Bez detí neodídem - dokument
Ahojte. Dnes pri pozeraní tohto dokumentu sa mi zastavoval nielen mozog, ale hlavne srdce.. Nevedela som prestať plakať.. Nedokážem si takúto hrôzu, akú zažíva táto rodina ani predstaviť.. Videla som vo fotoblogoch vela komentárov na túto tému a tak ma napadlo, že by bolo fajn založiť o tom diskusiu zrovna v kategorii "o tom sa ťažko rozráva", aby sa o tom začalo vela rozprávať a aby o tom vedel úplne každý, kto snáď aj vie pomôcť.. Posielajme spoločne strašne moc pozitívnej energie tejto rodine, aby mohli byť zasa spolu..
@czechzuzanaba pokial "nerozumis" nemam ti co vysvetlovat... 🙂 🙂
Pridam jen par radek..protoze UZ TO TU NEMA SMYSL ☹
Nejde o jiny nazor jde o zdejsi provokace...Ale jak se rika...BUH VIDI; BUH ZAKROCI..... 😉
Pro informaci vsech "provokujicich"...
lide, jako Slavka, PRIMY ucastnik rizeni systemu..obet systemu zrejme uz nepromluvi, uz nenapise..protoze jak mi sdelila...do TEMY NECHCE PRISPIVAT ....protoze je tu neklid.. 😠
Nezbyva nez podekovat rypacum, za to, ze komu by byla Tema uzitecna...ten nema sanci se dozvedet NIC blizsiho...nic konkretniho...
Doufam, ze ten, kdo pomoc bude potrebovat, protoze urcite NIC jen tak rychle neskonci bude prave ten, kdo rype...
Pekny vecer vsem
Buh vidi..Buh zakroci... 🤐
Zienky, vie niekto nieco nove o slavke1212? Kazdy den na nu myslim, ze ako im to dopadlo... ☹
Mne je proste len luto,ze si myslite ze ked ma clovek na niektore veci iny nazor ako ostatne,ked neni zapojeny do strajku a neburcuje cele okolie,ze nesuciti s nestastnymi rodicmi!to nieje pravda,cloveku az srdce trha,ked o tom pocuje,ked to vidi co sa deje...a este viac ked si predstavi ze sa to zrejme aj diat bude a nezastavime to.... ☹ premna je riesenie predchadzat tomu...nelicit deti tam,vyhybat sa doktorom v UK..inak poradit neviem a taktiez nikomu moj nazor nevnucujem...pisem len to,co by som urobila ja....
Dievcata ja sa vam cudujem...... Skutocne nechapem, ako sa mozete dat takto vytocit...a teraz myslim na obidva tabory...
Ako, vidim, ze niekto podla "teba" mele piate cez deviate tak ten prispevok jednoducho PRESKOC....
Ja uz som to urobila.... a pokracujeme v debate.
@irriss ty tiez hadzes flintu do zita. nerob to koli ludom, co maju rozdielny nazor...
Fakt baby, nechajte kazdeho nech sa vyjadri.... clovek predsa musi selektovat informacie.... 😒
(zato tie osobne utoky sem skutocne nepatria)
@dejnas presne,lenže pár ľudí nepochopilo o čom v tomto fore ide,nie šíriť paniku,ale dostať do povedomia problém s adopciami a podporiť tých,ktorí sa o problém zaujímajú,poprípade sa zúčastniť pripravovaných demonštrácií,nech naša vláda začne riešiť a poriadne...nech matky,ktoré niečo podobné v UK zažili,vedia poradiť tým,ktoré sa v takej situácii ocitnú...samozrejme,že pár jedincov nič nedokáže,preto sa to tu píše,aby nás to,ako národ zaujímalo,čo sa s našimi ľuďmi vonku deje...prípadov pribúda,ale len preto,že sa nebúria davy Slovákov,ale len hrstka ľudí,ktorá skutočne nič nezmôže...no mala si pravdu,nemôžeš nič napísať,lebo sa hneď do teba pustia...
Ja tiez nechapem, proste sa nehadajte o uplnych blbostiach v porovnani s tym ze vam vezmu deti!!! Co sa mi nepaci, ignorujem.
@clarissa to si nikto nemyslí...
ale ty si sa vyjadrila, že MY S TÝM NIČ NENAROBÍME a akýkoľvek protest je v podstate zbytočný... máme len sedieť doma a potichu sa modliť... (necitujem ťa doslovne, je to len kontext)
táto téma bola najmä pre tých, ktorí mali chuť niečo urobiť a nejako pomôcť... prečítaj si úvodné slová zakladateľky
my sme tu skrátka - niektoré - nesúhlasili s postojom nerobiť NIČ... 😔
@klamparovci pusti sa kazdi do kazdeho...teda kazda dokazdej..a vies preco?lebo sme zeny...!!!! nevieme tolerovat svoje nazory a kazda chce mat svoju pravdu!
@clarissa @natas4
ja tiež, čo sa týka týchto prípadov nič konkrétne som pre nikoho neurobil a neurobím, okrem fandenia a modlitieb. Nezúčastním sa demonštrácie a pod. A veľmi som rád, že sú ľudia, ktorí sa zúčastnia a urobia aj niečo, kvôli čomu možno predsa len sa niekde niečo pohne. Ja robím zase ale niečo konkrétne v iných veciach, kde neurobia nič tí, čo idú demonštrovať v tomto prípade.
Preto by sme sa nemali osočovať, že či niekto niečo robí alebo nie, nemusia robiť všetci všetko, ale je dobré, keď každý urobí aspoň niečo pre lepší svet, čo je v jeho silách a povahe. Zároveň si myslím, že aj v tejto veci nie sú tie aktivity márne a ako som už písal, som tým ľuďom rád a možno aspoň niečo sa vo veci pohne, nie je dobre vravieť si, že aj tak sa nič nezmení.
@clarissa posledny prispevok k tebe: ako pises precitala si si poslednych par stran...tak si precitaj diskusiu celu a potom mozes hodnotit...nepoznas mna, nevies co robim, nevies o mne absolutne nic...nevies co si myslim o Anglicku, nevies aku mienku mam o Slovensku, ci som niekedy v UK bola alebo nie...a uz vobec netusis preco som na Katusku zareagovala tak ako som zareagovala..mas chut mi dat facku? pod, natiahnem si boxerske rukavice 😎
robim co mozem a co sa zatial da, ak budem moct viac urobim viac, ale tebe sa spovedat urcite nebudem.
a odteraz Vas obe IGNORUJEM
@natas4 ty sa do mna starat nemusis...miesto toho aby si sudila co robim alebo nerobim ja alebo kedy budem rodit staraj sa laskavo o seba...
to ze nezdielam s vami tuto hysteriu co ste tu vy vytvorili neznamena ze si myslim ze ss su svaty....vy sa pustite do kazdeho kto ma iny nazor nez vy - a to ani nehovorim opacny ....kazda baba co sa trosku vyjadrila ze nezdiela s vami tu paniku a hysteriu (kam to vedie??) tak ste ju zacali osocovat a vyhadzovat z podotykam verejneho fora, na ktorom si kazdy ma pravo vyjadrit co si mysli!!!
@clarissa to je panecku odpoved 😉 Takze kdyby jsem rozumnela, tak mi to vysvetlis?
Divej, me jen neni jasne, kdyz te to tema nezajima, nechces pro vec nic udelat, nezajima te to, na co sem pises, ze to, co delaji ostatni je k nicemu? Co te k tomu vede, aby jsi ostatni odrazovala? To nas mas tak rada, ze nechces, aby jsme byly zklamane, kdyz se nepovede nic dokazat? 😀
@natas4 no ved to kazdy nadava koho si zvolil a prostestuje proti tomu a tomu a ludia chodia do ulic,protestuju proti gorile,proti nizkym platom a co ja viem proti comu vsetkemu...a nedosiahnu nikdy nic..akurat ti hore sa potichu smeju....preco sa vsetky zeny zobudili ked sa nieco dostalo do telky?doteraz stekdeboli?deti sa kradli,aj sakradnut budu..s detmi sa obchoduje aj sa bude..je to smutne,nespravodlive az tragicke!mozme sa stavat,mozme protestovat,ale aka je nasa sanca uspiet?
@czechzuzanaba promin,mam vas rada a drzim vam palce aby to k niecomu bolo a aby ste dokazali celemu svetu ze to co robite ma zmysel....!!! a myslim to vazne....
@clarissa ale veď tu vôbec nejde o niečiu pravdu,o to či tebe sa páči môj názor a mne tvoj,ale o to,aby sme sa spojili proti tej nespravodlivosti a spoločne snáď pohneme tým ľadovcom,ak budeme nečinne sedieť a hádať sa tu,nedokáže sa absolútne nič a tým nešťastným deťom,ich rodičom a celým rodinám viac nikto nepomôže,lebo im tie deti nevrátia...už ste zabudli čo sme sa učili?rodina je základ spoločnosti a v jednote je sila,tak im pomôžme,aj keď sa nás to osobne netýka,nebuďme ľahostajný,prispejme aspoň tým,že nás to zaujíma a aspoň sa o to pokúsme!!!

@clarissa ozaj by si si mohla prečítať trošku viac strán z tejto diskusie... už sa organizujú protesty po slovensku, aj v británii myslím nejaký...
kočky sem hádzali aj informačné plagáty... anagžujú sa dokonca prispievateľky tejto diskudie! aj prostredníctvom tejto témy sa o nich môžu ostatní dozvedieť... nie každý má konto na Fb!