Bez detí neodídem - dokument
Ahojte. Dnes pri pozeraní tohto dokumentu sa mi zastavoval nielen mozog, ale hlavne srdce.. Nevedela som prestať plakať.. Nedokážem si takúto hrôzu, akú zažíva táto rodina ani predstaviť.. Videla som vo fotoblogoch vela komentárov na túto tému a tak ma napadlo, že by bolo fajn založiť o tom diskusiu zrovna v kategorii "o tom sa ťažko rozráva", aby sa o tom začalo vela rozprávať a aby o tom vedel úplne každý, kto snáď aj vie pomôcť.. Posielajme spoločne strašne moc pozitívnej energie tejto rodine, aby mohli byť zasa spolu..
@mirage len otazkou je ci je dietatko obcanom SR? kiez by uz malo obcianstvo,lebo to zvycajne dlho trva kym sa to vybavi...
@svetllana zaznamy sa pisu do velkej oranzovej kartoteky,ktoru ma u seba nurse a do druhej mensej zdravotnej knizky,ktora je doma u rodicov....ak tam napisala,ze dieta je v poriadku,tak rodicia maju dokaz o tom,ze dieta bolo zakazdym prezrete zdravotnikom a vsetko bolo v poriadku.Po druhe...je nezakonne spravit dietatu rtg bez suhlasu rodicov ak teda nejde o zivot ale o beznu diagnostiku.A co ma uz naozaj prekvapuje.....ja som radiologicky asistent a nie je mozne z jedinej snimky diagnostikovat 21 zlomenin na dietati....na to je potrebnych x projekcii z roznych uhlov,aby sa kazda zlomenina dala presne vidiet....alebo celotelove CT ci MRI pri ktorom by museli dieta uspat,lebo inak by som chcela vidiet toho frajera co spravi komplet celotelovku pri babatku co je non stop v pohybe.
Ach zas čistá provokacia, uz sa to tu upokojilo a bum, treba pichnut do osieho hniezda.... Je mi zle z niektorých mamičiek (ak sú ovsem matkami) ... Ignorovať, nereagovat, lebo sa to tu zas zvrhne....
Ja si myslím, že tento obchod z deťmi nie je vymysleny a pravdepodobne nikdy neskonci (bude to čoraz horšie, a aj v iných krajinách:( ) žijeme hrozne (strava, stres, ockovanie...), náš reprodukcny system uz pomaly nefunguje... Je hrozne vela párov, ktorí nemôžu mat deti a dajú za babatko aj to posledne... No a na takomto základe bude tento biznis prekvitat:(
@winipega ...spravit individualnu projekciu u deti je uz sama o sebe dokonala veda....a to nehovorim o dojcatach ale ani take 3 rocne vam nebude ochotne asistovat...natu su tam rodicia,aby nam pomahali....neviem si predstavit ako tie zlomeniny diagnostikovali...kolko krat to dieta bolo oziarene,kym vsetky zlomeniny ''vypatrali'' ak teda robili naozaj to RTG.
@zuzana581
na strankach stolen children of the uk, som videla jednu frazu, ktora koluje medzi anglicanmi:
*** Na sude ste nevinni, az dokym sa nepreukaze Vasa vina. ***
*** Na rodinnom sude ste vinni, az dokym Vy sami nepreukazete svoju nevinu. ***
@cmulinko takže je to nemožné 😖 ja nechcem nikoho obvinovať,možno tu projekciu robil kúzelník,ale ja tomu neverím.
@dankakk tiež mám ten názor...možnože teraz si budú dávať väčší pozor,alebo zavedú také zákony aby si to ulahčili 😝 my sme len smietka z celého sveta,ja som v šoku,lebo je toho plný internet a nikto s tým nič nerobí 😠 a trvá to roky rokúce a nikdy sa im nič nestalo,teda neviem o tom,sem tam ked uz niekto na niečo príde tak sa s kludom angličana ospravedlnia a tym to končí 🙄
@cinderella. to je úplne absurdné a toto treba zmeniť, lebo ak sa jedná o dospelého človeka, tak si poviete, že ok, pomôž si, vylíž sa z niečoho.. ale tu ide o deti.. rodičia musia dokazovať že je ich dieťa v poriadku, alebo že má vážnu chorobu a pritom nemajú dieťa, ktoré by dali vyšetriť, lebo lekári sú buď tak neschopný, že nevedia ani narátať do tri alebo sú všetci jedna banda, ktorá tam má naozaj z tohoto biznis.. Pridete ku nám k lekárovi a v prvom rade lekári dieťa vyšetrujú a ak sú pochybnosti, tak zostáva v nemocnici, dokial sa to nevyšetrí, alebo nedošetrí.. a nie že zobrať dieťa a dokazujte si.. Ide im vôbec o tie deti???? Ide tam niekomu o deti????
@zuzana581 ja som si zlomila klucnu kost v skolke, ako 4-rocna, ked som pravdepodobne liezla cez plot. nic ma vtedy nebolelo, nikto o tom nevedel, ani ja. az potom vecer, ked som isla spat, som sa zacala stazovat, ze ma to boli, a na pohotovosti mi zistili zlomenu klucnu kost.
nejaka baba na fb pisala, ze zlomene rebra sa neliecia u doktora, ze pacient je vzdy poslany domov, ze sa to samo zahoji.
@cinderella.
ano..je to pravda..muj syn mel zlomena zebra (sikana)
http://www.facebook.com/groups/420647841336221/
uz je na fb vytvorena skupina na pomoc benjaminkovi.
Baby to dietatko je podla mna uplne zdrave, ved to je ich klasicka praktika, presne toto opisovala Ivana, oni isli k lekarovi tak isto a našili na nich dovod aby im mohli vziat deti.
Su to podplatené hyeny, vzali zdraveho chlapceka a rontgen patri nejakemu tyranemu dietatku co mali v archive, oni su uz na to propravení a ak im pride nejake dietatko vhod, tak si ho jednoducho vezmu.
Ludia z vychodnej Europy by tam ani nemali chodit s detmi k lekarovi, to je nenormálne 😢
@svetllana len pri obycajnnom rtg bedrovych klbov u mojho 3 rocneho syna musel byt manzel s nim a drzat ho.snimka nevysla podla ich predstav a ziadali nas o o opakovanie snimky s doplnkovym bocnym sninamim...nakolko sa tomu rozumiem tak som im odpovedala,ze si mali dat zalezat na tej prvej projekcii a na druhu snimku im suhlas nedam a berem si dieta prec domov a musia sa uspokojit s tym co si nasnimali ako prve.dieta som nedala este raz oziarit.suhlas ci nesuhlas rodicov vzdy musi byt ak sa jedna o dieta.
tu sa mozte pridat k nam,my nezatvarame oci!

je mi z toho celeho na nic ☹ je to hrozne ale tiez verim tomu ze dieta bolo zdrave ved zaujimave je ze namiesto toho aby lezalo v nemocnici tak dali babo do pestunskej starostlivosti uz len to je bijuce do oci ale najviac zvlastne je ze vzdy sa zacnu diat cudne veci az ked rodicia pridu do nemocnice ...tak potom maju asi nejake tajne zmluvy ti doktori medzi sebou a socialkou alebo co ,ale urcite to nie je v poriadku ..je to spinava hra