icon

Ako žiť bez detí?

thekacicaa
29. okt 2019

Ahojte, zaujima ma nazor vas, ktore nemozete mat deti, aky zmysel ma vas zivot? Ako ste sa zmierili s tym, ze nebudete mat deti? Co vam pomohlo? Co s takym zivotom? Dakujem.

Strana
z6
ali1baba
2. nov 2019

Pardon, @girlie konik to bola 🙂

ollynka
2. nov 2019

všetko je sila zvyku,...ale je to na tebe. Sú muži ktorý sex nemôžu mať, aj tu na nete je ich dosť, hľadajú oporu v živote, ak túžiš po dieťati adopcia je tiež možnosť, ...ďalej zdravotne by som to na tvojom mieste nevzdávala, urobiť všetko preto, aby si mala plnohodnotný život s partnerom ktorý sex môže mať. A to čo píše ten pán nado mnou, áno, manželstvo, rodičovstvo je sakra náročná vec. A ak ti už v živote nemá kto pomôcť, či už finančne, alebo s dieťaťom keď len postrážiť, o práci ani nehovorím ako to u nás funguje, ale život sama keď som bola by som už nechcela. Milujem svojho muža aj dieťa nadovšetko. Dá sa žiť aj tak aj tak,a je len na tebe ako to chceš ty.

moischaaa
2. nov 2019

@ali1baba chapem ale toto môže napísať len človek ktorý nemá svoje dieťa doslova vymodlene, proste ich beriete ako samozrejmosť svadba deti normálka...ale sú ľudia ktorí deti nevedia nemôžu mat alebo dieta adoptuju alebo dieťa pride pomaly po 15rokoch takze presne pre nas su deti našim zmyslom života a ano užívam si všetko aj manzela aj vsetko ale moje dieťa je pre mna moj zmysel života a nezahadzujem kvoli nemu život ale vychovávame ho myslím úplne inak ako niektoré ktoré ho pomaly beru ako bremeno ( nepisem o tebe ale globálne)

ali1baba
2. nov 2019

@moischaaa Ale deti vymodlene, to su zdravotne komplikacie. Ked cely zivot budem tuzit po jachte na Rhodose a v 40 ju budem mat, tiez som nasla zmysel mojho zivota mozno, pritom sa jedna o materialno.
Tak isto je to s tymi paradoxmi, ze jedna chce ist na potrat a vzapati druha nemoze mat deti. To su veci, ktore nam zivot prinasa. Tak isto fakt, ze vymodlene dieta neznamena automaticky zdrave. Toto su veci, ktore nam zivot prinasa....vedome, podvedome.

ali1baba
2. nov 2019

@moischaaa Ja sice moje deti neberiem ako bremeno.....ale....
Trochu to rozviniem...
Karierne som v 33r posobila na najvyssej pozicii, aka sa v mojom zamestnani dala dosiahnut. Dnes, keby som tie deti nemala, mozno by som dnes s vylizenymi nohami trcala na tom Rhodose. Ja som si vybrala deti.
S detmi to uz nikdy nebude ako predtym. 6r som bola na matetskej. Nenahlila som sa od deti do roboty. No zachvilu mi konci materska a ja hovorim, chvalabohu 🙏 Uplne som zakrpatela na materskej, osprostela. Neviem sa uz dockat, kedy nastupim do robity. Neviem sa dockat, kedy sa moja svokra ujme obidvoch deti a ja si konecne uzijem dovolenku s muzom bez deti 😁

gabesz1
2. nov 2019

@thekacicaa Ahoj! Viem, že tak z diaľky radiť je veľmi ,, ľahké" a zároveň ťažké, lebo samotná situácia je komplikovaná. Musíš si nájsť niečo, čo ťa naplní a zaujíma a veriť si! Veriť si, že niekoho nájdeš a nebudeš sama! A potom to ostatné príde samo! Ak nie, tak sme sa mýlili, život ide ďalej. Sú takí, ktorí prežili obrovskú lásku a nakoniec sa to končilo fiaskom! Teda, ktoré je lepšie! Každý život je iný, svojský a zároveň zvlášne zaujímavý a pekný!

gabesz1
2. nov 2019

@ali1baba Veru máš stopercentnú pravdu!

anazuz75
2. nov 2019

Deti nie sú zmyslom života. Zmyslom života je byť šťastný. A šťastie je umenie byť spokojný. A to hovorím ako milujúca manželka a milujúca mama dvoch detí.

kvetinka75
2. nov 2019

@anazuz75 kazdy ma svoj zmysel zivota

Strana
z6