Anembryomola - samovoľný koniec alebo kyretáž

petrajank5
16. nov 2017

Ahojte baby. Chcem sa opytat vas , ktore ste zazili anembryomolu. Moj pripad je ze by som momentalne mala byt asi 10tt. Na 1 kontrole v 7tt bol len prazdny plodovy vak. Na dalsej kontrole o tyzden sa uz hovorilo o anembryomole a je to uz potvrdene. Moj lekar zvolil vyckavaciu taktiku ja som s tym suhlasila kedze som dufala ze sa mozem vyhnut kyretu. Dnes ale na poslednej kontrole mi povedal , ze uz v pondelok musim ist na cistenie. Plodovy vak trosku narastol asi o 1mm. Hcg ale klesa. Krvacam nie uz tyzden.. asi neexistuju nejake rady ako vyvolat alebo prinutit svoje telo nech sa vycisti same? Ako sa skoncila anembryomola u vas? A kedy ste zacali zase snazilkovat? Dakujem velmi pekne za vsetky odpovede⚘

jajawka
16. nov 2017

Ja som mala po ambryomole kyret. "Samocistenie" som vobec neriesila. V nemocnici odporucili sex po 2 tyzdnoch a snazenie po 3 mesiacoch. Moja lekarka odporucila prvy sex aj snazenie po prvej menstruacii (4-6 tyzdnov od kyretu; ja som dostala mens. po 4 t). Otehotnela som po necelom roku aj pol. Ak doverujes svojej lekarke, riad sa podla jej odporucani.

alenkam.
16. nov 2017

Ahoj, ja som mala naplanovny kyret na pondelok, bola som ako ty podla ryzdnov a v sobotu som zodvihla starsieho syna a potratila som... V nemocnici ma tak ci tak museli docistit.. Sex aj snazenie dovolili po prvej ms, rovno som hned otehotnela a tehu bolo bez problemov.. Drzim palce!

malina20061
16. nov 2017

V nemocnici vyčistiť a snaženie o 3 mesiace. Hneď som otehotnela a bezproblémové tehotenstvo. Držím palce😉

lullaby126
16. nov 2017

Cistili ma, zacali sme sa snazit tak po 4 m, otehotnela som po dvoch mesiacoch snazenia, bezproblemove tehotenstvo len pri porode nesla placenta von, hovorili ze to moze byt kvoli tomu cisteniu, ze vtedy viac prirastie...drzim palce 🙂

taga
17. nov 2017

Mne sa spustilo cistenie samo akoby oneskoreny menzes a vsetko sa prkne vycistilo, na kyret som nechcela ani nemusela.. pola som vela tonicu, vraj vyvolava stahy maternice... asi mesiac kym mi nabehol cyklus, 3 mes odporucili cakat a potom sa nam na druhy pokus hned zadarilo... tehu aj porod v pohode... neboj sa vsetko bude v poriadku ❤

sadika
17. nov 2017

@petrajank5 mne doktorja po MA odporucila napustit si horucu vanu a polezat si tam aj hodinu. Krvacanie sa mi spustilo po 20 minutach ako som z vane vysla. Ale bolo take silne ze som musela este v ten den na akutne cistenie. Odporucali klasicke 600 nedelie,snazenie po 3 mesiacoch.Vyslo to hned na 1x,bezproblemove tehu.

lencil
17. nov 2017

Ja som šla na kyretáž bolo to rýchle len na pol dňa som bola v nemocnici a hotovka (jan2017). Chcela som to mať už za sebou. Presne na dĺžku môjho cyklu, teda 31deň po zákroku som dostala normalne kramy (feb2017) a doktor povedal, že ak je všetko ok môžme sa hneď snažiť. Tak sa nám aj hneď po prvych krámoch na prvú šupu podarilo a teraz už každým dňom očakávam že príde krpec na svet 🙂)

patricia00
17. nov 2017

Išla som na kyret, za pol dňa bolo po všetkom. Dr nechcela ani o ničom inom počuť pretože by som mohla začať nekontrolovateľne krvácať. Po 3 mesiacoch sme sa mohli začať snažiť . Tie 3 mesiace som pila alchemilku na zregenerovanie výstelky maternice.

petrajank5
autor
17. nov 2017

Dakujem baby!

osky
17. nov 2017

Ja v 9tt .plod.vak len radtol alo blazon a stale prazdny.doktor povedal ze uz neberie za to zodpovednost.tak bol kyret.

elenkaba
17. nov 2017

@petrajank5 ja som mala anembryomolu dokonca 2x, prvy krat hned kyret, druhy krat som chcela pockat ci sa nespusti krvacanie samo, ale nespustilo sa, tak po tom ako na kontrole vacok dokonca narastol o 1-2mm sme sa s dr.dohodli na kyrete. Rozpravala som sa dr.potom v nemocnici, kt.mi vravela ze anembryomola sa nezvykne sama rozkrvacat, iba zriedkavo, ze ten kyret je bezpecnejsi.

petrapod
17. nov 2017

Ja som podstúpila kyret. Po pol roku sme sa snažili hneď sa podarilo a teraz mala čertica leží vedľa mňa,😀všetko dobre prajem.

som_ponorka
21. jún 2018

@petrajank5 ako to nakoniec dopadlo? Aj ja som teraz v podobnej situácii?

petrajank5
autor
2. júl 2018

@som_ponorka Ahoj, prepac , ze az teraz odpisujem , ale nebola som tu dlhsi cas. Nakoniec som musela podstupit kyret, krvacala som , ale nebolo to samocistenie, takze lekar ma uz poslal na kyretaz. Ako si na tom?

som_ponorka
2. júl 2018

@petrajank5 v stredu idem aj ja, samé to nechce ísť :-/

evita1233
7. jún 2019

Ja som dnes po čistení ,diagnóza -anembryomola...v 7 týždni som šla prvý krát na sono -potvrdenie tehotenstva tam.dr.povedal ,že nepočuje srdiečko a kontrola o 3tyzdne,deň pred kontrolou som začala krvácať slabo ,šla som k dr.v maternici nič nevidel,kázal.prist na druhý deň (to som šla už k môjmu dr.)záver prázdne plodovej vajce anembryomolla takže na ďalší deň čiže dnes čistenie ,nestihla som prísť z interného vyšetrenia domov a v aute som.dostala kontrakcie a všetko to zo mňa šlo videla som aj plod.vajce to vipadlo ako prve 3hod. Som neskutočne krvácala tak som sa pobrala do nemocnice pretože som sa už začala báť...myslela som si ,že keď toho toľko somna vyšlo že má nebudú musieť čistiť ,ale.museli aj kôli histologii...nechcela som čistenie pretože má čistili v decembri po potrate ... Takže ja asi takto ....

selest
7. jún 2019

My sme v 8tt cakali este 2 tyzdne. Potom na sone ziadna zmena tak este tyzden ci sa to spusti. Potom som dostala tablety a spustilo sa. Trosku silnejsia ms a o 2 mesiace som uz bola zas v tom

Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?
Zisti viac o tvojom tehotenstve týždeň po týždni alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Nepoznáš termín pôrodu? Vypočítaj si ho v tehotenskej kalkulačke.
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre