Bez detí neodídem - dokument
Ahojte. Dnes pri pozeraní tohto dokumentu sa mi zastavoval nielen mozog, ale hlavne srdce.. Nevedela som prestať plakať.. Nedokážem si takúto hrôzu, akú zažíva táto rodina ani predstaviť.. Videla som vo fotoblogoch vela komentárov na túto tému a tak ma napadlo, že by bolo fajn založiť o tom diskusiu zrovna v kategorii "o tom sa ťažko rozráva", aby sa o tom začalo vela rozprávať a aby o tom vedel úplne každý, kto snáď aj vie pomôcť.. Posielajme spoločne strašne moc pozitívnej energie tejto rodine, aby mohli byť zasa spolu..
@cinderella. tak ked nie ste obezne, tak to fakt nechapem.... 😀
@sirinka vsak nie je medzi nimi velky rozdiel, len ten, ze tieto londynske cigancata su blond s modrymi ocami ... vacsinou 😉
@baklik to ani my doteraz nechapeme 😀 ale ked som robila v skotsku aupair, moja domaca ma obvinila, ze mam bulimiu. lebo ze nie je mozne, ze vzdy tolko zjem na veceru a som chuda, a ona sa snazi malo jest a vsetko dietne, a ze ona pribera 😀 😀 😀 som myslela, ze odpadnem vtedy. a skatulkovala, lebo povedala, ze aj vela jej znamych ma slovenske aupairky a vsetky su chude, ze urcite sme vsetky bulimicky 😀
@cinderella. ja som okrem svojej desiaty jedla aj mojich spoluziakov 😉 a v pohode aj 14 knedli 😉 😀 😀 moja mama vzdy hovorila, ze mna je lepsie satit ako zivit 😅 🤐
@cinderella. teda nejedla som spoluziakov, ale ich desiaty 😀 😀
@cinderella.
@natas4 ja som desiate neznasala, skryvala som ich pred mojou mamou a potom ich ona nasla kdesi plesnive, alebo som vyhadzovala do kosa, pripadne sme ich hadzali malym cigancatam....
este ma napadlo, ze kamoska ma deti v sukromnej skole (1000 libier mesacne) a tam maju velmi dlhy zoznam pravidiel, kde im diktuju, presne od ktoreho datumu mozu zacat nosit v zime pancusky k satam a presne do ktoreho datumu v lete musia nosit slamene klobuky. a chlapci nesmu mat dlhe vlasy - maju presne urcenu maximalnu dlzku, po ktoru mozu mat chlapci vlasy 😀 konzervativni 😀
@natas4 😀 😀 😀 ja si pamatam, ako som 13-rocna prisla s kamoskou ku nam domov, len si nieco zahryznut, a na posedenie som zjedla celu vianocku (kazdy krajec som si natierala dzemom). Kamoska bola uplne znechutena a moja mama mi doteraz pripomina, ze mi vzdy vravela, ze nemam tolko jest, lebo budem tucna. A ze som jej vzdy odpovedala:"Nevadi, ale aspon nebudem hladna" 😀 😀 😀 😀 Syn papa ako prasa (ako hovori moj muz - ale to hovori aj o mne), ale vyzera akoby prisiel z koncentraku (rada by som bola, keby pribral, ale nedari sa)
@natas4 joj, ty by si bola moja velka konkurencia pri sutaziach v skolskej jedalni 😀
@cinderella. to sa dost inak cudujem..(1000 libier na londyn?ci niekde inde) bo tu v manchestri - mam kamosky co robia v sukromnych skolkach a tie sa vzdy stazuju skor ze rodicia su strasne moc narocni - we pay you so much money so you do what we asked you to ... a co spominali tak sem tam requests co sa mi dupkom vlasy vstavali - davat detom o 3pm fish fingers and chips alebo podobne sprostosti ....
@cinderella. tak to je chore s tym jedlom v skole... to nevedia, ze dieta nemoze byt hladne, ak ma rozmyslat a byt sustrene? to co je za hovadina??? sak ja by som umrela od hladu a to nie som ziadny velky zrut... sak to nevedia, ze nie je spravne hladovat a potom sa akoze s prepacenim nazrat na obed a potom sa organizmus sustreduje na spalovanie jedla, clovek je unaveny, tak zas ako ma rozmyslat? to nevedia, ze spravne je jest castejsie a v mensich davkach??? a ze dieta nemohlo zjest jogurt? akoze oni su fakt tam vsetci padli na hlavu uz alebo co? sak to je nonsens toto... no zlate to Slovensko........
@katie555 hovorim o sukromnej skole, nie skolke. v skolkach maju naozaj ludia rozne poziadavky. v skolach uz sa musia rodicia prisposobit tvrdym pravidlam, aby si ta skola zachovala svoju "uroven" 🙂
@baklik v nasej skole rodicia velmi bojuju za to, aby dieta aj nadalej (vo vyssich rocnikoch) mohlo nosit do skoly este ovocie. ale co sa tyka desiaty, tak ked som s niekym o tom rozpravala, tak im nevadi, ze jedia potom az obed, lebo vraj ich deti aj tak maju problem s jedenim, ze nezjedia ani len ten obed.
@svetllana no to je aj tu na SK že 3x možme rano meškat,potom to uz vraj učitelka musí hlasiť.kam to netuším 😕
@cinderella. no ti poviem že toto je silná káva,že nesmú mať desiatu 😖 síce mojej malej by to nevadilo,ale sem tam si tú desiatu dá 😲 bože to akože sa mi rozum zastavuje,a ani jogurt,chúda malé,ved musel byť hladný ako vlk 😒 aj to spanie v tých školkach som počula,hrozné ☹ tú sladkosť že nemôžu by som možno brala,ale aj tak mi to je divné.tu si deti donesú čokolvek,čo tiež nie je bohvie čo lebo kolkokrát sa stalo že malá jedla na desiatu spolužiačkine chipsy 😵 ale čo bože?ved to nejedia vkuse,no neviem divné...
Baby, ktore ste z Bratislavy a mate chut pomoct, tak na tejto stranke v poslednom aktualnom statuse sa dozviete ako sa mozte pridat . Ja pojdem roznasat letaky tiez, aspon takto chcem pomoct 😉 http://www.facebook.com/IvanaBoorovaChceSvojeDeti
@sirinka ja som bola odmala taky zrutik a az kym som nebola tehu, tak som nemala problem s vahou...potom som pribrala viac ako 25 kg 😀 😀
@cinderella. mne sa stalo, ze sa casnici v restauracii stavili ci zjem vsetko co som si objednala a pozorovali ma z kuchyne 😅 😅 ja som vsetko zjedla, este som si objednala palacinky a to uz nevydrzali a prisli k mojmu stolu a povedali mi o ich stavke a ze moj ucet ide na nich 😀
@cinderella. a co maju vlastne proti ovociu a vitaminom? 😕 toto mi nejak uniklo
dnes som kolegovi anglicanovi hovorila o ivaninom pripade. sice netusil, ze v anglicku su povolene adopcie bez suhlasu rodicov, ale potvrdil mi, ze co sa tyka predavania deti, tak to je obrovsky biznis, ze su v tom miliony libier a ze ked bohaty manzelsky par ma zaujem o adopciu nejakeho dietata (stastneho, zdraveho), tak zaplatia tisice, tisice, tisice libier. ze o tie "poskodene" deti (tyrane) nemaju zaujem ludia adoptovat, lebo sa boja, ze v buducnosti sa zacnu prejavovat rozne poruchy v uceni, spravani, zdravotne problemy. bohati maju zaujem len o zdrave deti zo stastnych rodin.
ze on pozna vela ludi, co boli ako deti v starostlivosti, ale ze nikto z nich v zivote nedopadol dobre. 😖
@cinderella. akoze to s tym spankom v skolke na karimatkach si robis srandu??? akoze sa maju vyspat na karimatke obleceni a este aj v topankach? a niekde ani to nemaju, tak si dietko ma lahnut na zem a ine deti okolo neho? to uz co je toto??? a to nie je tyranie toto??? v skole im odopieraju jedlo a v skolke spanok? akoze toto ma nam byt vzorom, ze vyspela Europa??? ja nechapem ... 😅
@cinderella. ale aj ten 1ks ovocia je dosť málo na dieťa ktoré rastie,vyvíja sa 😲 to sa ti nečudujem že sa ti nepáči 😒 s tými uniformami by som súhlasila aj tu.neboli by rozdiely,a mala by som o problém menej aj ja 😀
@baklik veru zlaté Slovensko ked toto tu čítam 😉 v podstate bez spánku(moje dieťa pochybujem že by zaspalo na podlahe len tak) a bez desiat, to NENI týranie???
@cinderella. no super,takže obchod s detmi...smutné velmi velmi smutné 😢
@natas4 som sa zasmiala s tymi casnikmi 😀 . aj ja som pribrala 25 kg v tehotenstve. ale do tyzdna po porode celych 25 kg znova "odislo" 😀
nemaju nic proti ovociu, praveze to tu velmi podporuju. vsade radia 5 porcii ovocia/zeleniny denne. akurat nechcu, aby deti v skole jedli, len teda ten obed. malickym to dovolia, dokonca do druheho rocnika dostavaju aj v skole ovocie zadarmo, ale vraj starsie uz by mali vydrzat od ranajok do obeda. 😒
inak, pred dvoma rokmi sa stalo mojmu synovi, ze prestal jest svoje ovocie v skole. ked som na nho pritlacila, povedal, ze vzdy, ked si otvori misticku s ovocim (vacsinou mal hrozno), tak sa mu dve konkretne deti (ktorym rodicia nedavaju ovocie do skoly) na to vrhnu a cele mu to zjedia. a ze jemu je to luto, ze maminka nachystala jemu, a druhe deti drzo zjedia. tak im tvrdil, ze ziadne ovocie si do skoly uz nenosi. a cely den bol hladny. ked som prisla pre nho poobede, hned sa na to vrhol. povedala som to ucitelke a tej to bolo luto, vraj nechce, aby kvoli tomu vobec nejedol. ale povedala, ze vie, o ktore deti sa jedna, ze naozaj im nikdy rodicia do skoly ovocie ani len tu vodu nedali. a ze si vsimla, ze aj druhym detom sa vrhali na ovocie. ale nastastie to hned v ten den vyriesila s nimi a uz bolo dobre.
jeden chlapec bol zo socialnej rodiny, cize slobodna mamicka, nepracujuca, nahanajuca frajerov. druhy chlapec bol z bohatej rodiny, kde su obidvaja rodicia workoholici a detom sa kvoli praci nemaju cas venovat.
@cinderella. a ako to vyriesila? zacala im nosit z vlastneho? ci donutila ich rodicov aby im predsa len cosi davali?
@cinderella. a prečo nerieši ss takých rodičov? a to o kolkej maju ten obed?akože ešte o.k.ak mu dáš ranajky povedzme o tej 8-8,30 tak do tej 11,30 by im mohlo to ovocie stačiť.ale nechápem prečo len 1ks...ja neranajkujem nikdy,jem az obed ale sem tam ma hlad chytí a čo ak to dieťa v ten den nemalo chuť jest ranajky?zvláštne,povedala by som že to je choré 😔
@baklik tu sa v skolach/skolkach neprezuva do prezuviek, ani ludia sa doma nevyzuvaju. teraz sa na mna urcite plno ludi tu vrhne, ze zase urazam anglicko, ale za tymto si stojim: anglicania sa doma nevyzuvaju. samozrejme, su aj taki, ktori ano, ale tych je malo. povazuju to za velmi cudnu vychodoeuropsku "tradiciu". ked som rodicom hovorila o tom, ze sa mi nepaci, ze je syn cely den v skole v topankach, ze ma uplne mokre ponozky, spotene, a ze na slovensku sa deti prezuvaju, tak na mna len kukaju ako puk. niektori si robia srandu typu "a do pyzam sa nahodou neprezliekaju v skolach?" a niektori povedia, ze to je velmi dobry napad, ze s tym by suhlasili.
viem, ze kamosky, co si nasli muzov anglicanov, sa vzdy nejak museli dohodnut - niektore sa prisposobili a nevyzuvaju sa, a niektorym sa museli prisposobit manzelia a vyzuvaju sa.
@sirinka nie, donutila ich, aby jedli skolske ovocie, ktore dostavali kazdy den v skole (bud jablko alebo mandarinku alebo banan) a davala pozor, aby nebrali druhym.

@irriss haha nie, len ze moravania maju tak velmi radi svoju domovinu, tazku sa odputavaju... 😉