Neviem dcére zraziť teplotu

qwer2019
4. nov 2021

Ahojte. Ochoreli mi deti. Včera večer sa Dcérka zobudila na soplik. Dnes začali teploty. O štvrť na 5 som jej dala Panadol cipok mala 38,4. Už má 39,2. Ruky má ľadové co mam robiť?

zafir01
4. nov 2021

@zuzudrnda do 38,5 vobec nezrazam, pokial je dieta v poriadku, nema bolesti a je cule, teraz uz len pockat na " vrchol " teploty kontroluj dieta, nech najma pije tekutiny. nurofen podaj o 20:30 , ak bude teplota trvat ( co myslim, ze bude )
ruky su stale ladove ? nie je dietatu zima ?nas ma vzdy vtedy zimnicu

qwer2019
autor
4. nov 2021

@miroslavaa31 ja mám tiež teplotu. Síce nie takú ale mam

qwer2019
autor
4. nov 2021

@zafir01 stále. Je pod perinou

maminkadeticiek
4. nov 2021

To mavam so synom bezne,teploty aj vyssie ako tvoja a nereaguje na prve cipky.
Takto:
1.Davas dostatocne mnozstvo cipka?Deti nad 2 roky uz maju mat nie ten 60mg nurofen,ale su 125 mg cipky.Ak jej davas 60 mg tak je to malo na jej vahu a vek.Tak som sa teda ja minule osuskala.Ak mas panadol cipky tak v tomto veku kludne aj 1 a 1/3 cipka.Ked nereaguje na nutofen,das uz o 4 hodiny panadol.Nepredavkujes ju lebo davas inu ucinnu latku.Ak mas len jeden druh cipka tak daj po 6 hodinach dalai.Ale ja som uz raz mala tak zle ze skm sa na to vykaslala a v hlbokom zufalstve dala o 4 hodiny druhy nurofen a zabralo.
3.Udrzuj jej ruky a nohy v teple aby nedoslo k soku ked budes musiet robit zabaly.
5.Ak ma nad 39 a nemozes dat este dalsi cipok namoc utierku,obtoc okolo hrudnicka a bruska,na to daj uterak a za 10 minut opakuj dookola.
6.Mozes davat aj sprchu ale staci kludne 37 stuonovu,tiez nech ta nenapadne dat ladovu lebo riskujes sok.
Tieto zabaly a sprchy by sa mali robit ak nie au studene ruky a nohy tak udrziavat ich teplotu.
Neprehrievaj ju,striedmonoblecenie a vetrajnech nie je zababusena a vela vela pit aj keby to malo byt dobrovolne nasilu.Oslad jej cajik nech je chutny a nech pije.Takto prezijete do dalsieho cipku.
Moj syn mava bezne bohuzial popri chorobach aj 39,7 a 3 hodiny do podania dalsieho a mna moze aj drbnut,tak som sa uz naucila zvladat to.Nemusis vezat hned na pohotovost ak nema nejake dalsie vazne priznaky.Teplota nie je choroba ale reakcia organizmu na chorobu,telo sa brani chorobe.
Samozrejme sleduj ci sa nepridruzuju nejake dalsie priznaky,ak by mala bordove skvrny na tele,pod pazuchami tak smer nemocnica hned.

zafir01
4. nov 2021

@qwer2019 nech je zakryta, zachvilku sa zacne potit, a zacnu jej ruky oteplievat. ale na tekutiny treba dat pozor. po trochach stale nech pije

qwer2019
autor
4. nov 2021

@maminkadeticiek má panadol junior 250

zuzudrnda
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
makova333
4. nov 2021

@qwer2019 skontroluj si ci davas spravnu davku lieku podla hmotnosti. Prestriedaj Paralen a Nurofen (to si spravila). Osprchuj vlaznou/letnou vodou (nie studenou!).NIe pri zimnici! Zabalit do deky a po polhodine premeraj. Ak klesla, pokracuj v striedani Paralen Nurofen. Na druhy den kontaktuj vasu pediatricku. Ak neklesne, smer pohotovost.

maslaba
4. nov 2021

@qwer2019 Moja dcérka mávala bežne 40-tky. Keď som ju ochladzovala, znášala som to horšie ako ona asi. Raz som skúsila citrónovú šťavu na chodidlá, keď som bola už v koncoch. Tú najvyššiu teplotu som tak zrazila. Držím palce.

luccija
4. nov 2021

@qwer2019 nevypadol jej ten cipok?teplota sa má zrážať nad 38 st.

maminkadeticiek
4. nov 2021

@qwer2019 No ak mas panadol,tak paracetamolu ma dieta uzit 10-15 mg na kilogram vahy,tak si pocitaj,neviem kolko ti vazi.Ja davam ked neklesaju teploty tu vyssiu davku takze 15x hmotnost dietata.
Nurofen 6-10 mg na kilogram dietata.
Ostatne plati co som pisala.A hlavne pri horucke nehystercime ale koname.Chapem ze to nie je lahke,clovek ma strach ale nie je to choroba,len telo reaguje.Aj ja som sa to naucila az asi po 5.raze takychto horuciek.

ceklis
4. nov 2021

@qwer2019 možno sa mi tu ostatne vysmejú, ale mne svokra poradila takúto “blbosť”. Rozrezať zemiak na polovicu a dať dieťaťu do ruky a zabaliť ponožkou aby ho držalo a to iste aj na nohy a dať ponožku. Ten zemiak zevraj teplotu vytiahne. Akože pri prvom som len krútila hlavou ale keď som mala druhé dieťa a starší mal cez 39, tak toto ozaj zafungovalo.
Len teda meviem :( keď ma tak studene rucicky aj nožičky
Asi by som spravila to čo tu baby radili. Dať tu vaňu s teplotou o 1-2 stupne menej ako ma telo. A keď máš strach, kľudne zavolaj pohotovosť. Máš sama problém s teplotou, tak aby si zbytočne telo nestresovala. Držím palce ❤

makova333
4. nov 2021

@maminkadeticiek neklasajuca teplota nad 39°C je dovod ist na pohotovost. Dieta nemusi mat ziadne ine prejavy a moze ist napriklad o zapal pluc.

vojkri
4. nov 2021

@qwer2019 ak má zvyšok ľadový, ja tak viem že najskôr treba zahriať a potom zraziť....https://detskechoroby.rodinka.sk/detske-choroby... tu tiež píšu aj ja tak viem, že vtedy sa zábaly nesmú....

hipuska
4. nov 2021

Koľko, kedy a aké lieky si dala naposledy? Podľa dávkovania je väčšinou uvedená spodna hranica, ktorá nemusí zraziť takúto teplotu

maminkadeticiek
4. nov 2021

@makova333 Ale no 😁 Tak mozno na druhy den neutichajucich horucok,alebo pokial dieta neprijima tekutiny,alebo ma ine priznaky choroby popri horucke,ale s teplotou nad 39 bez dalsich priznakov choroby bezia na pohotovost po par hodinach len neskuseni hystericki rodicia.Ja som prva z tych ktore idu s detmi k lekarovi radsej 3x ako raz neskoro,ale zase sa snazim zapajat zdravy rozum a mam s horuckami dost skusenosti.Situaciu treba posudzovat samozrejme individualne ale triezvo.

hipuska
4. nov 2021

@maminkadeticiek súhlasím. Moja suseda má deti, a teda u nich je pravidelne teplota 39,5 pri každej chorobe.

karamellka1
4. nov 2021

@qwer2019 studené vajíčka z chladničky podržať v dlaniach. A tiež citrónove zábaly, citrón na plátky uviazať na zápästia a chodidlá 😉

maminkadeticiek
4. nov 2021

Este by som chcela napisat,ze dnes sa uz neodporuca chladit periferie,teda ruky a koncatiny,ale ako som povedala balit do mokrej plienky trup.Kedy si to bolo inak,ale zmenilo sa to.

evkamotka
4. nov 2021

Ziadna perina! Len lahkou plachtou zakryvaj, neprehrievaj organizmus

daniela1911
4. nov 2021

Poriadne nech sa napije, nalej do nej čo najviac tekutín, niekedy hneď klesne teplota o čosi. Ty máš tiež horúčku ? Máte aj iné priznaky ? Nemôže to byt covid ? Dcéra mala 18 mes keď sme boli pozitívni, tiež teplotovala nad 39…

diewcatqoo
4. nov 2021

Hlavne klud, nepanikar. Tvoju paniku asi znasobuje to, ze si sama doma s detmi... Ja viem, ze kazdeho rodica vyssia teplota u dietata vystrasi, ale treba zachovat chladnu hlavu. Toto nie je na pohotovost. Ak chces, tak na pohotovost mozes zavolat a poradia ti ako robit zabaly a vlazny kupel/sprchu, ale na osobnu navstevu pohotovosti to z tvojho popisu nevyzera.
Ziadnu novu radu ako zrazit teplotu, ti nedam, vsetko potrebne tu uz odznelo. Nepanikar, deti zvladaju vyssiu teplotu ovela lepsie ako dospelaci. Drzim palce

smajluska
4. nov 2021

@qwer2019 O stvrť na 5 ste dali Nurofen alebo Panadol? Každé 4 hodiny ak neklesá teplota treba striedať liečivo. Ak ste dali o štvrť na 5 Nurofen tak o 4 hodiny dajte Panadol. Treba do vlažnej vody namočiť uterák, poriadne vyžmýkať a priložiť na hrudník na 5-10 min Tak sa robí zábal. Telo sa schladí a teplota by mala klesnúť.

smajluska
4. nov 2021

@qwer2019 A hlavne pitný režim treba dodržiavať, aby dieťa nebolo dehydrované

brrrrrciatko
4. nov 2021

@qwer2019 treba striedat paralen aj nurofen a dokonca v 3 hod rozostupoch. A pozor nadavkovanie nurofenu. Tam treba vyssiu davku

scorpionflower1
4. nov 2021

@qwer2019 Pokym ten Panadol zaberie trva to 30 - 40 minut, takze dovtedy to moze stupat, potom klesne. Mozes striedat Panadol/Nurofen kazde 4 hodiny. Mozes dat zabal, ale nesmie mat mramorove studene ruky. Musi vela pit. Keby necikala viac ako 5-6 hod a mala suche sliznice, tak smer pohotovost. Pred tym ako pojdes na pohotovost by som tam najprv radsej zavolala. Zavolaj muzovi nesch dojde domov z roboty, vsak bez neho za jeden den neskrachuju.

mimka11111
4. nov 2021

@qwer2019 ahoj,ak má studené ručičky, masíruj jej ich tvojimi rukami, celé ruky...

mimka11111
4. nov 2021

@qwer2019 vodu jej dávaj piť,ale len po lyžičkách a striedať panadol s nurofenom po 4 hodinách

dominka63
4. nov 2021

@qwer2019 diazepam skúste ak máte

makova333
4. nov 2021

@maminkadeticiek ak si spravne citala vidis, ze som pisala ked horucka neklesa (samozrejme za predpokladu podavania liekov na striedacku panadol/nurofen). Keby som sama nezazila, nepisem to. Moja dcera dostala vysoke horucky do 40°C. Nepomalo zrazanie teploty. Kedze viem, ze dieta taketo teploty mava a lieky vzdy zaberali, v tomto pripade som volila pohotovost. A ze dobre som spravila. Decko malo obojstranny zapal pluc a skoncilo v nemocnici na tri tyzdne. Bez kasla, sopla, inych priznakov. Len neklesajuca teplota. Bud rada, ze si nic take nezazila.