icon

Bez detí neodídem - dokument

zuzana581
16. sep 2012

Ahojte. Dnes pri pozeraní tohto dokumentu sa mi zastavoval nielen mozog, ale hlavne srdce.. Nevedela som prestať plakať.. Nedokážem si takúto hrôzu, akú zažíva táto rodina ani predstaviť.. Videla som vo fotoblogoch vela komentárov na túto tému a tak ma napadlo, že by bolo fajn založiť o tom diskusiu zrovna v kategorii "o tom sa ťažko rozráva", aby sa o tom začalo vela rozprávať a aby o tom vedel úplne každý, kto snáď aj vie pomôcť.. Posielajme spoločne strašne moc pozitívnej energie tejto rodine, aby mohli byť zasa spolu..

irriss
20. dec 2012

@zuzana581
Muj nazor je ten, ze to nepomuze, naopak..
Uz obelstili i novinare...zastrasili... 😒
nastesti tady se uz novinari nedaji ..a nenechaji se utesit timto pusobem..
Protoze medializace je jedina forma, jakou ziskat nejen ochranu ale zaroven i se dopatrat reseni..
Zdejsi novinari TV v poslednich letech zvolili tuto taktiku:
TVporady jsou urcene primo tak, aby byly a pracovaly po boku Policie..je neustale novych pripadu, ktere prave dekuji TV za medializaci..jinak by to skoncilo v supliku a nebo uplne jinak..
Protoze jen novinar je dobry "sledovatel a zaroven obhajce"..
Tvporad a patrani pomoci "schovanych svedku, kteri NIKDY k vyslechu nepujdou, ale do TV s" parukou" ano) se vyresilo spousty pripadu a zachranilo spousty nevinnych od vezeni..kam jsou casto davani lide,kteri diky "rychlosti soudu" a nezajmu skonci zle..a nevinne..
SK novinari se podle meho nechali zastrasit..skoda..

zuzana581
autor
20. dec 2012

@irriss vieš čo, nemyslím si, že sa nechali zastrašiť, len teraz nechcú ohroziť príchod Ivaniných detí domov.. Je to naozaj tak chúlostivý prípad, že by to fakt nebolo vhodné..

irriss
20. dec 2012

@zuzana581
Je to vec nazoru..a zkusenosti..
Nam take porad zavirali pusu, dokud jsme ji drzeli, vsechno slo hladce hajzlum, protoze se jednoduse zapominalo a vytvarel se nazor pomoci "posli to dal" v masne a pekarne..

Ale jakmile se do toho vlozila odvaha a zainteresovala TV..razem se VSE vysvetlilo...a hlavne se o tom MLUVILO!!tudiz pripady NEUMRELI..

TICHO je dobre a prospesne jen v pripade, kdy "ptacka lapaji"..
V pripade Boorovych je "ptacek" system..,,mel by byt system..ale obavamse, ze "ptackem" budou deti..

PROC by bylo TICHO tak dulezite? Naopak..vzdyt at kazdy vi..!
Proc musi jit deti domu potichu? A hraci hokeje s aplausem?

Podle meho jde o "zkusenost"informovanosti a podileni se na vyreseni pripadu..a Sk novinari zatim jsou jeste jako zajicci..a nevi, kdy je sit s dirou a kdy je uz bez..
NOVINAR..a to mi VER..je ten nejlepsi SOUDCE a Investigator...

TICHEM nepomuzou.. 😉

kvietocek7
20. dec 2012

@achesa absolutne sa zhodujem, pred chvilou davali na Ta3,ze v Rusku davaju do pozornosti zakon proti adopcii ruskych deti do Ameriky, a uviedol tam dovod tusim 14mrtvych deti a k tomu neviem kolko dalsich zneuzitych. Takze ak sa s tym nejak nepohne bude to spiet iba k vacsiemu zverstvu 😝

achesa
20. dec 2012

@kvietocek7 fajn že sa o to začínajú zaujímať aj Rusi, však povedzme si úprimne vo svete znamenajúešte stále oveľa viac ako nejaké malé Slovensko.

ewellina
20. dec 2012

Ruským parlamentom prerokúvaný návrh zákona je pomenovaný po dvojročnom ruskom chlapcovi Dimovi Jakovlevovi, ktorý pre nedbanlivosť amerických adoptívnych rodičov v júli 2008 zomrel na prehriate. Jeho adoptívny otec ho totiž nechal deväť hodín v zavretom aute pri teplote vyše 50 stupňov Celzia. Americký súd adoptívneho otca Milesa Harrisona oslobodil.
Viac tu: http://www.hlavnespravy.sk/ruski-poslanci-dali-...

zuzana581
autor
21. dec 2012

@irriss ja chápem, čo hovoríš a presne ako si písala na konci, že chlapci sú zatial v sieti a preto sa boja hovoriť, aby tú sieť SS nestiahli už definitívne.. Až v sieti nebudú, verím, že sa rozrozprávajú...

irriss
21. dec 2012

@zuzana581
..jen je problem v tom, ze nebyt v siti je zavisle i na tom, jestli o tom bude nekdo vubec vedet..ze jsi v siti..jak tam jeste dlouho budes a proc..a jestli ta sit se otevre nebo aspon jestli ma diru..
kdyz te umlci..vsichni na tebe zapomenou..na svet se dostane informace, ktera bud sit podpori nebo tebe samotnou zahubi..
JEN kdyz se neutichne, zustane v podvedomi pravda a chut za pravdu bojovat.. 😎

zuzana581
autor
21. dec 2012

@irriss súhlasím, ale ak sa bavíme momentálne len o Ivaniných deťoch, tak verím, že ak by sa sieť začala nedajbože zasa sťahovať, tak to už začnú kričať opäť nie len reportéri, ale aj babka Norika s Ivanou..

irriss
21. dec 2012

@zuzana581
Zuzi,,obe moc dobre vime, ze i Ivanka moc dobre vi, ze mlcela dlouho...a ze to byla chyba..
😉

zuzana581
autor
21. dec 2012

@irriss no dúfam, že v tomto prípade nebudeš mať pravdu a ticho sprevádzané príchod chlapcov na SK bude pozitívne 🙂

irriss
21. dec 2012

@zuzana581
... 🤐 Jakmile vsak neuvidite a neuslysite nic o chlapcich je nutne KRICET!! 😔

p.s. Me scenare znas... 😎
Jsou sice smutne, ale jeste nerozbalene, doufam,ze pod Vanocnim stromeckem se zmeni a otevrou jako ty nejkrasnejsi darky .... 😉

zuzana581
autor
21. dec 2012

http://www.facebook.com/IvanaBoorovaChceSvojeDe... niečo na čítanie... v komentároch link na blog, kde je ďalšie čítanie..

zuzana581
autor
23. dec 2012
https://www.youtube.com/watch?v=2UXoRhyTCXo

☹ viem, že Ivane a jej rodine nadchádza (dúfajme) krásne obdobie, ale čo ostatní?? ☹

erika1977
24. dec 2012

@zuzana581 stranka ktora vznikla na FB ,slubila že nekonči a bude na dalej pomahat rodim aj Ivana to pisala ,že bude na dalej pomahat.asi ked pride na SK tak im bude pomahat .za tie dva roky si určite moc veci naštudovali spolu s babkou Eleonorou 🙂 .tuto diskusiu som tu našla až dnes,škoda že nie skôr aspoň by som sa mala skym o tom porozpravat.by ste sa čudovali kolko matiek mam v okoli a povedia mi čo to tak žerieš ved su to neni moje deti ☹ .smutne ale je to tak. http://www.facebook.com/IvanaBoorovaChceSvojeDeti -na tej to stranke su zaručene pravdive informacie o detoch.

ivka2903
25. dec 2012

Toto je ako balzam na dušu.. 🙂 Kopírujem:

Dárius Haraksin TV JOJ
Približne pred hodinou cez mobil
Pani Studencova zela vsetkym stastne a vesele. Tu je odkaz od nej pre vas:

Dakujeme za priania a podporu, zaroven dovolte "taky maly symbolicky darcek" vsetkym, ktori na nas myslia v podobe kratkej spravy -
Uz od soboty 15.12.12 , ako uz viete, prebiehaju intenzivne kontakty s detmi a rodinou opatrovatelov na pripravu presunu deti na Slovensko. Uz pokracuje v takom stadiu ze deti uz travia stale viac a viac casu len so mnou bez opatrovatelov nielen cez den. Navstevy su dennodenne na oboch stranach v dobrej pohode a v najlepsom zaujme deti a aj nas dospelych. / Kiez by takto SS konali pocas celeho obdobia ak by mali skutocne zaujem o blaho vsetkych deti/
Deti su vesele a stastne ked "baba" pride zasa do ich domu a tiez sa tesia ked idu do "baba's home". Po tak dlhej dobe je prijemne a radostne pocut oboch chlapcov privitat ma medzi dverami: baba, dnes idem spat do tvojho domu": Obaja sa tesia ze pojdu so mnou na dnesne vianocne divadielko s " Father Christmass".

Chcem popriat pokojne sviatky vsetkym rodinam s podobnym osudom, nech nestracaju nadej.
Je predsa velmi potesujuce, ze aspon pre rodiny Veroniky Conkovej a tiez Slavky budu skutocne stastne a vesele. Prajeme im vela zdravia a pokoja.

Pozdravujem tiez rodinu Beatky a dalsej zachranenej rodiny v Cechach. Iste niektori vedia o ktore rodiny ide, avsak nemozeme bohuzial doteraz menovat. Myslime tiez na Mariannu a niekolko dalsich rodin , ktore cakaju na stastnejsie riesenie a vitazstvo v Britanii.
Verim, ze sila verejnosti aj nadalej nepolavi a kompetentni nezabudnu na dalsie a dalsie rodiny a hlavne na zmeny ktore slubuju.

Ospravedlnujem sa, ze "nemam cas" napisat pozdravy skor, ale moji vnuci sa uz postarali o celodenne aktivity dokonale.

S uctou a vdakou
Studencova Eleonora

zuzana581
autor
25. dec 2012

@erika1977 ja viem. Tú stránku sledujem (nie len ja) od začiatku a pridávame sem odtial info, lebo sú tu aj také žienky, čo nemajú FB a chcú informácie.

zuzana581
autor
25. dec 2012

KOPIRUJEM
http://www.facebook.com/#!/notes/ivana-boorová-...

Pozdrav a vianočný darček aj od babičky.
autor: Ivana Boorová - Slovensko, pomôžme jej vrátiť deti späť, 24. December 2012 o 10:15 ·

Mili moji priatelia, zachranari

zelam Vam a Vasim rodinkam stastne a pokojne Vianoce,

Zazelajte prosim stastne a vesele Vianoce v mene nasej rodiny tiez vsetkym LUDOM DOBREJ VOLE, nielen na Vasich FB strankach, ale na celom Slovensku, ale aj sirom svete.

Dakujeme za priania a podporu, zaroven dovolte "taky maly symbolicky darcek" vsetkym, ktori na nas myslia v podobe kratkej spravy -

Uz od soboty 15.12.12 , ako uz viete, prebiehaju intenzivne kontakty s detmi a rodinou opatrovatelov na pripravu presunu deti na Slovensko. Uz pokracuje v takom stadiu ze deti uz travia stale viac a viac casu len so mnou bez opatrovatelov nielen cez den. Navstevy su dennodenne na oboch stranach v dobrej pohode a v najlepsom zaujme deti a aj nas dospelych. / Kiez by takto SS konali pocas celeho obdobia ak by mali skutocne zaujem o blaho vsetkych deti/

Deti su vesele a stastne ked "baba" pride zasa do ich domu a tiez sa tesia ked idu do "baba's home". Po tak dlhej dobe je prijemne a radostne pocut oboch chlapcov privitat ma medzi dverami: baba, dnes idem spat do tvojho domu": Obaja sa tesia ze pojdu so mnou na dnesne vianocne divadielko s " Father Christmass".

Chcem popriat pokojne sviatky vsetkym rodinam s podobnym osudom, nech nestracaju nadej.

Je predsa velmi potesujuce, ze aspon pre rodiny Veroniky Conkovej a tiez Slavky budu skutocne stastne a vesele. Prajeme im vela zdravia a pokoja.

Pozdravujem tiez rodinu Beatky a dalsej zachranenej rodiny v Cechach. Iste niektori vedia o ktore rodiny ide, avsak nemozeme bohuzial doteraz menovat. Myslime tiez na Mariannu a niekolko dalsich rodin , ktore cakaju na stastnejsie riesenie a vitazstvo v Britanii.

Verim, ze sila verejnosti aj nadalej nepolavi a kompetentni nezabudnu na dalsie a dalsie rodiny a hlavne na zmeny ktore slubuju.

Ospravedlnujem sa, ze "nemam cas" napisat pozdravy skor, ale moji vnuci sa uz postarali o celodenne aktivity dokonale.

S uctou a vdakou

Studencova Eleonora

zuzana581
autor
25. dec 2012

KOPIRUJEM
http://www.facebook.com/#!/notes/ivana-boorová-...

Pre všetkých Vás od Ivanky 🙂.
autor: Ivana Boorová - Slovensko, pomôžme jej vrátiť deti späť, 24. December 2012 o 10:11 ·
.
Chcela by som Vam uprimne zo srdca podakovat za vsetky aktivity, ktore robite na zachranu vsetkych rodin z hrozneho brutalneho socialneho systemu nielen Anglicka. Deje sa to na celom svete - v celej Europe. Dufam, ze ked sa vratime na Slovensko tato aktivita neskonci, prave naopak, posilnime ju a spolocne budeme zachranovat dalsie rodiny z brutalneho systemu. A pokusime sa zastavit ako sa len da tento brutalny system - alebo nedovolit, aby sa ujal na Slovensku ci v Europe. Tato stranka na facebook : Ivana Boorova,Slovensko,pomozme jej vratit deti spat - vracia deti nielen mne, ale pomohla mnohym rodinam . A za to som velmi vdacna. Zjednotila mnohe rodiny. Poukazala na prave hodnoty. Ale aj na moralny upadok mnohych krajin a taktiez sme svedkami pocetnych brutalnych precinom proti najzakladnnejsim ludskym pravam tych najbezbrannejsich deti a ich rodicov.

Velka vdaka patri Vam organizatorkam vsetkych protestov, ktore su rozsirene do celej Europy a prelozene do roznych jazykov. Vdaka vsetkym rodinam a ich detom.

Vdaka patri aj TV.JOJ.SK - celemu spravodajskemu timu, specialne Dariusovi a Martinovi, ktori sa stali ozajstnymi zachranarmi rodin, najcennejsou hodnotou pre nich je ich vlastna rodina a tym sa stali aj vzorom a prikladom pre dalsie rodiny.

Vdaka za carovne lietadielka, na ktorych priletelo mnoho deti a rodin uz domov do svojich krajin, nielen z Anglicka, a nielen na Slovensko .

Vdaka carovnym vianocnym pozdravom, ktore porazili, zastavili brutalne nove a nove vymysli pravnikov a socialnych pracovnikov. Vianocny pozdrav nasich Slovenskych Statocnych deti mal vacsiu moc a silu zastavit - zrusit sudnu aplikaciu na hight court and suppreme court.

Takze kto tu vyhral a vyhrava su RODINY A DETI ! IM PATRI VITAZNA CENA ! Je to boj rodin za rodiny.

Uprimne vsetkym bojovnikom za prava rodin a deti prajem Vam vsetkym Pokojne prezitie Vianoc, a vela Lasky,Nadeje a Viery, Radosti a Hojnosti, sily a odvahy do dalsich dni v nasledujucom roku 2013.

Vianoce su sviatky Rodiny, narodienie Dietata ( v Betleheme, v Anglicku, ci v Irsku, Norsku etc., ktore zmenilo svet, dejiny, narody. Tato rodina utekala pred hroznym Herodesom a jeho systemom - vrazdenia deti. Herodes sa taktiez potajomky vypytoval na dieta ako SS. Ale mudrci od vychodu - priniesli dietatu a jeho rodine dary ( zlato, kadidlo a myrhu - lietadielka, pohladnice a facebook). Rodinka usla pred brutalnym systemom, varovana v noci anjelmi. A super je, ze mudrci sa vratili inou cestou. V tom je ich mudrost. Vyzvedali sa na brutalny SS system, ale konali podla Spravodlivosti a Lasky. Prejavili protest proti brutalnemu systemu! A branili najzakladnejsie ludske prava Rodin a ich deti!

s Vdakou v Srdci Ivana Slovenska Matka Slovenskych Deti Martina a Samuela Boor.

zuzana581
autor
25. dec 2012

KOPIRUJEM
Poďakovanie od Veroniky - administrátorky stránky http://www.facebook.com/#!/IvanaBoorovaChceSvoj... a aktivistky za práva detí 🙂

Ivana Boorová - Slovensko, pomôžme jej vrátiť deti späť

Ospravedlňujem sa, že tých správ a statusov je tu v týchto dňoch o niečo menej. Naplno som všetky svoje voľné chvíle venovala tejto stránke a všetkým aktivitám s ňou súvisiacim. Aj ja a moja rodinka však "potrebujeme" Vianoce. Takže hoci oneskorene, na poslednú chvíľku sa ich snažím "stihnúť" aj ja 🙂

Keď sa obzriem za sebou, nechali sme tu spoločne kus obrovskej práce a za to vám patrí OBROVSKÁ VĎAKA. Ako mi napísala babička "Ocenenie treba vsetkym Slnieckam /16968 + 3800 od Dara a ich priatelom a znamym, ktori nemaju FB alebo iba sleduju a podporuju /" ... obrovská pravda je v týchto slovách. Verejnosť sa postavila, nebála sa a zareagovala na neprávosti, ktoré sa dejú NAJMA našim najmenším najdrahším.

Ja vám chcem osobne poďakovať, že ste zareagovali na túto stránku, za to, že prichádzate neustále s novými a novými nápadmi a pomocnými rukami ...pretože každá jedna kvapka pomáha 🙂 Som šťastná, že Ivanka s mamou prežívajú momentálne krásne obdobie. Samozrejme mohlo byť omnoho krajšie :-/ no aj tak, je stále krajšie ako bolo doposiaľ. Vychutnávajú si chvíľky so Samkom a Martinkom a k šťastiu chýba už iba niekoľko maličkostí.... Akonáhle budeme vedieť presný termín príchodu, dáme vedieť a pripravíme im krásne privítanie.

Po sviatkoch budeme naďalej pomáhať, pravdy a spravodlivosti sa domáhať ;)

Dovtedy vám všetkým prajem krááásne Vianoce v kruhu svojich blízkych. Zamyslite sa všetci nad skutočnými hodnotami. Ak ste aj niečo nestihli, nevadí... najmä nezabudnite objať svojich rodičov, súrodencov a detičky. Vážte si to, čo máte ♥ ♥ ♥ Z celého srdca vám želám všetko len to najlepšie.

S láskou Veronika.

zuzana581
autor
25. dec 2012

KOPIRUJEM

Ivana Boorová - Slovensko, pomôžme jej vrátiť deti späť zdieľa odkaz.

Poďakovanie pre Vás všetkých odovzdávam aj priamo od Ivanky a jej maminy. Aj ony vám želajú pokojné prežitie vianočných sviatkov 🙂 A na želanie Ivanky pridávam aj celosvetovú hymnu, ktorá je naspievaná vo viacerých jazykoch. "Mne veľmi pomáha. Text tejto piesne vystihuje aktivitu a silu i ovocie vašej webstránky, ktorá pomohla uz toľkým rodinám." (I.B.).

Tu je slovenská verzia:

https://www.youtube.com/watch?v=1jBoofH-3Mo
zuzana581
autor
26. dec 2012

@ivka2903 ja som si až teraz všimla, že ty si to už skopčila.. 🙂

ivka2903
27. dec 2012

@zuzana581 taká dobrá správa tu môže byť skopírovaná aj 100x 🙂 😀

kadri
27. dec 2012

tlieskam andrei cisarovej 🙂 obdivujem ludi, ktori nehovoria ako sa to neda, ale hladaju sposoby a cesty ako sa to da, aj ked ich to stoji ovela viac namahy. klobuk dolu

kvietocek7
31. dec 2012

no tak mili moji aby nam to tu nejak nezaostavalo tak od dnes sa mozme zacat tesit lebo dnesnym dnom zacina transfer plan 🙂 🙂 🙂 🙂 tak verim,ze uz aj zacinaju kupovat letenky - pripadne ich maju 🙂

kvietocek7
31. dec 2012

mohol by niekto nakuknut na Fb ci tam nie je nieco nove a pripadne to sem dat?

veronika33
31. dec 2012

kopi FB

Odpoveď Ivanky na meninové priania 🙂 Poslala som jej do mailu obrázok, ktorý tu je na nástenke jednak s mojim osobným prianím, ale aj s odporučením, aby si prečítala všetky vaše kráááásne priania. Citujem:

"Veronika, dakujem vam za to vsetko, co pre nas robite. Velmi ma potesilo to prianie. Ja meniny moc neoslavujem, ale prezivam to velmi intenzivne, lebo prave 28.decembra sa slavi sviatok sv. neviniatok - co je sviatok deti, ktore nechal vyvrazdit kruty Herodes. Minuly rok 2011 som prave pocas zimy a snehu fotila zakvitnuty krik - na ktorom su dva ruzove a jeden zlty kvet. Bolo to fascinujuce, bolo to uzasne a tento rok 2012, som na tom istom mieste odfotila malicky betlehem aj s dietatom v skromnych jaslickach (na kameni) ulozene a zabalene v plienke. Prezivam to velmi intenzivne, kedze uz je transfer plan - skutocny aspon v tom, ze moja mama ma zverene deti uz aj v dome. Ale prenasledovanie sa este neskoncilo, a obavam sa, ze sa ani neskonci, (rada by som vam tu fotku poslala), ale nemam ju v tomto laptope. Tak nabuduce. Je to stale strasneeeee, uz aby sme boli doma, i ked verim, je to hroza. Uz sa tesiiim ked budeme moc o vsetkom otvorene hovorit a vsetko zverejnime, vsetky dokumenty, celu tu hrozu. Aby sme definitivne zastavili toto hrozne Zlo - toto strasne prenasledovanie rodin ! Zlo sa siri mlcanim ! A NAM SA UZ SNAZIA ZAKAZAT HOVORIT, DUFAM ZE VEREJNOST NEPOLAVI. Treba poukazat na hnusne politicke praktiky a raz navzdy zastavit toto Zlo na medzinarodnych urovniach. Kto Nas zachranil su: SLOVENSKE RODINY A SLOVENSKE DETI ! Dakujem. Ivana Slovenska Mama"

Krásna a dojímavá odpoveď, však? Tak, čo poviete, vzdá sa verejnosť alebo nie? Buďte na seba hrdí, každý jeden z vás - lebo iba vďaka podpore verejnosti sa toto všetko podarilo...ale ako tu už niekto veľmi múdro napísal. Vyhrali sme iba bitku... niekoľko bitiek - za Ivanku, za Beatku, za jednu českú rodinu, za Slávku a za Čonkovcov.... Ale nevyhrali sme vojnu. Treba bojovať proti tomuto ZLU naďalej. A ochrániť všetky neviniatka ♥

veronika33
31. dec 2012

kopi fb

Už sa nám to verím blíži viac a viac... 🙂 je možné, že po Novom roku môžu prísť ktorýkoľvek deň 🙂 Tak si prosím nerobte žiadne plány a buďte pripravení ísť na letisko 🙂 Nebudem písať, aké darčeky sme pripravili, aby mali Ivanka a babka prekvapenie. Ale verím, že tušíte... Tzn. budú sa im odovzdávať ocenenia pre skutočných hrdinov anjelikovia, medovníkové srdiečka, diplomy a medaile 🙂 okrem toho na chlapcov čakajú velikááánske hračky. o bude také naše spoločné... ale ak ich chcete obdarovať i vy, tak im prineste na letisko po nejakej tej maličkosti ešte. Nech majú veľkúúúúú kopu vianočných darčekov aj od záchranárov. Aby mali pocit, že sa im hra so zbieraním bodov naozaj podarila 🙂

veronika33
31. dec 2012

kopi fb

Tu sú fotografie, ktoré Ivanka spomína vo svojej meninovej odpovedi. Minulý rok presne 28.12. na sviatok neviniatok vznikli teito fotky. Hoci je to príbeh rok starý, podľa mňa je krásny. Preto som sa rozhodla zverejniť aj rok staré prianie, ktoré posielala Ivanka svojim priateľom. "Dnes na sviatok neviniatok : zakvitol trnovy ker. Po kontakte s mojimi detmi v Maidstone - Kent, som isla na sv. omsu do karmelitanskeho klastora nedaleko Maidstonu, ktory bol zalozeny v r. 1242. Sv. omsa byva o 12:00 v kaplnke prazskeho Jezuliatka a oproti kaplnke je tento trnovy ker, ktory aj napriek zime zakvitol prave v den, ked slavime najmladsich mucenikov, ktorych vyvrazdil Herodes. Prosim o modlitbu vsetkych rodin, ale zvlast za mucenikov aj dnesnej doby. " Herodes - private SS " vycina aj dnes." Ako ste si už v meninovej odpovedi mohli prečítať, Ivanka tam bola aj tento rok, na tom istom mieste odfotila maličký betlehem aj s dieťaťom v skromných jasličkách (na kameni) uložené a zabalené v plienke. Ďalej píše aj o tom, že keď sa ohliadne rok dozadu - "Je to tak uzasne, ze sa naplnila tuzba a viera, ze ten boj stal za to. VIERA A LASKA ZVITAZILI." A ja sama za seba chcem dodať, že minuloročné prianie je nadčasové, modlime sa aj dnes za maličkých mučeníkov, za to, aby sme porazili Herodesa alias SS.