Ako žiť bez detí?
Ahojte, zaujima ma nazor vas, ktore nemozete mat deti, aky zmysel ma vas zivot? Ako ste sa zmierili s tym, ze nebudete mat deti? Co vam pomohlo? Co s takym zivotom? Dakujem.
@evica01 nikdy nevies kde deti skoncia. Mozno v inej krajine. A bola by som sebecka keby som chcela aby sa kvoli mne vzdali svojho zivota da doopatrovali ma. Mozno ani nebude tteba. Vselico sa stava. Takze ja s tym nepocitam
@thekacicaa a kde si prisla, ze muzi nechcu zit s chorymi zenami? 😅 Podla mojho skromneho odhadu, je tak 1/3 zenskej populacie je mentalne vysinuta. Ale vztahovo idu prvu ligu. A s tebou som si ista, ze nemas problem zdravotny - ale psychicky. Zeny ktore maju sklerozu multiplex, nevyliecitelnu formu rakoviny, su po rozvode s 2 detmi od 2 manzelov, sa v pohode nielen dostanu do vztahu, ale este sa stihnu aj vydat (a nie raz) Mozno by si ako prve mala povedat, ze si pekna a dobra zena, a zasluzis si k sebe dobreho muza. A to, ze ti nie je kazdy den dobre, a mas nejaky zdravotny problem na tom nic nemeni. Pozri si online Bara Rektorova. Primerna zena, v rozvodovom konani s 2 malymi chlapcami, zavolala z JIS.ky kamaratovi, ze rusi zajtrajsie stretnutie, lebo pise zavet. Nasli jej nador na mozgu - a nevedia, ci prezije operaciu. A vies co? Operaciu prezila, a dalsie 3 roky mala pri sebe milujuceho muza, ktory sa o nu s laskou staral, aj o jej synov - az do jej smrti. Na FB ma jej partner Vilem Rubes verejne spravy - pise ako ju miloval, a bolo to najkrajsie a najstastnejsie obdobie v jeho zivote. A mysli to vazne. To vidis z tych sprav. Preco by si aj ty nemohla mat vedla seba milujuceho partnera?
@hope87 totálny súhlas.
A tie zápaly mávaš aj ked sa urobí nie do teba?
@thekacicaa skúšala si veľké dávky Dmanosy a serrapeptazu
@thekacicaa ahoj, bola som na tom takisto, ako ty teraz. 20 rokov neustaly kolotoc zapalov mocovych ciest, vystriedala som osem spickovych doktorov, ci uz urologov, gynekologov, internistov. Jeden uz ani nezije. Skusali na mne vsetko. Kazdy moj vztah tym trpel, ex priatelia "plakali" na wc po sexe so mnou. ☹️ Pred kazdym stykom som sa uz dopredu bala. Algifen bol moj najvacsi kamarat. V jednom polroku som mala 12 roznych antibiotik a dalsie mi uz ani nezaberali. Museli sme objednat z Nemecka. Naozaj som si presla takmer vsetkym, vcetne meditacii, zenskych kruhov, detoxu, diet atd... Pred siestimi rokmi mi dali jedny atb a tie mi na dlhsie zabrali, na celych 5 rokov, vraj na Slovensku este nemame na nich rezistenciu. Pohladam ti ich nazov. Ale podme dalej. Som 14 mesiacov po porode, bola som na umelom. Zapaly sa mi znovu rozbehli. ☹️ Uz som si zase hovorila, ze ma priatel casom opusti, lebo po kazdom styku bolesti, atb, pauza a tak dokola. Lenze teraz mi zistili mykoplazmy. 🙄 Ktovie, ako dlho ich uz mozem mat, lebo vraj nie vzdy musia vyjst pozitivne, zalezi, ako ti zoberu vzorku. Takze teraz cakam, ci som sa preliecila a ci to naozaj zabralo. 🙏 sa, aby to vyslo. Ak nie, znovu si kupim tie atb spred 6 rokov, su dostat v Rakusku. Mam uz viac rokov, ale vsetko ide, aj dietatko. 😊 Ak by to ale nevyslo, bud by som si adoptovala, alebo by sme cestovali a uzivali si. Just keep on trying. ❤️
@thekacicaa brala si nejake lieky na imunitu od imunologicky?
Ahoj, ja som deti chcela aj za cenu, ze nebudeme biologicky rodicia, pre mna ten zivot zmysel inak nemal... ak to citis podobne, deti bez rodicov a lasky je na tomto svete vela... ja som otehotnela pocas adopcenho programu... ale boli sme odhodlany, dat niekomu lasku a domov..
@voskarka aj mas pravdu aj nemas...ked je zena totalne spokojna a stastna a ma vsetko...karieru, manzela, zazemie financne a zrazu ti chyba taky maly revun v tom velkom dome, nepomoze ti ani budhisticka prirucka stastneho mnicha... je to biologicky dane a prirodzene, kazda sme nadstavena inak...jasne su zeny co si myslia ze ich urobi chlap alebo dieta stastne, ale to je ina kapitola.
Milá autorka 🙂 ešte mám jeden dotaz.Tiež som trpela po každom sexe zápalom.A prišla som na to ako sa tomu vyhnúť.Mojou chybou bolo, že som nešla na malú potrebu pred a po.Ďalšia vec bola katastrofálny pitný režim.Z toho sa mi urobil kameň a z toho zas záchvat.Tiež som nevedela fungovať a nikto to nechápal.Od kedy mám svojho muža som pochopila, že nie všetci sú rovnakí.Bojí sa o mňa a nechce odomňa neustále len sex.Je to u nás spontánne.A dokonca aj mužova hygiena robí veľa.Od kedy mám svojho muža som zápalom netrpela ani raz.A nie je pravda, že od chorej ženy muž odíde.Muž ktorý miluje sa s prepáčením vyserie na nejaký sex a bojí sa o svoju ženu.Môj je toho príkladom.A je to riadny chlap plný testosterònu nie nejaká mulica.
@thekacicaa Bez detí je život lepší. My sme boli bez malého s mužom 10 rokov, cestovali sme, užívali si, pomáhali sme, mali sme zvieratká. A teraz s malým sa len otravujeme a hádame, lebo sme z neho unavení a nebavia nás tie jeho detské otravné výčiny. By som vrátila ten čas a žiadne dieťa nemala. Bol to lepší a krajší život. Robila som v domove dôchodcov kde som zistila že hoci bezdetné/ním manželia boli v menšine, boli šťastnejší. Žiadne krivdy, hádky o majetok, sklamania že to moje decko sľúbilo že príde a neprišlo. Susteď sa na svoje zdravie, polieč sa a užívaj života.
Ja celkovo neviem aký je zmysel života 😅
@beatrix85 fuh, silné kafe.
@thekacicaa skús akupresúru ( nie akupunktúru) zápal sa vylieči a bude 😉 a potom daj vedieť
@beatrix85 Sranda, že toto napíše práve matka. Myslela som, že som jedine individum na tejto zemeguli 😂
Ach, keď si spomeniem na tie dovolenky bez deti, ideš kam chceš, kedy chceš, vrátiš sa kedy chceš, nesies zodpovednost len za seba....skočila som do auta a odišla aj na kraj sveta 😁 Tenisky som nosila len do fitka, teraz na dennom poriadku, inak by som deti nedobehla 😂
Fajn....každá etapa v živote má svoje čaro. Aj to materstvo. Ja som sa po každom porode cítila viac ženou, pôrody boli krásne, ta koncentracia hormónov 😁
Ale potom....potom príde vytriezvenie v podobe starosti o deti, strachu, zodpovednosti.
A preto, ja som sa budúci život rozhodla prežiť len sama, ak to budem vedieť ovplyvniť, čo nebudem 😁. Aj život bez deti má svoje čaro. Keď ho človek dokáže prežiť šťastne a spokojne.
Nezúfaj, nie je všetkým dňom koniec. Deti môžeš mať vždy. To je taka dáka zaujímavá slovenska rovnica, že nemôžem otehotniet = nemôžem a nikdy nebudem mať deti. 🤦♀️ A tie deti, ktoré nemajú rodičov? Tie sú co? Ci to už je "noooo, ale tak ja nechcem dieťa, ktoré som si nemohla porodiť"... Akoby bolo jediné kritérium na to, byť rodičom, splodiť dieťa. Nemôžeš mať deti a chces? Tak na úrade sa dá vypýtať tlačivo o zaradenie sa do zoznamu uchádzačov o adopciu. Síce sa nacakas a absolvujes kopu testov, ale nakoniec dieťatko dostaneš. A s tým partnerom by som to tiež nezahadzovala. Nemôžeš mať klasický sex? Vieš koľko žien nemôže? Z rôznych dôvodov.. A väčšina z nich žije vo vzťahoch. Však aj iné formy existujú. Osobne poznám jeden pár, ktorý klasický sex ani nepraktizuje. Ona to nemá rada a nechýba jej to a jemu bohato stačí orál a ručná práca 😉 veľké percento žien v tehotenstve a po pôrode nemôže mať dlho sex.. A nie sú za to všetky rozvedene alebo podvadzane. Však ostatné metódy fungujú normálne ako majú.
Ak máš ten pocit, že už nie si hodná lásky ci partnerstva, lebo u teba fyzicky nie je možný sex - tak sa nehanbi, zajdi na pokec so sexuologom a aj psychológom, potom získaš možno iný nadhľad. Vzťahy nie su iba o sexe. A keď sa jedným spôsobom nedá, tak sa nájde iný. Veď to nie je koniec sveta. Zasa viem o jednom pare, ktorý sa rozviedol, kvôli muzovej impotencii spôsobenej závažnou chorobou. On to hlavne psychicky nezvládol a pridruzili sa ďalšie problémy a ten vzťah to neustál. Všetko je to ale o tom, s čím do vzťahu ideš. Keď ideš s vyloženými kartami - nemôžem mať klasický sex, lebo zdravotné problémy a nikdy nebudem môcť mať biologické deti. Ver tomu, že sa potenciálni partneri vyfiltruju. Tomu pravému to vadiť nebude. Hneď ti povie, že nevadí, dieťa si môžme aj adoptovať a sex nakoniec dáko vymyslite, aby ste boli spokojní obaja 🙂 len neupadaj do depresie, typu, že "som neschopná ženská, môj život nemá žiadny zmysel, nemôžem toto, nemôžem hento..." nie, proste nie je náplňou života každej ženy rodiť ako čerešňa. Nemám dieťa a chcem? Pokúsim sa si nejaké adoptovať. A kým na mňa príde rad, tak robím to, čo ma baví. Baví ta pomáhať ľuďom? Tak sa zapoj ako dobrovoľnícka do nejakého komunitného centra. Baví ťa pomáhať zvieratám? Tak sa aktivizuj v nejakom útulku ci občianskom združení. Baví ťa tvoja práca? Tak si vybuduj kariéru, chod vyššie. Nebaví ťa tvoja práca? Tak si porob nové kurzy, certifikácie, vzdelávania a začni odznova inde a tam si sprav úspešnú kariéru. Baví ťa cestovať a nemáš peniaze? Tak si vybuduj kariéru a potom cestuj. Baví ťa cestovať a máš aj peniaze? Tak precestuj celý svet a možno si odniekiaľ donesieš osirele dieťa, do ktorého sa zamilujes na prvý pohľad a budeš mu tou najlepšou mamou. A z nejakého iného miesta si možno dovlecies muža svojich snov. Poznám aj taký pár - muž Slovák, tiež cestoval s komunitou na nejaké misie a na dakom ostrove v Tichom oceáne si našiel manželku... Netreba zhadzovať svoje možnosti len preto, že niečo "sa nedá". Nuž keď sa nedá takto, dá sa inak. Nesustreduj sa na to, čo sa nedá. Nájdi si niečo, čo sa dá, čo chceš, za tým choď. A nakoniec budeš veľmi prekvapená, pretože zrazu budeš mat aj to, čo sa na začiatku nedalo. Držím palce. To, aký život prežijeme je len na nás. Je to naše rozhodnutie. Ak sa rozhodneme poddat prekážkam a povedať si - nič nemá zmysel a nič sa nedá, všetko je strašne, tak skončíme ako poslední looseri. Bez života, bez priateľov, bez úspechov a nakoniec pravdepodobne na ulici s dákou závislosťou. Ak sa budeme riadit heslom - prekážky si treba nakladať na seba, aby sme sa po nich vyšplhali do cieľa - tak zrazu sa bude dat. Aj toto aj hento a vlastne všetko. Lebo všetko budeme brať len ako nejaký nevyhnutný stupienok, ktorý treba prekonať, aby sme sa dostali k tomu, po čom túžime. Len si treba vybrať a rozhodnúť sa. V momente, keď sa človek naozaj rozhodne, ako chce žiť a za čím chce ísť, tak mu začnú prichádzať do života veci, ktoré mu pomôžu sa tam dostať.
A btw, deti nie sú zmysel života. Ak niekto čaká, že porodí dieťa a to mu zrazu dá zmysel života,lebo doteraz žiadny zmysel nemal, tak to je tiež také looserske...A hlavne nespravodlivé voči tomu dieťaťu. Nemôžeš chcieť, aby niekto iný vytvoril zmysel tvojho života. (nielen) mojou motiváciou k rozhodnutiu mať dieťa bolo, že žijem úžasný život plný lásky a šťastia, mám zázemie, domov, muža, ktorého nadovšetko milujem a spolu sme sa rozhodli, že takýto život chceme dat aj ďalšiemu človeku - dieťaťu, o ktoré sa budeme môcť s láskou starať, ktoré budeme môcť učiť a sprevádzať na ceste života a budeme mat šancu z neho vychovať dobrého človeka, ktorý bude prínosom pre svoje okolie, pre spoločnosť, pre svet. A tiež som kedysi mala prognózy, že možno biologické dieťa mat nebudem. A pvedala som to manželovi hneď ako sme spolu začali chodiť a baviť sa o deťoch. A on na to - však to je jedno, keď chceš dieťa, tak ti je predsa jedno, kto ho porodil. Ten je rodič, kto sa stará a vychováva ho. Dohodli sme sa, že keby sa nám dva roky nedarilo, tak sa zaradíme do poradovnika na adopciu. Ale teda zadarilo sa a máme synčeka.
Ty to teraz vidíš všetko čierno. Nebude toto, nebude hento. Nájdi si také, čo bude. A vieš, že bude a pôjdeš si za tým. A potom nájdeš aj zmysel svojho života
@ali1baba ja si myslim, ze je viac takych zien, len nevedia byt uorimne, lebo "dieta by malo byt pre matku vsetko. " A ked nie, hned si ostatni na teba ukazuju. Ja som tuzila po dietatku a milujem ho, ale su chvile, kedy si clovek zaspomina, ake to bolo jednoduche a "inak" krasne, ked bol clovek bez deti. Presne, ako pises. Ides hocikam, nemusis na nikoho pozerat, si volna. Dufam, ze coskoro nasa spolocnost prestane odcudzovat zeny, co sa rozhodli byt bez deti. Lebo aj taky zivot moze byt krasny. Sama teraz vidim, ako niektore matky doslova trpia, lebo ved "musite" mat dieta, inak ste divne, ale same si to potom s detmi uzit nevedia. ☹️
@katulienkax ano, aj s kondomom aj bez, aj po oralnom sexe, aj ked sa ma tam len rukou dotkne, vzdy nejaka bakteria sa dostane cez moc. trubicu a je to.
@cuttina Presne. Naša spoločnosť ešte stále nie je zvyknutá na inakosť a musí spĺňať nejaké kritéria do škatuľky. To je take komunistické...vo vyspelých západnych krajinách je toto už dávno odburane, ženy, ktoré nemajú deti, sú karieristky, pretože ich nič neobmedzuje, napriek tomu žijú šťastne a otázky typu: no kedy už budeš mat deti, sú vrcholom neslušnosti. Tak tirz dúfam, že sa nám raz podarí tuto bariéru a predsudky prekonať voči ženám, ktoré sa dobrovoľne rozhodli nemať deti.
Tiež si myslím, že sa na nich vyvija nátlak a potom píšu zúfale na MK, ako sa s tým vyrovnať. No jednoducho. Nikoho do toho nič nie je.
Ak je to nedobrovoľne, áno, potom je to tazsie, ale nie nevyriešiteľne.
@cuttina presne, a hlavne je to trápenie pre tie deti, oni sa sem nepýtali, no zažívať potom takú matku, čo ich len pohadzuje kade tade po príbuzných, jasliach atď. musí byť pre dieťa, pre ktoré je v prvých rokoch matka primárnou potrebou veľmi zraňujúce a zanecháva to na ňom stopy na celý život. Určite by si toto mali ženy riadne v sebe vždy uvedomiť, či tá túžba po dieťati je naozaj ich vlastná alebo je to len silný vplyv spoločnosti, že tak by to malo byť. A až potom sa rozhodovať, či to dieťa budú mať, aby nezaťahovali do trápenia ďalšiu bytosť. Poznám dosť takých matiek, síce na vonok pôsobia ako cool matky, ktoré všetko zládajú, ale deti vidia tak akurát z rýchlika, lebo práca, cestovanie, zábavky, všetko je dôležitejšie ako dieťa, a ospravedlňujú to tým známym výrokom - "spokojná matka - spokojné dieťa", čo je celkom kvalitný blud, lebo dieťaťu sa musí niečo obetovať, takže určitú dobu matka musí odsunúť svoje záujmy na druhú koľaj. No ale to týmto ženským nevysvetlíš, myslia si, že je dôležitejšie venovať dieťaťu "kvalitnú hodinku" denne, ako byť s ním celý deň a občas naň aj pokričať, popri ňom si niečo uvariť či upratať atď. A robiť si zmysel života s akejkoľvek inej bytosti na svete je úplne zcestné.
@beatrix85 Vau, takto na plnú hubu som to ešte nikoho nepočula povedať, väčšinou sú to samí jednorožci a dúhy.
@beatrix85 no aj tak sa dá, ľudia sú rôzni, tak sú rôzne aj pohľady. Čo vyhovuje jednému, nemusí druhému. Mňa byť matkou napĺňa. Ale ak niekto nemá také pocity, je lepšie, keď tie deti nemá, lebo potom trpia všetci.
@thekacicaa tiež som mávala pred otehotnením zápaly moč.ciest. Sedem atb. za rok. Potom som sa preliečila na urológii s tabletkami, ktoré som brala 30 dní a samozrejme, aj môj partner. Urológ si ho hneď na začiatku zavolal do ambulancie so mnou. Liečiť sa musíte obaja, nie len ty. Muž nemusí mať žiadne príznaky, ale pritom je nosič infekcie. Do mesiaca som otehotnela, síce neplánovane, ale mojim močovým cestám to prospelo. Po pôrode 6 rokov žiadny zápal. Po pôrode sa tento problém zvykne upraviť. Teraz čakám druhé dieťa. Po každom sexe hneď utekám na WC a pod sprchu, aby sa baktérie nemnožili. To je základ. Dá sa s tým žiť a mať deti. Len potrebuješ správnu liečbu.
@beatrix85 No ty si zlata..skoda, ze si to aj o tebe mama nepovedala. Nepochopim nikdy, ako toto moze jedna mama napisat o svojom dietati 😲 Nebolo by ti do placu, keby si to precital, dozvedel sa, co si o nom mysli jeho mama?
@acrobaleno neviem, co je na tom wau. Predstav si, ze si to to dieta raz precita, dozvie sa to, Ja mam 2 deti, predala by som ich niekedy v momente, ide ma z nich porazit, ale aj tak ich lubim a som stastna, ze ich mam. Tu z tejto maminy to necitim a je mi smutno za toho chlapca :(
Aby sme sa rozumeli - UPLNE chapem a NIJAKO neodsuzujem zeny, ktore sa rozhodli nemat deti. Je to ich vec, vo vela smeroch im rozumiem a tiez si velakrat zaspominam na tu volnost, klud, poriadok atd, ktoru som mala bez deti.
Ale ak uz sa niekto rozhodne tie deti mat, resp. ich proste ma, myslim, ze je jeho povinnostou sa o ne s laskou starat, lubit ich, byt tu pre ne. Tie deti nic ine nepoznaju, nemaju inu mamu a nemozu za to, ze mama sa v tom nenasla. Je mi to luto vzdy ked vidim deti, ktore nie su lubene a vlastnych rodicov otravuju :(

Nehladaj stastie v nikom a v nicom. Teda ani v partnerovi ani v dietati. Najprv sa musis naucit mat rada sama seba a byt stastna aj sama, proste zit zivot....iba tak zit. Rob to co si rada robila, a proste iba zi.... viem o com hovorim. Aj ja som hladala stastie v inych, v dietati...a zistila ze to je blbost. Teraz zijem bez partnera a iba robim co som vzsy rada robila a som kobecne stastna.