Kedy začať používať chodítko pre dieťa?

10. máj 2025

Dobrý deň, od kedy ste prosím vás dávali dieťa do chodítka??

lila246
10. máj 2025

absolutne nikdy

independent_woman
10. máj 2025

Urcite nie! Nie je vhodne na vyvoj a nenauci dieta chodit.

domka222
10. máj 2025

Nedávala. Ak ho chceš zabaviť, kým niečo robíš, zvoľ radšej ohrádku.

lucia13022023
10. máj 2025

Ja som nedávala. Ale určite sa tu nájdu ženy, ktoré povedia, že ony dávali a im deťom nič nie. je, a ze aj my sme vyrastali v choditkach a nič nám nie je 😁 ja radím, preštuduj si niečo o vývine dieťaťa, rady od fyzio atď..

iwesska
10. máj 2025

Nikdy. Ked dieta nevie chodit,je to na skodu a ked uz chodi,tak choditko nepotrebuje. Navyse som videla velmi skarede urazy na choditku kedy dieta do niecoho narazilo a prevratilo sa rovno na hlavu,brr.

barka1
10. máj 2025

Nikdy. Chodítko je dávno na smetisku dejin a jeho škodlivost pre zdravý motorický vyvin bola dávno dokázana.
Generacie vyrastli bez chodítka, vyrastie aj tvoje dieta.

luxus10
10. máj 2025

no tu si precitas vselico...

normalne mozes dat-u nas v rodine , aj kamaratky lekarky davali, deti su ok...bez obav...
a v principe vtedy, ked sa dieta zacne stavat na nohy s oporou ruk-na gauci, na na zemi, v ohradke-cca v 8-9 mesiaci-zdrave, donosene deti, ...

really8
10. máj 2025

Kludne davaj. Ved aj nas davali a sme v pohode. Iba ze by nie a nejaky problem ma snad takmer kazdy. Ale tak nejak mam pocit ze aj tak das lebo zrejme jedine co si precitala odkedy mas dieta bolo leporelo.

oblecenie99
10. máj 2025

Naša fyzio ako jediný druh chodítka uznávala tie, ktoré dieťa pred sebou tlačí. Tie klasické, ktoré máš na mysli, nie.

evcagabi
10. máj 2025

Boze. To sa najde este nejaka 🐪 co da decko do choditka? 🤦‍♀️

sisa0818
10. máj 2025

@oblecenie99 tak to bola dosť zla fyzio , pretože ani ten druh nie je abolútne vhodný , dieta pri takejto chôdzi dáva ťažisko úplne inde

evcagabi
10. máj 2025

@luxus10 deti su ok? Mam po 30, mama tvrdi, ze mi nic nie je a choditko mi neublizilo. Nie.. len mam skoliozu, problemy s priehlavkou kostou, plochu nohu.. ale nie, to isto nie su problemy a uz vobec nie z tych prasivych choditok 🤦‍♀️😅

oblecenie99
10. máj 2025

@sisa0818 Neviem, dokonca som teraz triedila nejaké staré dokumenty a našla som tam ešte aj obrázok, ilustráciu, že čo ano, čo nie a tam to bolo. Pravda je, že my sme ich celkovo vymenili za inú fyzio, súkromnú, táto bola z nemocnice.. nám nevyhovovalo to, že malému naordinovali Vojtovku, pričom sa ukázala ako neúčinná. Neurologicka povedala, že zdravé dieťa by to cvičiť nemalo, najmä nie na problém, ktorý mal on. Ale tá slepá ordinácia Vojtovky na všetko, ako vidím, nie je jediný problém detskej fyzioterapie na Slovensku..

sisa0818
10. máj 2025

@oblecenie99 ono je to diskutabilné , tak ako mnoho veci a človek si len sam musí vybrať stranu podľa svojho vedomia .. ako napr s barefoot obuvou , tiež majú ortopedi rôzne názory , alebo sťahovanie predložky čo doktor to iný názor ..

oblecenie99
10. máj 2025

@sisa0818 Máš pravdu, presne večná otázka sťahovať či nestahovať a tá obuv... Na tu som sa pýtala raz tu novú fyzio, a sama sa nevedela vyjadriť, či ano alebo nie 🤷

luxus10
10. máj 2025

@evcagabi isto nie...a plocha noha uz isto nie...somariny...

really8
10. máj 2025

@sisa0818 choditko je zrovna tema ktora vobec nie je diskutabilna

autor
10. máj 2025

@really8 urobilo ti to dobre že si si do mňa kopla? Ja mam pocit že ty som chodíš len druhých urážať čo si v každej téme.. to ozaj nemáš žiadny život že si tu stále?

autor
10. máj 2025

Ďakujem ostatným za odpovede. Ja veľmi nie som za choditko ale tak vieme naše staré matere poznáme názory..

andrea2323
10. máj 2025

Autorka.. aj moja svokra, malého babka chcela kúpiť. Také to, čo tlačia deti, nie pavúk. Ja som jej proste povedala, že ho do toho dávať nebudem, tak keď to kúpi, tak v tom nebude. A keďže je malý, tak aj k nim chodíme spolu, čiže viem, že ho tam nedá, ak by čosi také kúpila. Čiže ak to je kvôli nejakej babke, že ti hovorí, že máš dať, tak jej proste povedz, že nie a vybavené 🙂

sisa0818
10. máj 2025

@really8 choditko nie . Nadviazala som na to cvičenie vojtovky čo spomínala kocka vyššie

really8
10. máj 2025

A ty jak vies ze som v kazdej teme a stale? Zeby si tu stale bola aj ty?😂

mamamasama
10. máj 2025

Ak nie si totálne vymletá, tak ho tam nedáš.

diewcatqoo
10. máj 2025

My sme mali take to, co tlaci pred sebou. Ale syn sa s tym hraval uz ked vedel sebaisto samostatne chodit, aj to len obcas, lebo ho to moc nebavilo.
Ano, aj u nas si babicky isli svoje, ze ako to, ze dieta nie je v choditku, ze sa nenauci samostatne chodit a bla, bla, bla. Ale jednym uchom dnu, druhym von. Tak sme od ktorejsi potom dostali aspon to na tlacenie, tak sa s tym obcas syn zahral. Ale kym samostatne nechodil, nepouzival to.

angeli121212
10. máj 2025

ahoj ja som syna nedávala do chodítka jednak som ho nechcela zbrzdiť a naučiť nesprávne pohybové vzorce a po druhé absolútne som v tom nevidela zmysel,,, keď ešte chodiť nevedel tak sa zabavil štvornožkovaním a obchádzaním nábytku a keď už sa chodiť naučil tak zas chodením.. jednoducho mi nedávalo zmysel kedy a prečo vlastne ho mám použiť keď je moje dieťa úplne spokojné aj bez neho.. byť tebou nekupujem ho a čo sa týka babiek... vieš už si mama už sa musíš naučiť zastať sa svojich postojov a robiť podľa seba.. babky si môžu myslieť čo chcú ale ty si tá čo sa rozhodne

andreatytler
11. máj 2025

Podla mna davali deti do choditka aby im zabranili stvornozkovat, kedze v domoch boli spinave drevene dlazky, ludia sa neprezuvali.
Neexistuje aby som urobila dietatu nieco skodlive len preto ze to chcu babky.

autor
11. máj 2025

@really8 nie. Stačí si sem raz za čas otvoriť nejakú tému čo ma zaujme ohľadne dieťaťa a podobne a si v každej a teda príjemná vôbec nie..

kristiii
11. máj 2025

Vykašli sa na chodítko, naozaj to dieťaťu neprospeje. Aj ja som syna bachla na navsteve na 5 minút, nech si zajazdí, ale doma by som to nechcela.

galganka
11. máj 2025

Jednoduchá otázka a na ňu jednoduchá odpoveď: 3 deti a nikdy sme ani jedno do chodítka nedali.

alenka58
11. máj 2025

nechápem prečo to ešte predávajú keď je to také škodlivé aj nedoporučované lekármi