Ako zvládnuť pocity priateliek počas tehotenstva?
Ahojte, musím sa už niekomu zdôveriť s mojimi pocitmi, myslím, že tu nájdem niekoho kto si prechádza/prešiel niečim podobným, a možno mi pomôžete posunúť sa ďalej. Pred dvomi rokmi som bola tehotná, žiaľ skončilo to spontánnym potratom. Tento rok v lete som si po takmer ročnom snažení našla dve vytúžené čiarky. Tehotenstvo však skončilo opäť skôr - zamlčaný potrat v 8tt, nasledovala kyretaz. Začali sme už hľadať kde je problém, priateľovi vyšiel zlý spermiogram, ja som relatívne v poriadku. Čaká nás prvá návšteva CAR, nakoľko sa nám aj napriek kadejakym vitamínom zatiaľ nepodarilo, avšak.. prisaham bohu každá druhá v mojom okolí je tehotná. Bezproblémové krásne tehotenstva, takmer okamžite počatie… v priebehu tohto týždňa mi dokonca poslala test najlepšia kamarátka, a ja sa s ňou naozaj neviem úprimne tešiť 😕 Nedokazem sa pretvarovať a zdieľať s nimi nejake pocity radosti, keď my prežívame nekonečné trapenie, príde mi to všetko nespravodlivé, neviem sa s tým zmieriť, že dokonca oni s ich životným štýlom či “zázemím” budú mat rodinu skôr ako my, čo po nej túžime a bojujeme za ňu niekoľko rokov.
Mali ste to niektorá podobne? Čo Vám pomohlo posunut sa ďalej? Veľmi ma to trápi, pretože za iných okolností by som sa s nimi naozaj tešila, ale momentálne to proste nejde, bojím sa, že nám to naruší vzťahy a podobne.. Neviem akosi vyjsť z tohto začarovaného kruhu, a obávam sa, že ani z neho nevyjdem pokial znova neotehotniem, a nedopadne to konečne všetko dobre. Ďakujem za Vaše príbehy a rady ❤️

Už ste počuli o knihe Bezdetná, a predsa šťastná? Skúste si ju prečítať. Verím, že by Vám mohla pomôcť prekonať tieto ťažké chvíle. Napísala ju bezdetná žena pre bezdetné ženy.
Celá kniha je o snahe žiť s pocitom vnútorného šťastia, o vzťahoch medzi bezdetnými a tými, ktorí deti majú, o vzťahu , ktorý máte k sebe samej, partnerovi, rodine, priateľom.
Mohla by byť pre Vás útechou aj cennou pomocníčkou na Vašej životnej ceste.