icon

Kedy ste zostali prvýkrát s bábätkom samé cez noc?

Dnes o 07:07

Ahojte.. možno zvláštna otázka. V akom veku bábätka ste ostali samé s ním na noc bez muža rodičov atd. Ide o to že my bývame ďaleko od rodiny takze som na malú viac menej sama a muž sa jej venuje keď príde z prace okolo 19:00. Lenže chce ísť na služobnú cestu a to teda znamená že s ňou budem úplne sama, má 3 mesiace. Preto sa chcem opýtať či ste to zvládli. Ja sa aj celkom bojím noci pretože mávame alaram na monitore dychu dosť často, aj sme raz boli v nemocnici kvôli tomu.. a predstava že by sa to zopakovalo počas toho ako bude muž preč.. no mám strach.

anonym_02e5ec
Dnes o 08:01

A preto som si už po švagrinej skúsenosti povedala. Že monitor nechcem a dieťa bude pri mne v posteli! Ta sa nastresovala kôli novému monitoru, púšťali to každú chvíľku pre nič za nič. Ona nervy v kybli. Monitor je super, pokiaľ treba. Obe deti ho mali v pôrodnici kôli vyrusu a druhý kôli nízkemu cukru. Všetko sa upravilo a doma nič také nemám.
Prajem ti veľa zdravia aj bábätku ♥️ Ak kojíš a spalo by pri tebe, bude sa častejšie budiť a nebude taký problém s dýchaním. Neviem vysvetliť presne aké tak hovoria aj doktori. Ja som sa bál byť sama v noci tehotná a potom pri treťom novorodencovi. Nie že by som to nezvládla aké práve keby sa niečo stalo. Lebo seba a dieťa vychistam ale 3 deti malé už je úplne o inom. Nie som upipana ale toto mi vadilo. Lebo vianočný večierok, na ktoré muž inak nikdy nechceli chodiť! Vtedy som sa ozvala.
Ale inak s jedným bábätkom by som bola v pohode. Ja dúfam, že malé je zdravé tvoje a už sa to nezopakuje. Držím vám palce a neboj, nájdeš si sistem aj strach ťa prejde. Prajem všetko dobré a pekný čas i bez muža na pár dní 🌺.

januska12323
Dnes o 08:02

Aký je rozdiel či si sama cez deň alebo v noci? Si dospelá žena a matka keby sa niečo dialo zavoláš si pomoc.

sfet
Dnes o 08:02

Malý nemal ešte ani tri mesiace. Manžel musel byt dve noci v nemocnici, rodina daleko. Kamarátky nemohli, majú svoje rodiny. A zvládla som. Dokonca lepšie, ako ked tam bol.

cimage
Dnes o 08:03

Ja som zila v inej krajine, cca 2000km od rodiny a muz chodil na nocne od narodenia. Teraz ked sme na Slovensku by mi tiez nepomohli, lebo su cca 70km od nas. Keby sa nieco stalo, tak sanitka je u nas skor. Bezne byvaju zeny same s detmi ked je partner v praci.

ria_sprout
Dnes o 08:03

Ja som rodičov už vôbec nemala keď som mala aj prvé dieťa. Muž bežné chodil a chodí na služobky mimo štát, neviem ako staré bolo dieťa keď som bola prvý krát sama - asi 3mesiace?

Ja mám skúsenosť s monitorom dychu že nám blbol a vždy ma to akurát vystrašilo hrozne. Moje deti sú už v puberte, prežili sme to všetko. Neboj. Bývala som sama so 4rmi malými deťmi a vždy ako naschvál boli vtedy choré a behavala som od jedného k druhému. Skôr som bola nasratá na osud/murphyho zakon ako vystrašená. 😅

anonym_715b55
Dnes o 08:06

Mne to pride trosku ujete. Nie, vsetky zeny neziju 2m od mamy. A co take, co ich partner opustil v tehotenstve? Si maju fakt suseda zavolat? Treba trosku zvolnit, lebo sa z tej uzkosti zblaznis.

1mina
Dnes o 08:23

Normálne od narodenia muž v tej dobe pracoval nočné, paradoxne teraz keď sú deti väčšie už robí len ranné. Dcéra bol veľký nespáč, aj monitor pipaval, ale veď my sme mamy my to zvládneme. Ale skôr som mávala nervy keď mala teplotu a bola som sama, to je jedno či poobedna či nočná, ja som stresák 😀

anonym_4ad762
Dnes o 08:25

@anonym_autor ahoj,viem že pri prvom dieťati to je stres ale potom príde zase niečo iné. Choroba,teploty,úraz a tak. Tiež nemám najlepší pocit keď muž odchádza na služobku ale proste tak to je a neporadím si. Veľa žien žije ďaleko od rodiny a nemá im kto pomôcť. Neboj ,si mama a zvládneš to. ❤️

anonym_928519
Dnes o 08:34

Ahoj, môj muž pravidelne cestuje na služobky, nechce sa mu ísť z domu,ale robota si to žiada. Necestoval len keď som bola pred pôrodom (tehotenstvo rizikové). Dva krát to bolo pre mňa naozaj náročné: veľkáč bol prvák, bábo 4 mes,muž 3 týždne preč, ráno nakojiť, vychystať všetkých a šup z domu. Druhý raz boli sice deti väčšie, muž preč viac ako 2 týždne a ja som dostala covid, deti zdravé, plné energie, ja úplne odpálená v posteli. Zvládli sme. Musíš prijať fakt, že muž má takú prácu a je to v poriadku. Potom všetko zvládneš, veď si mama. Držím palce!

anonym_0202a5
Dnes o 08:40

Uplne normlne to zvladnes.Moji rodicia boli 1300km,muz v robote,dcera bola ozivovana po porode a vsetko som zvladla.Nebol dovod nezvladnut a privolavat si strachy.Stresujes sa dopredu,sama sebe robis zle.

floren
Dnes o 08:46

Hneď prvú noc ako sme prišli z pôrodnice,malý bol aj v inkubátore. Muž mal nocnu

matkahelka
Dnes o 08:46

@anonym_autor pobavila si, ze bezne zeny ziju blizko rodicov. naopak, dnes zije malokto blizko rodicov. kopa zien zije daleko od rodicov, mnohe v zahranici, nie 300, ale 1300 (a viac) km od rodicov.alebo su take, ako ja, kt. rodicia sa vnucat ani nedozili. prvorodena bola predcasne narodena, so zdravotnymi problemami (monitor dychu nam pipal casto aj niekolkokrat za noc), sama som s nou v noci bola prvykrat asi po 2 tyz. nijako som to neanalyzovala, nestresovala, brala som to ako fakt, ze muz musi pracovat.

marth16
Dnes o 08:56

@anonym_autor keď malá dcéra 2 týždne manžel išiel do práce, pracuje v zahraničí 4 dní preč, 3 dni doma. Aj nám sa stalo, že monitor pipal, takže strach chápem.

anjelicek26
Dnes o 08:59

Nemas rozdiel den-noc, ved dieta spi (a problem moze nastat) prakticky kedykolvek... uplne normalne to zvladnes, trochu si verit.

terezia323
Dnes o 09:04

Keď bývaš v strese kvôli monitoru, tak si radšej kúp tú monitorovaciu ponožku owlet

anonym_8a3ae4
Dnes o 09:10
@anonym_autor

@anonym_8a3ae4 raz sa stalo že sa dlhšie nenadychla a to som s ňou isla na urgent aj si nás tam nechali 3 dni. Ale príčinu nenašli

@anonym_autor a museli ste zasahovať či sa nadýchla sama

anonym_8a3ae4
Dnes o 09:11
@anonym_8a3ae4

@anonym_autor a museli ste zasahovať či sa nadýchla sama

@anonym_8a3ae4 ak máte dôveru tak máte lekára na telefóne 24/7. To bola moja útecha že je tam pediater a ktorým sa poradím a ďalšom postupe nech by bolo hocico

anonym_2ec5f1
Dnes o 09:41
@anonym_02e5ec

A preto som si už po švagrinej skúsenosti povedala. Že monitor nechcem a dieťa bude pri mne v posteli! Ta sa nastresovala kôli novému monitoru, púšťali to každú chvíľku pre nič za nič. Ona nervy v kybli. Monitor je super, pokiaľ treba. Obe deti ho mali v pôrodnici kôli vyrusu a druhý kôli nízkemu cukru. Všetko sa upravilo a doma nič také nemám.
Prajem ti veľa zdravia aj bábätku ♥️ Ak kojíš a spalo by pri tebe, bude sa častejšie budiť a nebude taký problém s dýchaním. Neviem vysvetliť presne aké tak hovoria aj doktori. Ja som sa bál byť sama v noci tehotná a potom pri treťom novorodencovi. Nie že by som to nezvládla aké práve keby sa niečo stalo. Lebo seba a dieťa vychistam ale 3 deti malé už je úplne o inom. Nie som upipana ale toto mi vadilo. Lebo vianočný večierok, na ktoré muž inak nikdy nechceli chodiť! Vtedy som sa ozvala.
Ale inak s jedným bábätkom by som bola v pohode. Ja dúfam, že malé je zdravé tvoje a už sa to nezopakuje. Držím vám palce a neboj, nájdeš si sistem aj strach ťa prejde. Prajem všetko dobré a pekný čas i bez muža na pár dní 🌺.

@anonym_02e5ec toto aj nám v nemocnici odporúčali, ešte pred pôrodom...a ja že nie nie, moje dieťa bude spať v postieľke a že či sa dá požičať monitor dychu niekde cez poisťovňu...kukali na mňa ...že pokiaľ nepijeme nefajčíme nedrogujeme, dieťa patrí do postele ku mame...taký bonding spravili , cisársky necisársky dieťa šup ku mne...večer zvoním na sestričku, že či môže malú zobrať a dať vedľa do postieľky a ona že a ako ja k nej chcem v noci vstávať po cisárskom...nič som nespala, iba dávala pozor, aby som jej neublížila....sme prišli domov ...malá nikdy nespala v postieľke do 2r, teraz spia dvojičky so mnou ...a nemenila by som.
Autorka- ak máš taký strach, byť tebou by som investovala do tej owlet ponožky, za ten pokoj ti to hádam stojí. Monitor možno ani nespúšťa falošný poplach, ale tak malé deti môžu mať prirodzene dlhšie pauzy v dýchaní, určite ti to vysvetlili, na to by ti bola dobrá tá ponožka, by si videla tie fázu atď...To ostatné...no musíš si to len odžiť asi..a uvidíš stúpne ti sebavedomie. ..pamätám ako išiel manžel prvý krát do práce po pôrode cca 2t po ...no mňa chytala panika ...a zatvorili sa dvere a moja dcéra pokojne spinkala ďalej a ja že hm toto nejak dáme, musíme...keď mala 1m išiel muž preč na týždeň, vieš čo, mala som pocit, že zvládli sme to lepšie ako s ním...jasné mali sme nakúpené, nijaké termíny...ale konečne sme si vytvorili nejaký režim a popravde...neviem ako to mali druhí, ale my sme sa stále ešte ako rodičia hľadali...akokeby sme chceli viesť ten život čo predtým a len zapasovať dieťa do toho všetkého a to nefungovalo...a keď som bola sama bolo dieťa na prvom mieste a bodka. Teraz bývam niekedy sama aj s 3 deťmi do 3r...no v bytovom dome máme úžasných susedov a viem, že sa môžem na nich spoľahnúť, sme 4 mladé rodiny, žijeme v zahraničí všetci ďaleko od vlastných rodín

danica2711
Dnes o 09:47

ty si nesvojprávna, či čo? Čo na tom chceš nezvládnuť?

autor
Dnes o 09:52

Ďakujem vám za odpovede, nečakala som že sa tak veľa žien do mna pusti že som nesvojprávna atd. Položila som slušnú otázku ženám ktoré to mali podobne.Mala je hraničné zrelá, mojitor dychu mame povinný od lekárov, dlhšie sme boli ak v nemocnici a hneď ako sme prišli domov nám začali alarmy monitoru dychu, praktick každú 2-3 noc a niekedy sú aj niekoľkokrát za noc. Cez deň ani raz a preto vnímam rozdiel cez deň a v noci. Ja sa len bojím toho že ak by fakt prišlo k tomu, že musím dávať malej prvú pomoc tak druhý môže volať 112 keďže tam ide o sekundy. Boli sme aj hospitalizované s podozrením na apnoe a lekárka mi povedala že sa to môže zopakovat.
Ale každopádne ďakujem ešte raz za odpovede.

anonym_e94b0f
Dnes o 09:57

@anonym_autor porodila som o 3 tyzdne skor, manzel bol v tom case pracovne na inom kontinente. Vratil sa domov, ked mala dcerka 9 dni. 6 dni sme boli v porodnici a 3 dni a 3 noci som s nou bola normalne sama doma. Velmi som si tie chvile uzivala. Bolo to take ine, krasne, boli sme len my dve. Moju sesternicu nechal partner tehotnu na zaciatku 7.mesiaca. Cakala dvojcata. Aj ona predcasne porodila. Jej mama chodila v tom case do Rakuska na 3.tyzdnove turnusy. Moja sesternica bola po prichode z porodnice s dvojcatami sama skoro tyzden. Potom skoncil krstnej turnus a prisla k nej. Potom s nou bola 3 tyzdne a zase na 3 tyzdne odisla. Tak dookola chodila. Sesternica bola normalne sama, ked jej mama bola v Rakusku. Ked mali chlapci 3 roky, krstna isla do penzie.

autor
Dnes o 09:58
@anonym_2ec5f1

@anonym_02e5ec toto aj nám v nemocnici odporúčali, ešte pred pôrodom...a ja že nie nie, moje dieťa bude spať v postieľke a že či sa dá požičať monitor dychu niekde cez poisťovňu...kukali na mňa ...že pokiaľ nepijeme nefajčíme nedrogujeme, dieťa patrí do postele ku mame...taký bonding spravili , cisársky necisársky dieťa šup ku mne...večer zvoním na sestričku, že či môže malú zobrať a dať vedľa do postieľky a ona že a ako ja k nej chcem v noci vstávať po cisárskom...nič som nespala, iba dávala pozor, aby som jej neublížila....sme prišli domov ...malá nikdy nespala v postieľke do 2r, teraz spia dvojičky so mnou ...a nemenila by som.
Autorka- ak máš taký strach, byť tebou by som investovala do tej owlet ponožky, za ten pokoj ti to hádam stojí. Monitor možno ani nespúšťa falošný poplach, ale tak malé deti môžu mať prirodzene dlhšie pauzy v dýchaní, určite ti to vysvetlili, na to by ti bola dobrá tá ponožka, by si videla tie fázu atď...To ostatné...no musíš si to len odžiť asi..a uvidíš stúpne ti sebavedomie. ..pamätám ako išiel manžel prvý krát do práce po pôrode cca 2t po ...no mňa chytala panika ...a zatvorili sa dvere a moja dcéra pokojne spinkala ďalej a ja že hm toto nejak dáme, musíme...keď mala 1m išiel muž preč na týždeň, vieš čo, mala som pocit, že zvládli sme to lepšie ako s ním...jasné mali sme nakúpené, nijaké termíny...ale konečne sme si vytvorili nejaký režim a popravde...neviem ako to mali druhí, ale my sme sa stále ešte ako rodičia hľadali...akokeby sme chceli viesť ten život čo predtým a len zapasovať dieťa do toho všetkého a to nefungovalo...a keď som bola sama bolo dieťa na prvom mieste a bodka. Teraz bývam niekedy sama aj s 3 deťmi do 3r...no v bytovom dome máme úžasných susedov a viem, že sa môžem na nich spoľahnúť, sme 4 mladé rodiny, žijeme v zahraničí všetci ďaleko od vlastných rodín

@anonym_2ec5f1 ďakujem za povzbudzujúcu odpoved. Owlet pokožku som kúpila hneď ako to začalo. Ale to mi v nemocnici doktorka vysvetlila že vôbec na take pauzy v dýchaní nemusí upozorniť takze sa mám spoľahnúť na monitor dychu.. ja som na malú v podstate od začiatku sama, manžel mal krátko dovolenku medzi sviatkami a potom išiel hneď do prace. Už som naučená že som s ňou cely deň do večera mne to ani nevadí len v noci sa toho vždy obávam

majasimon
Dnes o 10:01

Asi dva mesiace mal keď som zostala sama na dve či tri noci. Potom pravidelne. Hlavné bolo, aby som ja bola v pohode, potom aj dieťa bolo v pohode. Žiaden monitor dychu, na také som ani nemyslela. Dali sme to.

anonym_31f228
Dnes o 10:25
@anonym_autor

@venom19 bežne ženy žijú blízko rodičov a nie 300-400km od nich. Pýtam sa takých žien čo mali podobnú situáciu, pretože to nie je štandard kedczijes v meste kde nemáš nikoho.

@anonym_autor ty mas pekne skreslene predstavy o zivote, aj na to ze si uz dospela ...

anonym_b59d61
Dnes o 10:29

Ty si rodila neplnoleta? Lebo tvoju otazku mi hlava neberie. Ja, ze sa nejaka svokra pyta, ze od kedy spali babatka u babky na noc bez rodicov.

autor
Dnes o 10:29
@anonym_31f228

@anonym_autor ty mas pekne skreslene predstavy o zivote, aj na to ze si uz dospela ...

@anonym_31f228 nemyslím si že mám, to že ty poznáš iný kruh ľudí neznamená že aj ja poznám takých ľudí. V mojom okoli práveže mám ľudí ktorým rodičia pomáhajú s dieťaťom a príde k ním niekto aj niekoľkokrát denne. A áno poznám aj take ženy ktorých manželia chodia na týždňovky ale malú domy postavené vedľa rodičov atd. Ale toto fakt nie je podstatou mojej otázky.

autor
Dnes o 10:30
@anonym_b59d61

Ty si rodila neplnoleta? Lebo tvoju otazku mi hlava neberie. Ja, ze sa nejaka svokra pyta, ze od kedy spali babatka u babky na noc bez rodicov.

@anonym_b59d61 áno presne mám 13 rokov ako si vedela🤦🏻‍♀️ keď nemáš skúsenost tak existuje take tlačidlo späť a normálne si môžeš prečítať ďalšiu diskusiu

anonym_b59d61
Dnes o 10:31
@anonym_autor

@anonym_31f228 nemyslím si že mám, to že ty poznáš iný kruh ľudí neznamená že aj ja poznám takých ľudí. V mojom okoli práveže mám ľudí ktorým rodičia pomáhajú s dieťaťom a príde k ním niekto aj niekoľkokrát denne. A áno poznám aj take ženy ktorých manželia chodia na týždňovky ale malú domy postavené vedľa rodičov atd. Ale toto fakt nie je podstatou mojej otázky.

@anonym_autor Chodi k nim niekto par krat za den? To kde zijes. Preboha zena vzchop sa si matka.

autor
Dnes o 10:33
@anonym_b59d61

@anonym_autor Chodi k nim niekto par krat za den? To kde zijes. Preboha zena vzchop sa si matka.

@anonym_b59d61 ja to mám od tých matiek, takze ja sa nemám čo vzchopiť, môj prípad to nie je ja som na moje dieťa väčšinou sama. A jedine čo som sa pýtala, tak som sa pýtala kedy iné ženy boli prvý krát s malým dieťaťom samé to je celé. Nechápem čo sa do mna púšťaš..

0silvia0
Dnes o 10:33

môj muž chodil hneď na týždňovky, dom postavený vedľa rodičov nebol, monitory dychu neboli, owlet podložka ani neviem čo je.
Asi to je len v tvojej hlave, tento strach, skús s tým nejako pracovať a vnútorne sa upokojiť. Ak by sa niečo stalo, máš na telefóne záchranárov, rodičia vedľa v dome by boli vystresovanejší ako ty sama keby sa niečo dialo.