icon

Bez detí neodídem - dokument

zuzana581
16. sep 2012

Ahojte. Dnes pri pozeraní tohto dokumentu sa mi zastavoval nielen mozog, ale hlavne srdce.. Nevedela som prestať plakať.. Nedokážem si takúto hrôzu, akú zažíva táto rodina ani predstaviť.. Videla som vo fotoblogoch vela komentárov na túto tému a tak ma napadlo, že by bolo fajn založiť o tom diskusiu zrovna v kategorii "o tom sa ťažko rozráva", aby sa o tom začalo vela rozprávať a aby o tom vedel úplne každý, kto snáď aj vie pomôcť.. Posielajme spoločne strašne moc pozitívnej energie tejto rodine, aby mohli byť zasa spolu..

zeleny_cajik
4. okt 2012

Inak baby, nechapem, preco stale reagujete na alice107...pise sem TO ISTE dookola, nie je schopna sebareflexie, neprijima ine nazory, ani len iny pohlad na vec, vsetko vie a vsade bola, odmieta vsak napisat , odkial, lebo ved to je vraj sukromne... a to uz 140 stran. Ze sa nato nevy..oneeee 😉

macocha
4. okt 2012

@zeleny_cajik ja som tu a nesúhlasím s ňou a poctivo mlčím 😉
Ale obávam sa, že tému to už nezachráni... 😖
Načase pouvažovať o súkromke...

strawberry17
4. okt 2012

@alice107 dakujem za info, ako som pisala a este zdoraznujem policia bola x keat volana, nikdy nezasiahla, nikdy nevykazala agreora z bytu, lebo neboli priamy svedkovi a bolo to tvrdenie proti tvrdeniu
je 5 potvrdeni rovna sa lekarskych sprav od lekarov, kde su popisane zranenia a ze osoba si ich nemohla spravit sama plus od policajtov taky papier formular co lekar vypisuje kde potvrdzuje zase to iste...policajti dali sice papier ale nikdy ich nezobrali na vysetrenie
pri trestnom oznameni (bolo ich viac) nikdy neschceli dat policajti kopiu o zapisanej vypovede
ono to vsetko je akoze pekne, ze by to malo byt ci tak, ale realita je uplne ina
mozno ak ma zena 2 uzbtalmer dospele deti, ze ak priu policajti tak to dosvedcia, ale pokial ma male dieta tak vlastne nema svedkov
tiez si myslim, ze policajti by mali hned odviezt zrabnenu zenu na pohotovost (aj preto, aby potom nespekulovali, tze si to mohla dodatocne urobit sama ale aby bola vystrena hned a hned vedeli od lekarov, ci i mohla zranenia posobit sama)
chapem, ze je lepsie radsej odist z takeho prostredia
mna len zaujimalo ze ake dokazy vseobecne sa akceptuju na sude, lebo zatial to vyzera ze neexistuje nic ako to dokazat, alebo nie je nic dostatocne
ospravdlnujem sa ostatnym, ze som trochu odbocila od temy, len som chcela na konkretnom priklade poukazat, ze realita je ina nez ako by malo byt a to nielen v tomto pripade, ale moze to byt v kazdom hocijakom pripade aj u Ivanky aj u inych
Ja osobne na spravodlivost policie, uradov, sudov neverim Na Slovenksu vobec nie a v zahranici ako vidim to tiez nie je košer

jolinka
4. okt 2012

no pozeram ze uz je to tu "one women show" 😝 😝 😝 😝

neviete nikto nic nove. Ozaj ide niekto z kosic na hlavnu v sobotu?

jolinka
4. okt 2012

@strawberry17 ak mas pochybnosti o spravodlivosti sudov, policie...bla bla bla...mozes podat zalobu, protest, odvolanie...atd. na preskumanie vyssim organom...ak mas pochybnosti o spravodlivosti vyssich organov...obrat sa este vyssie, najvyssie...rovno uz k Bohu 🙄

blumka
4. okt 2012

@jolinka ja tam budem 😉

alice107
4. okt 2012

@strawberry17 len v kratkosi ziadne zvukove ani videozaznamy sukromne urobene zvycajne sud nepripusti alebo k nim neprihliadne.pretoze na to musi byt suhlas s ich urobenim dotknutej strany.
ak policia pristupila k tomu tak ako pises, tak tam musi byt podana staznost na postup policie.
ako som pisala,dobry advokat by vsetko zariadil.treba sa hned na zaciatku obratit na advokata.

jolinka
4. okt 2012

@blumka no super, i ked ja naisto neslubujem, skoordinovat rezim 4 deti da zabrat. 😎

blumka
4. okt 2012

@jolinka no to ti verim, my pojdeme bud sami s mm a svokra dojde k detom alebo vezmeme aj ich. Bola som aj prvykrat s oboma 😉

dana_l
4. okt 2012

@alice107 prepac ale ja som to pisala kludna. neviem ako si dospela k usudku ze ja som bola rozculena. tusim si sa prave chytila do vlastnej pasce. pises o niecom co si ty myslis ze je pravdou a pritom to pravda vobec nie je.
ja nemam s takymi kauzami skusenosti ale mam zdravy rozum. co poniektori asi nechapu - nechapu co to znamena.

jolinka
4. okt 2012

@blumka no tak ja som na to uplne sama 😉

strawberry17
4. okt 2012

@jolinka ja si myslim to iste o vsetkych organoch 😀 😀 😀
keby zalezalo odo mna dala by som tomu debilovi po papuli a uz by si neskrtol 😀

dana_l
4. okt 2012

@alice107 ty si zatial nikdy neodpovedala na ziadnu otazku co som pisala. ty vies len pisat ze nikto tuna nic nevie pretoze pri tom nebol. super mudra odpoved. tusim by som take cosi mohla navrhnut na nobelovu cenu - ako najlepsia odpoved roka.

alice107
4. okt 2012

@dana_ty si necitala co som ti odpisala?alebo si to nepochopila? 😉 😕

blumka
4. okt 2012

@jolinka tak verim ze sa ti to nejako podari skoordinovat 😉 cim viac nas tam bude, tym lepsie 😉

dana_l
4. okt 2012

@strawberry17 moja, @alice107 ti nikdy neda poriadnu odpoved lebo ona nevie pochopit ze sa deju veci ktore by sa nemali podla zakona diat.

strawberry17
4. okt 2012

@dana_l ano presne to som chcela na to poukazat, ze nie vsetko ide podla zakonov

inak to by bolo keby na svete vsetko islo podla zakonov nielen tych pravnickych ale aj moralnych, kazdy by sa spraval ako ma, nikto by nekradol, nevrazdil, nebral uplatky, netuneloval, nebral nikomu bez priciny deti, agresori by sa spravali ako ovecky a miesto toho aby deti bili tak by sa s nimi hrali s legom....ludia by sa mali radi, neboli by vojny....proste svet ako z filmu 😵 😵 😵 to by nam bolo hej 😵 😵 😵 😵 mat tak Arabelin prsten 😵 😵 😵

jolinka
4. okt 2012

@strawberry17 bohuzial co sa tyka policie, mnohi sa stavaju k domacemu nasiliu laxne, pod heslom...asi ho provokovala, moze si za to sama 😖 😖 😖, na jej mieste ujdem od nasilnika do nejakeho chraneneho centra pre tyrane zeny s utajenou adresou a fakt s pomocou pravnika podniknem kroky proti nasilnikovi. ..

ja samozrejme {alebo chvalabohu} nemam ani sprostredkovane skusenost s podobnymi kauzami, takze nedokazem odhadnut ci by sa policajne organy odvazili ignorovat oficialne podane trestne oznamenie pisane pravnikom plus staznost na policajnu hliadku.

strawberry17
4. okt 2012

@jolinka no ak ta to zaujima tak prave pravnik z takeho centra (ale su stale plne co sa tyka byvania) pomohol tej zene spisat staznost na prokuraturu a myslim, ze podavali aj podnet na inspekciu vnutra, ta to zmietla od stola, ale prokuratorka napisala na 4 strany k tomu neviem ci to bol list, alebo co, ze policia pochybila v tom a v tom a napriek tomu sa chovaju rovnako... takze sa odvazuju ignorovat...ved preco by sa neodvazovali....

skus napriklad ze teraz je 20hod stojis zbita vonku na zime s dvomi detmi, jedno 2 rocne a jedno 5 mesacne, skus si obvolat tie chranene centra (azylove domy, krizove centra) tak ti poviem tak, nezdvihne ti nikto, max, tam bude odkazovac a ked im napises mail, tak ti ani len neodpovedia....cez den ak im bude volat a budes mat stastie a niekto ti zdvihne tak ti povedia, ze maju bzd beznadejne plne, alebo ubytovanie neposkytuju (napriek tomu, ze to maju uvedene na stranke), alebo ze ona len dviha telefony ale nevie ti poradit, pripadne zavolajte si za 2 tyzdne, ta pani tu nie je je odcestovana v zahranici, podas si ziadost pisomnu tam kde je plne a 2 roky sa ti nikto neozve...ked volas, vraj stale obsadene....myslis, ze tu niekoho bude zaujimat ze v tej chvili nemas kde s malymi detmi prespat a mozete zamrznut? nikoho....alebo ze tvoje deti tyraju a potrebujes ubytovanie aspon na cas? tak ako Ivankin pribeh NIKOHO z tejto republiky to nebude zaujimat a urady najmenej....mozno az keby sa do toho obula nejaka televozia alebo media...TOTO JE REALITA...nie tie zakony, a ine sracky co nam tvrdia organy a podobne

dana_l
4. okt 2012

@strawberry17 je to uz nejaky cas dozadu ked som videla u jednej mamicky spravu ze hlada pomoc pre mamicku s detmi ktore su -boli v chranenom centre ale ich idu vyhodit von pretoze si uz "vycerpali" povoleny cas dokedy tam mozu ostat. takze namiesto toho aby nas stat urobil nejaky system v pomoci matkam (vo vynimocnych pripadoch otcom) s detmi ktore sa vinou partnera ocitli na ulici i s detmi tak im akoze pomoze ale potom ich vyhodi znova na ulicu.

strawberry17
4. okt 2012

ja som chcela ist volakedy na pravo 🙂 este za sociku, ale nevzali ma 😒 uz vtedy sa mi viaceri smiali, ze som naivna, ze sa tam dostanem bez tlacenky, ze tam treba na uplatky auto a ine sumy, aby sa tam clovek dostal, no bola som naivna 17 rocna plna idealov, ako budem ako pravnicka ludom pomahat...a bola som strasne nestastna, ze nestacil moj prospech a vedomosti...a mozno aj dobre, ze ma nevzali, kedze som moc socialny typ a furt by som chcela kazdemu len pomahat, aj pripad Ivanky má vtedy tak zasiahol, ze som ani nespavala, nejedla...
asi by som sa mala lepie, keby som furt nechcela riesit problemy inych...ale radsej si tu popisala len ake mam nove next veci pre maleho, co som varila, a bla-bla...ale ja taka neviem byt...
aj ked sa tu vtedy pisalo o Ivanke po tom dokumente, ja som nechapala ze na fotoblogoch si niektore pridavaju fotky z dovolenky, next veci, a sem ani nenakuknu, ani slovo nenapisu a ani ich nezaujima ani Ivanka ani jej deti

strawberry17
4. okt 2012

@dana_l ano ten cas je len 3 mesiace (vynimocne viac)

luk25
4. okt 2012

necitala som prispevky cca5 stran dozadu tak neviem ci to už tu bolo http://www.cas.sk/clanok/233632/maly-misko-ma-l... tak neviem ale ta mamicka tiež hovori o systeme v UK, a preto sa vratila naspät na SK-to tiež svedci o tom že tam nieje niečo "košer" 😒

strawberry17
4. okt 2012

@dana_l no a este som mala jednu kolegynu pred ca. 6 rokmi, co byvala v takom centre s 2 detmi (uz vacsimi) a hovorila, ako tam s nou tie pracovnicky jednaju jak s handrou, ja som bola vtedy v soku a som doteraz 😝 bolo to hrozne, utekala vtedy tiez z domu len s 2 detmi v pyzame a vsetky veci tam nechali a uz sa k nim nikdy nedostali....ostali vyslovene bez strechy nad hlavou, bez vsetkych veci....a tiez ich mali po 6mes vyhodit odtial a bola zufala, ze kam ma ist...pisala tiez vselikde listy aj prezidentovi...skoda ze neviem ako dopadli, lebo ja som z tej roboty odisla, a nemam na nu kontakt...ak by som mala, tak by som sa jej spytala ako sa jej vlastne podarilo zohnat ubytovanie v tom centre, mozno ze volakedy ked ete nebolo tak zname, ze take centra su nebolo take plne ako su teraz

dana_l
4. okt 2012

@strawberry17 urcite boli i vtedy. a teraz je to podla mna este horsie. skor clovek pride o pracu a tak i o strechu nad hlavou.
smutne ako sa nas stat k tomu stavia a hlavne ludia ktori by ludi v takejto zlozitej situacii podporovat tak sa k nim spravaju akoby "im boli na obtiaz" a praveze to je ich pracovnou naplnou.
mne to pride ako ked sa pise o nemocniciach a lekaroch. ako im "prekazaju" pacienti. naco si vybrat povolanie kde sa pracuje s ludmi ked ich ludia vobec nezaujimaju.
tento "slovensky" pristup je tuna kde zijem nastastie velmi malo zastupeny. ludia ktori maju robit s ludmi si stoja za svojou pracou a pomahaju.

strawberry17
4. okt 2012

@dana_l nie ze sa iba pise, casto aj ja zazijem ten arogantny pristup lekarov a hlavne sestriciek a cudujem sa preco robia s ludmi ked nemaju k ludom/pacientom ziadny pozitivny vztah 😠

dobru noc vsetkym, na dnes uz konika vypinam 🙂 🙂 🙂

dankakk
4. okt 2012

@alice107 prepac, ale neda mi... Sú podľa teba sudy neomylne? Kolkorocnu prax máš? Si matka?

stardust
4. okt 2012

@dankakk Kolko rokov si chodila do skoly? Citat vies? Rozumies pisanemu textu?

dankakk
4. okt 2012

@stardust 18, viem, rozumiem. Prečo?

sirinka
4. okt 2012

tak nalejme si cisteho vina...pravne povedomie by mal mat kazdy z nas...to je fakt. ale otazka je, preco je to tak??? pretoze sudy, pravnici, advokati od prirodzenia a s radostou odrbavaju a manipuluju....
keby to tak nebolo, keby kazdy jedeen z nich vykonaval maximalne poctivo svoju pracu, sudy by vydavali rozhodnutia iba po hlbkovom a 100% spravodlivom setreni celej situacie, kazdy dokaz by rozobrali do poslednej nitky a nikdy by sa nenechali ovplyvnit NIKTO z nas by nepotreboval pravne povedomie, kazdy z nas by sa mohol na ich pracu uplne spolahnut...
to je ako keby som povedala, ked sa chystate na porod, alebo akukolvek operaciu, nastudujte si prislusne lekarske skripta, lebo ak lekar pri vykone nieco doserinka, je to len a len pacientova chyba, ze nemal dostatocne lekarske vzdelanie, ked vedel, ze podstupi lekarsky vykon, ze neupozornil lekara, ako ma postupovat, nekontroloval, ci sa lekar riadi standartom, prineskoro ho upozornil, ze urobil nejaku chybu...
toto je nonsens....