icon

Ako žiť bez detí?

thekacicaa
29. okt 2019

Ahojte, zaujima ma nazor vas, ktore nemozete mat deti, aky zmysel ma vas zivot? Ako ste sa zmierili s tym, ze nebudete mat deti? Co vam pomohlo? Co s takym zivotom? Dakujem.

petkaaa
30. okt 2019

@arcticcode 🙈 neviem, kto pri rozume povie dieťaťu "presťaň, lebo ťa otrávim" ... očividne si sa ženil nepripravený, sedával si doma pri peci a tak si mal aj zostať, lebo vlastný rodinný život, ktorý so sebou prináša aj starosti už nie je mama hotel, kde si dostal všetko pod nos. Už sa treba postarať, venovať sa dieťaťu, vymyslieť program.... a to už ti asi nabúralo tvoj zaužívaný pokoj

arcticcode
30. okt 2019

@petkaaa Vtedy som nebol pri rozume, inak ďakujem za povzbudivé slová ;)

arcticcode
30. okt 2019

@petkaaa A ja som nikdy žiaden mama hotel nemal. Skôr som sa cítil ako harry potter u tety petunie a stryka vernona.

deti95060810
30. okt 2019

@thekacicaa nebuď zúfalá...časom sa to možno ešte upraví....
ale ak nie - tak cestovať, byť úspešná v práci, nájsť si koníčky, zapísať na na šport ktorý ťa baví napr. turistický oddiel, žiť kultúrou - divadlá,koncerty, dobré sú aj ručné práce, maľovanie obrazov, popr. si adoptovať dieťa z DD....Je toho veľa, myslím že vôbec nie je potrebné si zúfať...

somktosom84
Autor odpoveď zmazal
kvetinka75
30. okt 2019

máme v rodine ženy, ktoré sú buď dobrovlne samé alebo to tak jednoducho ,,vyšlo,,. Venujú sa sebe, svojim koníčkom. Jedna pracuje s deťmi, venuje im celý svoj čas. Učí deti, doučuje, vedie krúžky, berie ich na výlety, turistiku. Druhá zase napr. dosť cestuje a učí sa jazyky. Že kým bude vládať, meniť to nechce. Má cez 30. Ďalšia zase podniká v oblasti ktorá ju baví, a keď má občas čas ideme na kávu, kozmetiku, ide na dovolenku, masáž. Jedna ,,prepadla,, civčeniu, joge, životnému štýlu. Cvičí, stará sa o seba, chodí na rôzne akcie. Každá z nich si niečo našla čo ich baví a majú vyplnený čas. Ale mám aj také kámošky ktoré sú samé a nechceli byť a ľutujú sa. Chodia do práce, z práce domov, strážia deti v rodine, žijú s rodičmi a nevenujú sa ničomu. Doma varia, perú, upratujú, makajú na záhrade ale nejako ich to nenapĺňa. Takže asi záleží na tom, ako sa človek nastaví. Držím palce.

kvetinka75
30. okt 2019

@deti95060810 presne tak, myslím, že človek si dokáže vybrať, veď každého niečo baví. Len niekedy je to ťažké.

kvetinka75
30. okt 2019

@petkaaa tak toto ani ja nepochopím. Tiež som zažila s deťmi všeličo ale toto aby som povedala, tak to nie.

eliska13
30. okt 2019

@thekacicaa a ako si zila doteraz?nic este nemusi byt definitivne preco by si este nemohla mat dieta ci sex?mozno to vidis len cierne a beznadejne.Vacsinou, ak to je definitivne kvoli veku ci zdr.problemom a nie je chut na adopciu ci umele oplodnenie vrhnu sa na psa, deti z rodiny, zacnu cvicit, vzdelavat sa ci vela casu travit v praci ci casto si najdu pomahajuce zamestnanie ucitelka v skolke, opatrovatelka.....Ak by som nemohla mat deti tak by som turistikovala, cvicenie, masaze spravila si nejaky kurz napr pilates, vizaz a vo volnom case popri praci sa venovala este tomu.
Nikto nie je stavany zit osamelo aspon bez partnera.Pripada mi to, ze ty sama si seba uplne odpisala.

kvetinka75
30. okt 2019

ja by som išla tiež tým smerom - cvičenie, joga, turistika. Príp. by som si našla podobné kámošky ktoré sú samé aby som mala s kým do kina, divadla, len tak vypadnúť na kávu, príp. wellnes. A čo ty vieš čo bude o pár rokov? Možno na niekoho natrafíš, teraz si aj psychicky asi na tom dosť zle, zdravie sa môže upraviť a môžeš niekoho mať. Neviem koľko máš rokov ale nikto nevie čo bude o 5,10 15 rokov. Možno si nájdeš aspoň parťáka na rôzne akcie, priateľa, ktorý ani deti nebude chcieť a keď si budete rozumieť, čo ty vieš?

kvetinka75
30. okt 2019

teraz mi napadla ešte jedna kámoška. Neviem či máš súrodencov, sesternice aká ste veľká rodina, či sa stretávate, ale tá moja kámoška, sama , bez chlapa, detí, venuje sa deťom súrodencov. Berie si ich na víkendy, vodí na krúžky, chodí s nimi na dovolenky. Okrem toho má prácu ktorá ju baví, v nej kolegyne, podobné, takže ak chce niekam ísť bez detí a rodiny tak ide s nimi, pečie. Keď ide víkend, sviatky, niekedy sa nezastaví. Takže možností je ozaj veľa. Len všetko je v hlave.

eliska13
30. okt 2019

@kvetinka75 tiez si myslim a taka pomahajuca teta je na nezaplatenie.Vsetci su spokojni ona pomoze pobavi sa, nevychovava len rozmaznava venuje sa bez inych povinnosti😉
@thekacicaa kolko mas rokov?v dnesnej dobe, ked je tolko single, rozvedeenych ludi ci ludi, ktori nemozu nechcu deti to nie je tak zle.Kolko je na FB skupiniek na spolocne zaujmy ja sledujem turistiku, psi...tam su ludia, ktori sa nepoznaju a zorganizuuju si stretnutie moja kamoska tak chodi s buldockom na stretnutia🙂vsetky vekove skupinky mladi stari babky sa niekde stretnu na luke psi sa pohraju, opecu si daju si caj a maju party.Dnes je milion moznosti

kvetinka75
30. okt 2019

@eliska13 presne tak, v dnešnej dobe to nie je také hrozné ako kedysi. Teraz je kopa single ľudí, ja tiež sledujem niektoré skupiny na FB. Hlavne cestovanie a turistiku.

renimac
30. okt 2019

@thekacicaa neverím, že sa to zdravotne nedá poriešit, myslím tie zápaly. Čo si všetko skúšala? Aký máš vzťah s ocinom? Vidím to trošku aj na psychosomatiku, ale to je čisto odhad z pár riadkov. Ak chceš, napíš mi IP.

1gabriela13
30. okt 2019

@arcticcode áno, máš úplnú pravdu, dieťa prináša starosti a je stredobodom v rodine. Neprespate noci poznám, už som neprespala ani jednu noc 2 roky, teraz fungujem 3 dni už z 3h spánkom lebo mala ma také obdobie, keď ma nádchu nespavame týždeň. Dieťa v živote je obrovská skúška trpezlivosti. Ale! Nikdy v živote sa mi nič lepšie nemohlo stať, pre mňa osobne je dieťa zmysel života,preto,lebo je časť zo mňa, lebo mu viem odovzdať "kus" zo seba, lebo ma robí šťastnou a jedným jej úsmevom zabudnem na všetky starosti. Je to iný level v živote, vyšší než akýkoľvek (pre mňa určite). Je to uhol pohľadu kazdeho človeka.

majacech
30. okt 2019

Každý človek má v živote svoju cestu niekto s deťmi niekto bez nich ak ich nebudeš môcť mať jednoducho to tak má byť ver že v živote sú aj oveľa horšie veci s ktorými sa ľudia musia v živote popasovať možno keď to budeš v živote najmenej čakat tak ti do života príde niečo čo naplní tvoj zivot šťastím 🙂 Základom všetkého je myslieť pozitívne aj v čase keď nám život príde ťažký. Po každom daždi vide ☀️.

ivky
30. okt 2019

Zena z nasho susedstva je sama a adoptovala si dievcatko, uz take starsie, nie babatko. malej zaplatila kadejake kruzky a aj co-to spolu pocestovali. Su partacky vo vsetkom a takto pomaha jedna druhej v zivote. Ja im moc fandim.

derdia
Autor odpoveď zmazal
eliska13
30. okt 2019

@derdia to bol skor taky vylev ved sa malemu venuje stale riesi jeho spanok, stravu...ak by mu na nom nezalezalo nepise tolko o nom.

derdia
30. okt 2019

@eliska13 ok viac som necitala...takze to zmazem😁

ali1baba
30. okt 2019

Ja tiez nevidim zmysel zivota v detoch, a to mam dve deti. Milujem ich samozrejme nadovsetko. Ale v prvom rade milujem mojho muza, s ktorym aj zostarnem. Deti su krasne, byt matkou tiez, ale urcite to pre mna nie je zmysel zivota. Moje deti nie su "moje", su to deti. Raz budu samostatni uspesni jedinci, je to nasa uloha. Ktora vobec nie je lahka. Ale nie zmysel zivota.
Zmysel zivota vidim v mojom manzelstve, v muzovi, ktoreho som si vybrala, ktory sa o mna bude starat, ked budeme stari.
Ja si zivot bez deti predstavit viem. A ak sa este raz narodim, tak ho planujem prezit bez deti 😁

derdia
30. okt 2019

Urcite je to o pohlade na svet a na zivot...a poradim ti najhorsie je,ked sa budes lutovat, stale to v hlave preberat a zavidiet druhym ,ze ony dieta maju...mam znamu,tej sa nedari..ale usmev na tvary ma a zije svoj zivot ,cestuje a ma zaluby,nakupuje a tak...ale su aj take co nedokazu ani zit...pretoze sa im nedari...nemozem to posudzovat,ani neposudzujem,pretoze myslim si osobne,ze aj ja by som bola z toho na dne...ja som vedela uz v 15tich ,ze potrebujem nieco co naplni moj zivot...takze tazko by sa mi zilo,keby sa mi to nesplni...mne jedine co je luto je,ze mnohe si deti nechaju zobrat a mnohe nemozu otehotniet...ale my s tym nespravime nic....😏

domculik
30. okt 2019

Inak trochu odveci, ale aj vam tak dlho trvalo, kym ste prisli na to, co je na titulnom obrazku k tejto teme na hlavnom paneli ? :D

eliska13
30. okt 2019

@ali1baba aj to je pohlad.Muz nie je tvoja krv deti maju nieco z teba🙂nie je dobre sa tak fixovat na muza a nikde nie je pisane, ze s muzom zostarnes

adriannasvk
30. okt 2019

Ak by som tuzila mat dietatko a nemohla by som mat svoje,urcite by som riesila adopciu...

derdia
30. okt 2019

@ali1baba presne takto nejak to mam aj ja...viem,ze moj muz je moja istota,a verim,ze nikdy ma nesklame...ze je to niekto bez koho neviem zit...ze on je ten prvy a hlavny bod mojho zivota,ktory milujem...tiez to beriem tak,ze deti su a odidu...ze nebudem vecne pre ne na prvom mieste.

Vidim to teraz...mam skoro 2 rocnu pre nu som stredobodom vesmiru....pre tu skoro 12 rocnu som len niekto ,kto ju diriguje,usmernuje, stale riesi....a k tomu ma snad ma aspon trosku rada😁
....ja napr.viem,ze som stastna v prvom rada vdaka svojmu manzelovi...a aj to tak ma byt...ma byt muz a zena...az potom deti...

ali1baba
30. okt 2019

@eliska13 Ale z muzovej krvi som tie deti splodila. Bez neho by neboli. A preto je pre mna prvorady muz a potom deti. Co mam z toho, ked sa fixujem na deti ...? Tie deti raz budu mat vlastny zivot, moj muz ten nas spolocny.

nistika
30. okt 2019

@arcticcode ty sa vieš tak krásne opísať- škaredý, debil panic všetko ma sere :D :D :D to musíš byť snom každej ženy :D

vanilka83
30. okt 2019

@thekacicaa ono treba viac pocuvat svoje telo ja na tvojom mieste isto viac oddychujem viac pijem zijem zdravo jem antioxidanty beham cvicim a staram sa o zdravie tam dole podla mna si nemohla vyskusat vsetko opakovane zapaly moc. Ciest predsa nie su nevyliečiteľne abi smrtelne zmen doktora ak ti ten tvoj uz nevie poradit pi zeleny jacmen, vyluc sladkosti, liec sa na candidu, nos len bavlnu najlepsie bielu bez farbiv... Atd je toho vela co sa da spravit aj gynex kvapky su super. Len sa neľutuj a neopustaj nevies co bude zajtra treba vyriesit jedno potom druhe ked sa das dokopy pride aj partner a mozno pojdeteba umele oplodnenie mozno si dieta adoptujete takze zivot sa nekonci!

11iva11
30. okt 2019

@ali1baba Do bodky súhlas. Mám to presne tak isto!