icon

Cestovanie s dojčatami: Je správne brať ich na dovolenku?

Dnes o 05:59

Ahojte, viete mi prosim vysvetlit jednu vec, pretoze jej nerozumiem. Ja som s mojou malou cakala do 4 rokov, kym sme s nou sli na dovolenku lietadlom. Aj kvoli tomu, ze z dovolenky by sme nic moc nemali, aj kvoli jej bezpecnosti, aj kvoli tomu ze by si aj tak nic nepamatala ale hlavne kvoli ohladuplnosti k ostatnym. Vcera sme sa vratili z dovolenky s manzelom, bol to takmer 4h let. Cely let, od nastupu do lietadla az po vystupenie, tam neskutocne plakalo, doslova az škriekalo male, mozno 4 mesacne dieta. Nepomohli ani sluchadla s ANC, ani štuple do usi, bolo to na nevydrzanie. Matka s otcom nervozna a pasazieri vratane letusiek otraveni, nahnevani, tie pohlady, ked vystupovali nikdy nezabudnem a myslim, ze ani rodicia😀 viete mi teda prosim vysvetlit, preco su niektori rodicia takto sebecki a nevedia pockat? Ked som ja s manzelom vedela a nebola to katastrofa.. a komentare ze mozno cestuju za rodinou - da sa to vyriesit tym, ze prispejete na letenky a pridu za vami. Naozaj si nemyslim, ze je toto potrebné. Ja mam rada deti a sama mam vlastne, ale ta bezocivost druhych ma vytaca. A nie, nie je to o tom aby matka sedela doma, ale daju sa spoznavat okolite miesta, kde je klima, aj mikroby babatku viacmenej zname. Ale toto? Predstavuje to rizika jednak pre babo, a po druhe diskomfort pre spolucestujucich. Napiste mi svoje nazory, ale prosim slusne, nech to je normalna diskusia. Som otvorena aj inym nazorom😇 pekny den a vela pevnych nervov.

Strana
z5
anonym_3fdc02
Dnes o 16:09
@anonym_e11767

@anonym_3fdc02 ty mas schizu ci co? Nebav sa. Ved deti ti vadia a ked niekto nejde na dovolenku, lebo niekolkodnovy vylet nepoklada za dovolenku, zle je. No skus ist do pezinka sa s niekym porozpravat, mozno tam budu pre teba vhodnejsi diskuteri. 😊

@anonym_e11767 schyzu mas mozno tak ty. Prestan ma laskavo urazat, lebo zacnem ja. Prispevok je o mini babatkach,ktore vrieskaju. Nie o detoch celkovo. Tak citaj s porozumenim .ale ved co vlastne by som chcela od takej husy co nevie ani textu porozumiet

anonym_e11767
Dnes o 16:12
@anonym_3fdc02

@anonym_e11767 a ani na SR. A este sa tym aj chvalis 🤣 to si matka roka. S takymito sa ja ani nemienim bavit

@anonym_3fdc02 ja sa nechvalim, ja konstatujem, ale
Vidim, ze ty to mas strasne domiesane. Ludom sa nezavdacis nikdy. Ides na dovolenku? Si sebecka a dokazujes si. Nejdes na dovolenku. Husa si. A ty si aka? Povedz nam viac o sebe. Spravim ti diplom matoa tisicrocia. Preto to u nas vyzera tak ako to vyzera, lebo niektorym ludom nie je nic dobre.
Matka ide do restiky, kaviarne, na dovolenku, pracovat? Sebecka hlupana, nedostatocne sa stara o dieta, nemala si ho robit. Matka sa stara, dieta je stastne, hlupana co si robi decko za deckom lebo sa jej robit nechce. Toto je obraz niektorych ludi v nasej krasnej krajine. Proste nic nie je dobre a mozes povedat cokolvek, aj tak ta ludia ako ty vykreslia ako blbca, domyslis si k tomu nejaku svoju fantasmagoriu a ukoncia to argumentom, ktory nie je ani argument v style “ja sa s takou bavit nebudem”, lebo sama si dostatocne mimo a nevies co od radosti pisat.

anonym_e11767
Dnes o 16:15
@anonym_3fdc02

@anonym_e11767 schyzu mas mozno tak ty. Prestan ma laskavo urazat, lebo zacnem ja. Prispevok je o mini babatkach,ktore vrieskaju. Nie o detoch celkovo. Tak citaj s porozumenim .ale ved co vlastne by som chcela od takej husy co nevie ani textu porozumiet

@anonym_3fdc02
od husi
Schizofrenia
Urazat si zacala ty, vrat sa na zaciatok, hus…zaspominaj si. 😊 ty urazat mozes ale tebe ked sa nieco nepaci tak co? Tebe sa nic nemoze a ty mozes ludi castovat svojimi vymyslami a domnienkami zalozenymi na nicom? Ale ak sa ti ulavi, posluz si. Ja som silny jedijec. 😊

anonym_3fdc02
Dnes o 16:17
@anonym_e11767

@anonym_3fdc02
od husi
Schizofrenia
Urazat si zacala ty, vrat sa na zaciatok, hus…zaspominaj si. 😊 ty urazat mozes ale tebe ked sa nieco nepaci tak co? Tebe sa nic nemoze a ty mozes ludi castovat svojimi vymyslami a domnienkami zalozenymi na nicom? Ale ak sa ti ulavi, posluz si. Ja som silny jedijec. 😊

@anonym_e11767 si silny jedijec, to teda si 🤣😅😂 radsej porozmyslaj, kam konecne vezmes svoje decko, namiesto hadania sa na koni. Ale pevne dufam, ze ziadne nemas

anonym_e11767
Dnes o 16:20
@anonym_3fdc02

@anonym_e11767 si silny jedijec, to teda si 🤣😅😂 radsej porozmyslaj, kam konecne vezmes svoje decko, namiesto hadania sa na koni. Ale pevne dufam, ze ziadne nemas

@anonym_3fdc02 ja mam jedno uzasne dieta, nie decko, o ktore sa ty vobec bat nemusis. Zajtra ideme tiez na vylet, mam to nazvat dovolenkou, aby sa to lepsie spalo dnes?
Ja dufam, ze najdes v zivote aspon trochu stastia pomedzi tie mindraky. 😊

mandzula
Dnes o 16:20
@anonym_3fdc02

@anonym_e11767 a ani na SR. A este sa tym aj chvalis 🤣 to si matka roka. S takymito sa ja ani nemienim bavit

@anonym_3fdc02 Je dost ubohe, ak sudis cloveka podla toho, ci bol alebo nebol na dovolenke.

beronsche
Dnes o 16:22
@biba_18

@beronsche prosím, ja som niekde písala že majú sedieť na záhrade? ja si myslím že ďeťom tam bude fajn - ale diskusia je o tom, že v lietadle dieťa plakalo…

@biba_18 prvá strana, citujem: "ale tiež si myslím že ak by ste na tej dovolenke neboli, nič by sa nestalo a užili by ste si aj babkinu záhradu "
🤪

beronsche
Dnes o 16:27

Preboha ženy, to to teplo, alebo to takto útočné a prehnane reagujete aj v reálnom živote??
A zväčšia anonymne, hádam sa nebudete strapnovat pod vlastnym nickom, že?

klotildabazarik
Dnes o 17:15
@anonym_3a1361

@klotildabazarik čo robíš na fóre pre matky? Ty si si neurobila decko, respektíve nikto ti ho ani neurobil (ktovie aký dôvod - možno celkový tvoj zjav) ale urážať prídeš. Snáď si pochopila náznak 😘

@anonym_3a1361 nemusis sa hned urazat😂 ty si ta co jej infant vrieska v lietadle a vadi to uplne kazdemu tak sa nebudeme tvarit ze nie, vyjadrujem sa k diskusii a to ze tebe to prekáža je tvoja vec

kristina2412
Dnes o 17:23

S dcérami sme lietali od 1,5 roka, každé leto. Nikdy nikoho v lietadle nerušili. Boli dlho dojčené, diskrétne si dva krát cucli mlieka a spali dve hodiny. Keď boli väčšie, vždy som nosila a ešte stále nosím kopec zábavy. Od nálepiek , vymaľovániek, zmazateľnej tabuľky, mozaiky, atď atď , nosievala som Lol bábiky , to kým rozbalili, ubehla pol hodina. Nehovoriac o všelijakých snackoch. Často je problém ten,že rodičia sú nepripravení , či už na chlad, alebo naopak aj teplo. Nemajú dostatok UM, vody,jedla . Dieťa potrebuje podnety a naozaj si nevystačí s jedným medveďom, ktorého pozná . Mne deti naozaj nevadia a aj napriek tomu, že som už pár krát prosila matky, aby zamedzili kopaniu do sedadla. Ďaleko viac mi vadia pasažieri posilnení na odvahu, oblizujúce sa nástročné páriky, chrápajúci muži , upotené dámy natiahnuté v polyestere. Dieťa sa každou skúsenosťou učí a posúva, keď ho zavriem doma na dvor , tu skúsenosť nezíska.

abbey1
Dnes o 17:38
@anonym_ea1ffd

@abbey1 aha cize vyjadrenie ked si urobilo decko nech s nim sedia doma je vlastne povzdych nad nevychovanymi detmi…dobre, som nevedela. A aj ine skvosty som tu nasla. Akoby ste zabudli, ze aj vy ste boli detmi alebo male deti mali. Aj vasi dospelaci boli mali a nie vzdy sa spravali podla bontonu… ale zabudol vol, ze telatom bol… alebo vlastne, tu su na koniku same dokonale matky s dokonalymi detmi, ktore nikdy merusili okolie, od porodnice vedeli, ze kedy mozu a kedy nemozu plakat alebo ste s nimi sedeli do puberty doma

@anonym_ea1ffd Ja osobne som sa tak niekde vyjadrila, keď s tým oslovuje š mňa? Zopár jedincov z jednej i druhej strany má vyhranený názor. To uznávam. Ale gro ľudí tu i v realite rieši konkrétne deti a ich rodičov v konkrétnych situáciách.
Ó deťoch tu mne ideš vykladať zbytočne. Pracujem s nimi celý život.

anonym_0df179
Dnes o 17:48
@biba_18

@michaelam2 toto ma vždy zaujímalo ako sa to rieši - ak je niekto obézny a "zaberá" aj vedľajšie sedadlo ... 😒

@anonym_autor keď kupuješ letenku musíš rátať s tým, že štvrtina lietadla budú deti.To už je na uvazeni rodičov či si trúfnu letiet s deťmi.Ti rodičia museli mat nervy na dranc.Preto sme s deťmi cestovali autom, keď boli malé.Mozno to berú ako menšie zlo ako ho počúvať v aute 6-8 h risknu to lietadlom a niekedy to nevyjde😂

jaja20
Dnes o 17:48

Čerstvá skúsenosť, 2a1/2 hodinový let na Ibizu a späť. Jedno dieťa cca rok a pol, obe cesty prerevalo, pričom pri vzlete a pristávaní vrieskalo doslova ako keby ho zaživa drali z kože, to bolo tak strašné, že už aj letuška za nimi išla. A rodičia nula bodov, neprihovárali sa mu, nedali mu cumeľ/prsník, čokoľvek, žiadne riešenie nemali pripravené pre tento prípad.
Za 27 rokov, čo lietam na dovolenky, mi ani raz žiadny dospelý nereval pri uchu, nebúchal ma zozadu do hlavy, nekopal z nudy do sedadla, nespieval, ani nerecitoval riekanky, negrcal v mojej blízkosti, ani ho nikto pri mne neprebaľoval, na rozdiel od deciek.
Pokiaľ je to možné, vždy kupujeme adults only, ale nie v každom hoteli je to k dispozícii. Ale teraz na tejto Ibize sa nám matky s deťmi pchali aj do našej adults jedálne, lebo si tam chodili čapovať do fľašiek džúsy, ktoré v ich časti nemali. To je už fakt nehorázna drzosť.

anonym_ea1ffd
Dnes o 17:53
@abbey1

@anonym_ea1ffd Ja osobne som sa tak niekde vyjadrila, keď s tým oslovuje š mňa? Zopár jedincov z jednej i druhej strany má vyhranený názor. To uznávam. Ale gro ľudí tu i v realite rieši konkrétne deti a ich rodičov v konkrétnych situáciách.
Ó deťoch tu mne ideš vykladať zbytočne. Pracujem s nimi celý život.

@abbey1 ved ty si oslovila prva mna 🤣🤣🤣 tak na teba reagujem. To je cielom diskusie nie? A cela sa nesie v uplnom inom duchu, ako ty popisujes. Bavime sa tu o malych detoch,konkretne o 4 mesacnych, ci batolatach a tie su ako prosim nevychovane?

anonym_9c52e8
Dnes o 18:10

S deťmi cestujeme od narodenia a nikdy to nebol problém. Posledný let, asi mesiac dozadu nám cestu znepríjemnili nasledovné osoby:
1. pán, ktorý celú cestu nadával a bol nervózny, lebo nedostal sedadlo, ktoré chcel. Nerezervoval si ho, očakával, že keď povie personálu na check-ine, vyhovie mu. Nestalo sa. Celú cestu nadával, sťažoval sa, okrem toho smrdel, nemal zrovna čisté oblečenie, bolo z neho hodne cítiť, že si rád vypije a zapáli.
2. Dve panie a jeden pán, ktoré sedeli za nami a predháňali sa v množstve zážitkov z ciest, v rozmanitosti destinácií. Jedna z nich sa nakoniec presne sťažovala na deti v lietadle, pričom sama hulákala na pol lietadla, tak, že zobudila moju dcéru, ktorú nezobudí v lietadle nič. Ona zaspí už keď rollujeme na runway s zobudí sa až keď pristaneme. Okrem toho teda žiadne dieťa počuť nebolo.
3. Starší manželský pár, ktorý sa rozhodol na palube lietadla osláviť neviem čo a opil sa, až ich museli uzemniť letušky.
4. Vedľa manžela si sadla pani s extrémne výrazným parfémom a ako bonus mu zamastila mikinu svoju desiatou.
Naše deti ( celkom štyri, z toho najmladšie ešte len bude mať rok), neobťažovali nikoho.
Neviem prečo, by tie tri staršie deti mali tvrdnúť doma. Lebo majú malého súrodenca???
A čo sa týka toho, či si človek užije dovolenku s deťmi? Toto je pre mňa úplne nepochopená otázka. Keď mám raz deti, tak sa o ne starám aj na dovolenke. Pre mňa sú naše rodinné dovolenky ten najlepší čas aký zažívame. Moje vlastné deti ma na dovolenke nikdy neobťažovali. Ale hold si každý dovolenku predstavujeme inak.
O tie slovenské destinácie, ďakujem za ponuku ale ja som sa na SR v dovolenkách veru nevzhliadlia. Ceny katastrofa a služby? Vlastne tiež. Keď je náhodou niekde niečo zaujímavé, tak je to tam ako na diaľnici.

elzu
Dnes o 18:12

Vsak si cekej, jak chceš, ostatni nemusi.

Ja letela s bandou modlicich se fanatiku, ktera od vzletnuti 5 hodin mrmlala modlitby, s 200 km zenskou, co mi smrdela pod nos a zabrala mi pulku sedadla, s ozralyma typkama, co slavili rozlucku se svobodou a meli oplzle poznamky, s naparfenovanou pipkou, co si nafotila asi osmset selficek, chrapajicim dedkem, ktere nevzbudily ani turbulence a hlaseni pilota.
NO A CO?
Letadlo je VEREJNY dopravni prostredek.
Stejne jako vlak, bus a nebo lod.
Rodice s miminkem maji pravo litat, kam a jak dlouho si chteji. A rozhodne nemusi sedet na riti jen proto, ze tobe vadi detsky plac.

anonym_9c52e8
Dnes o 18:21

@anonym_autor a ešte jeden detail milá autorka. Ty si necestovala z vlastného presvedčenia ( zdravotné dôvody, strach o dieťa, vlastná lenivosť, lebo by si si dovolenku neužila ....), tak nerob z núdze cnosť a netvár sa, ako si sa strašne obetovala pre ostatných cestujúcich a 4 roky si trčala na Slovensku.

biba_18
Dnes o 18:57
@beronsche

@biba_18 prvá strana, citujem: "ale tiež si myslím že ak by ste na tej dovolenke neboli, nič by sa nestalo a užili by ste si aj babkinu záhradu "
🤪

@beronsche áno. nič by sa im nestalo. podmieňovací spôsob. nevravím že nemajú cestovať a majú sedieť doma… len niekto zjavne nevie doma sedieť, lebo všade lepšie ako na babkinej záhrade 🤷‍♀️

michaelam2
Dnes o 19:03
@biba_18

@beronsche áno. nič by sa im nestalo. podmieňovací spôsob. nevravím že nemajú cestovať a majú sedieť doma… len niekto zjavne nevie doma sedieť, lebo všade lepšie ako na babkinej záhrade 🤷‍♀️

@biba_18 a co to tebe tak velmi vadi ze nesedime doma? Alebo ze nesedime cele dni na babkinej zahrade? Mame deti tak skoncil zivot ci co? Predstav si nie, aj s detmi sa da ist dalej ako na babkinu zajradu tak neviem preco to musis stale takto komentovat

katkazatka
Dnes o 19:04
@anonym_ea1ffd

Ano deti vadia uz fakt vsade. V lietadle, v autobuse, v kaviarni, v restike… asi ste zabudlu, ze aj vy ste boli detmi a nikto vas do klietok nezatvaral… je zaujimave, ze zrazu vadia deti uplne vsade a ako tu bolo spomenute: ak si niekto urobil decko, mam sa s nim zavriet doma…ako vazne? Toto niekto napise na mamickovskom fore? Kolko zloby musi mat v sebe taky clovek… ale zaujimave, ze ustekane a uslintane psi nevadia nikde… tych aj na stol v restauracii polozit, vsak ano

@anonym_ea1ffd deti nevadia nikde! Vadia nevychovane deti a ich nevychovani rodicia.

anonym_ea1ffd
Dnes o 19:06
@katkazatka

@anonym_ea1ffd deti nevadia nikde! Vadia nevychovane deti a ich nevychovani rodicia.

@katkazatka ako moze byt batola ale teda par mesacne dietatko nevychovane. To ma veruze zaujima

katkazatka
Dnes o 19:08
@anonym_ea1ffd

@katkazatka ako moze byt batola ale teda par mesacne dietatko nevychovane. To ma veruze zaujima

@anonym_ea1ffd nepisem o batolati. Pisem o detoch. Ak mava batola koliky, byva uvrieskane, tak by som ho ako matka tiez nemordovala v lietadle.
Presne ako niekto nado mnou písal tie mamičky sa tvária ako by sa ich to ani netýkalo. Nesnažia sa napomenúť to dieťa, nesnažia sa ho zabaviť, proste trpte nas cele lietadlo, lebo my sme si to tu zaplatili a mone deti su rozkosne. Viem o čom píšem. Mala som takéto dieťa asi do troch rokov, preto som nechodila po reštauráciách, po kinách, nechodila som medzi dospelych do spolocnosti , lebo mojej dieťa bolo vichor. Mala som toľko súdnosti, aby som neobťažovala ostatných ľudí a nebola som sebecká.

biba_18
Dnes o 19:09
@michaelam2

@biba_18 a co to tebe tak velmi vadi ze nesedime doma? Alebo ze nesedime cele dni na babkinej zahrade? Mame deti tak skoncil zivot ci co? Predstav si nie, aj s detmi sa da ist dalej ako na babkinu zajradu tak neviem preco to musis stale takto komentovat

@michaelam2 ja nerozumiem prečo si myslíš že mne to vadí 😏 mne je to úplne jedno… mne ani v lietadle deti nevadia. ani v hoteloch 🤷‍♀️

michaelam2
Dnes o 19:10
@biba_18

@michaelam2 ja nerozumiem prečo si myslíš že mne to vadí 😏 mne je to úplne jedno… mne ani v lietadle deti nevadia. ani v hoteloch 🤷‍♀️

@biba_18 jasne a preto mas stale potrebu komentovat ze nesedime na babkinej zahrade 🙂

biba_18
Dnes o 19:13
@michaelam2

@biba_18 jasne a preto mas stale potrebu komentovat ze nesedime na babkinej zahrade 🙂

@michaelam2 ja reagujem na otázky ktoré mi dáva @beronsche … normálne sa bavíme… to že ja si myslím že dieťa nepotrebuje cestovať na dovolenku letecky cez celú európu predsa neznamená, že by som to zakázala alebo čokoľvek… veď nech si každý robí čo chce 🤷‍♀️

anonym_2c33ab
Dnes o 19:14
@katkazatka

@katkazatka Asi tak. Tento módny kult dieťaťa, kde sa vníma ako poloboh a všetci ĺudia vrátane cudzích sa musia prispôsobit ,tolerovať a sopliak môže všetkým po hlave skákať .Keď už cestujú, mohli by pri tejto príležitosti učiť deti , že na ich vrieskanie nikto nie je zvedavý a že to obťažuje .Prajem im obdobné zážitky a denné a nočné bĺakoty v hoteloch, že sa nikto nevyspí ( vrátane ich už odrastenejších detí) z dôvodu, že na rozmaznaného zasrana vo vedĺajšej izbe sú vlastní rodičia krátki ,alebo majú v paži.

tomiholjubavi
Dnes o 19:17

Mám skoro 16 mesačnú dcérku. Minulý rok sme nikde nešli a toho roku nepôjdeme tiež. Nie preto, že by som bola extra ohľaduplná... ale proste lietadlá sú plné ľudí, bacilov, klímy.. keď som kedysi lietavala aj 2x do mesiaca, vkuse som bola chorá. A to ani nehovorim, ze ak sa letí len nejakým rapkáčom typu Pegasus, Ryanair... tie tlaky v ušiach sú neskutočné. Ako to vysvetlím malej dcérke, keď ja stará mám s tým problém.

A inak oveľa viac ako plačúce deti, mi v lietadle vadili očividne chorí ľudia (ideálne bez masky). Radosť sedieť na trase Budapesť Batumi vedľa uja čo naťahuje sople až z paty a doslova mu grgle v krku chrachel. Fuj. To sa radšej budem tlačiť vedla 180 kilového spolucestujúceho.

anonym_ea1ffd
Dnes o 19:19
@katkazatka

@anonym_ea1ffd nepisem o batolati. Pisem o detoch. Ak mava batola koliky, byva uvrieskane, tak by som ho ako matka tiez nemordovala v lietadle.
Presne ako niekto nado mnou písal tie mamičky sa tvária ako by sa ich to ani netýkalo. Nesnažia sa napomenúť to dieťa, nesnažia sa ho zabaviť, proste trpte nas cele lietadlo, lebo my sme si to tu zaplatili a mone deti su rozkosne. Viem o čom píšem. Mala som takéto dieťa asi do troch rokov, preto som nechodila po reštauráciách, po kinách, nechodila som medzi dospelych do spolocnosti , lebo mojej dieťa bolo vichor. Mala som toľko súdnosti, aby som neobťažovala ostatných ľudí a nebola som sebecká.

@katkazatka autorka pise o 4 mesacnom placucom babatku… nevychovani su castokrat aj dospeli ludia. A teraz co s tym urobime? Bud budeme akceptovat, ze v hromadnej doprave sa s tym mozme stretnut, alebo si zaplatme individualnu dopravu a dovolenkujme na opustenom ostrove 🤷‍♀️
Ale ako mas moznost vidiet tu, detom do urciteho veku zakaz lietat, nech su zavreti doma, u babky na zahrade…
Castokrat tu citat, deti nepatria do kaviarni, restaurcii, dokonca ani na svatbu nie… a mozem pokracovat. Zas sa netvarme, ze nie… ale psikovia mozu vsade

Moje deti sa vedia spravat, nikdy nikoho neobtazovali, v lietadle nebehaju, neplacu, nekricia. Nerobia to ani v restauraciach. Dokonca v kutich po sebe hracky upracu… teda uz len mladsi…ale zas nebudem sa tvarit, ze nikdy nezaplakali a nezakricali v nevhodnej situacii. Dieta nie je maly dospely… uci sa prave tou socializaciou

katkazatka
Dnes o 19:28
@anonym_ea1ffd

@katkazatka autorka pise o 4 mesacnom placucom babatku… nevychovani su castokrat aj dospeli ludia. A teraz co s tym urobime? Bud budeme akceptovat, ze v hromadnej doprave sa s tym mozme stretnut, alebo si zaplatme individualnu dopravu a dovolenkujme na opustenom ostrove 🤷‍♀️
Ale ako mas moznost vidiet tu, detom do urciteho veku zakaz lietat, nech su zavreti doma, u babky na zahrade…
Castokrat tu citat, deti nepatria do kaviarni, restaurcii, dokonca ani na svatbu nie… a mozem pokracovat. Zas sa netvarme, ze nie… ale psikovia mozu vsade

Moje deti sa vedia spravat, nikdy nikoho neobtazovali, v lietadle nebehaju, neplacu, nekricia. Nerobia to ani v restauraciach. Dokonca v kutich po sebe hracky upracu… teda uz len mladsi…ale zas nebudem sa tvarit, ze nikdy nezaplakali a nezakricali v nevhodnej situacii. Dieta nie je maly dospely… uci sa prave tou socializaciou

@anonym_ea1ffd Mohli by sme sa tu chytať za slovíčka až do rána. Myslím, že všetci diskutujúci hovorili predovšetkým o besných a nevychovaných deťoch. Nehovor mi, že si v reštaurácii nikdy nevidela dvoj-troj, alebo päťročné dieťa, ktoré pobehovalo pomedzi stoly, drgalo do každého, zavadzalo čašníkom.... Ja som také videla nie raz, rodičov ani nehlo postarať sa o to dieťa. Mnohí rodičia si myslia, že ich dieta je tak rozkošné, že všetci mu všetko prepáčia. Ja sama som s dieťaťom nechodila po reštauráciách, lebo som vedela, že by chodilo po stoloch a chytalo všetko do rúk. Proste sa to nerobí, nikto na mojej dieťa nie je zvedavý. Do spoločnosti sme zacali chodiť, keď sa už vedela správať.
A keď sa tvoje deti vedia správať a máš ich vychované, tak neviem potom na čo sa tu rozčuľuješ, teba nikto neobviňuje.

Strana
z5