icon

Zvážiť odobratie e-kolobežky synovi pre bezpečnosť?

8. okt 2026

syn má 16 a poslednú dobu mám z jeho jazdenia fakt zlý pocit. ide rýchlo obieha kde sa dá a keď mu niečo poviem tak len že to má pod kontrolou.

už sme sa kvôli tomu párkrát pohádali. premýšľam či mu ju na čas úplne nezobrať alebo rovno predať. je to už prehnané?

Strana
z2
anonym_dc8e7d
•
8. okt 2026

Ak tvoj syn jazdí tak ako väčšina deciek v jeho veku, teda maximálne neohľaduplne k svojej bezpečnosti a bezpečnosti iných, divím sa, že ju ešte má. Česť výnimkám, ale ešte som nevidela pubertiaka, ktorý by nejazdil ako dement. Krížom po chodníku, po ceste, po prechode, bez toho, že by sa vôbec pozerali okolo seba. Mali sme v meste tiež jedného, ktorý takto jazdil, narážal do ľudí a smial sa im do tváre. Až mal raz kolíziu s pánom, ktorý mu dal jednu po papuli až sa hrdina rozplakal. Byť otcom toho pubertiaka, doma mu dám ešte druhú. Pretože si chlapci myslia, že sú pánmi sveta a môžu po ceste beztrestne ramovať ľudí. Svojim deťom kolobežky nedám, môžu sa aj na hlavu postaviť. Ak vieš, že tvoj syn jazdí ako idiot a ohrozuje seba aj svoje okolie, kolobežku mu zober. Ak mu ju brať nechceš, vychovaj si ho. Lebo raz narazí na niekoho, kto to spraví miesto teba a nebude sa to páčiť tebe ani tvojmu synovi.

beronsche
•
8. okt 2026
@anonym_96d3bd

A co s tymi kolobezkami,ludia dali tisice za kolobezky,aby sa lacnejsie prepravili do prace a teraz im to tymto zakonom zobrali.Ale aj tak vela ludi stale jazdi na tych kolobezkach a to vedia ist ozaj velmi rychlo.

@anonym_96d3bd no smola je, že sice majú tisíce za kolobežky, ale zdravý úsudok im často chyba..
A potom to tak aj vyzerá, že ohrozujú seba aj tých okolo...

anonym_e02667
•
8. okt 2026
@anonym_0c1290

@amonet prečo by mal?

@anonym_0c1290 ak nepadne pod kamion moze sa hocikde vytrieskat, ked sa nevytrieska sam tak moze niekomu ublizit. Ma sedemnast, teda je uz trestnopravne zodpovedny, tresty za ublizenie na zdravi nie su zanedbatelne. Radsej teeneger nasraty na mna ako teeneger s §187 na krku

baumka
•
8. okt 2026

z rodiny mi niekto pracuje na príjme v nemocnici, hlavne v lete majú denne 5 úrazov a to nielen dolámané končatiny, to je dosť vysoké riziko

janinah
•
8. okt 2026
@baumka

z rodiny mi niekto pracuje na príjme v nemocnici, hlavne v lete majú denne 5 úrazov a to nielen dolámané končatiny, to je dosť vysoké riziko

@baumka tiez o tom nieco viem...kolobežky a trampolíny katastrofa

vilma7
•
8. okt 2026

Ja sa tuto blbost bojim kupit aj pre seba, minule som sa skoro s jednym takym zrazila...vylete spoza zakruty ale stihol sa mi vyhnut, len skoncil v krikoch lebo odrazu mu nefungovali brzdy.
Za mna velmi nebezpecna vec, odobrat navzdy.

anonym_79ab9f
•
8. okt 2026

My sme 15rocnej dcére predali telefón, dostala tlačítkový. A áno, spravila by som to opäť. Kolobezku nemá, to absolútne nepotrebuje….

amonet
•
Včera o 07:33
@slavomira236

@ivka21 u nas uz maju fajt vsetci chlapci z ulice...moj jediny nema bude mat 13 chodi na obycajnej a uz pyta aj on . Kazdy den mi pili usi nestiha za nimi na obycajnej ja som proti

@slavomira236 podla novej upravy zakona od 1.9 od 15 rokov moze az mat. tuto v trnave som videla ze ich policajti aj zadrzali chalanom mladsim. a aj na fb bolo video z bratislavy. nalozia a dojdes si pre nu na stanicu aj s pokutkou

anonym_753b87
•
Včera o 07:39

Myslim ze elektricku kolobezku trebalo riesit este pred tym ako ju syn vobec mal a to tak ze ju netrebalo ani kupovat….
Nedavno som bola na detskej pohotovosti a boli tam asi traja co padli z kolobezky alebo boli zrazeni kolobezkarom

slavomira236
•
Včera o 07:39
@amonet

@slavomira236 podla novej upravy zakona od 1.9 od 15 rokov moze az mat. tuto v trnave som videla ze ich policajti aj zadrzali chalanom mladsim. a aj na fb bolo video z bratislavy. nalozia a dojdes si pre nu na stanicu aj s pokutkou

@amonet no my byvame v meste ale v takej casti akoby dedina a fakt vsetci to tu maju a behaju na tom. Po meste tiez vidim stale behat na tom deti najma na pesej zone v centre v parku a mladsie od mojho. Teraz v lete kupili susedovi 8 rocnemu jeden den ze nie ze nekupia a o 2 dni uz mal otec mu kupil pouzivanu od známeho...

8883340
•
Včera o 07:50

ja som tiež zhrozená ako tie decká jazdia. V živote by som to nedala dieťatu.

anonym_babe50
•
Včera o 08:13

Sama vlastnim kolobezku, co dokaze ist cez 50km/h, stala ma cez 1200€ a jazdila som na nej pravidelne, kym nezmenili zakon. To ma pekne nahnevalo. Jazdila som vzdy na ceste, dodržiavala predpisy, mala prilbu, platila si PZP a vzdy som bola ohladuplna k ostatnym. Nas, ohladuplnych kolobezkarov novym zakonom vytrestali a nijako to nezabránilo nastrocnym deckam jazdit rychlo po chodníkoch na kolobezkach s konstrukcnou rychlostou do 25km/h. Za mna cele zle. Debilny zakon a ziadne realne systemove riesenie najvacsieho problemu.

Byt to na mne, tak umoznim jazdit na kolobezke (akejkolvek) len po ceste, len s platnym vodicskym preukazom, prilbou a PZP. Deti, ktore nemaju sajn o cestnej premavke, by vobec nemali mat moznost jazdit na elektrickej kokobezke. A uz vobec nie neohladuplne decka, ktore si myslia, ze su majstri sveta. Dodrziavat 6km/h na chodniku je na kolobezke nerealne, lebo na to je ta rychlost prilis mala, aby clovek dokazal udrzat stabilitu. Takze na chodniku by mali byt kolobezky len v takom pripade, ak ide clovek peso vedla nich. A pokutovat, pokutovat... Takto by boli spokojni aj zodpovedni kolobezkari, aj ludia, co nechcu byt na chodniku ohrozovani rychlymi, nezodpovednymi adolescentmi.

Moja rada - synovi by som na tvojom mieste kolobecku vobec nedovolila. Ked uz, ja by som mu ju vzala, nech sa kludne hneva. Ak nema dost rozumu, aby siel opatrne, nech si pocka, kym nebude mat 18.

beronsche
•
Včera o 08:19
@anonym_babe50

Sama vlastnim kolobezku, co dokaze ist cez 50km/h, stala ma cez 1200€ a jazdila som na nej pravidelne, kym nezmenili zakon. To ma pekne nahnevalo. Jazdila som vzdy na ceste, dodržiavala predpisy, mala prilbu, platila si PZP a vzdy som bola ohladuplna k ostatnym. Nas, ohladuplnych kolobezkarov novym zakonom vytrestali a nijako to nezabránilo nastrocnym deckam jazdit rychlo po chodníkoch na kolobezkach s konstrukcnou rychlostou do 25km/h. Za mna cele zle. Debilny zakon a ziadne realne systemove riesenie najvacsieho problemu.

Byt to na mne, tak umoznim jazdit na kolobezke (akejkolvek) len po ceste, len s platnym vodicskym preukazom, prilbou a PZP. Deti, ktore nemaju sajn o cestnej premavke, by vobec nemali mat moznost jazdit na elektrickej kokobezke. A uz vobec nie neohladuplne decka, ktore si myslia, ze su majstri sveta. Dodrziavat 6km/h na chodniku je na kolobezke nerealne, lebo na to je ta rychlost prilis mala, aby clovek dokazal udrzat stabilitu. Takze na chodniku by mali byt kolobezky len v takom pripade, ak ide clovek peso vedla nich. A pokutovat, pokutovat... Takto by boli spokojni aj zodpovedni kolobezkari, aj ludia, co nechcu byt na chodniku ohrozovani rychlymi, nezodpovednymi adolescentmi.

Moja rada - synovi by som na tvojom mieste kolobecku vobec nedovolila. Ked uz, ja by som mu ju vzala, nech sa kludne hneva. Ak nema dost rozumu, aby siel opatrne, nech si pocka, kym nebude mat 18.

@anonym_babe50 výborný príspevok, úplne súhlasím!

Strana
z2