Ako sa vyrovnať so strachom po potrate?
Som 3 mesiace po kyretazi v 12tt, a postupne sa pripravujem zeby sme sa znova zacali snazit...ALE strasne ma prenasleduje ak by to opat bolo to iste neviem ako to zvladnem, zatial to bol 1 MA cize dr ma nikam neposlala,,, plus pred tym biochemicke, velmi chceme babatko :/ beriem inofolic a pijem alchemilku. poradte, povzbudte kto ste si tou zlou skusenostou bohuzial presli.
Ja mam za sebou už tri potraty a stále dúfam, že sa na nás usmeje šťastie. Ale tiež viem, že toho strachu sa nezbavím. To sa podľa mňa už ani neda
Tak nic mi neostavalo len dufat no... o 2 som prisla, jedno z toho v 5 mesiaci az. Tretie tehotenstvo - Syna som donosila aj ked som mala infekciu,chorobu,kiahne a pri cisaraku sa mi zapalil pankreas. Lezala som 24/7 v nemocnici.Ale tu je
Ako píšu dievčatá - ten strach je prirodzený. Ja som potratila 2x, potom zdravá dcéra a opäť 2 potraty. Keby nemám vek aký mám, tak by som do toho šla opäť, ten výsledok za to stojí. Moja rada teda je - nebojovať s tým strachom, je prirodzený. Držím palce 🙂
Ja som dva mesiace po MA v 13tt otehotnela....tehotenstvo bolo rizikove nebolo to vesele obdobie ale mam zdrave donosene dieta. Tym sa to vyriesilo...
@monami_amy presne tak, uvedomit si ze tuzba je viac, dakujem za uvedomenie 🤗
@marhulka13 je mi to luto, verim ze sa raz podari a drzim palce💗 ano ten strach uz ostane veru, záleží ako sa k tomu postavime, zivot je raz taky, nevieme co nam nadeli, a ked to pride, musime sa vsetkym popasovat aj ked je to obcas velmi tazke 🤗
@ivik4 vytrpela si si achjej... Spomienky ostanu, ale mas to najdôležitejšie 🙂 ja uz mam tiez syna a to prve tehu bolo bezproblemove.
@zabka79 aj si nieco brala? Alebo si bola aj na nejake vyšetrenia?
@zoja6913 ja koncom decembra taze pojdeme do toho spolu mozno 🤗 drzim palce nech vsetko vyjde. Tuzba je veru silnejsia a prekona ten strach, my zeny sme neskutocne v sile a co dokazeme 🤗
Nebrala ak neratam.kys.listovu. bola som na genetike vysledky / boli dobre/ prisli v 16tt .
Este doplnim ze som si kupila angel sound a ked som mala obavy pocuvala som srdiecko a uz ziadne prekvapenia na ultrazvuku 😉
@zabka79 kazdy den si vyuzivala prosím ten angelsound? Lahko najdes babatko neda sa pomylit svoj tep s babom? To je dobry napad to si veru zaobstaram. Dr ta poslala na vysetrenia po 1 potrate?
Ahoj taktiež som mala MA v 7tt, o 2 mesiace som ostala opäť tehotná a potiahli sme to do šťastného konca 🥰 dnes už má 14 mesiacov a úplne zdraví.. Tiež som využívala každý deň Angel sound od 15 TT... Strach bol neskutočný nedokázala som sa vôbec tešiť až od 20tt keď sme zistili co to bude a lekár má uisťoval že je všetko v úplnom poriadku 🥰❤️veľmi som sa bála ostať opäť tehotná že sa to zopakuje ale túžba bola silnejšia 🥰
uff, ten strach neodide. opisala si presne moj pripad, potom sme este cakali dvojicky a zase potrat. takze si vies predstavit uzkost v tretom tehu, ktore bolo rizikove. ale nadej a tuzba bola silna, ani neviem ako som to zvladla. to tehotenstvo som si ale vobec neuzivala, to bolo naozaj kazdy den v strehu. tiez angelsound, mozno aj viac ako bolo zdrave, ale mne to pridavalo na klude. potrat moj pohlad na tehu velmi zmenil, ale musis verit, ze sa to podari. velmi drzim palce, nie si sama co to zazili a nakoniec zvladli
Tiez to mam 2x za sebou..prve v 13tt druhe v 7tt..strach nezmizne ale motivacia musi byt vacsia 🫶🏻🙏🏻❤️..pochodit vysetrenia urcite a od toho sa odrazat..netreba sa vzdavat 💪🏻 aj ked je to rana..ja som sa nevzdala a momentalne som v 39tt 🙏🏻🥰❤️ vela sily prajem
Angelsound cca raz do tyzdna alebo pri strachu divnom zlom pocite. Neskor fakt iba obcas...nepomylis, srdiecko babatka ma 160 uderov za minutu..nestacis ratat
Ja cakam teraz bud tyzden menstruaciu a ideme nato, tiez mam alchemilku, inofolic a kyselinu listovu, len u mna je ten problem ze mavam ovu len z jedneho vajecnika cize kazdy druhy mes, tak uvidime ….
Ja ano, obe, ked sa podari inofolic vysadim a necham len kyselinu, ani tehu vitaminy som nebrala

len tak ze motivacia musi byt silnejsia ako strach.. Inak sa to neda, potom uz len adopcia 🙏🏻 drzim ti palce.