Bez detí neodídem - dokument
Ahojte. Dnes pri pozeraní tohto dokumentu sa mi zastavoval nielen mozog, ale hlavne srdce.. Nevedela som prestať plakať.. Nedokážem si takúto hrôzu, akú zažíva táto rodina ani predstaviť.. Videla som vo fotoblogoch vela komentárov na túto tému a tak ma napadlo, že by bolo fajn založiť o tom diskusiu zrovna v kategorii "o tom sa ťažko rozráva", aby sa o tom začalo vela rozprávať a aby o tom vedel úplne každý, kto snáď aj vie pomôcť.. Posielajme spoločne strašne moc pozitívnej energie tejto rodine, aby mohli byť zasa spolu..
@mm2008 hej, ale tento problem sa tyka aj vela britskych rodin, podla mna sa SS boji,ze sa to dostane do povedomia verejnosti, kedze v Britanii postihnute rodiny NESMU hovorit o tomto verejne, inak su zastrasovani a trestani aj vazenim..Je to bzinzis,lebo je to velmi dobre dotovane statom , kolko je takych fostering agencies a ziju z toho a ako lakaju ludi ,ze nech si takto zoberu do opatery dieta, kolko penazi im budu prispevat mesacne,a tieto inzeraty mas vsade aj v casopisoch a nie len pocas tejto kampane...mne je az zle,ked sa moje kolegyne rozpravali minule niekom, kto taketo deti opatruje, dobre, moze to robit z lasky a kvoli tomu ,ze chce pomoct,ale vela takychto opatrovatelov to robi len pre vyhody...a bezny Brit nema ani sajnu,ze to moze byt bizniz..ved animna by to nikdy nenapadlo...ale tot cloveku musi otvorit oci...je SKANDAL,ze Slovensko nevedelo pomoct Ivane skor, a vyhli by sa takymto stresujucim sudom a takemu dlhemu odluceniu, plus v zivote nebola dokazana vina, tak preco sa musi babka o nee sudit, preco ich nedostane matka spat..bez slova...
@yukki určite niekoľko, Ivana spomínala. Najprv boli u známeho suseda - pastora, potom ich začali premiestňovať. Neviem koľkokrát, ale Ivana spomínala jednu "ústretovejšiu", aj viaceré mestá, kam dochádzala... a u tejto rodiny sú údajne 2 roky... hm, nesedí mi to, ale tak vypovedala SS.
Kto nesleduje tak poctivo, tak tu je fotka adpotivnej matky, mna osobne zaráza, ze aj v tomto pripadem je to zena v dochodkovom veku, na sud prisla so svojim dospelym synom a tvrdi, ze sa oni chcu starat o tie deti - to je chore, nie?
V pripade Conkovych nahradna matka mala 70 rokov.
No nech mi niekto povie ze im nejde o slusnu penziu, takych 1000 libier mesacne je slusna ciastka k dochodku, alebo snad tie deti miluje? Apropo ak vidi, ze ich vlastna matka o deti bojuje a deti matku majú, tak asi nieje normalna, ak silou mocou chce tie deti. A za dalsie v takom pokrcilom veku na co ine nez na peniaze by jej boli dve cudzie deti? Tu nieje co riesit...
@veriiii slovensko jej nemohlo pomoct skor, ako sama pises, v UK je trestne o tom hovorit,a boli by isli do vazenia a deti by uz nikdy neivideli, oni vyuzili moznost medializacie az pred poslednym sudom, ked uz nemali co stratit.
Preto sa o ne sudi babka, lebo Ivane a jej muzovi boli odobrane deti. Najprv by sa oni museli sudit o to, ze jej muz bol nevinny a az potom by sa sudili o opatrovnictvo a deti by im medzitym aj tak adpotovali, ved vidis ako to tam je. Oni robili, co im ss kazala vo viere, ze dostanu deti..
A preto o deti vlastne bojuje babka, lebo ona ma ne hned po rodicoch právo, a bez zbytocnych natahovaciek.
@ela19 no hej,ale preco jej nikdo neporadil,ze babka ich moze ziadat do pestunstva, a takisto sa spomina nejaky medzinarodny zakon, podla ktoreho si Slovensko moze vyziadat svojich obcanov, ci ako to je..to som myslela, ze jej nepomohli...ani neporadili, nic,aspon niekoho ,kto sa v britskom pravnom systeme vyzna..
@ela19 @veriiii a hlavne Slovensko - teda úradníci a zodpovední - mali spísať "application" o umiestnenie detí na SK... zastať sa jej. Aj jej manžela - veď vinu im nedokázali ale potrestaní boli. A to teda Slovensko nemá nechať bez komentára a povšimnutia. Práva slovenských občanov boli porušené, aj z hľadiska medzinárodného práva. Tak nesedím a ohradím sa, keď už mám na to funkciu. 😠 😠
ako tak sledujem po case znovu prispevky k tejto teme tak opät vidim,ze mnohi nemate ani tusenia o celej kauze.ani o tom,co bolo vlastne predmetom pojednavania ktore bolo odrocene.
ide o opatrovnictvo deti na navrh starej matky deti aby jej boli zvedene do docasnej starostlivosti.
deti nie su adoptovane. su docasne umiestnene v nahradnej profi rodine. ta rodina nie je ich adoptivna rodina.neviem ci si mnohi z vas uvedomuju ten rozdiel v pojmoch.
je smiesne,ze bojujete mnohe za nieco comu ani nerozumiete o co sa vlastne jedna. 😕
spytal sa niekto z vas pani boorovej ci uz ma povolene vycestovat z krajiny? ci uz je skoncena cela kauza ohladne odnatia deti?
pretoze to je o inom ako pojednavanie ktore bolo teraz nedavno odrocne.
Prostest aj v Topolčanoch
Urcite uz kazdy pocul o tomto smutnom pribehu, nesedme doma a necakajme ako to dopadne...podme do Topolcian na namestie prejavit podporu Ivane a jej detom, ze sme s nimi a dufame, ze to dobre dopadne!!! Aj ked sa to mozno mnohych netyka, ale urcite vsetci mame srdce na tom pravom mieste, nenechajme matku trpiet...Spojme prijemne s uzitocnym, zoberme rodiny, znamych a stretnime sa na namesti v pondelok o 16.30!!!
odkial ste nabrali, ze uz boli adoptovane??? ak by boli, s tym by sa uz nic nedalo robit. deti mali byt ponuknute na adopciu, a prave to bolo pozastavene.
mimochodom, peniaze dostavaju len foster rodicia, nie adoptivni rodicia.
ako vidim, zas stara znama pani pravnicka ALICE 107 je spat 😲 Asi nemate co ine na praci len podryvat co... Chodte radsej upiect babovku a poteste susedov 😉
Pridáva sa aj Žilina
Paralelné stretnutie na podporu Martinka a Samka Boórových - ŽILINA
Verejná udalosť · Od: Ivana Boorová - Slovensko, pomôžme jej vrátiť deti späť
Pondelok.
Žilina, Hlinkove namestie
Takže PROTESTY
Bratislava
Žilina
Rožňava
Topolčany
Košice
Londýn
Pridávajú sa aj Košice---dúfam,že účasť bude lepšia ako minule ☹ 🙂 😉
@zuzana581 co nebolo pravoplatne uzatvorene? adopcia? ziadna adopcia este nebola, deti len mali byt ponuknute na adopciu, preto sa ivana ozvala, kedze uz nemala co stratit. adopcny proces trva istu dobu, isto este nemohlo k ziadnej dojst. kebyze su adoptovane, uz ich nevratia. aj kebyze sa obratia na europsky sud. viem, ze nejaky par sa takto obratil na europsky sud a maximalne uz mohol dostat len financne odskodnenie.
@zuzana581 pridelené na adopciu - to mi pripadá ako u nás osvojiteľnosť. Teda ešte nie samotné osvojenie, ale len to, že môžu byť adoptované.
Presne nad tým som rozmýšľala, lebo v niekoľkých linkoch sa ozaj písalo, že sú osvojení a to je práve tá prekážka, údajne to povedala Cisárova. Tipovala by som, že v tých linkoch to bolo nepresné, že ide o zrušenie osvojiteľnosti, nie osvojenia.
@zuzana581 adopcia nebola uzatvorena vobec.ani totiz neprebehla.kto ti povedal,ze prebehla ?deti su docasne umietnene v nahradnej rodine ktora je profesionalna a robi to ako svoje povolanie.
dodnes nie je rozhodnute o kauze o odnati deti.
ak sa zacne konat o odopcii najskor musia byt odnate navzdy rodcovske prava rodicom.a dieta musi byt prehlasene za pravne volne sudom.az potom sa moze zacat prces adopcie.
v momentalnej faze boli deti len docasne odnate rodicom a umiestnene do nahradnej starostlivosti profi rodiny.
stara matka deti preto poziadala o docasne zverenie do jej starostlivosti do obdobia ked sa rozhodne inak.a to je ta kauza ktora bola teraz odrocena.uz jej to raz zamietli......
to vam boorova dava take info o tom ze deti uz boli adoptovane? :-
mohol byt pozastaveny len proces zacatia konania o moznosti adopcie.nic viac.ked sa dieta adoptuje tak uz proces nemozno zvratit.
a pod pravoplatnou odopciou sa mysli pravoplatne rozhodniutie sudu o povoleni adopcie.to znamena,ked ma rozhodnutie uz pravnu moc.a to sa nestalo.inak by uz deti boli pravne volne nna adopcie.a toboz ak by uz prebehlo sudne konanie o adopcnom procese konkretnym adoptivnym rodicom.
skor ako zacnete hysteriu s celou kauzou by ste sa mali poradit S ADVOKATOM a nie vykrikovat o ´´kradnuti deti v uk´´. ci nedobrovolnych adopciach´´viete ze za taketo vyjadrenie by vas mohli aj zalovat?mate na to rukolapne dokazy ak pride k dokazovaniu?
@macocha tu je niečo málo, len okrajovo o tom písané.. http://nadacia.joj.sk/matky-v-nudzi/sokujuci-pr... myslím si, že v tejto chvíli je už úplne jedno, aké súdy už prebehli, alebo nie.. teraz je podstatné, aby ten posledný dopadol dobre..

@macocha takže vystriedali niekoľko...a v tejto sú ako dlho? nevie sa?