Ako funguje 48-hodinová čakacia lehota pred umelým prerušením tehotenstva?
Ahojte viete mi niekto poradit ako to je s tou 48hodinovou cakacou lehotou pred upt?
Nie zevraj sa musi posielat nejake hlasenie do bratislavy..to som myslela
@karin252012 zjednodusene - podas papiere na interupciu a potom ti plynie 48hodinova lehota, kedy si to mozes rozmysliet.
Je tu nieaka žena ktora to osobne posielala??
@karin252012 hlasnu povinnost do NCZI pri interrupcii ma lekar a nemocnica
@viestta Mne to lekar kazal odoslat..
Hlasenie o poskytnuti informacii o umelom preruseni tehotenstva
@karin252012 velmi si zelam aby si sa rozhodla inak a dietatko zilo.
Podstupila som, a žiadne papiere som do BA nezasielala tak neviem. Povedala som to iba gynekologicke, ta mi následne dala kontakt na doktorku do nemocnice kde vykonavaju interrupciu, objednala som sa a to bolo všetko.
@monita12345 Diki za odpoved..Hladam zeny ktore to posielali
za mna posielala nemocnica
@rebi789 No draha obhajkyna tejto temy, nas je velmi vela, akoje @stefanny,ale to by sa nemalo volat UPT , ale po pravnickej stranke Vrazda,A my tiez mame pravo chranit zivot toho malinkeho nemohuceho cloviecika, co nema pravo ani mat obhajcu
akeze prerusenie tehotenstva ?,ved ten zivot nepokracacuje., on sa ukoncuje . Ja to jednoducho ,hoci som cely zivot pracovala vzdravotnictve,,ked taka dama, alebo slecna musela cez nas prejst,ako pred operaciou,, tak sa to jednoducho povedalo,,no lebo zajtra ide vrazdit,No, a co ved sme povedali len pravdu, vrazda nenarodeneho.,
@vorkola a potom dotyčný lekár čo vykonáva interupciu je vrah? Povieš kolegovi do očí, čau vrahu, ako sa dnes máš? To je hodne že cringe.
@deninka233 nie vrahom je tá matka, ona žiada usmrtiť a ešte za to aj zaplatí . lekár je niečo ako kat, len tu neusekne hlavu vrahovi ale nevinnému plodu . Ak lekár toto robiť nechce, môže uplatniť výhradu svedomia, je ich celkom dosť. Napr. viem že UVN Ružomberok nevykonávala v minulosti vôbec interupcie , všetci lekári si uplantili výhradu svedomia, ako je to teraz neviem .
Nie som ani proti interupciam a ani za ne. Ale zas sa netvárme že ide " len " o taký nevinný zákrok , kozmetická úprava ženinho života.
@subartic tiež nie som ani za ni proti, záleží od situácie. Za mňa však, ak je lekár “kat”, tak to vražda nie je. Vraždou a matka vrahyňou by to snáď mohlo byť tak maximálne v prípade mojej pratety a zároveň prvej dedovej manželky, ktorá sa vydávala v šestnástich, skoro po tom otehotnela a ten tlak nezvládla a rozbodala sa odspodu ihlicou (a vykrvácala a zomrela kvôli tomu). V tej dobe totiž boli len babky anjeličkárky alebo drahé “diskrétne” kliniky. V tomto kontexte som rada, že dnes ženy majú prístup k zdravotnej starostlivosti aj v takýchto prípadoch a nezomierajú pred očami celej rodiny na rebrináku smerujúcom do nemocnice v “najbližšom” meste.
@vorkola ak mas pravo chranit,tak potom mas pravo aj vychovať.Ako sa chces teda podieľať na vychove,kolko by si realne prospieval mesacne tomu dietatu??Taketo reci nikomu nepomôžu,ak chces pomahat,tak podporuj matky,nechcene deti financne,nie moralozovanim,to este nikomu nepomohlo.
Ak som odoslala to hlasenie 7.11. a zakrok bol 12.11.Tak je tam dodrzana ta 48hodinova doba??S tymto som chcela pomoct
@karin252012 ano
@rebi789 A tam sa pocita aj vikend??Lebo ja som to odoslala štvrtok
@karin252012 to ma poslať nemocnica a nie ty. To je zas nejaká novota?
@stefanny ja nemám nízky vek, skôr vysoký, ale tiež súhlasím s reby789.
@bielasovicka ja som to odosielala
@karin252012 no asi je to už ináč, vždy vymyslia niečo nové, všetko musia komplikovať. No ved slovenské zdravotníctvo. Co čakáme..... 🤔Síce je pravda ze ja som bola pred 20 rokmi 🤭
@bielasovicka ved toto vsetko komplikuju..A clovek ma potom strach ci to poslal spravne
@karin252012 omg... Keby nebola dodrzana lehota 48 hodin, potrat ti neurobia.

No že keď sa dozvies o tehotenstve mala by si mať 48h a až potom oznámiť gynekológovi z chces podstúpiť UPT