Bez detí neodídem - dokument
Ahojte. Dnes pri pozeraní tohto dokumentu sa mi zastavoval nielen mozog, ale hlavne srdce.. Nevedela som prestať plakať.. Nedokážem si takúto hrôzu, akú zažíva táto rodina ani predstaviť.. Videla som vo fotoblogoch vela komentárov na túto tému a tak ma napadlo, že by bolo fajn založiť o tom diskusiu zrovna v kategorii "o tom sa ťažko rozráva", aby sa o tom začalo vela rozprávať a aby o tom vedel úplne každý, kto snáď aj vie pomôcť.. Posielajme spoločne strašne moc pozitívnej energie tejto rodine, aby mohli byť zasa spolu..
@dusika11 ak zlyha rodina vo vzhatu k didetatu tak aka ze tam väzba? vies ,vo svojej praxi som videla moho zien ktore sa odvolavali na väzby rodiny.len skoda ,ze si na to spomenuli len vtedy,ked potrebovali nejaky tendencny argumentl
rodicia ktori sa o deti riadne a zodpovedne staraju sa nemusia bat ich odnatia ani v uk.
je lepsia prfi rodina ako biologicki rodicia ktori deti zanedbavaju ci tyraju svoje deti.
sudy nemaju inu moznost v takomto pripade ked su vazne indicie zanedbavania ako toto dieta odnat zo zavadneho prostredia.alebo ho maju nechat u rodica nech ho zanedbava dalej?
v drvivej väcsine su to rodiny zo slabeho soc..prostredia.aj ked pracuju,nemaju cas mnohi ani chut sa o deti riadne starat.a ked dieta prinesu v zanedbanom a zlom zdravotnom stave k lekarovi je treba konat.v pripade ako tomto dokonca bolo zakazane rodicom vycestovat z krtjiny.co myslis preco? pretoze o nic neslo?
a coi sa tyka väzby na rodinu ako je stara matka tak zvycajne sa voli najskor taka to moznost.ale nie ked taky rodic zije v zahranici.vtedy je to obtiazne.ak pribuzny nie je schopny zit v ktajine nema moznosti sa o ne riadne starat. takze sa musi volit varianta nahradnej starostlivosti.vzdy lepsiwe ako nezodpovedena matka ci otec.
ak sa zisti ze pomery v rodine sa konsoliduju,,didta sa vracia k rodicom.ak nie,tak sa musi volit varianta vzdy priazniva pre dieta.a nie ta matka j otec j4 dobry co dieta splodil a pordila,ale ta,co sa vie o dieta postarat.po vsetkych strankach.
nie za kazdu cenu nechat dieta u biologickych rodicov. ak ti su neschopni sa o dieta dobre starat.a to po vsetkych strankach.
ci tomu veris ci nie,vzdy ide o zaujem dietata.kazdy sud to velmi skuma. ty ani tie co tak vyplakavaju nad biologickymi rodicmi nikdy v praxi nevideli rozhodovanie sudu o tychto veciach.co tomu predchadza.a preco sa musia volit tieto krajne riesenia.
vies,moho zien a muzov ked na sk nema dobre podmienky pre zivot ide do uk.a tam zistia,ze nie vzdy budu zit super z benefitov.narobia si tam deti a nevedia sa prisposbit pravnemu a spocenskemu rezimu v krajine.casto pracuju na nizkych poziciach.a nemaju cas potom na deti.mnohi su citovo labilni. a problem je na svete.vies kolko stoji taka starostlivost statu o decko?pre uk by blo vyhodnejsie prehodit tie deti na sk nech sa stat sk stara o ne.a to iste s rodicmi.vies kolko stoji taky proces s nezodpovednymi rodicmi? co myslis kto to plati? danovi polatnici uk. ale kedze pravny system v uk zarucuje dietatu pravo na ochranu,,dobre zaobchadzaniea dobre podmienky na svoj rozvoj tak stat musi dohliadnut nato aby sa to dietatu dostalo.a to aj takemu,ktore tam je narodene ale ma po rodicoch inu statnu prislusnost.
matky namiesto hystericenia sa maju o svoje deti dobre starat.a nebude dovodu na odnatie ich dietata.
alebo si dusika myslis ze deti treba nechavat u rodica ktory je nezodpovedny,neschopny sa postat? a to len preto ze je biologicky rodic?
http://schwarczova.blog.sme.sk/c/306295/Co-vie-...
Pohľad z druhej strany
@gabrielkaa ne ani nie z druhej strany, skor by som povedala ze clanok je vyslovene písaný o romoch a to nieje nic výnimocne, že si myslia, že hneď ako docestujú do Anglicka ich tu bude čakať sprievod s chlebom a soľou a dávky a práca sa vybavia za 3 dni. Neuvedomujú si, že pokiaľ si ich úrady preveria ( hlavne v prípadoch, keď tu nikdy nepracovali ), môže to trvať mesiace predtým, než im dávky schvália. A na tých pár mesiacov im usporené peniaze z domu proste nevydržia. Vtedy začnú žiadať o krízové pôžičky, nestíhajú platiť nájom, sú vyhodení na ulicu a sociálka ich kvôli deťom samozrejme začne riešiť...
S týmto pripadom to nemá nic spolocné.
dychajte zhlboka dievcice lebo mlada prisla vyrivat 😉 doma jasne nuda 😝
@zuzana581 no uz je aj tak neskoro, dokument Bez deti neodidem - v anglictine - uz bol rozposlaný do svetových médií ako do UK tak i do USA. To sa uz nedá zastavit.
Podla toho co davali vcera v spravach, zajtra sa bude jednat o transporte deti na SR. Ale je na nervy, to cakanie aj to, ze oni si mozu este hocico vymysliet ale sudca povedal, ze zajtra to MUSIA uzatvorit. Uvidime.
@ela19 Neviem. Autorka neuvádza, ze je to písané len o rómoch. Píše tam ako prebiehajú postupy pri odoberaní detí....
two little slovak children imprisoned in UK social system:
http://udalosti.noviny.sk/pochybne-adopcie-deti...
today protest in slovakia
prosim zaveste to niekto sem: http://www.facebook.com/RTnews?fref=ts
ja som uz zablokova ☹,
este mozeteaj sem: http://www.facebook.com/FRANCE24?fref=ts&rf=114...
@gabrielkaa vieme velmi dobre ako to prebieha. Pár stran dozadu si mozes precitat ako tu jedna mamicka z MK zijuca v UK mala strach o svoje deti lebo ju nahlasil niekto a prisla SS, mali sme "postupy" SS priamom prenose
kopirujem
Ivana Boorová - Slovensko, pomôžme jej vrátiť deti späť zdieľa odkaz cez noviny.sk.
Živý prenos na noviny.sk štartuje od 16:00. Ale ak môžete, prídite osobne. Ďakujeme za Martinka a Samka! A nielen ich. SS si neprávom ukradne ročne 1 000 detí, upozorňuje pán poslanec Hemming!!!
@ela19 Ja presne neviem ako to prebieha, lebo som nikdy nebola svedkom takýchto postupov. Viem to iba z príbehov mám alebo článku, ktorý píše tlmočníčka žijúca v GB a bola osobne pri takýchto odobratiach. Nie je to môj príbeh ani názor. len názor zainteresovanej.
@zuzana581 takze na protes sa dostavia aj nejaki anglicania, co to citali na FB. Ja bohuzial nie, pretoze byvame v Irsku, ale zdielala som to vsade. Inak aj tu preslo to iste referendu o detoch ☹ Uz si nikto nemoze byt isty, ze jemu sa to nestane.
@elkazu uz je to tam
@mitchelstown to neni dobré.. ☹ počula si aj o prípade malého Benjamína?
Samuel Migaľ TV JOJ
Pred 4 hodinami cez mobil.
Tak este raz:16:30
BRATISLAVA,NITRA,
TOPOĽČANY,ROŽŇAVA,
KOŠICE,MICHALOVCE,
HUMENNÉ,ŽILINA!
Všade tam na námestiach môžete podporiť rodinu Boorových v boji za svoje deti!
@zuzana581 ano, je urobena aj stranka na FB na podporu jeho rodicov. Stalo sa to v Corku, 40 km od nas kde byvame. Rodicia maju sud 29.novembra, a maju aj nejaku doktorku pozvanu. Maju zakaz o tom hovorit, takze od nich nevieme nic. Ide to cez ich znamych. Bohuzial
@bodka70 a ty mas aky problem? mas zaujem na konfrontacii namiesto dialogu k teme? na to si najdi niekoto ineho. tvoje nezmyselne poznamky od veci nepatria na toto forum a preto ma nimi neobtazuj.pretoze mi to svieti ako upozornenie a obtazuje ma to kedze to nie je teme.dakujem.

@danka86 idem, ale dnes prvy x sama, mm ostava s malou doma...lietadielka si mozes narobit aj doma...tak sa vidime 🙂