icon

Tretie dieťa: Ako zmeniť fungovanie rodiny?

3. júl 2026

Ahojte,
Tie, co mate tri deti, v com citit najvacsi rozdiel oproti tomu, ked ste mali dve ?
Financie, cas, dovolenky, … ?

Mame dve, tretie tuzim mat, manzel je na vazkach.. priestor aj financie by sme mali, ale obavam sa organizacie, kruzky, vozenie deti, atd…

anjelicek26
3. júl 2026

Zavisi aky mas ten rozdiel vekovy medzi detmi, my mame 5 deti, rozdiel z dve na tri bol najhorsi, ale to bolo tym, ze syn bol male uvrestane vecne nespokojne vecne nalepene, bolestami skrutene hluche... no proste cista katastrofa prve dva roky boli utrpenie a treti-stvrty rok tiez nie moc lepsi... ale keby mas take prve, tak povies, ze prve je najhorsie... stvrta bola uzasna dokonala tichucka babika, co sa na nic nestazovala, tak ti poviem ze z 3 na 4 sme si ani nevsimli... som ti moc nepomohla ze? Financie ako kazdy +1 kus aj vozenie jasne, kruzky, ucitelky, skola, kamarati, proste sa to nasobi... je to makacka, ale vzdy to proste stoji za to... ako deti rastu, je to stale jednoduchsie...temy su ine, ale su stale samostatnejsi...

anonym_814800
3. júl 2026

@anonym_autor nepišes vek detí, čo je kľúčová informácia. Moje dve boli v tej dobe už samostatne fungujúce a na krúžky chodili iba v rámci školy. Ani ja ani muž nemáme takú prácu aby sme chodili hore-dolu kedy sa nám zachce. U mňa bolo najhoršie z 0 na 1. Kolikové, večne uplakané, neposedné,nespavec a nejedák. Čo som to na napočúvala na každej poradni.

euka210
3. júl 2026

@anonym_autor u mna 3 bolo lepsie ako 2, lebo dvaja sa uz pohrali spolu, 4r a 2r, a mohla som sa viac venovat malemu.
Auto sme museli kvoli tomu kupovat vacsie, aby vosli 3 sedacky. A jasne, ze je toho viac pri 3 ako 2, ale pokial babo nebude extra narocne ci placuce a manzel pomoze, tak sa da.
Ja som najvacsi rozdiel citila pri 2 detoch. 3 ci 4 to uz je jedno 😃

anonym_d075ce
3. júl 2026

Preboha načo tretie decko? V dnešnej dobe?

anonym_e9e4ff
3. júl 2026

Veď to…. Krúžky, vozenie…. Musíš sa tak zariadiť, aby si nedostatok času a pomoci nikdy nikomu nevyčítala…. Je to viacmenej v tvojej réžii. Buď vyjdeš z komfortnej zóny a budeš padať na ústa, alebo to rob z lásky a s radosťou😂

anonym_362268
3. júl 2026

@anonym_autor ...Vozenie, krúžky....novodobé mantry rodičov. Skúste to bez toho. Deti vyrastú tak či tak;)

anonym_6545d5
3. júl 2026
@anonym_d075ce

@anonym_d075ce aby mohlo robit v dospelosti na tvoj dochodok!...

anonym_6545d5
3. júl 2026
@anonym_d075ce

@anonym_d075ce aby mohlo robit v dospelosti na tvoj dochodok!...

kacena4
3. júl 2026

nemala som pocit ze je to zataz na viac, skor take pookretie, 3 sme mali po cca 8r logisticky najtazsie boli asi prve 3 roky kym nebolo v skolke, vsade chodilo so mnou, deti kruzky nemali ale ZUS. inak uplna pohodovka, prve 2 boli narocnejsie na organizáciu. uzila som si rodicovsku, v klude som sa venovala aj starsim kedze som 2r bola doma. za mna super rozhodnutie prijat 3tie

katkaseiner
3. júl 2026
@anonym_d075ce

@anonym_d075ce v dnesnej dobe ani jedno... ale to fakt ako ti napisali uz ... na tvoj dochodok kto bude zarabat?
Ja osobne obdivujem kazdeho kto ma viac ako 2 deti a to ja som planovala 4. Obdivujem, ale nezatracujem...

andrejka1974
3. júl 2026

U mna druhý bol hyperaktívny a tretí úplný pohodak ale štvrtá bola uvrestana medzi tretím a štvrtou som mala už 8 a pól roka takže to bolo najťažšie traja boli už školáci ani neviem ako som to dávala a časom prišla ešte piata po 3 a pól roku od štvrtej

pr85
3. júl 2026
@anonym_d075ce

@anonym_d075ce A prečo by ho nemohla mať?

anonym_fc5f28
Včera o 06:34

Nebude robota, žiadne decko nebude robiť na dôchodok lebo roboty už nebude, vsetko urobia roboty a ai pre hŕstku milionarov. Ta mantra s tými dôchodkami že nebude mat kto na ne robiť je uz trápna. Proste ľudia už nebudú mat robotu. A budeme žiť ako v Afrike v budach

anonym_6cbe2d
Včera o 07:44
@anonym_fc5f28

Nebude robota, žiadne decko nebude robiť na dôchodok lebo roboty už nebude, vsetko urobia roboty a ai pre hŕstku milionarov. Ta mantra s tými dôchodkami že nebude mat kto na ne robiť je uz trápna. Proste ľudia už nebudú mat robotu. A budeme žiť ako v Afrike v budach

@anonym_fc5f28
Ale prosim ta... Nie vsetky profesie nahradia roboty, to sa ani neda... Vždy a vsade treba ľudský dohľad, lebo robot je len robot.

anonym_6cbe2d
Včera o 07:49
@anonym_d075ce

@anonym_d075ce
Decko? Ty mas doma decka? Teda, ak vobec nejake mas... My mame doma deti, konkrétne tri a kebyže sa podarí, mame aj štyri. A ano, mozeme si ich dovoliť, ľúbime ich a robia nam radosť. Je to to najúžasnejšie, co sa nam mohlo stať 🥰.
A autorka, dnes uz ma vela ludi bežne 3 deti, bieli myslim, a vsetko zvládajú. Su na to predsa dvaja.

brrrrrciatko
Autor odpoveď zmazal
galganka
Včera o 08:20

Treba auto, kde sa komfortné zmestí 5 (ideálne aj viac) ľudí a ich náklad a 7 paragrafov na lekárov je brutálne málo. Rodinné vstupné je takmer všade 2 dospelí a 2 deti, takže kiná, výlety a pod. sa kus predražia a naučíte sa kombinovať zľavy. Iné mi takto narýchlo nenapadá.

anonym_362268
Včera o 13:49

@anonym_autor Dve, hlavne, ak je to syn a dcéra, bohate stačia. Niektoré takto riešia napr. nechuť chodiť do práce alebo túžbu niekoho čičíkať. Trochu sebecké. Do typického bytu, auta, hotelovej izby, k stolu....je 4 tak akurát. Ono podrastú a bude vám tesno.

xsuzannex
Včera o 17:19

Mam tri, vekom su 10, 7 a 4.. zatial sa to zvlada ale najmladsia este nema ziadne kruzky tak sa neskor uvidi... Vacsi rozdiel som videla z jedneho na dve ako z dvoch na tri. Tam sa to uz stratilo 🤣