Ahojte.. s manželom sme spolu 7 rokov z toho 3 manželia
Máme dvoj ročne dieťatko, doteraz všetko fajn... Da sa povedať že spolu pracujeme v jednej firme, každý však na inom poste čiže netravime spolu celé dní, práve naopak...
Posledný mesiac mam pocit že si naše manželstvo prechádza krízou, alebo neviem ako to inak nazvať. Vôbec si nerozumieme a vlastne viac sa hádame ako sa rozprávame. Snažím sa veci robiť tak aby muž nemusel nič robiť keď príde z práce a bolo všetko hotové, jasné s dieťatkom sa pohra prípadne idú spolu do vane, ale aj uspávanie a všetko toto je na mne. Mne to však nevadí spomínam to len na upresnenie situácie. Pred týždňom som bola na zákroku (gynekologicky problém - nechcem ďalej rozoberať) tak bolo potrebné aby som mala pár dní kludovy režim ale ja som hneď z nemocnice navarila, upratala pretože som videla že je to na manžela veľa. Jednoducho... Snažím sa ako viem. Či v domácnosti, či vo firme, či mu byť manželkou... No niečo je inak
Keď sa s ním snažím o tom rozprávať povie že on problém nevidí a je spokojný. Ale viete ako to je ja cítim v kostiach že je to inak. Lenže ako mam riešiť problém keď som na to sama? Žiadna láska, žiaden dotyk, žiadne pekne slovo.
. Vyše mesiaca... Vie za mnou prísť len keď chce sex. Ani sa so mnou nerozpráva... Neopyta sa ako sa mam, aký som mala deň
Riešime len prácu a dieťa. Ako kolegovia... . Ja som už zúfalá viac plačem ako žijem. Dnes mi povedal že som precitlivena a keby mám toľko starostí čo on tak na takéto blbosti ani nemyslím..
Ja už neviem... Cítim že nevládzem a že sa vzdialujeme ale neviem čo s tým keď sa odmieta rozprávať...
Čo mám robiť ženy
Ťažko keď on nemá záujem o komunikáciu. Asi by som sa snažila ešte o pár pokusov o rozhovor. Ak by nemal záujem , prestala by som ho mať aj ja. A viac delegovala úlohy v domácnosti na neho ... neviem aku ťažkú náročnú má prácu , ale prestala by som byť slúžka.
@majus2323 akože náročnu prácu ma dosť.. skoro vstáva a celý deň je vonku - vodič z povolania špeciálne stroje a vracia sa neskoro... Takže naozaj sa snažím aby už len oddychoval keď príde... Ale kedysi vždy poďakoval za večeru dal mi pusu usmial sa...
Teraz zje, ešte aj kadečo ofrfle, hneď ma nervy na dieťatko že nech ide spať a sme porozprávany. Aj som sa snažila s ním že ak ma len stres z práce alebo čokoľvek nech mi povie ale on proste odmieta komunikovať a tým pádom ja neviem čo je za problém a ako mu pomôcť
“ keby mám toľko starostí čo on tak na takéto blbosti ani nemyslím..”
vieš čo spravila si chybu že si prišla z nemocnice a lietala v domácnosti namiesto oddychu, ja by som mu ešte pridala dieta na hlavu nech sa spamäta, naňho aby to nebolo príliš a na teba mysli kto?? ani ty!
@kristinka92 asi som spravila, no myslela som to dobre... Za ten mesiac mi dal viac krát pocítiť že robí pre rodinu viac on ako ja... S čím nemôžem súhlasiť žijem len pre nich tak som nechcela nechať na neho ešte aj domácnosť
Má o všetko postarane a chce kľud.Ty teda stíhaš pracu, dieťa, domácnosť a on nemá ani pekného slova.Vzdy si doma atď,..začni aj ty cvičiť, ísť von nesupluj ho vo vsetkom
Ste obaja unavení a preťažení. Máte toho dosť, alebo viac než dosť. Ty očakávaš od neho ešte niečo navyše. Žite v kľude, v pokoji. Všetko je v poriadku.
V takomto nastaveni si neviem predstavit, ze by chlap este aj sex dostal. Akoze na co je toto dobre? Ty places trapis sa, ale vsetko mu posluzis a este aj vaj*a vyprazdnene ked si zmysli. Naozaj zmen svoj pohlad a pristup lebo dopadnes zle. Aby bolo lepsie, to musia chciet obaja. A nie, tym ze mu budes robit "handru" doma si ho neziskas, ak je tam nejaky problem.
Mesiac nepochopenia nie je "az taka dlha" doba. Trosku sa upokojte, zoberte den volna a v pokoji sa porozpravajte. Zacni tym, ze takto zit nechces takze s tym nieco treba robit - lebo aj ak on problem nevidi, tak Ty ano.
@colsami to som sa mu snažila povedať niekoľko krát že ja vidím nejaký problém a nechcem takto žiť... Povedal mi že sa mu vyhrážam odchodom (pritom odchod som nespomenula) a opýtal sa ma či mam iného. Jednoducho nie je s ním reč ani pekne ani škaredo. A keď som ticho on rozprávať nezačne o ničom iba ak niečo odo mňa potrebuje
Ked nechce komunikovat, tak niekam vypadnite, wellness, ptedlzeny vikend, hocico. Nesnaz sa tolko, aby bol panko spokojny a odbremeneny. Mysli aj ma seba
Nechcem aby to vyznelo zle ale ste asi príliš dobrá chlap keď takto všetko dostane tak si to mnohí prestanú vážiť a začnú to brať ako samozrejmosť. Skúste možno ubrať, alebo odzrkadliť jeho chovanie...nie som zástanca robiť si napriek ale niekedy to druhému len tak dopne. Zariaďte sa sama keď nemá záujem komunikovať. Ale ešte tomu dajte šancu , skúste ešte pár pokusov o rozhovor.
@majus2323 ja to určite nechcem zatratit, svojho manžela milujem, snažím sa len nájsť riešenie... Ako ďalej keď sa nechce rozprávať. Naozaj ma to veľmi trápi...
Do mobilu si sa mu pozrela?
@aliaray1 nie ak mam byť úprimná to ma ani nenapadlo. Nemyslím si že by som tam našla niečo... Maximálne tak správy od ex - keďže máme každý víkend u nás jeho dcéru a tie si veru prečítať nepotrebujem
Ale toto hýckanie chlapa v bavlnke a ofukovanie k ničomu pozitévnemu nevedie. Keby si ťa vážil tak by ťa nenechal toľko skákať po zákroku ale minimálne objedná stravu. Podľa mňa, ak príde za tebou nabudúce kvôli sexu povedz mu, že chceš rande, pozvanie na večeru, drobné pozornosti, kyticu, alebo bársčo čo ste robili spolu pred dieťaťom. Aby postrážil dieťa kým pôjdes do fitka, zabehať si. Chcel dieťa aj on?
@katica06 samozrejme že chcel... Dieťatko bolo plánované a vysnívané
@katica06 Vôbec k ničomu nevedie toto jeho hýčkanie. Žena je úplne v koncoch a ešte sa mu doprosovať o komunikáciu... vážne niekedy uvažujem, čo by som takému podobnému povedala asi ja s mojou "papuľou úprimnou".
Zvykaj si..vieš koľko takých chlapov je? Bud sa s tým zmieris alebo budeš rozvedená..podporiť ta prepáč nedokážem lebo lepšie to ozaj nebude. Ži pre dieťa a pre seba, aby ostala rodina po kope.
No a po 9.prispevku prezradis, ze mas chlapa "obezivo" s deckom a exkou. Sa mozes aj rozkrajat ked exka - dcera mozno zacali tahat za nitky....len tak. Predsa sa mlada nebude mat dobre s mojim chlapom, sice sme si skoro vyskriabali oci, ale ja som bola skor (exka) Ty si si zobrala vsetkych, nielen jeho. Musis byt trochu - dost mrcha. Vylozit si nohy a rucaj sa svete, nie riskovat krvacanie po operacii. Nech si najde v hladnicke, nie servirovat pod hubu. Nevazi si tvoju dobrotu a nepotrebuje ju, zvyknuty na talianske manzelstvo.?
Mate 2 rocne dieta, ty robis vsetko a este chodis do roboty ak som spravne pochopila a on je ofucany? Co ma vtaka zo zlata alebo co je na nom take fantasticke, ze ho obskakujes ako zlate tela? Raz sa ako vadny vratil do obehu … tak to asi taky fantasticky nebude …
prečo skončilo jeho prvé manželstvo ? Ale skutočný dôvod ,nie taký ako ti povi eon m že ho podvádzala a že bola taká a taká.
Ty si koleduješ o riadny prúser. Muži sú veľmi zvláštne stvorenia , čím viac im dávaš, tým viac berú a tým viac na teba serú . Uber plyn a značne. Zober malého a vybehni niekam s ním , nechaj mu malého a odíď si niekam sama .
Skromné ženy majú lenivých mužov ( autor Tomáš Baťa )
Podla mna si moc dobra a on sa nudí. Treba aj trosku drámu sem tam, chlap musi byt v strehu. Ked uz budes fit po operacii, zmen rutinu. Sobota poobede sup s kamoskou na kavu, do fitka, na masaz… opakuj pravidelne… kup si nejake nove sexi veci….ked pride domov z prace, nech nie je navarene kazdy den. Joooj pred chvilou som dosla s malym, nestihla som varit… hod po nom ockom sem tam… vyskusaj
Bezna vec sa ti stala. Davas vela a on to postupne zacal brat ako standard.
A ako kazdy clovek ma pocit, ze ak chces od neho viac, musis dat viac ako ten standard. Aby to zvazil, ci to oceni.
Ako s kolacmi.
Cez rok si ich vychutnavas ako vynimocnost. Kolacu staci existovat, aby si sa mu potesila.
Cez Vianoce? Uz medzi nimi paberkujes a ofrflavas. Ak sa ti ma daky kolac zavdacit, musi byt vtedy este vynimocnejsi, nez tie ostatne.
Toto mas aktualne doma. Takto si to nastavila.
Chapem, ze si chcela muzovi ulahcit, zavdacit sa, robis to z lasky a ohladuplnosti.
Ale ver, ze on by to bol byval daval, aj keby si mu neskakala tolko okolo zadku. Ty by si vsak vtedy mala priestor na obcasne zlepsenia. Urobit mu radost.
Teda bezne by musel trebars este povysavat. Uspat dieta. Alebo cokolvek. Tak by ste to mali zauzivane.
Ale z casu na cas by si sa posnazila a povedala mu, ze vidis, ze dnes je extra unaveny, urobis teda vsetko sama. Vtedy by to vdacne ocenil a vazil si to.
Teraz? Je standard, ze makas okolo domacnosti sama. Tak si to nastavila. Ak chces ocenenie, musis este pridat, aby si to vsimol, ocenil.
Ale tipujem, ze uz nemas na dalsie zlepsenia priestor, a ak ano, predstavovali by uz skor otrocenie okolo neho.
Co s tym? Postupne ubrat a delegovat na neho. Vziat si volny cas a ist za svojimi konickami (mimo dom, lebo nie je nic lahsie, ako ta psychicky donutit, aby si sa vratila k pracam v dome, ked ma na teba priamy dosah, kontakt. Trebars ma byt s dietatom dlhsie sam, ci ho sam uspat, ale proste dojde za tebou a hodi to na teba a vie, ze sa nebudes handrkovat, ale vzdas sa toho volneho casu a urobis to za neho.).
A bud si ista, ze keby mal novu babu, na vsetko by mal zrazu cas, chut, silu, energiu. Tazka praca-nepraca, ziadna unava, po veceroch by pre nu i varil a citil sa pocteny, ze ho ocenuje. Pretrhnut by sa siel.
Takze moze i pre teba. Len ho k tomu musis vratit a nasledne uz starostlivo zvazit, kolko energie do neho vrazis. Lebo uz vies, ze velmi rychlo zabuda (ostatne, ako my vsetci. Je to bezna ludska vlastnost a potrebujeme byt neustale napominani, ze mozeme stale chciet nieco lepsie, ale zaroven si mame stale vazit aj to, co mame.).
Aktualne si urobila velku chybu, ze si ho polutovala, kolko toho ma a napriek kludovemu rezimu si (zial ako sprosta) sa vrhla do prace za neho.
Mala si ho nechat a maximalne jo ocenit, ze sa snazi.
Ty mas problem, ze si lasku kupujes. Chces zasluzit. A to je chyba.
On by ti ju totiz dal aj za menej. A viac si vazil, co davas.
Ja si myslim ze niekoho má
Prestaň sa toľko snažiť. Prečo vlastne už chodíš do práce a nie si ešte doma? Dieťa máš malé a už behas do práce, okolo domácnosti a ešte po operácii fungujes, lebo chudák muž nestíhal. Prečo si to robíš? Akože dieťa nie je jeho a domácnosť je tiež len tvoja? Ja toto fakt nepochopím! Láska nie je za zásluhy. Zapamätaj si, keď sa budeš stále snažiť, aby bol panko spokojný, tak ťa bude brať ako automatickú práčku alebo kus nábytku. Ty musíš v prvom rade myslieť na seba, tiež máš právo byť unavená, oddýchnuť si, ísť sama vonku a on nech sa stará o dieťa! Neulahcuj mu všetko!
"Snažím sa veci robiť tak aby muž nemusel nič robiť keď príde z práce a bolo všetko hotové" -> zas a znova zo seba urobila zena sluzku a nie je to vôbec dobré!
@moonlight1210 skusenosti zo skutocneho zivota, ozaj dobry komentar
Prestaň byť v tomto režime! Ty si bola na zákroku a varila si? Upratovala? Aby bol pánko spokojný? Prestaň žena! Váž si samú seba,venuj sa len dieťaťu. Toho dospelého sebca úplne vypusti z mysle.Ja by som ho úplne ignorovala,toto není možné...