Kedy ste zostali prvýkrát s bábätkom samé cez noc?
Ahojte.. možno zvláštna otázka. V akom veku bábätka ste ostali samé s ním na noc bez muža rodičov atd. Ide o to že my bývame ďaleko od rodiny takze som na malú viac menej sama a muž sa jej venuje keď príde z prace okolo 19:00. Lenže chce ísť na služobnú cestu a to teda znamená že s ňou budem úplne sama, má 3 mesiace. Preto sa chcem opýtať či ste to zvládli. Ja sa aj celkom bojím noci pretože mávame alaram na monitore dychu dosť často, aj sme raz boli v nemocnici kvôli tomu.. a predstava že by sa to zopakovalo počas toho ako bude muž preč.. no mám strach.
Uplne normalne uz pri pardnovom. A nielen jednom. Tento Tvoj strach mi je cudzi. A tiez mam rodinu daleko daleko.
@anonym_autor muž od narodenia pravidelne mal nočné a alarm hukal tak ,250x ( mala ale normálne dýchala) je to stres , aj pre mňa bol
@anonym_8a3ae4 ďakujem. A keď bol na nočnej tak nikto nebol pri vás?
Uplne normalne uz pri pardnovom. A nielen jednom. Tento Tvoj strach mi je cudzi. A tiez mam rodinu daleko daleko.
@anonym_31f228 asi by som ten strach nemala. Lenže monitor dychu nám začal pravidelne dávať alarm keď mala malá 2 týždne.. takze vždy keď vstávam tak s vedomím že idem dávať prvú pomoc.. asi keby sa nič take nestalo tak som kludna
@anonym_8a3ae4 ďakujem. A keď bol na nočnej tak nikto nebol pri vás?
@anonym_autor nie sami sme boli a rodina ďaleko....
@anonym_31f228 asi by som ten strach nemala. Lenže monitor dychu nám začal pravidelne dávať alarm keď mala malá 2 týždne.. takze vždy keď vstávam tak s vedomím že idem dávať prvú pomoc.. asi keby sa nič take nestalo tak som kludna
@anonym_autor aj nedýchala naozaj či len alarm cez perinku blbol
@anonym_autor ja som ostala s dieťaťom sama cca tiež v 3 mesiacoch. Bude také isté ako doteraz, keď bol muž doma, len od 19tej ešte potiahnes až do nočného spánku a v noci budeš tiež sama vsatavat....
Vopred si nakúpis, vykasles sa na upratovanie a pranie a budeš sa venovať len bábätku....
Keby sa niečo aj zomlelo aj tak voláš pohotovost. Manžel asi nie je lekár záchranár...
@anonym_autor aj nedýchala naozaj či len alarm cez perinku blbol
@anonym_8a3ae4 raz sa stalo že sa dlhšie nenadychla a to som s ňou isla na urgent aj si nás tam nechali 3 dni. Ale príčinu nenašli
Normalne som deti mala v postielke vedla posteli a len som zdvihla hlavu a pozrela ci je vsetko ok.A spala dalej,alebo sme spali spolu celo o celo a tak som spala s dcerou.Ona ma citila,ja som ju citila.A tiez mala par dni,bola este v perinke.
Po týždni, tiež chodil do nočných. Spokojne sme spal, nemali sme monitor dychu,
Ako kto by mal byt akoze po nociach pri tych zenach, kt. manzelia bezne su napr aj na tyzdnovkach?
@anonym_8a3ae4 raz sa stalo že sa dlhšie nenadychla a to som s ňou isla na urgent aj si nás tam nechali 3 dni. Ale príčinu nenašli
@anonym_autor prvorodicka,syn velmi plakal,ja s nim sama doma,som ho kojila ale on tak silno plakal az omodrel,o fialovej a ja v soku.Som sa snazila,hore dole s nim,na koniec sa nadychol a aj farbu chytil.To bol sok pre mna,a je tomu uz 17r a mam to v pamäti ako dnes.
Ako kto by mal byt akoze po nociach pri tych zenach, kt. manzelia bezne su napr aj na tyzdnovkach?
@venom19 bežne ženy žijú blízko rodičov a nie 300-400km od nich. Pýtam sa takých žien čo mali podobnú situáciu, pretože to nie je štandard kedczijes v meste kde nemáš nikoho.
@venom19 Sused🤭
@anonym_autor prvorodicka,syn velmi plakal,ja s nim sama doma,som ho kojila ale on tak silno plakal az omodrel,o fialovej a ja v soku.Som sa snazila,hore dole s nim,na koniec sa nadychol a aj farbu chytil.To bol sok pre mna,a je tomu uz 17r a mam to v pamäti ako dnes.
@anonym_6ceea8 ďakujem za zdieľanie skúsenosti.. muselo to byť strašne..
@anonym_6ceea8 ďakujem za zdieľanie skúsenosti.. muselo to byť strašne..
@anonym_autor aj bolo.Odvtedy vzdy ked plakal,som mu hovorila nadychni sa,no vtedy treba fuknut do tvaricky alebo vodou ofrkat.To mi vtedy poradila detska doktorka,ale od vtedy som uz nic take nezazila.
Muž robí rôzne, 12stky, 24rky. Chodí na školenia mimo republiku. Takze po päť dňoch sama a rodina tiež ďaleko
Monitor blbol aj nám.
@anonym_autor môj muž bol s nami doma cca 5 tyzdnov. Potom sa vrátil do prace a hned musel ísť na služobku mimo SR na 3 noci. Nebolo to jednoduché, mala som obavy, ale zvládli sme to bez problémov.
No hned od narodenia vela krat a to som mala predcasne narodene dieta ktore ustavicne plakalo 😵💫. Muz vtedy robil vela nocnych.
Ani som sa nezamyslala ze sa toho bojim, brala som to prirodzene ze s nim budem hoc aj sama vsak som jeho mama
mala ma 6r, moji rodičia ju vidia tak 2x do roka
Muž robí 1x za 4 dni nočnú takže bývala som hned od narodenia s malou v noci sama. Vtedy ani nebola otcovská, že bol 2t doma..
@anonym_autor od kedy som s nim prisla z porodnice, keďže muz vtedy robil týždňovky...a to bol syn po operacii
Manžel chodí pracovať do zahraničia, rodičov už nemám dlhé roky (zomreli,keď som mala 16 a 22)svokra je invalidná a žije 150 km od nás. Normálne som ostávala v podstate hneď sama doma s 1,5 ročným synom a dcérou, ktorá bola novorodenec. Asi to bude znieť divne,ale ... koľko máš rokov? Lebo riešiš veci, ktoré kopec žien to tak má,nie si prva ani posledná.
@anonym_autor asi po troch týždňoch, úplne v pohode a to sme na lazoch. Jednoducho ak by sa niečo stalo, tak máme telefóny.
Úplne od začiatku, pri prvom mal týždňové služobný, pri druhom mal stále denne a nočné.
A nie, nikto tu s nami nespal, a nedržal ma za ruku aby som sa nebála .... sorry ak to vyznelo ironicky
@venom19 bežne ženy žijú blízko rodičov a nie 300-400km od nich. Pýtam sa takých žien čo mali podobnú situáciu, pretože to nie je štandard kedczijes v meste kde nemáš nikoho.
@anonym_autor a potom su tu zeny, ktore nemaju ani rodicov ani nikoho blizko a su bez partnera same s dietatom. Vsetky zeny s detmi raz boli prvorodickami
Po príchode z pôrodnice. Po sekcii s novorodencom a druhým 4.ročným dieťaťom. Rodina žiadna, len sestra 25 km vzdialená (tiež mala malé dieťa, tak nemohla prísť pomôcť), bez auta.... No, bolo to ťažké, ale zvládla som to. Čoho sa vlastne bojíš?
Prvykrat sme zostali s dcerou same, ked mala necele dva tyzdne. Manzel so starsim synom vtedy odisiel k mojim rodicom, lebo bolo treba nieco surne vybavit. Boli sme same 3 noci. My zijeme v zahranici, rodinu teda mame daleko - 10 hodin cesty autom. Zvladli sme to dobre, mali sme uplnu pohodicku, ked sme boli len same dve. Skoda, ze odvtedy sme uz takto neboli 🙂
Uplne by som pochopila, ze mas z toho obavy, keby to bolo par dnove dieta. Ja som mala pri prvom tiez. Ked sme prisli z porodnice, tak bol s nami par dni doma manzel a ked mal uz ist do prace, uplne som sa toho hrozila - co budem s tym malym babatkom robit, co ak sa nieco stane, co ak prestane dychat... Nic sa nestalo.
Tvoje dieta ma uz 3 mesiace. Uz to nie je pardnovy novorodenec. Uz by si si mala zvyknut na to, ze si matkou a mala by si sa spravat ako dospela. Uz nemozes svoje strachy prenasat na dieta. Teraz uz musis byt ty ta, ktora sa neboji a ktora musi chranit dieta. Neboj, bude to dobre. A ak by sa nahodou nieco stalo (na 99,9% sa nic nestane), tak budes volat zachranku.

@anonym_autor muž od narodenia pravidelne mal nočné a alarm hukal tak ,250x ( mala ale normálne dýchala) je to stres , aj pre mňa bol