Už dlhšie sledujem tento štýl života.. páči sa mi.. jednoduché jedlo .. žiadne varené len nakrajam ovocie.. nemusím riešiť čo budem varit.. no pre mňa je to raj takéto niečo.. deti nemám
Prosím vás ste tu niekto s takýmto štýlom života ?
@lenkakravcova nie som zastánkyňou žiadnych extrémov, no v prípade tejto slečny nešlo o to, čo konzumovala, ale koľko. Trpela anorexiou, vraj aj bulímiou, jedla veľmi málo potravy a doslova sa vyhladovala. To by sa jej stalo pri akejkoľvek strave, keď už v základe nebolo v psychike niečo v poriadku.
@autor/ka - treba si to premyslieť a skonzultovať s lekárom, dať si spraviť vyšetrenie, aspoň detailný krvný obraz a pravidelne absolvovať prehliadky, aby si mal/a pod kontrolou živiny, minerály, vitamíny, bielkoviny atď. a nič ti nechýbalo pre správne fungovanie organizmu
@lenkakravcova tak tá nemohla byť v poriadku
Držím podobnú diétu ale narozdiel od nej som si to nevybrala
@lenkakravcova to je zas extrem.. ja niesom anorektička ani bulimicka.. ja som hlavou úplne na správnom mieste.. keby mi tento spôsob prestane vyhovovať tak s tým seknem.. sledujem aj jednu babu ktorá na tejto strave vychováva 3 deti a aj ona sama tak jje.. a v jej veku asi 40 rokov vyzera reálne na 20.. vlasy nádherne husté pevne po zadok.. nebýva chorá ma kopu energie.. všetky testy v poriadku.. a pre mňa by to bolo hlavne veľká sloboda..žiadne varenie riešenie čo budem zas varit… z masa sa mi už poslednú dobu dvíha žalúdok
@modrykolibrik prosím povedz niečo viac o tom
Za mňa toto nie je absolútne zdravé a pre ľudský organizmus vyhovujúce ... mala som kolegyňu, čo toto praktizovala, rok, dva, tri, potom prišli problémy atď. ... už je tam, mala 40 rokov.
Ty jedavaš mäso? Lebo prejsť z normálnej konvenčnej stravy na frutarianstvo je dosť veľký skok a šok pre telo. Lepšie je ísť na to postupne, stať sa vegetariánom, veganom, raw veganom a nakoniec frutarianom.
Ja som sa dostala po raw vegan, ale praktizovala som to len v lete. V zime je to u nás náročné, keďže ponuka čerstvého ovocia je dosť biedna. Predpokladám, že baba, ktorú sleduješ, žije niekde v trópoch, kde má pestrú ponuku ovocia celý rok.
Ale veď vyskušaj a uvidíš, ja som sa vrátila k vegetariánstvu, to mi sedí a vyhovuje najviac
a ako doplnis do stravy dostatocne mnozstvo napriklad bielkovin? je nieco co ich nahradi?
@emma022 jedávam ale malo.. vôbec mi nechuti.. skôr len ked priateľ chce tak spravím a nechce sa mi robiť dvojmo tak si dám aj ja.. inak mi vobef nejde na chuť
@emma022 a baba žije v Košiciach
Ovocie popravde nie je moc dobré v takých množstvách. Keby aspoň zeleninu, ale ovocie je hlavne cukor.
Pred nejakým časom som čítala článok, že sme šľachtením tak zvýšili obsah cukru v ovocí, že zoo musia obmedzovať kŕmne dávky zvieratám. Že začínajú mať problém s nadváhou a vyhnívajú im zuby. Opiciam úplne vylúčili tie sladšie druhy, ako napr banány a červeným pandám to už nemôžu dávať vôbec a sú len na peletách a granuliach. Takže len na ovocí neprosperujú ani len bylinožravé druhy zvierat, nie to človek. Je to fakt len vláknina a cukor a cukor je katastrofálna pliaga. A teda také "skutočné ovocie" - tie divé druhy, ktoré sme jedli počas celej našej evolúcie - mali málo cukru a ich sezóna bola možno tak týždeň v roku. A momentálne sa napr len za posledných 20 rokov zdvojnásobil obsah cukru v slivkách.
Ak nie ste včela alebo kolibrík, tak by som to moc neodporúčala.
Máš naštudovanú potrebu vitamínov, minerálov, bielkovín, stopových prvkov a všetkého ostatného, ktoré nenahraditeľne organizmus potrebuje pre optimálne denné fungovanie bez poškodenia? Máš premyslené ako túto dennú potrebu z dlhodobého hľadiska pokryješ len na ovocí?
Dnes dávali,že zničili áre stromov jabloní,len tak, si poviem,že ani fruitarian to nebude mať jednoduché dostať na stôl slovenské typické ovocie...
Jednoduche a nevarene stravovanie je aj "raw diet" a dokonca ked si spravne zostavis jedalnicek budes okrem vysokeho mnozstva cukru z ovocia mat aj ine potrebne zlozky ako su mineraly, tuky, bielkoviny, sacharidy a nie az tolko vela cukru ako pri fruktarianstve.
“sledujem aj jednu babu ktorá na tejto strave vychováva 3 deti a aj ona sama tak jje.. a v jej veku asi 40 rokov vyzera reálne na 20.. vlasy nádherne husté pevne po zadok..”
Este sa oplati zistit, ci za tym vzhladom nie je aj kus genetiky v ich rodine. To vie oklamat aj toho cloveka samotneho, ked veri, ze je to len vdaka jeho zivotnemu stylu.
Mam kamosky, co maju nadherne huste dlhe vlasy, este si ich na leto davaju prestihat, ci vyholit krk.
Ja to urobit, mam len zvysky porastu na hlave.
Ale aj ich mamy, stare mamy a z fotiek i dalsi predkovia take vlasy mali.
Takze sice oni prisahaju na rozne vlasove produkty, ale je za tym kus genetiky.
Skús si prečítať relevantné zdroje, štúdie, názory lekárov, výživových poradcov. Influencerke by som neverila ani pol slova, pre sledovanosť sa dá urobiť čokoľvek.
Osobné by som do tejto stravy nešla, keď už, tak radšej raw vegan, kde máš okrem ovocia aj zeleninu, oriešky, semienka, obilniny, strukoviny, klíčky.
Pri čistom ovocí by ti chýbali tuky a bielkoviny, čo na začiatku možno nepocitiš, dokonca sa možno budeš cítiť aj lepšie, ale postupom času to príde. Tak isto by si som mala obavy pri metabolizme glukózy.
Daj link na tú babu, rada si pozriem, čo je
Ahoj,ja takto nedavam roky,varim len ked su deti doma,pre seba nevazim,zjem povatsine bud ovocie slebo salat si urobim.
Treba si o tom naštudovať viac. Jesť môže čokoľvek ale či k tomu neberie aj 60 tabletiek doplnkovej výživy sa asi nedozvies.
Pozerala som veľa takých ľudí dokonca aj jedného chlapa čo je sledovaný doktormi. Neviem je to nejaký miliardár (a nemá asi presne tuto formu stravovania) ale berie toľko suplumentov do dna že koniec.
@patus_2 ona si hovorí fruitarian ale jje aj zeleninu samozrejme.. oriešky, semienka tak by som chcela aj ja
@emma022 fruity sláva
Tak potom je skôr raw vegan, čisté frutarianstvo si neviem v našich podmienkach úplne predstaviť. Každopádne, ak sa na to dáš, choď postupne a hlavne počúvaj svoje telo, držím palce
No tak som ju našla, nevyzerá podľa mňa vôbec nejako prekypujúca zdravím a ak sú jej vlasy husté, ako opisuješ, tak teda neviem ... https://www.instagram.com/consciouslivingmagic?...
https://youtube.com/@fruityslavaworld?si=bphBo-...
Take esencialne aminokyseliny, ktore si telo nevie vyrobit same, budes mat z coho?
Nie, do tohto by som nesla a to som milovnik ovocia a zeleniny. Ale toto za mna nie, to je tak na hazard so zdravim. Mozes vyskusat a uvidis co to bude robit. Podla mna zacnes mat pekne problemy po par mesiacoch. Ta pani na foto vyzera za mna hrozne.
@belasy_motylik no totalne bez svalovej hmoty vyzera...
Tie čo sa pýtate že ako budem dostavat potrebné živiny vám poviem že tato sláva mala priateľa .. možno ho niekto poznáte Peter Starec.. a ten či veríte či nie nejje vôbec už niekoľko rokov.. sú o ňom aj články robil rôzne sedenia.. boli rôzni ľudia s ním aj na stretnutiach niekoľko dni a naozaj nedal do ust nič.. tak potom keď on nič nedava do seba a žije asi to nieje až tak ako sa hovorí… a teraz ma neukamenujte ja až takýto extrém nezastávam
To potrebuješ povolenie od žien z MK? Keď si tak presvedčená o tom, že je to super, tak s chuťou do toho.
S tým by som ani nezačínala.
Prečítaj si o tejto. Neviem koľko máš rokov ale v 39 zomrieť asi nechceš..
https://www.topky.sk/cl/13/2569623/Zomrela-zary...