icon

Bez detí neodídem - dokument

zuzana581
16. sep 2012

Ahojte. Dnes pri pozeraní tohto dokumentu sa mi zastavoval nielen mozog, ale hlavne srdce.. Nevedela som prestať plakať.. Nedokážem si takúto hrôzu, akú zažíva táto rodina ani predstaviť.. Videla som vo fotoblogoch vela komentárov na túto tému a tak ma napadlo, že by bolo fajn založiť o tom diskusiu zrovna v kategorii "o tom sa ťažko rozráva", aby sa o tom začalo vela rozprávať a aby o tom vedel úplne každý, kto snáď aj vie pomôcť.. Posielajme spoločne strašne moc pozitívnej energie tejto rodine, aby mohli byť zasa spolu..

zeleny_cajik
30. sep 2012

@indiankaindi kiez by si mala pravdu.....

aliza
30. sep 2012

@indiankaindi nuz, keby som zila na SK, mozno by som bola tiez v klude a toto vsetko povazovala za zbytocnu paniku

aliza
30. sep 2012

@indiankaindi a neviem, ale zit 2 roky bez deti je podla mna peklo a je to fakt velka senzacia, ze sa nieco taketo mohlo stat, aj keby to bol jeden jediny priapad, aj tak sa take nieco proste nemoze stat. Hemming, ktory pisal Ivane to odvolanie povedal, ze pozna cely pripad a ak by urobili rodicia chybu, tak by ich nezastupoval, takze ano, stal sa velky omyl a nikde nie je istota, ze sa takyto omyl nestane aj niekomu inemu a preto ta senzacia a hysteria. Neviem, co je na tom take nepochopitelne

zuzana581
autor
30. sep 2012

@indiankaindi Pozri, ja to vidím tak, že si sem prišla, povedala na túto problematiku a hlavne na nás diskutujúce svoj názor, aj keď o nás téma nie je, ale budiž a my tvoj názor akceptujeme a tým to hasne.. maj sa krásne.. 🙂

Každopádne jedno je fakt a to napíšem velkým písmom:
AK BY @slavka1212 NEčITALA TUTO TEMU, TAK BY SI NA KONTROLU SS NIKOHO NEZAVOLALA A MOZNO BY SA STALO NEŚTASTIE.. VĎAKA NAŠEJ "PANIKE" MALA INFO A AK TO VYUŹIJE, TAK INFORMUJE SLOVENSKU STRANU A TAKTIEZ SI ZAVOLA PRAVNIKA, CIZE BUDE MAXIMALNE ZABEZPECENA PROTI AKEMUKOLVEK NEZAKONNEMU SPRAVANIU ZO STRANY SS..
Či už panikárime alebo nie, mám dobrý pocit z toho, že Slávka nebude na stretnutí sama a s podporou ludí, ktorý vedia čo robia sa nič zlé nestane..

popelka5000
30. sep 2012

Ja sa tu uz pomaly stracam zeny... ☹
Tatto tema bola zalozena pre SS v UK.
To co robia rodinam,nepravom im kradnu deti a davaju na adopciu.
ZENY KASLITE NA TIE,KTORE TU CHODIA Z NUDY PODKOPAVAT NOHY A VYRYVAT.

popelka5000
30. sep 2012

@ela19 no napisla si to presnejsie 😉

irriss
30. sep 2012

@popelka5000
@zuzana581

Lepsi zbytecny poplach a zbytecny stres nez opozdena a nepripravena reakce..
Tak jako u Ivanky ( i u mne) nez se "probudis"...uz je konec 😉
verim, ze VSE dobre dopadne, a to nejsem zivotni optimista.. 😎

ela19
30. sep 2012

@indiankaindi píšeš "že ak je u vás všetko ok, tak sa nemáš čoho báť" práveže sa veľmi mýliš, v UK to úplne inak funguje...
Kiežby to ale bola len jediná návšteva u nich a čo bude sa dozvieme pravdepodobne v pondelok... lenže treba byť pripravený a vonkoncom s a nespoliehať sa na to, že ak je u nich všetko v poriadku .... preto tu riešime rôzne varianty, a je úplne jedno ako to nazveš, či panika alebo hystéria. Ja byt na slavkinom mieste, ak by mi niekto napisal, ze mam byt v klude, tak by ma trafil slak, rozhodne by som uvitala rozne mozne aj katastroficke scenáre a s ss nieje sranda.

popelka5000
30. sep 2012

@irriss presne radsej byt pripravney na najhorsie co samozrejme slavke nezelam a byt aj pravne poisteny ,co ak....tak budem robit toto....
ako byt v klidecku a povedat si nemam sa coho bat...a potom byt vyhukany a pozerat sa ,ako mi odchadzaju s vlastnym synom....

irriss
30. sep 2012

@popelka5000
Ja uz takto ziju leta..proto nepatrim k optimistum..
Myslim na to nejhorsi a podle toho se zarizuju..
jakmile je lepe..nemam ceho litovat..(mozna jen tech nervu kolem)

To jsou moje praktika..myslet na nejhorsi a tesit se z toho,kdyz je lepe.. 😉

Kdysi jsem byla velmi duveriva, veeelmi kamaradska....disponibilni uz na "prvni pohled"
Ted? Recept, jak obstat v tomto prisernem Svete..(mozna diky zkusenostem)
Nasadit nepripustnou "masku"..kazdy si mysli, ze jsem namyslena, protivna a nedobytna zena...) 😔
opak je pravdou 😉

p.s. Jedine, co mi po sundani masky zustava stejne..je USMEV - ten zmizl z me tvare - s maskou i bez. .-(

cinderella.
30. sep 2012

@slavka1212 Ja by som syna nedala zajtra do skoly. Povedala by som, ze mal celu noc hnacku alebo vracal, vtedy musi ostat doma 24 hodin po odzneni. Neriskovat ze sa zo skoly nevrati. A mozu ho aj zmanipulovat ked tam ty nebudes a potom to pouzit proti tebe. A suhlasim s tym, ze mas pravo mlcat.

popelka5000
30. sep 2012

@irriss To iste u mna ,na mna tiez kazdy povie ze som namyslena a nedostupna.Ale to je tim,ze som si prezila mozno take veci,ako nezazije 60rocny clovek za cely zivot,to mi aj vela ludi ,ktory vedia o mne povie.To iste aj mm.
Tiez myslim na najhorsie a ked sa podari tak sa len tesim,ale nikdy sa netesim popredu.

irriss
30. sep 2012

@cinderella.

Tyto "navstevy SS" ve skole jsou normalnim jevem?
Nekdo psal, ze to absolvoval a OK....
@slavka1212- mluvila jsi se synem? Poradne si s nim promluv..jestli Ti neco nezamlcuje, vysvetli mu nebezpeci..
Obcas si pubertaci nepripousti "malickosti"..
Jsou situace,ktere ucitele vyhrozti..a nebo samotni pubertaci nedomysli..
Zdejsi zakon jim jde na ruku ..doslova se msti rodicum, kdyz jim nechteji povolit Discoteku..nebo koupit motorku (zde normalni bezny prostredek)..Zavolaji na linku duvery a PSYCHOLOG donuti rodice koupit,- co sii detatko preje..
Nebo se dostanou do ustavu kvuli konfliktum s rodici..a konflikt mohl nastat JEN kvuli cigaretam ditete..a co udela psycholog? NARIDI rodicum, aby platili a nosili svemu detatku do ustavu cigarety!!Ze je potrebuje z psych. duvodu..

To je jen par prikladu..jako vzdy absurdnich.. 😠

irriss
30. sep 2012

@popelka5000
Vitam Te v klubu duchoodcu ☹ 😎 😔

irriss
30. sep 2012

@popelka5000
Vitam Te v klubu duchodcu ☹ 😎 😔

popelka5000
30. sep 2012

@irriss co?ja mam dost,ako tu jedna kočka pisala,ze ti mladi v UK si myslia ,ze na SK chodime na oslikoch....pozeravam na kablovke(neviem teraz rychlo aky program)z anglickych rodin pubertaci chodia na prevychovu do afriky,ciny atd.ale to chovanie,akoze mam dost....hroza 😠 Tam by pomohla od rodica jedna cez papulu v pravej chvili ,ale to by uz esesaci boli nastupeny za dverami,ze? 😝

popelka5000
30. sep 2012

@irriss kujem kujem kde si mam sadnut? 😵 😀

zuzana581
autor
30. sep 2012

@popelka5000 presne aj ja som to pozerávala a nechápala som, ako môžu byť tie deti až také nevychované.. teraz už sa nedivím.. Rodičia sa boja aj len zdvihnúť hlas na dieťa... v tom esesáckom kraji.. ☹

liave
30. sep 2012

@indiankaindi neviem ti to takto...tusim ze zijes v uk takze..?skus sa porozhliadat kolo seba!ak zijes v uk ako ja tak ti neviem co mi nejde do hlavy a aku paniku sirim!kazdy den vidim sense ktore po smooch detach ziapu a ze som videla aj mikotanie a hrkanie s nimi,zenska vozi v aute novorodenca uz asi tretieho a auto ma zahulene dymom,jej mix denno denne chlasta a chodi domov iba hucat na inch,decline spoluziacky ufulane,spinave,soplave bez ponoziek,v z dazdi v zime v slapkach,ine ako instantne jedlo nepoznaju,matky v mojom okoli hodia dieta pres telku a nastartuj sa!toto Su zenske ktore maju aj 3-5 a viac deti v rozpeti 5roov!!!!nie ze.by som zelala tym zenskam nieco zle,Len mi nejde do hlavy ze tieto zeny nikomu nevedia v zaludku!!!preco zeny ktore maju cisto,deti uprqvene ciste,mqmickq sa I'm venues od rana do vecera nepaci nepije s muzom sa hadaju obcas no nie pres detmi...preco ju prenasleduje ss?preco ju sleduju na naklady udania nejakeho zlomyselneho suseda?kamarata?Dr.?neda sa ti trosku chore ze udavat moze uplne kazdy?!?!no branit ta nema kto???ziadne posudky psychologov,ziadne vyserrovania deti,ani decka psycholog!padla tohto by som mohla ukazovat presto na kohokolvek co svojom okoli.podstata vsak tkvie v tom ze mi nerobime paniku na zaklade nasich vynyslov,ale z realneho zivota.ako Ty mozes vediet ze ludia ktory tyrant svoje deti budu zverejnovat ich fotky???pozri sa do tvare deti ktore Su v cudzej rodinke ako sa tvaria a ako sa tvaria v naruciach svojich rodicov!jedine co deti vedia a v tak malim veku je klamat!klamat tvarou sa naucime az vtedy ked dokazeme rozoznat fikciu a realitu....
A moj posledny dotaz...je mi velmi tazko z toho ako pises ze napomahame rodinke ktore tyraju svoje deti!vsetci ti rodicov oktorych bola rec Su dokazatelne nevinny...mozem jedinu otazku?co pokladas za tyranie?lebo mne sa azda ze Ty musis zit podla tvpjih prispevkoch minimalne bez rizika ze by ta kontrolovali...

Baby...ja som si uvedomila vsak jedinu vec....ako lahko sa robia hipoteticke rozhodnutia...v bezpeci domova,bez tlaku a bez strachu ohrozenia...ako jednoduho clovek "riesi" ked nieje v tom az po usi,ked vsetky hypotezne rozhodnutia ktore urobi moze Hobart spat...

liave
30. sep 2012

Zase ten nestastny Mobil :(

irriss
30. sep 2012

@liave
"kontrolovany mobil" 😉
pozor! 😝

Nemas ty nahodou nekde sedet a "popijet"? pardon slavit?
vyprdni se na Mk..a uzij si oslavu 😉

dana_l
30. sep 2012

@slavka1212 ako som pisala dufam ze zajtrajsie stretnutie bude len plany poplach. ale by som odporucala toho tlmocnika z ambasady. to im ukaze ak by ozaj mali "nekaly" zaujem o dieta, ze to dieta nebude pre nich lahkou koristou a bude mat "unikovu cestu" - vypytanim SR naspat na SVK.

czechzuzanaba
30. sep 2012

Baby, jen takova odbocka - vcera jsem telefonovala se svokrou a jsme se bavili na toto tema. A rikala mi, ze ten samy problem nucenych adopci je mezi Finskem a Ruskem, slysel nekdo s vas o tom?

irriss
30. sep 2012

@popelka5000
@zuzana581

Dam priklad z letosniho roku..jedna se o manzelova kolegu 😉 Takze prima a blizka osoba..byli i s nama v Praze.. 😉
Vezmu to v rychlosti.
Jeho dcera se dostala do anorexickeho stavu, uplne beznym zpusobem...(zde) t.j.sikana ze strany devcat na uzemi skoly 😠
protoze je(byla) silnejsi postavy..Prestala jist a umela to skryvat...
Maminka ji v koupelne nekontrolovala - je 16ti leta..vsimla si az pozde..kdyz uz devce se i odhalilo, protoze svoji hubenost nevnimalo..naopak..
Na plazi se seznamili s pani psycholozkou...privatni..Doslo k rozhovoru v ordinaci a pani doktorka naordinovala LEKY v podobe MOTORKY..ze se musi devcatum ve skole VYROVNAT..ale to,ze zhubla kvuli sikane NIKDO z kompetentnich neresil...

irriss
30. sep 2012

@dana_l
Problem je vtom, ze ambasady nespolupracuji..nehlede na mezinarodni smlouvy se nevenuji ani rodinne adopci..
MY jsme nedokazali s ambasadou spolupracovat celych 15 let!!!
Italie a CZ = propast
Slo o adopci (osvojeni) meho syna..aby prevzal prijmeni po mem 2. manzelovi..a "netrpel" kvuli jinemu prijmeni nez maji sestry a mama.. 😉
Prvni manzel mel zakazany styk uz od porodu...takze tam problem nebyl..
proste nespolupracuji 😠 😠 😠 😠

indiankaindi
30. sep 2012

@liave nežijem v uk, ale mám tam kamošky, ktoré majú pomerne dosť kontaktov, resp, priateľov v mnohých oblastiach uk a hlavne v ich okolí. A od žiadnej z nich som nikdy nepočula, že by bol nejaký problém s kontrolami, že by im robili problémy alebo niečo podobné. Preto sa mi toto všetko zdá ako prehnané. Máš pravdu, že inak sa na to pozerám, ak v tom nežijem, zrejme by som sa aj ja bála, ak by som žila v uk, pretože v tomto jednom prípade to fakt bolo niekoľko obrovských chýb. A tie sa môžu opakovať. Ale aj napriek tomu sa mi to zdá trochu prehnané, hovoriť o kradnutí detí a pod. Čo sa týka týrania, myslím si, že názor na týranie budeme mať rovnaký, ale osobne som si istá, že ak by prišli na kontrolu ku mne a mojej dcére, nemala by som sa čoho báť. Ale je tu samozrejme to ale čo ak spravia chybu znova.
@zuzana581 reagujem na reakcie, takže ak sa ti to nepáči, nečítaj moje príspevky. A ak budem chcieť, budem sem prispievať a vyjadrovať svoj názor do kedy chcem, pretože ak si si nevšimla, mnoho prispievajúcich s mojim názorom súhlasí, hovoria o tom aj IP 😉
@popelka5000 To je smutné myslieť si, že opačný názor je vyrývanie a podkopávanie nôh. Mali ste si túto tému nazvať teda inak a vydeliť ju iba pre tie, ktoré budú podporovať túto paniku 🙄

sirinka
30. sep 2012

@indiankaindi hlavne si treba uvedomit, ze obchod s detmi v anglicku nefunguje takymto sposobom iba v poslednej dobe, uz som sem daval link, v UK su podobne praktiky uz nielkolko desatroci, teraz tam su hufy pristahovalcov, ktori si uz tam zakladaju rodiny a tak sa tieto praktiky dostavaju na svetlo aj za hranicami tohto statu... a chvalabohu, nie kazdemu sa to zda uplne normalne...
co sa tyka fungovania systemu, ano mas pravdu, ani ten SK nie je o moc lepsi, kedze tu sa pred tyranymi detmi dobreze nezatvaraju oci az kym sa nestastie nestane... len najst ten kompromis, medzi tym, aby socialka mala take pravomoci, aby v pripade potreby mohla jednat bez vahania a rychlo, ale aby ten system nebol zneuzitelny...hm....

czechzuzanaba
30. sep 2012

@indiankaindi zkus se podivat treba na toto:

https://www.youtube.com/watch?v=UqB0ZWSbeZc

A precti si pod tim komentare...

Jeste se ti to zda prehnane?

indiankaindi
30. sep 2012

@sirinka to ano, hovoríš mi z duše

popelka5000
30. sep 2012

@indiankaindi Teba treba len igorovat 😀 peknu nedelu prajem.

popelka5000
30. sep 2012

@irriss Chore chore chore...