Ako sa vrátiť do normálneho života bez liekov?
Dobrý deň❤️Idem si sem po radu,pochopenie a podporu a nádej,že si viem pomôcť aj bez liekov.Prosím ak nechcete pomôcť,tak aspoň nesúdte.
Vždy som bola veselá kopa,všetko som zvládala sama bez problémov,mala som svoje koníčky a bola vždy pozitívne naladená.Pred 3 rokmi sa môj život uplne zmenil a začala mi tetania z toho samozrejme úzkosť,panika a stavy,kedy som sa už sama nepohla ani z bytu.Jediné,čo mi pomáhalo bola práca ale aj o tu som tento rok prišla(nie mojou vinou).V tom čase som bola už 10 rokov vo veľmi zlom vzťahu,že ktorého mám jedno dieťa.Tých 10 rokov posledné dva roky boli úplne tramatizujuce,dala som ex milión šancí na zmenu ale zhoršilo sa to (psychické a fyzické tyranie,drogy,gambling,kradnutie peňazí,nevera pravidelne).Všimla som si,že ma to začína postupne ničiť ale každý kto pozná,čo sú tieto vzťahy vie ake ťažké je odísť a stále čaká na zázrak.Keď som si už úplne uvedomila kam to vedie ,že je zo mňa chodiaca troska,tak som ho už nastalo vyhodila a myslela som si,že mi to tieto stavy vyriesi ale práve naopak.Momentálne mám už dva roky nového priateľa a naozaj mi veľmi pomohol stará sa o nás pomáha ako vie ale moje problémy nezmizli.Cítim ako by mi ten človek pred tým zobral zo mňa kus života,sebavedomie,bojím sa sama čokoľvek robiť alebo začať,bojím sa byť niekedy sama doma a keď na ulici na mňa iba niekto pozrie mám pocit,že mi chce ublížiť.Doma fungujem iba koli dôležitým veciam a celé dni sa zatváram a preležim.Býva mi z tetanie zle motá sa mi hlava a je mi na odpadnutie a to sa mi deje aj v spoločnosti.Práca mi pomáhala a zabudla som na všetko ale odkedy som doma sa to len zhoršuje a aj sa bojím ist na ďalšie pohovory,pretože si neverím a cítim sa úplne k ničomu.Som v začarovanom kruhu a neviem vyjsť z neho von.Priznam sa,že som myslela,že si pomôžem sama,že toto predsa nie som ja a odborníka som nevyhladala a momentálne na terapie ani nemám peniaze.Prosím dostal sa niekto z toho sám bez liekov?Krvné testy mám v poriadku sem tam železo chyba a beriem vysoké dávky magnézia,čo by mi ešte mohlo pomôcť?Muž chodí pracovne do zahraničia a keď na dlhšie odíde mám pocit,že to nezvládnem.Prosim zo srdca o rady.Ďakujem krásne ❤️
@anonym_autor neodsmutila si tu zradu a neodpustila si sama sebe ze si bola s takym hovadom. Mne to trvalo asi pol roka, pustala som si videa na youtube k tento teme a tak som pochopila preco sa mi to stalo. Tu tetaniu mas tiez z toho ze si roky popierala samu seba. Musis sa uz toho pustit. Toto bude na antidepresiva. Ja som sice samostudiom velmi pokrocila ale uzkosti mam aj fobie stale. V mensej miere. Lieky nemozem lebo mam glaukom z uzkym uhlom inak by som davno frcala na liekoch. Skus pozriet Petr Casanova ci Jan Dvorak. Drzim.palce
@anonym_autor neodsmutila si tu zradu a neodpustila si sama sebe ze si bola s takym hovadom. Mne to trvalo asi pol roka, pustala som si videa na youtube k tento teme a tak som pochopila preco sa mi to stalo. Tu tetaniu mas tiez z toho ze si roky popierala samu seba. Musis sa uz toho pustit. Toto bude na antidepresiva. Ja som sice samostudiom velmi pokrocila ale uzkosti mam aj fobie stale. V mensej miere. Lieky nemozem lebo mam glaukom z uzkym uhlom inak by som davno frcala na liekoch. Skus pozriet Petr Casanova ci Jan Dvorak. Drzim.palce
@anonym_ac6f73 dakujem krásne za radu 😘no ono je to v podstate pravda čo píšeš,že som sa z toho úplne nepamätala a išla do druhého vzťahu a dotýka sa to dosť aj terajšieho muža aj keď sa snaží ako sa dá aby som bola šťastná😒trápi ma,že sa koli mne trápi a bojím sa aby to nevzdal jedného dňa.Cítim sa neschopne a niekedy si vravím,že kto by chcel takú ženu ale neviem to proste zmeniť som úplne zablokovaná.Dnes to pozriem ďakujem ešte raz 😘
@anonym_ac6f73 dakujem krásne za radu 😘no ono je to v podstate pravda čo píšeš,že som sa z toho úplne nepamätala a išla do druhého vzťahu a dotýka sa to dosť aj terajšieho muža aj keď sa snaží ako sa dá aby som bola šťastná😒trápi ma,že sa koli mne trápi a bojím sa aby to nevzdal jedného dňa.Cítim sa neschopne a niekedy si vravím,že kto by chcel takú ženu ale neviem to proste zmeniť som úplne zablokovaná.Dnes to pozriem ďakujem ešte raz 😘
@anonym_autor najdi si kamaratku, chodievajte spolu von, navstevujte sa
Mna by zaujímalo prečo sa vyhýbaš liekom …
Ja som mávala príšerne úzkosti, vlastný biznis (som živnostník ,
Keď sa mi to stalo deti boli malé. Trpela som veľmi , hanbila som sa za tieto stavy, nedokázala som normalne fungovať , starať sa o deti , vyjsť z domu, v práci sa mi ťažko dýchalo, oblieval má pot, myslela som, ze sa zbláznim
2 roky …
Potom som sa rozhodla ísť …
A naozaj má to vrátilo do života, v ničom ma to neobmedzovalo, opäť som to bola ja
Po roku som znižovala dávku liekov, až som bola úplne bez nich
Dnes viem s určitosťou povedať, že ak by sa to malo čo i len na chvíľu zopakovať viem presne, že ani na chvíľu by som neváhala a znova sa vrátila k AD
Snažím sa na sebe pracovať
Veľmi držím palce 🍀
Mna by zaujímalo prečo sa vyhýbaš liekom …
Ja som mávala príšerne úzkosti, vlastný biznis (som živnostník ,
Keď sa mi to stalo deti boli malé. Trpela som veľmi , hanbila som sa za tieto stavy, nedokázala som normalne fungovať , starať sa o deti , vyjsť z domu, v práci sa mi ťažko dýchalo, oblieval má pot, myslela som, ze sa zbláznim
2 roky …
Potom som sa rozhodla ísť …
A naozaj má to vrátilo do života, v ničom ma to neobmedzovalo, opäť som to bola ja
Po roku som znižovala dávku liekov, až som bola úplne bez nich
Dnes viem s určitosťou povedať, že ak by sa to malo čo i len na chvíľu zopakovať viem presne, že ani na chvíľu by som neváhala a znova sa vrátila k AD
Snažím sa na sebe pracovať
Veľmi držím palce 🍀
@anonym_926e9d ďakujem za názor 😘pravdu povediac sama neviem ale keď som ešte nepoznala tieto stavy,tak najlepsi kamarát bol na tom podobne a bral lieky a keď mu ich vysadzali to ajtak nedal a zapil lieky alkoholom a už ho neprebrali.Mám z toho velky rešpekt a som inak založená a skor sa snažím hľadať psychosomaticku príčinu,že prečo sa toto deje a pozrieť sa do hĺbky problému nie len zakryť to liekmi a akože sa nič nedeje.Dufam,že chápete aj keď nevylučujem,že možno budem ľutovať,že som si ich nedala skôr.
@anonym_926e9d ďakujem za názor 😘pravdu povediac sama neviem ale keď som ešte nepoznala tieto stavy,tak najlepsi kamarát bol na tom podobne a bral lieky a keď mu ich vysadzali to ajtak nedal a zapil lieky alkoholom a už ho neprebrali.Mám z toho velky rešpekt a som inak založená a skor sa snažím hľadať psychosomaticku príčinu,že prečo sa toto deje a pozrieť sa do hĺbky problému nie len zakryť to liekmi a akože sa nič nedeje.Dufam,že chápete aj keď nevylučujem,že možno budem ľutovať,že som si ich nedala skôr.
@anonym_autor ty pijes pravidelne alkohol ? ked mas teda obavu, zeby si sa napila na AD?
je nezodpovedne od twba ako matky maleho dietata s ktorym si sama kym je partner v zahranici, ze sa poriadne neliecis
skus nad tym porozmyslat v tychto stavoch to musis riesit s odbornikom
@anonym_autor ty pijes pravidelne alkohol ? ked mas teda obavu, zeby si sa napila na AD?
je nezodpovedne od twba ako matky maleho dietata s ktorym si sama kym je partner v zahranici, ze sa poriadne neliecis
@anonym_4c43ad vďaka za názor ,malé dieťa už nemám
@anonym_4c43ad vďaka za názor ,malé dieťa už nemám
@anonym_autor a kolko ma dieta ? byvas teda sama ked je partner v zahranici? inak to co popisuje to neni su znaky len tetanie (psychogennej) ...
potrebujes odbornika proste a to nie je hanba
@anonym_4c43ad hľadám skor niekoho kto sa vie pozrieť aj na hĺbku problému a sam si tým peklom prešiel a nie iba ma poslať k odbornikovi.Čuduj sa svetu,že to viem aj sama 🤣ale lieky nie sú jediné riešenie.To je ako keď si na boľavý zub dáte ibalgin a neriešite,že je tam zapal.
@anonym_autor a kolko ma dieta ? byvas teda sama ked je partner v zahranici? inak to co popisuje to neni su znaky len tetanie (psychogennej) ...
potrebujes odbornika proste a to nie je hanba
@anonym_4c43ad viem,že to nie je hanba a ani to netvrdím
@anonym_4c43ad hľadám skor niekoho kto sa vie pozrieť aj na hĺbku problému a sam si tým peklom prešiel a nie iba ma poslať k odbornikovi.Čuduj sa svetu,že to viem aj sama 🤣ale lieky nie sú jediné riešenie.To je ako keď si na boľavý zub dáte ibalgin a neriešite,že je tam zapal.
@anonym_autor ok ako chces, ak je ale zapal davaju sa aj ATB nielen sa zub vyvrta a vycisti a ak je problem v chemii v mozgu davaju sa AD
ale chapem, koncim s temou good luck
@anonym_autor bohuxial uverila si tomu ze si k nicomu..taketo toxicke vztahy zanechaju hlboku ranu aj davno po rozchode. Dobra sprava je ze sa da s tym nieco robit. Ked budes hladat najdes svoje stratene ja. Nikam neodislo, stale si to ty 😉
A preco sa potrebujes tyrat, ked su na to lieky? Ak by ti netrebali, tak uz si davno zdrava. Nelieceny stav sa ti bude zhorsovat a skoncis s nejakym psychotickym stavom. O tom, ze sa ti psychika bude premietat do telesnej bolesti (zaludok, chrbtica...), nebudem ani pisat.
Lieky v tomto pripade nie su len Ibalgin, ale mozu ta vytrhnut z bludneho kruhu a zastabilizovat ta dostatocne na to, aby si sa mohla venovat hlbkovemu rieseniu svojich problemov. Ked je clovek v panike a uzkostiach zavrety doma a toci myslienky, tak tazko nieco vymysli. Ja sama tieto stavy dobre poznam a pomahaju mi terapie, ale musim mat na ne silu. Tie lieky mozes neskor vysadit, ber ich ako podporu v najtazsich casoch.
A preco sa potrebujes tyrat, ked su na to lieky? Ak by ti netrebali, tak uz si davno zdrava. Nelieceny stav sa ti bude zhorsovat a skoncis s nejakym psychotickym stavom. O tom, ze sa ti psychika bude premietat do telesnej bolesti (zaludok, chrbtica...), nebudem ani pisat.
@katkazatka ano to už mam v tej telesnej podobe tiež
Ďakujem ❤️
@anonym_autor bohuxial uverila si tomu ze si k nicomu..taketo toxicke vztahy zanechaju hlboku ranu aj davno po rozchode. Dobra sprava je ze sa da s tym nieco robit. Ked budes hladat najdes svoje stratene ja. Nikam neodislo, stale si to ty 😉
@anonym_ac6f73 ❤️
Ak nechces lieky tak zacni navstevovat psychologa. Tam sa riesi pricina problemov. Intenzivne sedenia 2-4x za mesiac by ti mohli pomoct. Ja som tiez bola v tazkych stavoch a vyliecila som sa "sama" teda s psychologom, zmenou zivotneho stylu, pravidelnym cvicenim, zdravou stravou, meditaciou, dychovymi cviceniami. Ale ked sa na to spatne pozrem na tu cestu k uzdraveniu tak si hovorim, ze to bolo tak narocne a dlhe, ze druhy krat by som si dala radsej tie lieky.
@anonym_ac6f73 ❤️
@anonym_autor z akého si mesta? Je sieť psychológov zdarma o ktorej málokto vie, ja som ju tiež objavila vďaka odporúčaniu a chodím tam na terapie, inak navštevujem aj psychiatria, ale lieky som zatiaľ odmietla, potrebujem sa vnútorne vyliečiť a dať do poriadku, viem presne z čoho, je toho veľa a viem tiež že v tom mi psychofarmaká nepomôžu. Snažím sa na sebe a so sebou pracovať, ide to pomaly, ale terapie mi pomáhajú hľadať iný náhľad na veci a to je fajn, na mnohé oblasti vďaka nim pozerám inak ako predtým a tým sa posúvam dopredu, aj keď je to jeden krok vpred, dva vzad, potom tri dopredu, jeden dozadu ... . No ako povedala psychiatrička, bude to na roky a počítam s tým. Ale ak by som mala nejakú organickú príčinu problémov, alebo mala vážne stavy ktoré by som nezvládala, napr. depresie na organickom základe a pod., tak by som určite skúsila aj lieky.

Ad - predpíše psychiater