icon

Ako prekonať stratu prvého bábätka?

mirka1802
Včera o 23:01

Je to týždeň, čo sme prišli o bábätko… a ja mám pocit, že emócie sú každý deň silnejšie, nie slabšie. Cez deň fungujem, ale večer sa mi všetko vráti a neviem prestať plakať.
Chcem sa spýtať, či ste to mali niektorá podobne a ako dlho to trvalo. Ďakujem, že sa podelíte 🤍

biba_18
Včera o 23:22

pár mesiacov 😏
je mi to ľúto 😔

anonym_9b69f7
Dnes o 00:10

Je mi to ľúto. Nebolo to síce prvé, ale druhé. A trvalo dlho kým som sa s tým vyrovnala. Na začiatku som si myslela, že to zvládam. No chvíľami, to bolo strašné. Mám už po potrate za sebou úspešne tehotenstvo a doma drobca. No niekde v hlave mi ostal termín pôrodu... Nezabudnem, no moja gyn. sa mi snažila vysvetliť, že ak by bolo babo zdravé, nestalo by sa to. Niekde bol problém, tak žiaľ dopadlo to tak.

anonym_20c6b5
Dnes o 04:16

uz je to par rokov a stale si poplacem, neprechada to hlavne v obdobi kerdy sme o neho prisli a kedy bol termin porodu. mam uz odvtedy dve deticky sle stale myslim na to aky by bol ci rovnako uzasny ako su braskovia a ci by boli partaci

zuzkaa1991
Dnes o 05:41

@mirka1802 bolo náročné tehu prisli sme o babo v 12tt bolo to velmi náročné a dlhe obdobie pocas toho sme chystali svadbu aj potom zdravotné ťažkosti take druhe tehu bolo az po roku 😇.... musi len prejst cas

anonym_3083ef
Dnes o 07:05

@mirka1802 rozumiem ja práve prežívam druhu stratu prva bola v 9tt a teraz v 21tt.. je to strasne a verim ze cas mi pomoze sa s tym vyrovnať

ivik4
Dnes o 08:00

Dlho
Ja najskor v 9tyzdni a potom v 18stom
Chce to cas

anonym_2464bc
Dnes o 08:08

@mirka1802 Vyrovnala som sa stým pomerne rýchlo. Lekár mi po potrate v 12 týždni povedal, že dieťa sa neudržalo, lebo nebolo v poriadku. Vraj príroda urobila výber. Už predtým som raz krvácala, druhý raz to už nedokázali zastaviť. Pre mňa by bolo postihnuté dieťa oveľa väčším trestom ako potrat. Dala som sa fyzicky a psychicky dokopy a po 3 mesiacoch sme to skúsili znovu. Podarilo sa na 2x.

katarinaschober
Dnes o 09:12

@mirka1802 mne to trvalo 2 roki hrozne obdobie

zuzana76
Dnes o 10:07

@mirka1802 rok asi dost intenzivne a potom to pomaly prechadzalo, nastastie do dvoch rokov som mala v naruci synceka