Ako nájsť vhodné zariadenie pre psychiatrických pacientov?
Zdravím, moja sestra je psychiatrická pacientka- ma diagnostikovanu schizofreniu, momentálne žije s mojou mamou dochodkynou, avšak je to neudržateľne
Sestra ma plný invalidny a taktiež pracuje, je schopná fyzicky pracovať avšak ako mama hovori doma sa ju nedá zvládať, nakoľko ju sestra neznáša a podozrieva ju zo všetkého, čo strati a pod.
Chcem sa spýtať, že ak mate niekto podobnú skúsenosť v rodine, ako ste to riešili? Samu ju nechceme nechať bývať, do ústavu mi príde že "zas tak zle na tom nie je", vien že v zahranici sú ústavy, v ktorých takýto pacienti môžu bývať, že ich "kontroluju" no stále majú voľný pohyb, neviete "> je niečo také možné aj tu?
@anonym_72dd65 IT je ozaj specificky smer, kde vies robit aj bez nohy. s prepacenim, hlavne IT mzoe robit z homeoffice....
@anonym_aea53e ja som to skôr myslela tak, že ľudia, ktorí uplne v pohode môžu pracovať aj napriek svojmu postihnutiu, sú posudzovaní rovnako, ako ti, ktorí sú naozaj znevyhodneni. Niečo podobné, ako s dôchodcami. Pomáhame všetkým rovnako, či majú dôchodok 400€ alebo 1000€, plus ešte mnohí k tomu aj plat, či výsluhový dôchodky a pod.
Ahoj, pohybujem sa v blízkosti ľudí s takouto diagnózou, žiaľ títo ľudia ak sú stabilizovaní tak často si myslia, že už bude dobre a odmietajú medikamentóznu liečbu, čo je obrovská chyba.... Dôjde to do takého štádia, že začnú byť opakované hospitalizácie a začne kolotoč...nakoniec lekár odporučí inštitucionalizaciu v zariadení ....ak pacient odmieta liečbu, pretože ako ste písali neuvedomuje si chorobu ...rodina pristupuje ku kroku obmedzenia spôsobilosti na právne úkony, pretože s umiestnením do zariadenia musí súhlasiť a podpísať žiadosť ...ak nesúhlasí neurobíte nič ...vidím to denne...a žiaľ trpí celá rodina ...

@anonym_aea53e malo by to byt posudzované individuálne, od diagnózy k diagnóze. Predstav si takého ITckara na vozíku. Na jednej strane ma narok na ID kvôli postihnutiu nôh, na druhej strane, s hlavou absolútne nič nemá a na full time zarobí v pohode aj 3k. Potrebuje takýto človek este aj ID?
@anonym_72dd65 IT je ozaj specificky smer, kde vies robit aj bez nohy. s prepacenim, hlavne IT mzoe robit z homeoffice....