icon

Ako prekonať strach z chorôb a smrti?

27. mar 2026

Ahojte. V živote som si prešla už kadečím. Ale posledny rok, posledny rok od pôrodu, je to strašné. Žijem v strachu o deti, ale aj o seba. Stale sa sledujem, googlim choroby, že čo ak.. ta hlúpa otázka, čo ak zomriem, čo ak sa mi niečo stane, čo bude s deťmi, či ak och neuvidim vyrastať. Ten strach, tam mam problem, idem hneď googlit a vzdy len tie zlé scenare.
Ako ste to niektora zazila, ako ste sa z toho dostali? Co vám pomohlo ?
Už som mala aj panicke ataky, bolo to hrozne, myslela som, že zomieram, bolo to hrozné.

Prosim len reagovať tie, čo to zažili.. a nechcem pocut nič o smrti, viem že to raz pride..

Strana
z2
ipsa646
20. jún 2026

@anonym_autor Možno sa nahneváš ale máš strach z niečoho, čo isto príde, len nevieme kedy. Ja nemám strach zo smrti, ale zo zomierania, že bude dlhé, možno bolestivé a že budem nevládne ležať v posteli a prosíkať aby ma nakrmili a vymenili mi plienku. Už som si tým prešiel a viem že ma to asi neminie. Niekto múdry napísal. Smrt není zlá, je len kus života težkého, co zlé je - to umíraní je! Možno som ho zle citoval, ale toto bola podstata. Sú 2 veci čo môžu pomôcť. Nejaké lieky, ale na tie pozor, lebo môžu mať nežiadúci účinok a potom radikálna zmena života. Ako som sa postavil sám na nohy (v 64 rokoch) po tom čo som skoro ochrnul a začal chodiť po okolí a mať vždy nejaký konkrétny cieť, tak sa moja psychika vylepšila. Na budúci týždeň idem napríklad z Vaľkovne do Bratislavy vlakom, akurát si musím požičať bažanta, lebo inkontinencia. Viem že moja choroba je nateraz nevyliečiteľná a metastáz v kostiach ani neviem koľko mám. Prosto veľa. Ak chceš vidieť čo som už urobil a aké mám plány pozri si:
https://www.modrykonik.sk/blog/ipsa646/album/brodil-som-hron-fcjm9n/

Jednoduchá rada. Ak ťa trápi internet tak sa odsťahuj tam kde nie je telefónny signál, internet, tečúca voda a plyn a zistíš, že život sa ti riadne zmení od základov!

Strana
z2