icon

Ako sa rozhodnúť: Ísť na interrupciu alebo nie?

10. jún 2026

Ahojte žienky. Dostala som sa do takej situácie kde absolútne neviem ako ďalej. Mam 28 rokov mam 2 deti väčšia ma 3 roky menšia 1,5r. Včera som mala mať konizaciu diagnózu som mala hpv18 stredné ťažké zmena buniek na krčku. Avšak prišlo to nečakane som tehotná 10tt. Brala som antikoncepciu, menštruáciu som nemala vďaka tomu konkrétne . Operácia sa nekonala rozhodli sme sa dieťatko nechať. Dnes som bola u gyn. tá mi povedala rôzne riešenia
1. Nechať si dieťa počkať 9mes. plus ten mesiac a potom urobiť konizaciu, avšak sa to môže tak zhoršiť, že z toho môže byt rakovina a nakoniec až odstránenie maternice. Môže sa to stať ale aj nemusí žiaľ sa to nedá predpovedat
2. Prerušiť tehotenstvo urobiť konizaciu a o rok mozeme mať dieťatko
3. Konizaciu môžu urobiť aj teraz ale je tam riziko predčasného pôrodu alebo potratu v tom prípade prídem aj o maternicu.
Tretie dieťa sme v plane mali. Síce nie teraz najskôr o 2 roky. Bojím sa veľmi že po pôrode sa to dostane do takého zlého štádia. Nechcem prísť o maternicu v žiadnom prípade, ale interrupciu vôbec neviem ako by som to zvládla. Veľmi sa bojím že by som to nevedela spracovať. Mala niektorá takuto situáciu? Dá sa spolužit s tým ze som dala preč dieťa ?

Strana
z4
anonym_8558a3
Včera o 05:06
@marca12

@anonym_da1d1e Chapem,co myslis,ale je ine,ked potratis nevedome a ine,ked vedome ides na potrat dietata,ktore chces. To neviem ako sa da psychicky uniest. Skoro kazda sme si presli potratom,vieme,aka je to bolest. Preto si neviem predstavit vedome sa zbavit chceneho dietata.

@marca12 dieta az tak chcene nebolo ked brala antikoncepciu... ci?

anonym_c1c450
Včera o 07:08

@anonym_autor

Choď k tym odbornikom čo ti písala kiki68

Darmo budeš doma dumat a potom ľutovať, treba ísť k poriadnym doktorom.

luccija
Včera o 20:03

@anonym_autor ja by som si vybrala 3 spravia konizaciu a k žiadnemu potratu prísť nemusí tobôž nie prísť o maternicu.Riziko je pri všetkom, ale takto by som sa snažila zachrániť dieťa aj seba.Ak si natoľko silná, že si vieš obhájiť potrat tak 2.ale úplne bez všetkého by som nevedela kľudne spávať a čakať ci 1 dobre dopadne, ak náhodou nie chodiť po lekároch pri 3 deťoch, ak nie niečo horšie.Tvoj muž čo navrhuje?

Strana
z4