icon

Bez detí neodídem - dokument

zuzana581
16. sep 2012

Ahojte. Dnes pri pozeraní tohto dokumentu sa mi zastavoval nielen mozog, ale hlavne srdce.. Nevedela som prestať plakať.. Nedokážem si takúto hrôzu, akú zažíva táto rodina ani predstaviť.. Videla som vo fotoblogoch vela komentárov na túto tému a tak ma napadlo, že by bolo fajn založiť o tom diskusiu zrovna v kategorii "o tom sa ťažko rozráva", aby sa o tom začalo vela rozprávať a aby o tom vedel úplne každý, kto snáď aj vie pomôcť.. Posielajme spoločne strašne moc pozitívnej energie tejto rodine, aby mohli byť zasa spolu..

zuzana581
autor
26. okt 2012

@macocha ale veď sa kontaktujú.. Profi mame píšu aj na FB a telefonoval s nimi aj moderátor.. Ja chápem čo píšeš, ale tie dievčatá už raz boli vytrhnuté z "domova", tak ich teraz vytrhnime znovu, lebo si myslíme že je to pre ich dobro..

@natas4 Jasné že ich to poznačilo, to nepopieram.. ale teraz sa vrátiť nechcú..
Inak oni už nemajú teraz 13 a 14.. sú skoro dospelé.. Treba potrestať tých, ktorý im ublížili vtedy, ale keďže sa nechcú už vrátiť, tak ich nechajme (ako štát) už na pokoji.. To si myslím..

macocha
26. okt 2012

@zuzana581 juj tak to neviem, či hovoríme o tom istom 😅 ja som myslela ten prípad z blogu, čo dala link @natas4 a tam kontakt skončil návštevou polície, alebo len tajne... a to dievča má 15... o reportáži neviem, kde to bolo?

zuzana581
autor
26. okt 2012

@macocha asi pred dvoma dňami to bolo v správach.. reportér s nimi volal a vraj mu povedali, že nechcú mať so Slovenskom nič spoločné. Ukazovali aj profi mamu a ona ukázala facebook, kde jej tie dievčatá písali.. Ja neviem či je tých prípadov z talianska viac, ale ja Nicholsonová hovorila, že dve dievčatá adoptovali do IT a oni tam otehotneli ale teraz už nežijú v adoptívnej rodine, ale sú na inom mieste a sú skoro plnoleté.. To bolo predtým v diskusii o Ivaniných deťoch a potom sa začalo o tých dvoch písať.. Alebo ty myslíš niekoho iného??

sendy182
26. okt 2012

ahojte nestihla som v tv JOJ obedňajšie správy ......písali niečo na EÚ.....podpísla to aj Monika Flašíková.....preverenie adoptopcii v UK..............

elkazu
26. okt 2012

@sendy182 pozriet mozes aj tu: http://udalosti.noviny.sk/pochybne-adopcie-deti...
este p. Falsikova caka na list od komisarky Reedingovej.
caka sa aj na preklad jedneho dokumentu o organizacii,ktora pomaha rodinam pred britskym SS: http://www.detivsieti.org/?p=941 (mozno to bude ten z youtube, ako utekaju rodicia pred ssz anglicka)
a dnes mali mat dievcata z FB skupiny Ivana Boorova - Slovensko, pomôžme jej vrátiť deti späť stretnutie na MZV, tak hadam prinesu pozitivne spravy aj odtial

elkazu
26. okt 2012

a este jedna info z FB: napisal pan Andrej Kiska: BENJAMÍNKO
Príbeh mladej rodinky v Írsku, ktorej zobrali vytúženého synčeka "kvôli týraniu" sa posúva. V rukách máme prvé posudky, že k zlomeninám došlo v dôsledku poškodenia kostí a nie násilia. Súd je 29. novembra. Čím ďalej tým viac som optimistom, že synček bude o chvíľku zase s rodičmi.

Sud je az na konci novembra, dufajme, ze to bude aj posledny sud a babatko bude uz len pri svojich rodicoch.

bibio
26. okt 2012

@elkazu super správy, aj keď som dúfala, že Benjamínko je zdravý a tie zlomeniny si len vymysleli. Aj tak je to príšerne dlhá doba odlúčenia. Mohol by sa do toho obuť riadny právnik a vysúdiť pre poškodené rodiny aspoň mastné odškodné od UK vlády.

bibio
26. okt 2012

@macocha @zuzana581 hovoríte o tom istom prípade, len Zuzka máš trošku v tom chaos🙂 Tie dievčatá majú teraz 15 a 16, len cestujú na falošné pasy, kde majú vek 22... Profi mamu keď kontaktovali, tak ju navštívili policajti, lebo mala zákaz sa s nimi kontaktovať. To platí aj o kontakt cez net, zákaz trvá. Neviem, čo je pre nich lepšie, ale úplne chápem, že sa vrátiť nechcú. Do krajiny, ktorá ich predala? Čo by s nimi urobila teraz? Okrem toho majú deti (tie by šupli u nás do domova, kým ich mamy nedoštudujú či ich ubytujú v krízovom centre či čo?) a druhov (manželov?)?
Súhlasím s @macocha, že aj keď o pomoc nežiadajú, nie je isté, či ju nepotrebujú. Nie je isté s kým a kde žijú, môžu byť naďalej týrané, zneužívané a môžu mať vymyté mozgy, že to tak má byť. 16 ročné dievča neviem či vie objektívne posúdiť situáciu, že koná správne.
@macocha tá reportáž je tu http://udalosti.noviny.sk/pochybne-adopcie-deti...

natas4
26. okt 2012
https://www.youtube.com/watch?v=A3RDaTB0YpI

Polski rodicia uniesli svoje dieta z Norska potom, co im socialka zobrala dieta preto, ze bolo v skole smutne! !!

bibio
26. okt 2012

Časopis .týždeň uverejnil v čísle 40/2012 článok britského novinára, ktorý prispieva do novín London Sunday Telegraph Christophera Bookera Keď štát kradne deti (téma je dokonca na titulnej strane) Dovolím si opísať
"Slovensko, ďakujeme! Je to omnoho väčší škandál, než si väčšina ľudí v Anglicku vôbec uvedomuje, pretože všetko, čo tento systém vykonáva, je pred svetom utajené. Pravidlá, ktorými systém chráni sám seba, zakazujú novinárom, ako som ja, aby zverejnili čokoľvek okrem najvšeobecnejších a anonymných faktov v jednotlivých prípadoch. Keby novinári tieto pravidlá porušili, hrozí im väzenie. Práve preto, že systému sa podarilo schovať za múrom z utajovania, ktorý si sám na svoju ochranu postavil - paradoxne, údajne v mene ochrany záujmov detí -, je jeho fungovanie tak otrasne skorumpované. Keď dostanú ľudia ako soc. pracovníci a sudcovia do rúk právomoci a nemusia sa zodpovedať nikomu okrem seba samých, je veľmi pravdepodobné, že tie právomoci budú vážne zneužívať. Nikto to nevie lepšie ako ľudia, ktorí zažili vládu komunizmu. Preto by som chcel vyjadriť vďaku Slovensku za to, že je prvnou krajinou v Európe, ktorá začala protestovať proti tomuto masovému porušovaniu ľudských práv, ku ktorému dochádza vo Veľkej Británii, proti škandálu, ktorý by mal poburovať celý civilizovaný svet."

bibio
26. okt 2012
zuzana581
autor
26. okt 2012

@bibio aha, tak mne sa zdalo, že Nicholsonová hovorila, že tá jedna je už dospelá.. Každopádne si myslím, že keď sa nechcú vrátiť na SK, tak by im SK malo dať už pokoj.. Už si svoje prežili a žena ak porodí dieťa dospeje velmi rýchlo, či je dospelá, alebo má len 15, 16..
Vy si myslíte, že by mali ísť zasa späť na SK?

natas4
26. okt 2012

@bibio toto si poziciam a troska rozsirim "do sveta" 😉

bibio
26. okt 2012

V ďalšom článku Eva Čobejová a Martin Hanus rozoberajú situáciu na Slovenku (Štát, dieťa a tyran). "Úsmev ako dar v spolupráci s Ústredím práce, soc. vecí a rodiny uskotočnil prieskum, v rámci ktorého soc. pracovníci z úradov po celom Slovensku vyplňovali dotazník o profile detí, ktoré boli vyňaté z biologických rodín. Podľa autorov priniesol prieskum niekoľko alarmujúcich zistení. V prvom rade počet detí odňatých z rodiny na základe ekonomických dôvodov, hoci zákon to vôbec nepripúšťa". "Stávajú sa prípady, že práve soc. úradníci prekladaním detí spôsobia odcudzenie detí a rodičov."
"Príbeh matky, ktorá sa musela vysťahovať z bytu do robotníckej ubytovne a soc. pracovníci jej nedovolili, aby tam bývala s deťmi. Tie umiestnili v blízkom detskom domove, kam za nimi matka každý deň chodila. Bolo zjavné, že rodinné väzby sú silné, matka sa chce starať o deti, ale namiesto konkrétnej pomoci prišlo rozhodnutie premiestniť deti do vzdialeného detského domova."
"Alena Molčanová, sociálnal pracovníčka z Prešova, ktorá sa v zdužení Návrat venuje najmä sanácii a podpore rodín, si spomína na iný prípad: "Boli sme prizvaní k tomu, aby sme sanovali jednu rómsku rodinu, ktorej už predtým zobrali 4 deti. Išlo o mladých, neskúsených rodičov v zaostalej rómskej rodine. Keď sa narodilo piate dieťa, začali sme s rodinou pracovať a dosahovali sme pokroky. Rodičov sme učili základné zručnosti, napríklad, že treba chodiť k lekárovi, keď dieťa ochorie. Všetko dobre fungovalo. Narodilo sa im šieste dieťa a keď ochorelo, zaniesli ho k lekárovi. So zápalom pľúc skončilo v nemocnici. Nemocnica však poslala na sociálku hlásenie, že majú zanedbávané dieťa a tá automaticky rodine dieťa odňala. Príbeh pokračuje: sociálka následne odňala z rodiny aj piate dieťa, ktoré bolo na rodičov naviazané a v rodine veľmi dobre fungovalo. Obe deti putovali do detského domova - aj napriek tomu, že sociálne pracovníčky z Návratu, ktoré s rodinou 2 roky intenzívne pracovali a poznali ju najlepšie, protestovali."

bibio
26. okt 2012

@natas4 no dúfam neporušujeme nejaké autorské práva takouto citáciou🙂

natas4
26. okt 2012

@bibio myslim, ze nie 😉 ci budeme kontaktovat SOZA? 😀 tieto info treba sirit, sirit, sirit...

sendy182
26. okt 2012

@zuzana581 nie..........iba keby samé prejavili záujem..........nik nemôže za nich žiť......ani ich presviedčať o správnom žití..........nie sú odrezané od sveta.......však majú tv, net......vidia ako sa má žiť........to že začali sexuálne tak skoro žiť to sa už nevyrieši ......majú deti....ktovie akú budúcnosť budú mať aj deti detí ................ale lekár, učitelia, otec detí..........rodičia.....to sa už nedozvieme..............moja spolužiačka otehotnela v 15 priniesla dvojičky 😲 😲 😲 😲 žije usporiadaným životom........mladosť si prepásla no čo už............. 😉 .............možno jedna z mála

sendy182
26. okt 2012

@bibio no pekne. 😖 ............a tie ostatné deti špinavé- hladné- nahé im nechýbajú v detsákoch???................ 😠 .........tie sa tam budú mať určite lepšie............ 😒

bibio
26. okt 2012

@zuzana581 15 ročná s dieťaťom je stále ešte dieťa si myslím, berie život ľahkovážne, neuvedomuje si všetky dôsledky svojho konania. Neviem, ako som písala, nevieme kde a s kým žijú, či nie sú naďalej týrané (koľko dospelých žien neprizná, že žijú s tyranom, čo také dieťa, čo za 4 roky prežilo to čo prežilo a môže si myslieť, že násilie je normálne). Mne to pripadá, ako keby tí tal. adopt. rodičia boli z nejakej sekty, fakt mi nejde do hlavy, prečo tie divné platby pred adopciou 2 pubertálnych dievčat, ako keby hľadali mladučké nevesty, asi tieto boli práve vo vhodnom znamení narodené. Sekta dala spraviť falošné pasy (som asi naivka, ale dá sa pas tak ľahko a jednoducho sfalšovať, že by to zvádli tie dievčatá?) a vydala ich za bohvie koho. Predtým dievčatám vymyli mozgy, ako sú predurčené rodiť výnimočné deti s ich novými manželmi.

bibio
26. okt 2012

@sendy182 sa mýliš. Aj tie špinavé hladné nahé deti sú naviazené na svojich rodičov. Ako sa píše aj v tom článku, "mali by sme detské domovy plné nešťastných vykorených detí". "Skupina detí, ktoré treba vyňať je veľmi malá, tvrdí Alena Molčánová. Iba vyňatie detí situáciu nerieši, rodičom a deťom treba poskytnúť podporu a špocializované služby. Myslí si to aj Denisa Vargová: Keď sa už dieťa necíti v rodine dobre, bojí sa, je ustráchané a cíti sa ohrozené, treba ho z rodiny vyňať. No ak sa dieťa cíti v rodine dobre a bezpečne, hoci je zanedbávané. musí nastúpiť terénny pracovník a začať s rodinou pracovať."

bibio
26. okt 2012

@sendy182 no neviem, ale Ty nebudeš svoju 15 ročnú dcéru presviedčať o správnom žití?

sendy182
26. okt 2012

@bibio OK....no ja vidím tereňákov a vidím špinavé deti.......ja som toho názoru keď sa nechce rodič riadne postarať o svoje dieťa.....a to dieťa je fakt nahé,špinavé a častokrát hladné.............ja som toho názoru že chudoba je chudoba no špina je špina........aj na obed hrniec hustej polievky raňajky rožok a večera....no nech nie je zanedbané a s parazitmi.......tie deti sa majú častokrát lepšie v "decáku" a nechcú žiť ako ich rodičia...............to rodičia sa musia zmeniť............no to je iná téma................

sendy182
26. okt 2012

@bibio 🙂 🙂 🙂 🙂 vieš deti môžeš usmerňovať...radiť im....no častokrát si deti urobia po svojom ja neschvaľujem že moja spolužiačka mala tak skoro dieťa.....veď to bolo veľké "haló" pre celú obec...no nechala si deti.......to bolo pre ňu hlavné.......častokrát vidíme v Tv čo urobia tenagerky s utajovaným pôrodom.....horové scenare 😠 😠 😠 😠 ...........

bibio
26. okt 2012

@sendy182 Nemôžeš vytrhnúť dieťa z rodiny, v ktorej sa cíti dobre, hoci je zanedbávané. Ak to dieťa chce isť preč, tak áno, ale inak nie. To sú potom tie hororové videá, kedy dieťa jačí, kope, prosí, keď ho sociálny pracovníci berú preč. Myslíš, že také dieťa nebude nešťastné, poznačené na celý život? V tomto verím tomu, že traba rodiny sanovať,pracovať s nimi.
Záver z článku: "...stojí pred Slovenskom veľká výzva: ako pomôcť problémovým rodinám, v ktorých sú medzi deťmi a rodičmi citové väzby. Ale musíme mať aj dostatok profesinality, aby sme týchlo našli týrané deťi a pritom dali pozor, aby sme sa nedostali do druhého extrému, aký vidíme v britskom sociálnom systéme".

bibio
26. okt 2012

@sendy182 tie teenagerky s utajovaným pôrodom a hororové scenáre sú o tom, že tie teenagerky sa báli o tom doma povedať a keby povedali, nestretli by sa s porozumením a s pomocou. A to dokáže urobiť len citovo vyprahnutá teenagerka, určite nie každá, ktorá sa do tejto situácie dostane.

sendy182
26. okt 2012

@bibio OK..............beriem tvoj názor................. 😉 ............len tie deti si nemôžu vybrať či pôjdu do domova......mne je tých detí častokráť ľúto..že sú doma a nemajú "normálne" detstvo..............

bibio
26. okt 2012

@sendy182 Ĺúto je to aj mne, ale skús sa vcítiť do kože toho dieťaťa, ktoré sa v rodine cíti dobre a prídu soc. pracovníci a berú ho do domova, lebo tam bude v teple, oblečené a s pravidelnou stravou. To ako keby Teba brali od Tvojich rodičov niekam na finančne lepšie... Nebola by si nešťastná a vykorenená?