Ako ovládať svoje správanie v interakciách?
Trošku sa tu vyrozprávam a postazujem, zároveň má zaujíma druhých názor ako to vnímajú keďže ja to možno len moc analizujem. Som celkom dosť introvertny ale pri mojich kamarátoch viem byť úplne vphode ba by som povedal že až ukecany ale o to ani tak moc nejde. Skôr mi vadí že pri niektorých ľuďoch bývalo to väcsinou len pri takých ktorých moc nepoznám no už to v poslednej dobe začína byť aj pri taký ktorých poznám roky, som proste neskutocne trápny a nemotorny alebo ako to povedať človek. Jednoducho pri niektorých ľuďoch sa dokážem správať úplne normálne bežné poviem čo mám na jazyku nad ničím nepremýšľam a pri niektorých ako keby som stratil rozum a nemusel vôbec a robím také hlúposti že sám seba prekvapujem.castokrat niečo zhodim alebo keď mi niekto položí nejakú úplne klasickú otázku odpoviem nezmyselne až zvláštne, padajú mi veci z ruky trasu sa mi ruky a úplne akoby som vtedy aj zabudol ako byt človekom. No neskutočne niečo. V poslednej dobe mi to ale hrozne vadí neviem čo s tým chcem to zmeniť no príde mi že čim viac sa snažím tým horšie to je. Neviem ani ako ma ti ostatní vnímajú ale mám pocit že ako úplného idiota. Vždy keď prídem domov tak nad tým rozmýšľam ako som toto a toto spravil a je to nekonečný cyklus ktorý neviem ako zastaviť. Prídem domov rozmýšľam nad všetkými vecami čo sa mi stali, slubim si že nabuduce to už bude inak, a znova spravím to isté a staaale dookola.
@anonym_autor Ahoj, ja ťa aj chápem.
Mne sa to stávalo pri určitých ľuďoch, hlavne pri nových ľuďoch. Mala som také obavy, čo ak si budú myslieť že som trápna. To som sa stávalo kvôli tomu, že sa mi na základnej smiali spolužiaci.
Teraz už je to lepšie, zlepšuje sa to u mňa postupne, pomaly.
Ak máš pocit že sa ti to veľmi zhoršuje, skús psychológa.
@anonym_autor možno máš pred nimi rešpekt. Alebo chceš sa zapáčiť a stane sa pravý opak. Nič si z toho nerob, tiež to tak mám. Hlavne ber s rezervou tie úzkostné poruchy, lebo tieto konikovske odborníčky, to je na nerva.
@anonym_autor možno práve v tom je problém, že sa nad tým až moc zamýšľaš, už aj predtým čo povieš a potom si z toho už dopredu nervózny aby si niečo nepokazil a takto to vyzerá. Rovnako tomu nepomáha ani potom na to myslieť, ale chápem že to je ťažké, mám to občas podobne 🥲
@anonym_autor možno máš pred nimi rešpekt. Alebo chceš sa zapáčiť a stane sa pravý opak. Nič si z toho nerob, tiež to tak mám. Hlavne ber s rezervou tie úzkostné poruchy, lebo tieto konikovske odborníčky, to je na nerva.
@anonym_5bb21d no to hej och len je to hrozne že takto rozmýšľam
Nepíšeš koľko máš rokov, možno je to vekom, starobou.

Možno začínajúca úzkostná porucha ....bez urážky myslím to v dobrom