Dosiahne 35-ročná mama po troch deťoch ploché brucho?

21. mar 2025

Ahojte: Mám 35 rokov a 3 deti a chcela by som sa opýtať že či je ešte nejaká šanca sa dopracovať k plochému bruchu. Každý deň cvičím a zdravo sa stravujem ale brucho sa vôbec nezmenilo a už neviem čo mám ďalej robiť. Máte nejaké skúsenosti?

mischy00
21. mar 2025

Ahoj, najskôr si zisti, či nemáš diastazu. Brucho sa robí v kuchyni, čiže neviem co ješ a ci toho nieje moc🙂....a co cvicis?

kittykat22
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
denkabemommy
21. mar 2025

1.ak budeš cvičiť cviky na brucho, tak ploché logicky nebude (rastú tam svaly) a 2. Pozor na diastazu, po 3 tehotenstvách je viac než pravdepodobná 🙂

oceanahory
21. mar 2025

Ak sa jedna o previsajucu kozu, tak to pojde iba plastikou. Trenerka, ku ktorej chodim na skupinove cvicenia ma styri deti, ma krasnu vysportovanu postavu, ale ovisnute brucho po porodoch, sama zvazuje zakrok.
Ak nie, tak bude problem hlavne v strave.

kiki68
21. mar 2025

Diastaza? Tiez ake cviky, aka strava, pozri program od Chillin Fitness, vola sa Wellmom. Je to pre zeny po porodoch, co chcu mat ploche brucho.

autor
21. mar 2025

Diastazu nemám

kiki68
21. mar 2025

Potvrdene lekarom? Mozno cvicis zle cviky, nespravna strava, to brucho ist musi za vhodnych podmienok. Hlavne sa nezameraj na planky, brusaky, za mna nie tak ucinne cviky. Podobne v strave, treba prekopat vsetko, pitny rezim, ak nepijes 2,5dcl za hod, tazko nieco dosiahnut, rovnako spankovy rezim a stres. To vsetko skodi forme prave brucha u zien neskutocne.

aurora33
21. mar 2025

Tiez si myslím, že to bude diastaza

nevenka
21. mar 2025

Skoro kazda ma diastazu a ked nie to, tak aspon oslabenu stenu brucha, ako ja. Mam za sebou 4 tehotenstva a porody. Pod tukom je samozrejme slaba stena brucha...(Mam nadvahu, ano.)
Ak to mas ovisnutu kozu, tak jedine plastika. Ak mas inak brucho pevne.

sara07
21. mar 2025

zaleží či je to koža, tá ked sa natiahne tak proste cvičením ju nedáš preč
samozrejme je tam nejaky tuk na tej koži
jedine plastika ak chceš mat brucho ako 20 pred pôrodom, tam proste nemaš ako tu kožu rozcivičit , iné je ked máš kg navyše

miriamzba
21. mar 2025

@kiki68 tak toto si pozriem, tiež potrebujem doladit formu

subartic
21. mar 2025

tak ja som porodila 6 detí , vážim 50 kg pri výške 160 cm, behám a cvičím, mám 50 rokov a brucho nemám ploché , mám ho jemne vypuklé a aj koža je zriasnená . Ja to však neriešim , proste je to stopa po tom že som mama. Riešila by som to vtedy ak by som mala previs a ten by sa mi paril a zapaľoval a spôsoboval by mi zdravotný diskomfort.

bubchen86
21. mar 2025

38 , dva cisarske rezy , da sa , ale bez discipliny velmi tazko 😣

lays
22. mar 2025

Ide to,mám 35, 3 pôrody,2,5 roka po poslednom.Cvicim len doma. drzim palce

sono2
22. mar 2025

@lays vieš. Pravdepodobne si veľmi šlachovity typ. To nemá každý ale zlomok žien. Počítam že toho ani veľmi veľa nezješ... mam tiež takú kamarátku je tretinu toho čo ja. Ja jest ako ona, starostlivosť o deti a domácnosť, atď, by som omdlela niekde na ulici.

sono2
22. mar 2025
subartic
22. mar 2025

@lays toto je napríklad je postava , ktorú ja by som osobne mať nechcela. To radšej pár kg navyše. Ale ak sa to tebe páči a vyhovuje a vyhovuje to aj tvojmu partnerovi je to v poriadku . Muži okolo mňa majú radšej také " šťavňatejšie " .

lays
22. mar 2025

@sono2 tiež som nemala vždy takú postavu,ale starostlivosť o 3 deti,dom,práca ,sama bez partnera. Cvičiť som začala preto,aby som bola fit a vládala fyzicky. To som tým len chcela povedať,že dá sa to,aj doma.Samozrejme,ak v tom nie sú zdravotne veci ako diastaza a podobne

sono2
22. mar 2025

@lays no jasne. Práca dom tri deti co veľké malé? Ešte aj na to sama. Tak klobúk dolu nie človek ale robot

sono2
22. mar 2025

@subartic ja by som musela v posilňovni spať takto vyzerať😂😂 a jasne, jest len to, co sa môže.
A to mam 41 a 178/67kg čiže nič hrozné. Ale deti robota domácnosť muž atď. Síce chodím fitko snažím pravidelne, ale už som 2 týždne zase nebola, proste nevyšlo a nevidno to na mne extra ee.
Tiež mi to je moc, takto vyzerať. Stačilo by mi mi z polovice takto vyzerať. To by chcelo ale absolútne pravidelne cvičiť, čo sa mne občas nedá.

bombulka1987
22. mar 2025

Pozri si CoreYoga