Ahojte žienky mam v plane schudnúť keďže môj syn bol tak náročný že som si dakedy nemohla ani na minútu oddýchnuť a venovať sa sebe tak teraz to chcem zmeniť je samostatnejši . Dosť som po porode pribrala a zanedbala sa .
Chcem schudnúť už sa na seba nemôžem pozerať mám nervy nemôžem si nič pekne obliecť pretože sa sama sebe nepačim. Bývam na dedine fitko tu nemáme takže len cvičenie doma. Ideálne by bolo keby sa my podarilo schudnúť za 3m 15 kg len neviem či je to reálne idem si po radi ako sa vám podarilo schudnúť a za akú dobu ? Ďakujem.
Kaloricky deficit, beh... A tych 15kg za 3 mesiace je rozdiel ci budes chudnut z obezity povedzme 120kg a ci budes chudnut zo 70kg. V prvom pripade pri obezite prve kila idu rychlo dole, v druhom pripade je to nerealne pokial sa chces vyhnut jojoefektu a chces zdravo chudnut.
zial, ja som schudla, na sviatky islo nieco hore, dalsiu sezonu som opat schudla, mala som dole 22kg, no potom som opat bojovala so sviatocnym priberanim a teda neschopnostou udrzat hmotnost. pokusam sa znova, no zlyhavam. stale mi ide z roka na rok vaha hore.
viem ako to mam robit, ale vydrzat pri tom uz nedokazem.
vyhoď z hlavy chudnutie - a nastav sa na aktívny život ... cvičiť lebo CHCEŠ CVIČIŤ. chceš sa sama sebe venovať, chceš byť zdravá, chceš aby ťa neboleli kĺby keď budeš mať 50...
@sasulka1111 moja rada:
1. Kalorické tabuľky- poctivo vážiť (aspoň zo začiatku), aby si mala prehľad ako a koľko jesť. Veľmi ma prekvapili tie hodnoty. Aj keď som si myslela, že nejem veľa - kaloricky to bolo nevyvážené.
2. Pi veľa vody, čaje. Každé jedlo zapi - zasýtiš sa. Nedojedaj po dieťati!
3. Reálny pohyb - žiadne rátanie bežne nachodených krokov počas dňa. Sama si musíš nájsť, čo by to bolo. Ja som veľa behávala, teraz cvičím silovo
4. Teš za z každého úspechu, aj keď to nie je čo si chcela. Telo je zložitý organizmus a telo ženy este komplikovanejší
Držím palce ️
Kaloricke tabulky a poctive zapisovanie. Pohyb som mala aj pred tym, ale klucovy bol ten deficit.
Vela ludi povie, ze pohyb je klucovy, ale napriklad moja sestra necvici absolutne, iba obmedzila sladke a pecivo, celkovo jedava mensie porcie a pekne jej kilogramy idu dolu. Takze v prvom rade je dolezita ta strava. To je proste zaklad.
@gastanka32 lenže z dlhodobého hľadiska je to nie celkom správne. pohyb je dôležitý nie iba kvôli chudnutiu
@gastanka32 na chudnutie strava, na zdrave telo pohyb
kým sa do toho pustíš, daj si vyšetriť štítnu žľazu. Ak máš hypotyreózu, metabolizmus neprirodzene spomaľuje. Dôsledkom je nárast telesnej hmotnosti, únava a ťažkosti s chudnutím aj pri zdravej strave a aktívnom cvičení.
Investuj fo jedálnička a permanentky do fitka a aspoň pár lekcií s trénerom. Beh je krásny, milujem ho, ale na chudnutie potrebuješ silový tréning - svaly žerú tuky a zvyšujú bazalny metabolizmus. No a hlavne si nedávaj ciele. Lebo jeden týždeň to pôjde lepšie, ďalší horšie a ak si dáš ciel nereálny, moc náročný, sklznes do záchvatov prejedania. Ono to chudnutie musí byť pre Teba dlhodobo udržatelne, čiže radšej pomaly, ale isto.
to je strasne vela kil za kratky cas
@sasulka1111 nereálne ak nemáš 130 kíl...ak máš napr 80kg tak toľko schudneš tak za polroka.
Ale nezúfaj - 7kg dokážeš zhodiť určite a uvidíš, že hneď budeš veľká kočka aj tak
Ja by som sa v tvojom prípade nezamerala na kilá za určitý čas, ale začať lepšie jesť plus pohyb. Výsledok sa dostavi a keď sa dostaví ten prvý impulz (oblečieš staré gate, tričko ti už nebude obtiahnute ale voľné, ľudia si to začnú všímať) tak ťa to proste nakopne pokračovať ďalej a bude to jedno či prešlo od vtedy 3 mesiace alebo polroka. Ak málo kíl dokáže veľké veci. Ja som schudla len 8 a je to riadne vidieť.
@sasulka1111 odporúčam behanie a vegansku alebo aspoň vegetariansku stravu. A bataty sú zázrak ku chudnutiu, hlavne pečené
@sasulka1111 tak realne, ja som schudla za 6mes 25kg ale teda kaloricke tabulky a 95% jedla co som za tie mesiace zjedla som mala odvazene , aj 10g masla som vazila
Cvicila som denne , niekedy aj 2x do dna + prechadzky denne, veeeeela vody, ziadne sladkosti
Teraz to uz flakam viac vaha nastastie stoji ale este 5kg chcem dat dole
Mam 178cm a 95kg :( od kedy sme sa presťahovali na dedinu tak len priberám lebo nemám pohyb keď sme bývali v meste tak som s kočíkom kilometre prešla . Takže som pribrala 20kg určite co ka dosť mrzí že to zašlo až tak ďaleko. :( . Ďakujem za radi začínam v úpravou stravy hlavne a strážiť si kalórie zapisovať.
Ja som sa len chcela opýtať či je reálne schudnut 15kg za 3 m aj keď ideálne by bolo schudnut 30kg za rok
Za mna je to realne. Ine ako kaloricky deficit ti nepomoze. Pohyb je super, lepsie ta dostane do deficitu a aj vytvaruje. Nestratis svaly.
Vyrovnane kalorie budes musiet udrzat dlhodobo, lebo vaha pojde zasa hore. Takze bud vacsi deficit a das 15 kg dole, alebo ist klasika odporucana na udrziavanie 0,5 kg tyzdenne dlhodobo.
@taktotedanie tak to by sa dalo. mas vyssiu hmotnost,a j vysku, budes mat vyssi bazal ako ja.
mne to vychadza, ze pri nizkej aktivite mozem zjest 1500kcal, ale teda ja som o 14cm nizsia a teda aj vahu mam o 10kg nizsiu
@majamat asi si chcela oznacit autorku nie mna
@taktotedanie ach ano. diky za upozornenie.
@sasulka1111 tak moj prispevok vyssie bol pre teba
@sasulka1111 daj si reálnejší cieľ, keď náhodou toľko neschudnes budeš demotivovana.Ale nič nie je nemožné, ale pomaly ďalej zajdes
@sasulka1111 ja som schudla za mesiac 3,5 kila a pokračujem ďalej... Mám KT, necvicim ale chudnem stravou.. prijímam tak 1300 kcal, idem z váhy 77,5 kila.. chcela by som sa dostať aspoň na 65.. ešte je dlhá cesta predomnou ale nevzdávam sa
@sasulka1111 je to realne ja som sa na toto odhodlala presne minuly rok v marci vyska 178 vaha 99kg (tiez po porode) za 3 mesiace som mala 82kg uplne som sa neobmedzila v strave zjedla som z kazdeho ale zmensila som porcie o dost, a pridala 1x do tyzdna tabatu..teraz je to rok od chudnutia a mam 79kg posledne 2 tyzdne som sa dala na prerusovany post 16/8 a telo si zvyklo a mam aj viac energie.. takze snelo do toho drzim palce...
@sasulka1111 tiež ti radím kalorické tabuľky, jedlo poctivo vážiť a ostatné sa dajú načítať cez čiarový kód.
Pohyb je tiež dôležitý ale strava je 80% úspechu.
Zo začiatku je to náročnejšie ale rýchlo sa s tabuľkami naučíš pracovať.
@sasulka1111 nefixuj sa na to, že musíš schudnúť toľko kíl za taky čas. Lebo ti tk nevydrží. Začni zdravšie žiť, kocikovat si mohla aj po dedine, alebo zacni chodiť na prechádzky s dieťaťom. Ja žijem tiež na dedine a za rok som schudla 20 kíl, upravila som stravu a pridala krátke cvičenia. Ale dôležité je vydrzat, nie sa zrutit pri každej emócií a začať vyzierat chladnicku
@danusskaaa jedlo by sa veľmi zapíjať nemalo. Keď , tak radšej vypiť viac pred jedlom, potom ma človek plnší žalúdok a zje menej.
@sasulka1111 no 3 mesiace?neradim vobec,ale kazdy ako mysli,potom na to dojde a mozno aj nie,takto,velmi kratka doba na az tolko kg,to nenesie nic dobre,bolo by to drasticke pre telo,mysel atd...ale pomalsie a z rozumom vzdy ostane nastalo!!!telo ked sokujete ako dietou,cvicenim a inymi zvyklostami,nenesie to nic dobre!!!podla mojej skusenosti vam.poviem len tolko,ja mam prerusovani post,uz roky,jem vsetko,z rozumom a iba v mojom danom case,pozitivna mysel,respekt k jedlu,viem co chcem a preco,bycikel plus pesia chodza nic ine,vela vody denne a spanku,dole 25 a idem dalej.skuste,ako myslite ,kazdy ma ine telo,inak mysli,robi ,ale skusenostou,vedomostami si to potom poskladate a je to!!!tak smelo do toho,no hlavne treba pocuvat telo a nezabudnite ze kaloricky deficit neoklamete
pekny den a drzim paste
15kg za 3m. no uplne nerealne to nie je,a le dost zavisi z akej vahy, takto schudnut vacsinou mozu ti, ktori idu z vyssej hmotnosti.
ja som schudla 12,5kg tak za 6m. na zaciatku to bolo rychlejsie, elbo sa telo aj odvodnuje, ale neskor sa to stabilizovalo tak 2kg/m. aj ked fakt je, ze som polavila.
druhy fakt je, ze ked das dole prvych par kg, telo uz nepotrebuje tolko energie ako stymi zhodenymi kilam, cize treba ubrat prijem, ci pridat vydaj. alebo oboje.