Zvážiť odobratie e-kolobežky synovi pre bezpečnosť?
syn má 16 a poslednú dobu mám z jeho jazdenia fakt zlý pocit. ide rýchlo obieha kde sa dá a keď mu niečo poviem tak len že to má pod kontrolou.
už sme sa kvôli tomu párkrát pohádali. premýšľam či mu ju na čas úplne nezobrať alebo rovno predať. je to už prehnané?
Predať kolobezku? Určite to vylepší vás vzťah. A kvalitne.
Presne taki tinedzeri nas minule obiehali po chodniku, pomedzi male deti a kocik. Manzel im uplne v klude povedal "chalani, to sa neda ohladuplnejsie? A po chodniku nemate jazdit". Tak sa jeden otocil ze "daj mi pokoj co riesis" a druhy ked prefrcal okolo neho, tak zahlasil "pal do pi...".
Keby sme tam nemali decka, tak sa obavam, ze chalan dostane po pysku, ako bol muz zurivy.
Rieste si to doma, kym sa nestane nejake nestastie, potom bude neskoro vyplakavat a stazovat sa a ohanat pravami voci poskodenym. To uz bude prehnana situacia, a nie chalaniskovi dat priucku a trest, ked nevie, ako ma na tom slusne jazdit. A mimochodom, plosne by som to zakazala, tie sproste kolobezky.
@anonym_bbe6b8 u nás aj dospelí ignoranti jazdia po chodníku na el.kolobežkách a ešte po tebe vycinkávajú. Mňa by len zaujímalo prečo to policajti nepokutujú, stále len autá za rýchlosť iné ich nezaujíma!!!
@anonym_bbe6b8 u nás aj dospelí ignoranti jazdia po chodníku na el.kolobežkách a ešte po tebe vycinkávajú. Mňa by len zaujímalo prečo to policajti nepokutujú, stále len autá za rýchlosť iné ich nezaujíma!!!
@anonym_3339ac myslim si (a dufam), ze je to otazka casu, kedy sa to zacne riesit.
@anonym_autor no, je nový zákon, určite si o ňom počula. Ak vaša kolobežka má konštrukčnu rýchlosť viac ako 25 km, to znamená, laicky povedané, ak kolobežka dokáže ísť rýchlejšie ako 25 km/hod. , tak na nej už jazdí nelegálne.
https://www.topspeed.sk/novinky/zakaz-elektroko...
Ak sa mýlim, opravte ma...
A co s tymi kolobezkami,ludia dali tisice za kolobezky,aby sa lacnejsie prepravili do prace a teraz im to tymto zakonom zobrali.Ale aj tak vela ludi stale jazdi na tych kolobezkach a to vedia ist ozaj velmi rychlo.
Minule ma zramoval mlady chalan na kolobezke, mal tak 15-17 rokov. Isla som normalne po chodniku, a prisiel zozadu, velmi rychlo a bezohladne a kvoli nemu som skoro spadla. Muz na neho zakrical a on sa nam smial do tvare. Takze zoberte prosim kolobezku kym niekomu neublizi.
@anonym_autor zobrala by som ju všetkým deťom a pubertiakom. Pred nedávnom na Orave bral takéto dieťa vrtuľník, lebo vletelo pod auto. Tiež šlo s vedomím “veď na tom viem jazdiť”
A co s tymi kolobezkami,ludia dali tisice za kolobezky,aby sa lacnejsie prepravili do prace a teraz im to tymto zakonom zobrali.Ale aj tak vela ludi stale jazdi na tych kolobezkach a to vedia ist ozaj velmi rychlo.
@anonym_96d3bd áno, máš pravdu, aj syn si takú kúpil pred tromi rokmi...700€ v čudu. Ešte sme aj PZP za to ročne platili... Ale proste som im to zatrhla, jazdili rýchlo, Bala som sa o nich aj o druhých. Našťastie už má 19 rokov, spravil si vodičák a s kolobežku už dal pokoj.
Ja som len autorke chcela poslať, že existuje zákon, ktorý rýchle kolobežky zakazuje. Možno môže synovi aspoň takto argumentovať.
Lebo ju úplne chápem...mladí sú neohrozitelni...a najvacsi frajeri... dokedy sa niečo nestane...a potom rodičia, starajte sa🤷
@anonym_96d3bd mali si kupit bicykle. Tieto kolobezky su jedno velke nestastie
Zobrala by som, kedze nechce na nej jazdit bezpecne. Ohrozuje tym hlavne inych. Pri takej jazde bud on niekoho zramuje alebo niekto jeho. A potom bude neskoro na vyplakavanie.
@anonym_autor chyba bola uz to, ze si mu ju kupila. Najhorsia volba. Ide to rychlo, su tam absolutne nechraneni, je to nestabilne a este ani nemusia vynalozit ziadnu energiu, takze pohyb 0.
Jazdia na tom ako sialeni. Ja, ked vidim tieto decka, len sa za hlavu chytam, ze ako s tymto mozu byt ich rodicia v pohode. Pracujem na rehabilitacii, zlomeniny riesime casto, ale traumatologovia by ti na toto povedali svoj nazor... A este na trampoliny 🙈
Ano zobrala. Kym je pubertak. To co posledne obdobie vidim na cestach resp chodnikoch je hrozne.
Minule chalan isiel po chodniku , zliezol na prechod ale zaroven zostal nakoniec na ceste ktora bola hlavna a mna krizoval takze som zrazu ja davala prednost sopliakovi ktory bol este sekundu predtym pozdlz mna na chodniku. Alebo som videla zenu so zavesenou kabelkou velkou ako ona a len tak tak drzala rovnovahu. Do toho ked vidim niektorych soferov ako si nevedia drzat svoj pruh a nevedia bezpecne obehnut ani cyklistu tak kto si to viac odskace? Vodic v aute ci nechraneny chlapec na kolobezke?
Sprosté kolobežky 🤨 normálne by som zavrela toho debila co toto vymyslel. Úplne by som ich zakázala používať. Dpč.
Normálne zobrať. Dať mu ultimátum, ak nebude jazdiť normálne podľa predpisov a a bezpečne. Zoberieš mu ju. Radšej by som riešila to, že je na mňa nahnevaný, ako nech by sa na tom skántril, alebo niekoho iného.
tak ono existuje jednoduche riesenie, bud budes jazdit bezpecne a podla predpisov alebo nebudes.
Predať kolobezku? Určite to vylepší vás vzťah. A kvalitne.
@anonym_0c1290 lebo ked padne pod kamion to vylepsi vztah na 200%
@anonym_0c1290 lebo ked padne pod kamion to vylepsi vztah na 200%
@amonet prečo by mal?
V zivote by som dietatu nedala e kolobezku. Je na nich atrasne vela urazov, a ohrozuju seba a inych pesi iducich. Ked tak manualnu. Vezmite.
@anonym_96d3bd ak už niekto kúpi kolobežku, aby bol rýchlejšie v práci, tak predpokladám, že nechodí ako idiot na tom, keďže už má asi nejaký vek. Ale dať toto 11-17 ročným deťom do rúk je dobrovoľné poslanie ich pri najbližšom do nemocnice. A to nehovorím o bezpečnosti iných. Mne keby hentaký bezohľadný pubertiak zrazil deti, tak s tou kolobežkou by som ho vyzrážala
Ak ja Tom nevie jazdiť ako sa patrí, tak nech nejazdí a zober mu ju. Vieš medzi chodcami sú rôzni ľudia: starší ľudia, malé deti, ľudia, ktorí zle vidia a pre nich sú takito frajerkovia veľké riziko čo sa kolízie týka. Malé deti dávať pozor nevedia a tie zvyšné skupiny môžu dávať neviem aký pozor a prusvih sa stane ľahko kvôli takým ako on.
Zobrat. Postupujes rovnako ako policia, ked berie znacky, technicaky a vodicaky. Musi sa naucit, ze su nejake pravidla.
Len sa priprav, ze bude jazdit dalej, kamosi mu pozicaju. Riziko len znizis, ale neodstranis.
V zivote by som dietatu nedala e kolobezku. Je na nich atrasne vela urazov, a ohrozuju seba a inych pesi iducich. Ked tak manualnu. Vezmite.
@andrejkap123 ale keď vyšiel zákon o max. chôdzi 6km si každý z toho uťahoval.. hlavne že to bolo za takychto idiotov čo na to nevedia jazdiť bežne idu 2 na jednej kolobežke cez cestu a ani nepozerajú či ide auto.. nedajbože že ideš s kočíkom po chodníku tak ťa rovno zramuju..
@anonym_autor Minule som videla, ked som isla do obchodu ako na dost velkej krizovatke (auta aj elektricky) boli tiez takto dvaja chalani. Mali cervenu cez elektrickovy priechod a ten jeden nahovaral druheho, ze pod to stihneme. Ten jeden nesiel, druhy ano, ale teda stihol to ozaj len tak-tak a elektricka zvonila ako blazon na neho, to by nemala sancu dobrzdit, kebyze to nestihne. Ono ozaj staci sekunda a moze byt nestastie. Kludne aj na chodniku, pretoze to sa stalo sice min rok, ale jeden takto zramoval male dieta (max skolkar mohol byt), dieta spadlo dost nestastne, rozbita brada a ten hajzlik pubertacky ani nezastavil, isiel si dalej ako keby nic...Mali by to minimalne pokutovat, alebo dat nejake prisne pravidla..no najidealnejsie by bolo, keby tie velke kolobezky zrusili uplne.
Myslim si, ze by si to mala synovi asi radsej zakazat, pretoze on ti moze povedat, ze to ma pod kontrolou, ale to fakt staci sekunda. Navyse kazdy mlady v jeho veku tvrdi,ze to ma pod kontrolou.
@anonym_autor ja by som mu ju ani nekupila. Mne to pride hrozne nezbezpecne kopec deti vidim jazdit na 1 koliesku no des. Mne je dieta prednejsie ako to ci mu dakto povie ze nema kolobezku.
Minule 11rocne dieta viac nemali mozno menej vrazilo do cyklistu z boltu. Vyrútil sa nanho ten spadol pomahala som mu postavit sa..
@anonym_autor ja by som mu ju ani nekupila. Mne to pride hrozne nezbezpecne kopec deti vidim jazdit na 1 koliesku no des. Mne je dieta prednejsie ako to ci mu dakto povie ze nema kolobezku.
@ivka21 u nas uz maju fajt vsetci chlapci z ulice...moj jediny nema bude mat 13 chodi na obycajnej a uz pyta aj on . Kazdy den mi pili usi nestiha za nimi na obycajnej ja som proti

Presne taki tinedzeri nas minule obiehali po chodniku, pomedzi male deti a kocik. Manzel im uplne v klude povedal "chalani, to sa neda ohladuplnejsie? A po chodniku nemate jazdit". Tak sa jeden otocil ze "daj mi pokoj co riesis" a druhy ked prefrcal okolo neho, tak zahlasil "pal do pi...".
Keby sme tam nemali decka, tak sa obavam, ze chalan dostane po pysku, ako bol muz zurivy.
Rieste si to doma, kym sa nestane nejake nestastie, potom bude neskoro vyplakavat a stazovat sa a ohanat pravami voci poskodenym. To uz bude prehnana situacia, a nie chalaniskovi dat priucku a trest, ked nevie, ako ma na tom slusne jazdit. A mimochodom, plosne by som to zakazala, tie sproste kolobezky.