icon

Aký je váš názor na tehotenstvo v 49 rokoch?

fabinko
2. sep 2019

Aky je Vas nazor na tehotenstvo v 49 rokoch.....?

petkaaa
21. okt 2019

@maminuska Ja nehovorím, že nebude môcť, len je asi vyšší predpoklad zdravotných komplikácií v tomto veku a ja osobne by som nedala svoje dieťa strážiť povedzme na celý deň 75 ročnému starému rodičovi. Ale to je už moja vec.
"Aby ešte v 30 tke nekričali MAMA" ... to, ak sa dospelý človek potrebuje oprieť o rodičov z času na čas neznamená, že je nesebestačné (samozrejme nehovorím o žiadnych mamahoteloch a podobne)... len keď to takto striktne berieš, aby si ešte nebola rada, keby to tvoje 30ročné dieťa to "mama" zakričalo...

modrykoniicek
21. okt 2019

@jarhal Padá mi kôň a nechce sa mi to tu už 3 krát písať.Neodpovedala si mi na otázku.A psychològiu ovládam nepotrebujem z nej poučky.Pýtala som sa na niečo iné nie na tvoje dohady.Dúfam, že si uvedomuješ, že si napísala niečo cudzej žene ktorú súdiš na základe príspevku.

maminuska
21. okt 2019

@petkaaa tak toho sa nebojím ani v najmenšom . Ale príde čas , kedy si to dieťa problémy má riešiť prioritne samo a ja mám byť až posledná možnosť a nie prvá .

modrykoniicek
21. okt 2019

@jarhal Napísala si mi dosť citlivú vec.A odvážnu.. nepoznáš ma a nevieš aká som ja žena a budúca matka.Vyjadrila som svoj názor... nemusíš sa s ním stotožňovať ale napísať mi... toto!? Ja mám deti rada.Ženy ktoré sú schopné zmlátiť svoje dieťa by nemali mať deti.Nie ja čo sa o cudzie postihnuté postarám.Prepáč ale odhadla si ma veľmi zle.A to, že som zaútočila 🙂 prepáč ale napísala veľmi citlivú vec.Povedať žene... ty ich radšej ani nemaj.Ako keby som bola vrahyňa.

lily09
21. okt 2019

Ked to priroda takto dala, tak sa to asi este da...🙂 a tiez, vsetko je individualne

maminuska
21. okt 2019

@modrykoniicek nuž ja som si to čo si napísala prečítala ešte raz . Dostala si naspäť len to čo si poslala von . Tiež napísať ženám po 40 tke že mať deti je nerozumné a sebecké .. nepoznáš tie ženy, nevieš v akej sú kondícii , prečo sa tak rozhodli a tak ˇ.

modrykoniicek
21. okt 2019

@maminuska Voči dieťatu a svojmu zdraviu to sebecké je.Nevravím, že tie ženy sú zlé,hlúpe.Ale za 18 rokov už v takej top kondícií nebudú.Môj muž má 36 ... po 40tke dieťa už nechce ani on.Lenže on je chlap a rodiť nebude.A ja ako žena (mladšia)chcem dieťa skôr než pred 40tkou.Či sa zadarí... neviem.A keď nie... prežijeme.Asi som sa zle vyjadrila ale nemôžete sa hneď odúvať.Jednoducho všetci stárneme a tvrdiť v 60tke.Ja som ešte mladá... no možno na vonok.Treba sa vcítiť do toho dieťaťa.A ja viem ako som sa cítila.Bola som znudená doma.Žiadne aktivity nič... a to som bola najstaršia.Narodil sa brat a buuum ešte väčšie nič.Prídem na návštevu a to dieťa sa nudí a nikto nevládze okolo neho behať.Žiadne výlety.Mama má 46.A rada by si niekam vyrazila.Ale všetko sa odvíja od detí.A ona by chcela ísť sama.

modrykoniicek
21. okt 2019

@maminuska Na spoločné výlety nie sú peniaze.Čo z toho to dieťa má... Ja by som to tak nechcela.Je to len môj uhol pohľadu, že po 40tke chcem mať už veľké dieťa.

maminuska
21. okt 2019

@modrykoniicek ale to že vy ste sedeli doma na zadku a nemali peniaze neplatí všeobecne, to je tvoja rodina, tvoja mama a tvoj brat.
Ale sú rodiny kde tie peniaze sú a je ich dosť , rodičia na výlety chodia aj na dovolenky a deťom sa venujú . Okrem iného dieťa po 12 rokom uniká ..je to normálne a prirodzené a je to proces osamostatňovania.

vevesh
21. okt 2019

@modrykoniicek to je taky zuzeny pohlad na vec- je to velmi indivualne, tak ako ostatne veci v zivote. Priklad ja a mm sme cerstvi 40tnici, mame 3 deti a planujeme este jedno dieta v blizkej buducnosti. Moja svagrina s muzom su tiez cerstvi 40tnici a maju 2 relativne male deti. A oni "sedia, nevladzu, su stari a s detmi sa nic neda". Dalsie uz nechcu, vsak uz teraz maju toho nad hlavu. Najradsej doma, trochu potelefonuju s rodinou. Na vychadzky nechodia, lebo co maju robit von. Nesportuju, lebo ich to nezaujima. Nechodia na vylety, lebo co by tam videli. Ani do kina nechodia, lebo je to iba zapadna komercia. Deti den noc nonstop na ipade nalepene, ziadne kruzky, ziadne ihrisko, ona nonstop domacnost pucuje, bdw. ona ani nerobi. Ja s muzom chodime do fitka, plavat, s detmi po kruzkoch, na vylety ci dovolenky- blizko ci daleko, sme vzdy v pohybe a este sa citime mladi a v pohode to jedno dieta dame, ak aj priroda a boh da. To , co je pre niekoho ok, uz nemusi byt pre druheho, ale je to vysostne na rozhodnuti paru, ci "na to este maju alebo uz je to cez"....

modrykoniicek
21. okt 2019

@maminuska Ja som rada, že som to takto doma mala.Pretože ja si chcem aj niečo užiť v starobe a dožiť sa možno aj vnúčat čiže som videla príklad .Mne osobne by dieťa na um nenapadlo ani po 35.Ale neberte si to osobne :D ja sa na to dívam z pohľadu, že ja by som staršiu mamu nechcela.Teta bola 3. detia... zostala sirota.Mama zomrela keď mala 8 ako 45 ročná.Jej otec tiež keď mala 23 bol starý.Aj keby sme mali habadej peňazí... Svojej 70 ročnej mame by som deti nezverila a ona vie, že sa toľko možno ani nedožije.A povarovala by s radosťou.Ja to beriem aj tak, že čo ak by sa po tom 3 dňovom pôrode už nevrátila? Ja by som skončila v decáku.Mala veľmi ťažký pôrod.A nebudeme si klamať na každom je časom vidieť vek.Proste za mňa nie.Pozerám sa do budúcna čo bude nie čo je.Čas neoklameme.

acrobaleno
21. okt 2019

Téma je z 2.9....ozvala sa ešte autorka odvtedy? Môj názor je taký, že je to nezodpovedné mať dieťa v tak neskorom veku.

modrykoniicek
21. okt 2019

@vevesh Súhlasím s tebou 🙂 pre niekoho ok pre niekoho nie.Napísala by som viac ale už 5 krát mi padol kôn.Prepáč.

maminuska
21. okt 2019

@modrykoniicek to si chce každý užiť v starobe , ale v tomto dieťa po 40 tke nie je prekážkou .

modrykoniicek
21. okt 2019

@maminuska Ale môže byť prekážkou napr práca, vek+dieťa.
Jeho štúdium a výdavky/strata práce kvôli veku... Nič už nie je isté.Ani tá práca nie to ešte zdravie.
Ale súhlasím s tebou.Dieťa samo o sebe nie je prekážkou.

maminuska
21. okt 2019

@modrykoniicek Pozri , ak si teda proti umelému oplodneniu a deti nebudeš mať do tej 40 tky , tak teda budeš bezdetná , budeš s mužom chodiť kadetade a budete užívať život. Čo sa týka vnúčat budešna tom rovnako ako žena po 40 tke , povedala by som horšie lebo tá má šancu sa vnúčat dožiť , ty ani to nie.
Ja mám tiež dieťa po 40 tke ( 43 ) a malý má takmer dva roky , svoje rozhodnutie ponechať si ho som neoľutovala . Je to s ním každý deň lepšie a lepšie , čo sa týka samostatnosti . Keď budem mať 10 , ja budem mať 53 , zhodou okolností mám aj 10 ročné dievčatko , zo školy chodí sama, píše si úlohy sama a pripravuje sa do školy sama , len ju občas preskúšam . Ak bude syn v tejto fáze , budem na trištvrte cesty byť voľná . Kde je teda problém ?

maminuska
21. okt 2019

@modrykoniicek ľudia v našom veku majú zväčša už dobré finančné zázemie, hypotéky máme splatené , máme pracovné skúsenosti , zväčša robíme na vyšších pracovných postoch , tí šikovnejší majú aj dobré úspory , keď nebude TPP je tu možnosť podnikania .

modrykoniicek
21. okt 2019

@maminuska Že ja sa už na to cítiť psychicky nebudem a mám staršieho muža odomňa.A obaja nechceme mať dieťa neskoro.Ja by som už v 53 chcela mať svoj kľud pretože som ho za mlada nemala.A zvládať pubertu a báť sa o dieťa po 50tke... ja by som skolabovala.Tiež športujem aj on ale od mlada som si hovorila, že chcem dieťa skôr kým na to ešte mám trpezlivosť.Možno ty máš v sebe pud materstva silnejši 🙂 aj to robí veľa.

modrykoniicek
21. okt 2019

@maminuska Tak môj muž má VŠ.Dosť ťažkú školu a hypo budeme platiť ešte dosť dlho... čiže vek to neoplyvní.Aspoň u nás nie.Pracovné skúsenosti máme obaja ale to nezaručuje stabilitu a už vôbec nie s deťmi... .A do podnikania sa raz určite pustíme spolu.🙂 Ale ajtak... za mňa nie.Proste pre mňa je to už neskoro.

modrykoniicek
21. okt 2019

@maminuska K tomu umelému oplodneniu.Neodcudzujem nikoho 🙂 aby ste si nemysleli.Ale ja sa riadim tým, že nikdy nič nesilím.Čo má prísť príde.A ja nie som frustrovaná z toho, že som bezdetná.Vnúčata boli príklad.Mne osobne ku šťastiu nechýba ani jedno.Nespolieham sa na nič.A nemienim sa ani ľutovať.Takto to cítime obaja.Tak či onak otázka znela 49... a to by bol môj muž na dôchodku.Ďakujem, neprosím.Máme známych ktorým sa teraz narodili deti.Radšej by ich mali skôr...Ale je to naozaj každého osobný názor.

sara07
21. okt 2019

@modrykoniicek obávam sa že o dieta sa budeš báť vkuse tiež vediet ideálne ak sa dá každy den ako sa mali, čo nové 😂😂😂

sara07
21. okt 2019

@modrykoniicek ja ked som rodila mlada baba rodila skoro dva dni , vyvolavačky nezaberali a bola tam no nad 40 mala zaručene, tých 43-45 a porodila do 3 hodín
a zomriet môže aj mladá mama, to doslava kto sa ako citi

jarhal
21. okt 2019

@modrykoniicek ty vidíš problém v žene vo vyššom veku.Ja vidím problém v Tvojom staršom mužovi: Stále spomínaš jeho vek.Možno sa teraz tváriš že ste na tom rovnako .No nie ste a ani potom nemusíte byť.Tvojím slovníkom napíšem že :,,no čo potom keď už bude senilný ,nevládny a postupne aj ty ...nespoliehaj sa na nič, ozaj budete možno nebudete sami a opustení keď jeden sa dožije vyššieho veku tomu druhému to bude jedno a nič po sebe na tom svete nezanecháte, ale možno aj tak dobre.Veď nič nesiliť neľutovať ..ale v každej druhej vete odsudzuješ a potom napíšeš každého vec .neodsudzujem ?

montemotherone
21. okt 2019

@modrykoniicek je to naozaj individuálne. Moja mama ma mala v 35-ke. Vyrastala som ako 4 dieťa. Presne ako píšeš. Doma, unudená. Strašne som chcela ísť niekde na turistiku, športovať... Maximálne sme.sli robiť na záhradu. Raz za rok na ROH dovolenku. Ja mám 2 deti. Druhé v 38 rokoch. Cestujeme čo to dá, športujeme, v 35- ke som sa po rokoch vrátila k lyžovaniu, dotiahla k tomu aj dcérku, teraz chcem aj 5 ročného syna (konečne, lebo on je ten, komu sa nechce 😊 Korčuľujeme, chodíme na výlety, túry, posledné roky sa venujeme karavaningu... Jednoducho sa snažíme udržiavať v pohybe a kondícii a práve syn je veľká motivácia. Potom ma poteší, keď vidím "zošnurovanú", usedenú mladú mamičku s predpotopnými názormi a malomeštiackym prístupom, akoby ONA bola tá staršia, ktorá stratila mladícky entuziazmus a chuť skúšať nové veci a vysvetľuje mi že "načo, ona už chce mať kľud" 😁
Väčšinou mne ani manželovi náš vek neuhádnu. Jednoducho žijeme inak ako naši rovesníci a snažíme sa držať krok s mladými rodičmi 😊
Mať tak neskoro dieťa nebola otázka môjho výberu. Jednoducho sa to tak vyvinulo vďaka Bohu za to. Asi by som inú možnosť prijala veľmi ťažko 😟

0silvia0
21. okt 2019

@montemotherone inak vies, co je sranda? Ze ti, ktori prezili nudne detstvo, chcu dopriat svojim detom zazitky a bohate moznosti. Lenze smola casto byva, ze prave tie ich deti o to nestoja a chcu sa len doma motkat so svojimi zalezitostami.
Presne toto ma moja sestra, ona sa citila pocas detstva znudena (mne to zasa vobec nevadilo, mne stacili knihy a kamosky) a 2 z troch jej deti uz maju plne zuby vyletov a dovoleniek a nadavaju rodicom, ze im tym kazia prazdniny, ze oni si chcu oddychnut u babky a dedka na zahrade a nikam uz nechodit🤣🤣

modrykoniicek
21. okt 2019

@sara07 Áno viem 🙂 a rešpektujem všetky ženy.Ak to teda vám žienky vyhovuje.Ja by som sa už nechcela starať o malé dieťa v takom veku.Mám kolegyne tiež po 40tke ale vyzerajú super.Majú už dospelé deti a malé by už nechceli.Asi záleží na tom kto po čom v živote túži.Ja ten pud nemám ani teraz... proste nevyhnutne byť mamou nepotrebujem.Ale niekto to má inak... Pozerám sa na to tak z hľadiska budúcnosti... dnes 40 zajtra 50.Ale dobre 40 ešte dajme tomu dieťa odrastie rýchlo.Ale 50tka už je naozaj veľa.Ja to cítim tak, že, nebudem mať potrebu mať malé dieťa tak neskoro.Je to každého osobná vec a ja tie deti vychovávať nebudem.Len často tu čítam.. chcem, chcem, chcem... a potom sa tu sťažujú.Všetky.Mladé, staršie.

montemotherone
21. okt 2019

@0silvia0 u nás to zatiaľ nedošlo tak ďaleko, keďže zvykneme aj leňošiť a hlavne vždy plánujeme všetko s deťmi. Je to trochu náročnejšie, lebo každý už má iné záujmy, je tam väčší vekový rozdiel, ale to už je o tých kompromisoch. Veľká musí odtrpieť aj ihrisko a malý nás občas musí nechať len tak polihovať, čítať si 🤷 Ja som toho názoru, že vzťah detí a rodičov sa buduje počas zážitkov. Nemôže to ostať len pri nejakých frázach. Vidím to na mojich súrodencoch, ktorí s rodičmi zážitky majú a na mne, kde nemám na čom stavať, na čo spomínať... Nič sa totiž nedialo 🤷 A to ti poviem, že po takej kempovačke, keď ti niekoľko dní prší, alebo každú noc pri mori trieska búrka nad hlavou... To sa veru zomkneme a preberieme kadečo. Už aj testament 😁 Veru, zatiaľ si nesťažujú, práve naopak, keď vidí hlavne staršia, ako rodičia kamarátov behajú každý víkend okolo domu, ženú do toho aj deti, a ona zatiaľ vidí pol sveta... Pochvaľuje si. My sme celkovo dosť slobodomyseľní a komunikačne otvorení. Ak niekto príde s rozumným argumentom, plánuje, určuje smer. Či je to tato, či drobec... A potom sa už ide 😊

eliska13
21. okt 2019

@montemotherone Súhlasím do bodky.Tiez som ako dieťa chodila s rodičmi do záhrady a teraz si všetko vynahradzam😉mama argumentuje bola iná doba, všetci tak žili.Ja viem, že nie, lebo som každý víkend závidela spolužiačkam na ktorom hrade, výlete boli.Mamin argument no áno, lebo oni nemali zahradu a nemali kam chodiť😂sú ľudia čo chcú mať pokoj a potom tí druhí, ktorých nabije aktívny víkend a tak to na byť.Mozno mi syn o 10 r vytkne, že sme ho vláčiku kade tade nikto nevie....

sara07
21. okt 2019

@eliska13 ono má tak trochu pravdu, boli na ceny omnoho menšie platy, napr tolko čo my chodíme na vylety hrady nebolo šancu ist a zahrada to bolo doslova že sa z nej žilo za komančov - niekto argumentuje že mlieko stálo 2 kačky ano ale vzhladom k 500-900 cšk platu to bolo dost vela, napr auto 2 autá v rodine to bola rarita teraz bežna vec

modrykoniicek
21. okt 2019

Ja jednoducho nepochopím mať silou mocou dieťa po 40tke a už vôbec nie po 50tke.Ale ja zároveň nemám taký chtíč po deťoch.Čiže píšem za seba.Iná žena sa možno trápi.Zle som sa vyjadrila na začiatku.Ja by som do toho nešla a 40tka je vek keď už treba zvážiť viacero vecí.Pokiaľ to zvládate je to super a želám vám aby to tak bolo aj naďalej 🙂 máte môj obdiv.Ja by som to nedala.
Rada by som odpísala každej.. ale výpadok je každých 5 minút a už ma to nebaví.