Som jediná mama, ktorá sa teší, keď deti vyrastú?
Naozaj som jedina, ktorej jej male deti lezu neskutocne na nervy a uz chce, aby ma nepotrebovali a riesili si svoje veci? Vsade len vsetky vyplakavaju ako to nadherne obdobie ide rychlo a ako nevedia co so zivotom, ked ich deti ich uz tak nebudu potrebovat…a ja sa vzdy zamyslim, ze co ich na tom tak naplna, ci nemaju rady svoj cas pre seba, svoje konicky, na ktore uz nemaju tolko casu ako bez deti. Ja som vdacna za kazdy pokrok, ktori urobia, konecne su bez plienok, uz sa tesim, ked sa same utru a pod. Nerozumiem tomu, koho bavi sa vecne o niekoho starat a travit s nim vsetok cas, mne z toho sibe a cas s detmi je pre mna 80% casu utrpenie.
@anonym_autor Si si istá, že budeš so svojím životom spokojná, keď to deti vyrastú. Vyrovnaný človek väčšinou dokáže nájsť spokojnosť v každej etape svojho života.
@anonym_autor si nemala mat deti, ked ti lezú na nervy
@klotildabazarik
Ty si len múdra. Veď ona nepíše, že ich chce dať na adopciu a nevenuje sa im! Má toho veľa proste. Nie všetci sme rovnakí a nie každý je ako ty. Veď to skús pochopiť a nebuď utočna. Koľko xy žien ide do materstva s realistický mi predstavami a napriek tomu im to dá cez hubu parádne? Veď oni sa na deti tešili, boli uvedomele aké realita je omnoho tvrdsia ako tie predstavy. Rokmi nevysoatost, neudrzanie myšlienok, lebo malé deti vždy niečo potrebujú, kecaju od rána do večera, plaču, jeduju sa, sú choré. A keď ich je viac, tak tie choroby a únava sú zahul. Neviem či tebe stačí permanentne 4 hodiny spánku denne a si pri deťoch kúzelná usmiať vila a s pohodou umyvas zvratky a podobne.
Ale áno, s deťmi je aj krásne, dajú tu najčastejšou lásku, úsmev, sú roztomilé a najväčšie poklady na svete. A napriek tomu je krásne aj to, keď má žena matka aj svoje hoby a čas pre seba. Vieš, sú aj také, ktoré chcú aj niečo iné ako točiť sa v kuchyni a stúpať na kocky z Lega bez pauzy. To z nich ešte nerobí zle matky.
Asi zalezi ake mas dieta. Ja mam dve a kazde je uplne ine. Pri prvom som bola vycerpana animatorka, ktora mala 24/7 na praci jedlo/program/upratovanie/uspavanie/rehabky…
Pri druhom to mam uplne inak, mala je ako moja partacka. Rehoce sa na mne, sama sa prehra, sama si skuma, obcas kukne ci ju sledujem. Zaspi vpohode, zdravotne vporiadku. Mam iba taku beznu reziu s nou a je to najkrajsie obdobie. Obcas ked ma zly den, tak si spomeniem na to, ako to bolo so starsim a hned viem, preco som bola taka znicena a chcela ist naspat do prace 😂
Ozaj az pri druhej som zistila, ze co je to uzivat si matersku. Doslova uzivat. Este aj kavu si vypijem pri nej 😂 To pri starsom nehrozilo.
Cítiš, že vyslovene ľutuješ fakt, že si mala deti? Venuješ sa im úplne nasilu? Ja by som predsa len za psychologičkou zašla. Nerobím z teba narušenú ženu, len to môžu z teba deti cítiť. A keď už ich máš, tak je povinnosť sa o ne patrične postarať, aj emocionálne. Vieš, keď si to zoberiem na seba, tak ak by som vedela, že si moja mama povedala, že deti mať nemala, tak by som to dosť ťažko niesla. Psychológ neuškodí, pomôže sa ti vyrovnať s tvojimi pocitmi a naučiť sa s nimi pracovať.
@anonym_autor Si si istá, že budeš so svojím životom spokojná, keď to deti vyrastú. Vyrovnaný človek väčšinou dokáže nájsť spokojnosť v každej etape svojho života.
@abbey1 pred detmi som bola velmi spokojny clovek. Snazim sa v tom hladat to pozitivne, ja som skor optimista ako pesimista, ale tie deti zo mna neskutocne vyciciavaju energiu. Aj minule som pozerala film (samozrejme mozem az ked spia) a bola tam scena, kde matka hovorila svojmu dospelemu synovi, kucharovi, ze bude raz varit aj svojim detom a proste krasna citova scenka..ale nikto tam uz nepovie, ze tie deti to nebudu chciet jest😁 ako mne znicili chut do varenia, co bol kedysi moj relax, teraz je to len uzkost, ci sa s tym nebabrem zbytocne, lebo aj tak to nebudu chciet.
Maju 3 a 4 roky
Cítiš, že vyslovene ľutuješ fakt, že si mala deti? Venuješ sa im úplne nasilu? Ja by som predsa len za psychologičkou zašla. Nerobím z teba narušenú ženu, len to môžu z teba deti cítiť. A keď už ich máš, tak je povinnosť sa o ne patrične postarať, aj emocionálne. Vieš, keď si to zoberiem na seba, tak ak by som vedela, že si moja mama povedala, že deti mať nemala, tak by som to dosť ťažko niesla. Psychológ neuškodí, pomôže sa ti vyrovnať s tvojimi pocitmi a naučiť sa s nimi pracovať.
@anonym_f87688 vyslovene to asi nelutujem, ale casto si poviem ako som si zbytocne skomplikovala zivot a mohlo to byt jednoduchsie a mozno aj rovnako krasne. Ale tak nejako sa tym nezaoberam, uz su tu s nami, uz len nech im nepokazim detstvo. To by ma mrzelo
@anonym_f87688 vyslovene to asi nelutujem, ale casto si poviem ako som si zbytocne skomplikovala zivot a mohlo to byt jednoduchsie a mozno aj rovnako krasne. Ale tak nejako sa tym nezaoberam, uz su tu s nami, uz len nech im nepokazim detstvo. To by ma mrzelo
@anonym_autor ak sa môžem spýtať, plánovali ste taký malý vekový rozdiel? Lebo to je enormná záťaž na psychiku ženy. Určite aj z toho veľa pramení. Mňa materstvo moc napĺňa a váhala som nad trojročným rozdielom.
@anonym_autor mozno si vyhorena. Ma ti kto pomoct?
@anonym_a4ec53 nie, sme na tom s muzom sami. Je mi velakrat luto, ze nemam pre nich nikoho ineho, ked vidim ako vsetky matky v nasom okoli maju velke rodiny, mladych alebo cipernych starkych, ktori im pomozu, tak mi je z toho smutno. Ale bola som uz parkrat prec aj na dlhsie, ale to nepomohlo
@anonym_a4ec53 nie, sme na tom s muzom sami. Je mi velakrat luto, ze nemam pre nich nikoho ineho, ked vidim ako vsetky matky v nasom okoli maju velke rodiny, mladych alebo cipernych starkych, ktori im pomozu, tak mi je z toho smutno. Ale bola som uz parkrat prec aj na dlhsie, ale to nepomohlo
@anonym_autor to je tým vekovým rozdielom. To musí byt mega ťažké. Určite si dobrá mama. Ale mať dve deti po sebe je aj na koňa vela. Nečudujem sa,že to chceš mať rýchle za sebou.
@anonym_autor vitaj v klube. Prvych pat rokov je hroznych, a este ked mas dve😅 syn dosahuje 5 rokov pomaly a s nim je to uz pohodicka jahodicka, skoda ze mam este dvojrocnu hystericku princeznu. 🤗
Deti su super, ja som rada ze ich mam. Ale je to jrozne narocne nemat pomoc. A dnesna doba, ze tie deti vkuse animujes, a zaujimas sa, aby neboli traumatizovane a okrem toho potrebujes stihat milion veci
🙉😹 to ešte netušíte čo vás čaká 🤭. Užívajte si maličkých anjelikov. Príde puberta a budete ich chcieť vykopnúť na mesiac a oni vás. Potom odídu z domu a bude vám smutno.
@anonym_2616c8 no pre mňa je náročné jedno neviem ako menej náročné by mohli byť 2 🥲🥲🥲
@majus2323 znie to divne, ale bolo to trochu aj šťastie. Druhé dieťa bolo spinkave babo, kým prvý syn spal len minimálne. A odkedy mala mladšia cca 6 mesiacov, tak už vymýšľali spolu, veľa sa zabavili a zahrali sa spolu. Nepotrebovali mňa a to bolo super, lebo mňa najviac otravovalo uspavanie a hranie sa s nimi. Mňa to strašne nudilo… ale akože strašne… jasne, bolo treba mať oči na stopkách, lebo spolu vymysleli kopec somarín, ale to sa dalo… čím starší boli, tým viac sa spolu hrali a podporovali. Ona sa vďaka nemu naučila ako skolkarka plávať, on vďaka nej prekonával svoju hanblivost. Mnohé si vyriešili sami bez môjho zásahu.
@anonym_autor Ja som úplny opak, užívala som s deťmi čas traveny spolu počas RD. Potom ako išli do škôlky, kolotoč povinnosti deti práca domácnosť. Teraz už sú obaja na ZŠ prvák a tretiacka. A už vidím že mám viac času na seba na svoje koníčky. A s deťmi tiež už je to iné, majú svoje záujmy, dá sa s nimi ináč sa zabaviť užiť si spolu traveny čas.
Mňa občas napadnú myšlienky že aké by to bolo pekné mať ešte také malé bábätko, no už nemôžem..
@anonym_autor Ak ich máš bez diagnóz zdravích buď rada,aj ja som stále vyčerpaná a to starší má 14 je autista a mladší bude mať 12 ale je riadny tvrdohlavec a dávajú zabrať školská psychologička v našom centre doteraz tvrdila,že starší nie je autista má len elektívny mutizmus od pedopsychiatra sme mali zapísané autizmus vďaka zlím liekom sme dostali odporučenie na centrum pre autistou na testovanie keďže syn od Rispenu skončil v nemocnici z tachykardiou a triškou celého tela.Testy potvrdili autizmus preto ešte nemám opatrovateľský a pracujem na smeny pričom manžel je z deťmi včase keď som v práci.Je to hrozne náročné od mala som čakala,aby vyrástli teraz som sa len dozvedela všetky diagnózy ktoré potláčala školská psychoglogička a asistenta ani nevravím od 1tr. čo nám akože ona posielala dávali iným deťom a cez usp nám neuznali kvli papierom od škoslkej psychologičky :-/ celé zle sama som chorá veľmi veľa krát mám nízke železo poruchu zrážanlivosti krvi slné ms.Proste často vyčerpaná.Buď rada,že máš malé deti nezabúdaj malé deti malé starosti veľké deti veľké starosti.Niekedy by som nedbala keby mali len do 3rokov.
@klotildabazarik
Ty si len múdra. Veď ona nepíše, že ich chce dať na adopciu a nevenuje sa im! Má toho veľa proste. Nie všetci sme rovnakí a nie každý je ako ty. Veď to skús pochopiť a nebuď utočna. Koľko xy žien ide do materstva s realistický mi predstavami a napriek tomu im to dá cez hubu parádne? Veď oni sa na deti tešili, boli uvedomele aké realita je omnoho tvrdsia ako tie predstavy. Rokmi nevysoatost, neudrzanie myšlienok, lebo malé deti vždy niečo potrebujú, kecaju od rána do večera, plaču, jeduju sa, sú choré. A keď ich je viac, tak tie choroby a únava sú zahul. Neviem či tebe stačí permanentne 4 hodiny spánku denne a si pri deťoch kúzelná usmiať vila a s pohodou umyvas zvratky a podobne.
Ale áno, s deťmi je aj krásne, dajú tu najčastejšou lásku, úsmev, sú roztomilé a najväčšie poklady na svete. A napriek tomu je krásne aj to, keď má žena matka aj svoje hoby a čas pre seba. Vieš, sú aj také, ktoré chcú aj niečo iné ako točiť sa v kuchyni a stúpať na kocky z Lega bez pauzy. To z nich ešte nerobí zle matky.
@svetlonos neni som utocna napisala som svoj nazor k diskusii, neviem co hned mas za problem
@klotildabazarik s tym suhlasim, ale cas uz nevratim
@anonym_autor Ouu, tak toto bolo nepekné, pozor na slová. Možno budeš vyslyšaná a zajtra budete mať haváriu a ty zostaneš konečne bez tých deciek, ktoré ti tak lezú na nervy a vadí ti sa o nich starať. A mimochodom nechápem, načo máš dve či koľko deciek, keď ťa to tak strašne s nimi obťažuje....
nie si sama, mna to babatkovske obdobie vobec, ale ze vobec nebavilo. Nutila som sa do hier s nimi. Nebavi ma skladanie lega, ani rozne role-plays s hrackami :/ Obe moje deti isli do jasli ked mali 12-13mes, vtedy som byvala asi jedna z mala co sa v nedelu vyslovene tesila na pondelok, ako dam deti do zariadeni a ja zmenim vzduch v robote. Nemam rada cudzie male deti. Su upistane, pre mna otravne. Ked sa da tak sa im vyhybam. Moje vlastne deti samozrejme milujem a obe boli planovane a chcene, ale isla som do toho s vedomim, ze proste par rokov odtrpim kym vyrastu. Nikdy som nebola a ani nebudem typ k malym detom. Keby sa dalo, tak ich po porode dakam odovzdam a vyzdvihnem si ich minimalne 5-6 rocne😄 No bohuzial, tak to nefunguje a kazdy si musi to svoje “vypiplat”. Od malicka som sa im plne venovala, chodili sme po vyletoch, hernickach, workshopoch, kruzkoch, maju kopec zazitkov. Ale mna ten program prisposobeny ich veku nikdy velmi nenaplnal :/ Nikdy, naozaj nikdy doteraz som nebanovala za ranym detstvom mojich deti, a to uz obe idu do puberty. Praveze cim su starsie, tym ma to viac s nimi bavi. Som intelektualne zalozena, konecne sa s detmi mozem bavit “na urovni” a bavi ma pomahat im zistovat ako funguje svet. Uz rozumeju ironii, sarkazmu, chapu naznaky medzi vetami, dokazu uvazovat logicky aj analyticky a zaujima ich dianie okolo nich a vo svete. Uz ziadne debaty o Spidermanovi a podobnych skvostoch🤣 Za mna teraz uplny ideal a tesim sa na cas, ked budu o par rokov plne samostatne😊 A ze si raz ked budu dospele sadneme spolu v letny vecer na terasu a vypijeme pohar dobreho vina 😜
@svetlonos neni som utocna napisala som svoj nazor k diskusii, neviem co hned mas za problem
@klotildabazarik
No vieš, stane sa aj to, že človek zo skrátka neodhadne. Myslí si, že bude v pohode rodič a potom zistí, že to nie je pre neho. No už nič potom. Alé tu autorka píše, že sa dobre o ne stará. Ja koľkokrát fakt neviem udržať jednoduchú myšlienku pár sekúnd, lebo jeden pistí, druhý chce niečo jesť a to toho kecá a tretí baví s druhým.
A teda o Tom môžeš pred deťmi mať napicuvane aj nacitana a je to aj tak ho... platné.
A odpoveď - nemala si mať deti - považujem za nemiestnu. A tiež je je pravda, že v písaní pokiaľ sa nevidíme to vyznie omnoho drsnejšie ako na živo 🙂

ja tiez mam rada az ked su deti vacsie ...najhorsie je pre mna miminkovske obdobie sa citim na vystrelenie mozgu... ale hlavne asi preto, ze moje deti nikdy ako miminka nespali dobre ... keby miminka ale aj do torch rokov sa budia a budia... ja milujem deti ked zacnu naozaj spat, vtedy si ich naplno uzivam 😂