Kedy ste zostali prvýkrát s bábätkom samé cez noc?
Ahojte.. možno zvláštna otázka. V akom veku bábätka ste ostali samé s ním na noc bez muža rodičov atd. Ide o to že my bývame ďaleko od rodiny takze som na malú viac menej sama a muž sa jej venuje keď príde z prace okolo 19:00. Lenže chce ísť na služobnú cestu a to teda znamená že s ňou budem úplne sama, má 3 mesiace. Preto sa chcem opýtať či ste to zvládli. Ja sa aj celkom bojím noci pretože mávame alaram na monitore dychu dosť často, aj sme raz boli v nemocnici kvôli tomu.. a predstava že by sa to zopakovalo počas toho ako bude muž preč.. no mám strach.
@anonym_autor Mam skusenost s dietatom. Som matka. Ale taky nezmysel mi ani nenapadol 😃. Vraj sama na noc ostane s dietatom, no hroza, panika. Naozaj, keby rodis v 15-18 tak este chapem, ze dieta ma dieta. Ale inak naozaj divna otazka.
@anonym_b59d61 tak som takú otázku položila čo je na tom? Je potrebné má tu za to urazat? Bežne sa tu ľudia horšie prostosti pýtajú, stačí preskočiť. Odpovede som tu už dostala od tých čo nepotrebujú hneď zosmiešňovať a urážať 🙂
@anonym_autor prosím.? Toto nemyslíš vážne, že?
@anonym_b59d61 tak som takú otázku položila čo je na tom? Je potrebné má tu za to urazat? Bežne sa tu ľudia horšie prostosti pýtajú, stačí preskočiť. Odpovede som tu už dostala od tých čo nepotrebujú hneď zosmiešňovať a urážať 🙂
@anonym_autor Ja som ti tiez dala radu, vzchop sa zena si matka. To myslim uplne vazne, nezosmiesnujem ta. Dokazes ostat s dietatom sama aj noc, aj sama dokazes ist s dietatom na prechadzku. Vsetko dokazes sama tak ako ine matky. Teda ak nemas nejake ochorenia.
Ty máš asi problém ostať sama v noci či s dieťaťom, či bez. Ani pred pôrodom si nikdy nebola sama doma, že? Je to iné, ak si zrazu celkom sama, bojíš sa ako malé deti všetkého, aj obyčajnej tmy. Zvykneš si.
@anonym_b59d61 ja to mám od tých matiek, takze ja sa nemám čo vzchopiť, môj prípad to nie je ja som na moje dieťa väčšinou sama. A jedine čo som sa pýtala, tak som sa pýtala kedy iné ženy boli prvý krát s malým dieťaťom samé to je celé. Nechápem čo sa do mna púšťaš..
@anonym_autor nesvojpravne hysterky by nemali mať deti, naozaj. Vdak wi doma ty, tak sa preboha staraj. Keby niečo voláš RZP.
@anonym_autor keď mala 5 mesiacov. Muža so staršími som poslala na 2 týždne na dovolenku k moru.
A to bývania pod horou v dome,susedia tiež nie sú cez plot.
Vieš čo, uži si to. Urobíš si čo a ako chcela, nemusíš sa naháňať s varením,upratovaním, ja osobne som si oddýchla.
@anonym_autor nesvojpravne hysterky by nemali mať deti, naozaj. Vdak wi doma ty, tak sa preboha staraj. Keby niečo voláš RZP.
@anonym_cc266e a my sa poznáme osobne ze má nazývas hysterkou a ešte k tomu nesvojprávnou? Teba doma neucili slušne sa správať a neurážať ľudí bezdôvodne?
@anonym_31f228 nemyslím si že mám, to že ty poznáš iný kruh ľudí neznamená že aj ja poznám takých ľudí. V mojom okoli práveže mám ľudí ktorým rodičia pomáhajú s dieťaťom a príde k ním niekto aj niekoľkokrát denne. A áno poznám aj take ženy ktorých manželia chodia na týždňovky ale malú domy postavené vedľa rodičov atd. Ale toto fakt nie je podstatou mojej otázky.
@anonym_autor nie, nepoznam iny kruh ludi. Je faktom, ze zijeme v storoci kedy VACSINA ludi byva samostatne a vobec nie blizko rodicov. Casy, kedy byvali vsetci vo viacgeneracnych domoch alebo na jednom gazdovskom dvore su vazne fuc.
Ja len nerozumiem, ak by sa nieco stalo ze nemas par sekund na zavolanie 112, ako by si zavolala toho rodica z domu na druhom konci zahrady?
A to nie je nijake pustanie sa do Teba, jednoducho sama v sebe vytvaras nejaky iracionalny problem, ktory v podstate az takym problemom naozaj nie je... To je cele. Ale pozri sa, beriem, kazdy sme ini. Ja poznam 40 (!) rocneho chlapa, ktory ma vlastny dom ale vzdy ked jeho frajerka je v noci prec, ide spat ku mame do bytu, lebo sa boji byt v noci sam... Takze ano, v porovnani s nim je Tvoj strach mensia zvlastnost.
@anonym_autor Bola som s dcérkou sama od prvého dňa, ako nás prepustili z nemocnice. Manžel rovno musel pracovne odísť, a potom mal nočné smeny. Nevzal si kvôli nám ani jeden deň voľna. Nik mi s malou nepomáhal. Bola som na ňu sama, a vlastne stále som. Manžel sa nikdy nejako extra nestaral ani nezaujímal o našu dcéru, ktorá bude mať tento mesiac už 14 rokov. Vždy všetko ohľadom nej bolo na mne, aj zdravotne. Bolo a je to ťažké, ale nezmôžem nič, manžel je studený odchov. Nepomohli diskusie, nepomohlo vysvetľovať, prosiť. Keď to on tak necíti, nič sa nezmení. To by sám musel chcieť.
Takže odpoveď na Tvoju otázku je, že to zvládneš aj sama, ak budeš musieť. Asi Ti ani nič iné neostáva. Silno Ti držím palce.
@anonym_autor muz na tyzdnovkach . Vzdy som ostavala sama. Mam tri svoje deti . Pri druhom sme skoncili na jis ,monitor pipal aj im ,mal.horucky a prekonal ako 4 tyzdnovy silny zapal.
Ale te. Strach ako ty som nikdy necitila . Skor som cotola,ze som matka , jedina ,ktora ma najviac poznat svoje dieta a byt zanho zodpovedna ( kedze muz nedojci , a hoci moj ked je doma vzdy sa chopi svojej ulohy ) no predsa som sa citila sebaisto ako mama ,kyora vie ,co ma robit . A ak aj prisiel momentnapr v 24 rokoch ked som boka ako prvorodicka ,tak mi lekarka povedala, v com som si nebola ista .
Ak ma matka prehnany neopodstatneny strach ( a tym teraz nemyslim priamo teba ,myslim to vseobecne ) , podla mna nedokaze svoje dieta dostatpcne ochranot a paradoxne strachom este dietatu ublizi ,ci uz chybami ,ktore moze zo strachu urobit ,alebo uzkost ,ktoru na dieta podvedome prenasa .
A nie ,nemam svet gombicku ,dieta som si iz raz pochovala,aj napriek tomu sa snazim pri chorobach,ci hospitalizaciach , byt racionalna nie aby som bola neista a " pokakana " zo vsetkeho
Pre teba autorka .... si urcite schop a byt sama s dietatom , vzdy su na linke lekari , ty si mama ,len si musis trochu viac verit
@anonym_cc266e a my sa poznáme osobne ze má nazývas hysterkou a ešte k tomu nesvojprávnou? Teba doma neucili slušne sa správať a neurážať ľudí bezdôvodne?
@anonym_autor stačí si precitat tvoje hystericke príspevky. Ano, so všetkými bol s nami doma po celý čas chlap až kým nešlo dieta do skolky v 3 rokoch. Ved keby niečo. Inak odporúčam ti si na doma zaobstarať cele vybavenie JISky. Keby niečo.🤦♀️
@anonym_autor v piatok nás pustili z nemocnice, bol doma cez víkend, v utorok musel ísť 200km do práce. Vlastne tak chodil na týždňovky, kým sme sa nepresťahovali za ním. Ani ma nenapadlo, že by som rodičov kvôli tomu volala spať k nám domov. Alarm sa nám tiež púšťal, ale riadila som sa dieťaťom, nie alarmom, lebo ten vie byť aj falošný.
@anonym_31f228 nemyslím si že mám, to že ty poznáš iný kruh ľudí neznamená že aj ja poznám takých ľudí. V mojom okoli práveže mám ľudí ktorým rodičia pomáhajú s dieťaťom a príde k ním niekto aj niekoľkokrát denne. A áno poznám aj take ženy ktorých manželia chodia na týždňovky ale malú domy postavené vedľa rodičov atd. Ale toto fakt nie je podstatou mojej otázky.
@anonym_autor prepac za otazku, nerypem. Kolko zien poznas, ktore si postavili dom vedla rodicov? Kolko zien poznas, ku ktorym chodi mama niekolkokrat denne? Nehnevaj sa, neber to ako rypanie. Polozila som otazku. Zijem asi v inom vesmire. Zeny pracuju do 64 rokov. Dali vypovede a su dobrovolne doma, aby mohli niekolkokrat denne pomahat svojim dceram s novorodencom?
Inak ženy to je fakt fascinujúce ako dokážete doslova z každej otázky urobiť kowbojku na x strán a doutazate autorku. Čo si tým "ako ste vy sa nebali, aka je hysterická" dokazujete?
Každá sme si zažili iný život, iné detstvo, každá má iné zážitky a tak samozrejme sa každá z nás boji iných veci. Prečo by mala byť hysterka za to, že sa proste obáva? Každá takáto téma mi príde že sa sem zlietnu ženy ktoré si musia dokázať ako ony všetko lepšie zvládli. Áno aj ja som bývala sama s deťmi a ano ani ja som sa tak nebála, ale zato sa takto podprahovo vysmievať inej žene keď ju nepoznám je mi úplne cudzie. A vypovedá to len o vás a nie o nej keď to musíte takto demonštrovať.
Ma dieťa nejaký zdravotný problém? Ked monitor pipal? Ja som monitor dychu vyhodila z postielky po pár dňoch. Stačilo, že sa dieťa inak otočilo a posunulo a hneď pipal ...
Inak ženy to je fakt fascinujúce ako dokážete doslova z každej otázky urobiť kowbojku na x strán a doutazate autorku. Čo si tým "ako ste vy sa nebali, aka je hysterická" dokazujete?
Každá sme si zažili iný život, iné detstvo, každá má iné zážitky a tak samozrejme sa každá z nás boji iných veci. Prečo by mala byť hysterka za to, že sa proste obáva? Každá takáto téma mi príde že sa sem zlietnu ženy ktoré si musia dokázať ako ony všetko lepšie zvládli. Áno aj ja som bývala sama s deťmi a ano ani ja som sa tak nebála, ale zato sa takto podprahovo vysmievať inej žene keď ju nepoznám je mi úplne cudzie. A vypovedá to len o vás a nie o nej keď to musíte takto demonštrovať.
@ria_sprout ďakujem 🙏 už sa nemám chuť ani obraňovať nemá to zmysel ale presne si to vystihla. Komunita matiek je ta najhoršia aká existuje. Všetky ste tie najmúdrejšie najdokonalejšie. Budem aj ja keď bude mat moje dieťa 10 rokov a bude sa má nejaká prvorodička pýtať že ako som zvládla bábätko. Už ste asi zabudli aké vie byť obdobie s novorodencom ťažké.
Ma dieťa nejaký zdravotný problém? Ked monitor pipal? Ja som monitor dychu vyhodila z postielky po pár dňoch. Stačilo, že sa dieťa inak otočilo a posunulo a hneď pipal ...
@annel19 áno mame aj nejaké zdravotne problémy ale nechcem to tu úplne rozoberať a preto ho mame povinný. Zatiaľ apnoe vylúčili. Zatiaľ sa v postieľke nejako nehýbe takze s pohybom by to nemalo súvisieť.
@ria_sprout ďakujem 🙏 už sa nemám chuť ani obraňovať nemá to zmysel ale presne si to vystihla. Komunita matiek je ta najhoršia aká existuje. Všetky ste tie najmúdrejšie najdokonalejšie. Budem aj ja keď bude mat moje dieťa 10 rokov a bude sa má nejaká prvorodička pýtať že ako som zvládla bábätko. Už ste asi zabudli aké vie byť obdobie s novorodencom ťažké.
@anonym_autor a nemoze ta muz odviezt s dietatom k rodicom na tie dni, ked nebude doma? ked mas takyto stres v podstate z nicoho a nieco i ked banalne sa stane, spanikaris. dieta je ok, ked je ok matka. ty v takom strese budes prenasat stres aj na dieta.
Malý mal asi 3 mesiace necelé, zvládli sme to. Tiež som mala rešpekt, takže ťa chápem. Mali sme dohodu so susedmi, keby niečo bolo treba, že im klopnému alebo volám
Malý mal asi 3 mesiace necelé, zvládli sme to. Tiež som mala rešpekt, takže ťa chápem. Mali sme dohodu so susedmi, keby niečo bolo treba, že im klopnému alebo volám
@drianaa ďakujem, to je dobrý nápad skúsime sa aj my dohodnúť takto
@anonym_autor a nemoze ta muz odviezt s dietatom k rodicom na tie dni, ked nebude doma? ked mas takyto stres v podstate z nicoho a nieco i ked banalne sa stane, spanikaris. dieta je ok, ked je ok matka. ty v takom strese budes prenasat stres aj na dieta.
@matkahelka to už nestihame otočiť, bývajú ďaleko. A nebojím sa banality ako hovorím monitor dychu nám alarmuje takmer každú noc od pôrodu to možno už bolo aj 50x. A raz sme museli byt hospitalizované.
@anonym_autor hned hocikedy, od narodenia, bezne odchadzal na noc, alebo aj na tyzden. Prave nam to bohovsky vyhovovalo s dcerou, mali sme veget.
@anonym_autor Jasne, vsetky tu mame deti nad 10 rokov 🤦♀️. Vacsina z nas ma male deti a preto nechapeme, ze jedna dospela zena sa boji ostat so svojim dietatom doma. Ty mas byt opora dietatu, a nie ze este dieta z teba citi strach. Preto ti tu piseme, aby si sa vzchopila, si matka. Zbytocne nas tu urazas. Chyba je v tebe. Ak mas nejake psychicke problemy, zacni chodit ku spychologovi.
@matkahelka to už nestihame otočiť, bývajú ďaleko. A nebojím sa banality ako hovorím monitor dychu nám alarmuje takmer každú noc od pôrodu to možno už bolo aj 50x. A raz sme museli byt hospitalizované.
@anonym_autor a mate dobry ten monitor? aj vam na hospitalizacii nieco zistili? pretoze nam pistal tiez sem tam a s dcerou nic nebolo, dieta mam predcastne narodene a nic.. ci je tam realne nejaky probelm, alebo si si uz ty taky strach vypestovala v sebe (co je ale prirodzene samozrejme).
@anonym_autor Jasne, vsetky tu mame deti nad 10 rokov 🤦♀️. Vacsina z nas ma male deti a preto nechapeme, ze jedna dospela zena sa boji ostat so svojim dietatom doma. Ty mas byt opora dietatu, a nie ze este dieta z teba citi strach. Preto ti tu piseme, aby si sa vzchopila, si matka. Zbytocne nas tu urazas. Chyba je v tebe. Ak mas nejake psychicke problemy, zacni chodit ku spychologovi.
@anonym_b59d61 ja vás tu urážam alebo vy mna? Prosím prečítaj si všetko a až potom píš. Ja som Vás nijako neurazila.
@anonym_b59d61 ako ona urazala?
@anonym_autor a mate dobry ten monitor? aj vam na hospitalizacii nieco zistili? pretoze nam pistal tiez sem tam a s dcerou nic nebolo, dieta mam predcastne narodene a nic.. ci je tam realne nejaky probelm, alebo si si uz ty taky strach vypestovala v sebe (co je ale prirodzene samozrejme).
@simca06022011 mali sme z druhej ruky potom som kúpila nový a ten začal dávať alarm ešte častejšie. Keď sme boli v nemocnici tak občas klesla saturácia počas noci. Zatiaľ nás pustili domov s tým že ak sa zo zopakuje mame opäť prísť
Zas sa tu ide pranierovať vydesená prvorodička. Načo je to dobré?? Ja som bola s deťmi sama od začiatku. Keď som doviezla druhorodenú dcéru domov, tak muž išiel večer na nočnú. Normálna. Ale každá to máme inak, suseda nebola sama doma s dieťaťom asi 4 mesiace. Nasťahovala sa jej tam mama, keď odchádzala, tak suseda plakala, že čo bude robiť. Mňa by šlahlo.
Autorka. Kľud. Keď monitor zvoní každú noc a dieťa ok, tak skôr je problém v monitore. Aký máš monitor? Svoj alebo zapožičaný? Syn dostal taký z nemocnice na pol roka a to bol horor. Furt to jačalo. Potom. Som kúpila nový, s dvomi platňami a bol kľud.
Autorka neboj, zvladnete to. Pri prvej noci budes mat strach ale potom to uz bude uplne v pohode 🙂 my sme tiez mimo rodiny. Mne osobne pomohlo ze som si nastudovala prvu pomoc a keby daco volam hned zachranku. Tiez nam pipal monitor, tiez bol problem pri porode takze chapem ten strach.
Tuto dokonale zeny si nevsimaj 😀 to je klasika na koniku, vsetko vzdy zvladli, nikdy sa nicoho nebali 😉

@anonym_b59d61 áno presne mám 13 rokov ako si vedela🤦🏻♀️ keď nemáš skúsenost tak existuje take tlačidlo späť a normálne si môžeš prečítať ďalšiu diskusiu
@anonym_autor Mam skusenost s dietatom. Som matka. Ale taky nezmysel mi ani nenapadol 😃. Vraj sama na noc ostane s dietatom, no hroza, panika. Naozaj, keby rodis v 15-18 tak este chapem, ze dieta ma dieta. Ale inak naozaj divna otazka.