak myslim, ze ona ani u Dr. S tym dietatom od porodu ani nebola.
@anonym_f96f92 Ci si myslela, ze jej mam napisat normalne list do USA ? Lebo telefon, email, to nemam podla mna sancu zistit.
@anonym_autor pane boze zena, ved pozriet socialne siete a tak. Ale neviem naco si sem pisala, nic nevies, nic sa neda, ved policia volana bola, nikto nic nerobi... 🧐
Ty ani kolegyňa tiež nie ste normálne. Keď je podozrenie treba volať a nie sa tu vyplakávať.
@anonym_autor tak ty riesis pripad o ktorom si len pocula a nevidela, len ci to tak aj bude.
@anonym_autor Navštív kolegyňu, kým vypijete kávu, zistíš meno, adresu, budeš možno počuť aj krik a rev. A môžeš riešiť. Nebuď zbabelá. Sociálka zistí, či je dieťa v bezpečí, alebo nie je. Keď každý bude len ticho prizerať, budeš sa cítiť lepšie?
Nezabrániť zlu je to isté ako ho podporovať. Ste jedna lepšia ako druhá. Je mi zle len keď to čítam. Kľudne mi napíš adresu do správy, ja tam zavolám. Kolegyňa musí byť tiež matka roka keď má sama deti a na toto “nemá čas a kapacitu”. Vau.
Ak s nim triasla,mohla ho zabit. Cize hned policia socialku volat s tym, ze par mesacne dieta trasie. Vies, ze mu tym moze dat mozog na kasu. Cize za mna hned riesit, nech jej dieta odoberu.
@anonym_6dff83 Ja si inak myslim, ze ona ani u Dr. S tym dietatom od porodu ani nebola.
@anonym_autor Nič o tej žene nevieš, ale vymýšľaš si tu hlúposti a počúvaš vymysli od nejakej kokegyne. Celý tento pribeh je nereálny výmysel, počnúc tym, že matka mohla len tak vziať deti slovenskej narkomanky do USA.
Nepochopím, prečo sa niektoré furt musíte montovať cudzim ludim di života. Žije ako vie, nechajte ju tak.
@anonym_autor robia hluk alebo nieco po 10tej hodine? ideal je k realnemu dovodu zavolat policiu policia ked pride k nim z isteho dovodu a uvidia v akom stave su ludia a uvidia babatko vedia zakrocit bez toho asi nic by nespravili alebo ak by ste videli vymenu alebo predaj drog treba nafotit alebo natocit zavolat na policiu a dat im to. A skusit ist na socialku
@anonym_autor

@anonym_autor kontaktovať majiteľku bytu, babku toho dieťaťa, zistíte údaje z katastra.