Anjelik(y) v nebíčku, 2010 zdravé babätká v brušku
Ahojte ♣-čky 🙂 .
Po všetkom, čo sme si prežili v roku 2009, dúfam, že rok 2010 bude pre nás uspešnejší, šťastnejší a všetky sa dočkáme zdravých miminiek v brušku 🙂
beak to bude tym, ze sa zamestnavam uplne niecim inym - hram sa s tymi mojimi krystalmi a koralkami - stale nieco riesim... proste som uplne inde...
ivi - su aj horsie veci, kadejaku pliagu ma uz skoro kazdy, nemozes to brat tak tragicky... ja viem, ze to bol sok, ale naozaj to nic nie je...
janga, to je fajn, že máš takúto záľubu
ivka, presne ako hovorí janga, sú aj horšie veci, určite to zvládneš a zajtrajší pohovor bude ako gombička, si silná, preskákala si si toho už dosť, a nejaký personalisti v oblekoch ťa nemôžu vytočiť
ach áno, máte pravdu, len sa s tým musím nejako stotožniť. Zajtrajší pohovor je už druhé kolo a piatok mám další, tak snád aspoň jeden výjde, už to doma nevydržím, chcem ísť medzi ludí...
Ale čo tam po robote, už si želám naozaj iba zdravé bábätko
ahojte
baby, vas po MA poslali na nejake vysetrenia? mne povedali, to je vase 1. ma, to bola nahoda, to sa este neriesi
co si mam o tom mysliet, mam si u lekarky nejake vysetrenie vydupat?
Ahojte 😉 vas zanedbavam co?
ahojte 🙂
jika, mna neposlali tiez na ziadne vysetrenia. tak som si to obehala sama. toxoplazmozu napr.mi vysetril obvodak. ten mi dal aj odporucanie na hemato a aj na endokrinologiu. a teraz si chcem este vyziadat ny gynde aj chlamydie, ureaplazmu a mykoplazmu.
jika..po prvom potrate nerobia ziadne vysetrenia...beru to ako ,,nahodu" ale ak mas dobreho obvodneho tak by ti to mohol povybavovat... keby mna to napadne po prvom potrate druhemu som sa uz mohla vyhnut 😔
aaahojte 🙂
ivana, vysledky mozno zneju strasidelne, ale je dobre ze sa tie ureaplazmy zistili, preliecis ich a bude to ok... snazilkovanie prelozite len o mesiac, a co sa tyka tych prekonanych CMV a HSV, ma to skoro kazdy, takze tie tvoje vysledky nie su tragicke, staci len papat antibiotika... nestresuj a pekne sa priprav na pohovor 🙂
jika, to hovoria kazdemu po prvom potrate, ale zavisi to od doktora... niekto to navrhne sam, niekto az ked nanho pritlacis, a niekto sa ukecat neda a povie ze az ked sa to zopakuje... skus sa doktora spytat, ja som mala tiez len jeden MA a doktor mi dal papieriky na vselijake vysetrenia, nastastie sa nic vazne nezistilo, ale o to som teraz pokojnejsia 🙂
Ahojte baby...no akosi je tu tichucko...nikde nikoho... 😠 ivka aj mne zistili cytomegalovirus...to je pohoda...hematologicka mi povedala, ze to má 80%populacie tak aspon to nech ta nestresuje....Inak vsetko postarom...test bol negat, menzes co ja viem ci sa to da nazvat menzesom...hmm uvidime co sa bude diat...pomaly balim na chatu, hlasaju dazd tak sa tesím 😠 😠 😠 😠 😠 😠 kokos ked mne nic nemoze vyjst
halo je tu ešte niekto?
mici cauko ja som
ako mici? co nové? dáke pikosky?
ahoj lenkka, ja nic nové, len nervy a unava. som tak strasne unavena, ze sa to ani napisat neda...
ahojte kočky, mám n vás jednu otázku... mala som 2 krát potrat v 5tt. Chcem sa spýtať na vyšetrenia, ktoré by som mala absolvovať. Mám za sebou genetika, endokrynologičku, infektológa a čo ešte by ste mi poradili??
ahoj mirulapirula, zdravím ťa. neviem ich už všetky naspamäť, ale na hematologii si bola? niekde spatne tu boli vymenovane, ale neviem ktora strana a spatne to citat, to asi nepojde
ahojte....ivanap6.....to je asi zazrak aby nejaká baba bola uplne v poriadku.....aj mne teraz zistili nejakú baktériu a davam si tabletky do pošvy....tiez som sa pytala ...odkial....že to má skoro 70% .....
mirulapirula....rozhodne hematologia......
...a prajem pekný den...
ahojte baby...
teeeda, ja som tu veru nebola od nedele, ale vidim, ze moc sa toho nepopisalo..
zdravim nove kocky.. 😉
ivanka, neboj, preliecis sa, nie je to urcite az take hrozne, ved ked si to uz prekonala, tzn. ze uz na tie virusy mas vybudovanu imunitu, ci nie?
neboj, bude to ok...presuniete snazilkovanie o mesiac a vyjde to.. 😉
baby, neviem co mam tento mesiac za menzes, oficialne mi akoze zacal minulu stredu, no to bola len hneda skrvnka na vlozke a nic, v stvrtok zas nic a zacal v piatok uz normalne, no stale mam spinenie, akoze nebavi ma to uz, dufam, ze to skoro prejde..po kyrete ho mam ozaj silnejsi...nemate to tiez niektora..??
zuztek, cukor, velvet - dakujem za povzbudenie, moc to pomáha 🙂
no snaženie budeme musieť odložiť minimálne o dva mesiace - lebo liečba trvá vyše mesiaca a potom budeme čakať na kontrolný ster neviem ako dlho, lebo musí nejaký čas po liečbe ubehnúť. Mám pocit, že priatel je z toho viac nešťastný ako ja, ja to vidím ako príčinu MA a je dobre že sa na to prišlo - myslím tu ureaplazmu. A tiež nie je isté, či sa to podarí zničiť na prvýkrát ☹ Ostatné aj tak neporiešim a je to viac-menej bežné...
velvet, ja by som sa s tou mrchou netrápila, predtým si to mala ako hodinky a nie každý cyklus je rovnaký, hlavne že mrcha prišla. Ja mávam cyklus niekedy 29 dní, niekedy 30, už som mala aj 27 a špiním zakaždým inak aj pred aj po ms. No neviem či som ti poradila, ale ja myslím, že je to úplne ok
ahojte...prave som sa vrátila tiež sklamaná z nemocky.....po hysteroskopii mi robili histologiu...a vysledok je endometrialny korpusový polyp.......mna asi porazí,ani neviem čó teraz lebo dr. je na dovolenke........nemáte s tym niektorá skusenosti?
cukor, to ma mrzí, ja sa teraz cítim asi podobne ako ty ☹
no počujem to prvý krát, asi to bude súvisieť s endometiozou, nie?
cukor, no neviem co je to za polyp, len kolegynka mala polyp v maternici a museli jej ho vybrat a urobit kyretaz.. 😒 😕 to jej robili v auguste a teraz je tehu, uz v 6 mesiaci, cize otehotnela hned na to...takze neviem, kedy sa vrati tvoj dr. z dovolenky, ten ti poviem co s tym, mozno budu stacit len lieky, aby ti ho vyplavilo..o niecom takom som citala..drzim ti palce...aby ti nemuseli robit uz ziaden zakrok...
ivka, no pevne verim, ze je to ok...ze uz mi coskoro mrcha skonci, kupila som si aj zensky caj teraz cez obed, tak uz ho pijem a vcera vecer aj dnes som si dala tie femikvapky, uz neviem, co pit a co nie...ach jaaaj, ja sa uz taaaaak moc chcem zacat snazit...ale mozno je to aj stresom vsetko, v praci je blazninec...
no nic, idem robit..
tak pekny den zelam..
babule,
tu tusim nikto nie je...hmmm...ja som u muza v praci, lebo nadcasuje...tak este ze aspon na net mozem ist...este asi polhodinu tu budeme, ak vsetko porobi...katastrofa..
ozaj, mirulapirula, ty si sa pytala na vysetrenia po kyrete..
takze urcite endokrinologia, infektologia, prip. aj genetika, no hlavne hematologia, to je myslim najdolezitejsie, lebo tusim skoro kazdej co sme tu nasli nejaku mutaciu...co to mohla, no aj nemusela sposobit, no lepsie vediet, ci ju mas...ako keby sa ti to malo prihodit znova...
a aj jika sa pytala na vysetrenia, po prvom MA aj nas odbili, no vybavili sme si ich, tak trvaj aj ty na tom...skus dr. uprosit, nech ti ich da...ak nebude chciet, tak skus prakticku lekarku, vseobecnu co k nej chodis alebo este lepsie nejakeho gynekologa znameho, ktory by ti pomohol...drzim palceky.. 😉
ahojte 🙂
je tu niekto?
ahojky.....ako sa mi mate?
mne sa to krati 😅 .....drzim vam prsteky,len som chcela povedat,ze uz viem,ze je to dievcatko.....teda bude 😀
ahoj 🙂
jeeeej, ty to uz mas ozaj za par 😵 tak sa drz a nech vsetko prebehne hladko a rychlo 😵
ahoj leamax, ja som tu... 😉
ludka, super, veru, uz len par dni a bude z teba dvojnasobna maminka.. 😉
a krasne, ze to bude dievcatko, ako sa bude volat?
ahojte 🙂
velvet - ja mam tiez silnejsi menzes ako predtym, spinenie pred vobec, ale potom aj niekolko dni... ale azda to znamena ze sliznica je lepsie prekrvena ako pred MA a teda mame vacsiu sancu 😉
ivana - inak je dolezite aby sa preliecil aj tvoj manzel na tu ureaplazmu, lebo je predpoklad ze ju ma aj on, najlepsie by bolo keby mu dali tiez urobit to vysetrenie...
mirula - okrem tych zakladnych vysetreni co spominali baby sa da vysetrit aj reprodukcna imunologia (protilatky proti spermiam, obalom vajicka a trofoblastu), v nasom pripade by boli zaujimave protilatky proti trofoblastu (teda zarodku), podozrenie je najma ak sa opakuje potrat v rovnakom tt, skus sa na to spytat...
ludka, krasne, ako pozeram vychadza to na velku noc, vsak? drzim palce aby vsetko dobre dopadlo, dufam ze ta budeme coskoro vsetky nasledovat 🙂
ahoj zuztek...no dlho si tu tusim nebola, ako sa mas?
kolko tebe trva teraz menzes aj s tym naslednym spinenim dokopy? snazite sa uz o bejbinko? 😉
a ozaj, ty tu imunologiu si si dala robit, na protilatky? ja ju nemam...ale co mi poslali krv z hematologie na rozobory, tak tam boli nejake vysledky z imunologie a tie boli vcelku ok...nejaky antifosfolipidovy syndrom, ci co...to si myslela?

dakujem za povzbudenie. Ja som depku už asi mesiac nemala a to preto, že sme sa chceli už snažiť a videla som to "ružovo". No teraz ma chytajú také stavy, že sa depke asi nevyhnem. Vyguglila som si všetko čo mi dr.zistila a je mi z toho zle. A to mám zajtra pracovný pohovor a nemôžem sa na nič sústrediť...