icon

Bez detí neodídem - dokument

zuzana581
16. sep 2012

Ahojte. Dnes pri pozeraní tohto dokumentu sa mi zastavoval nielen mozog, ale hlavne srdce.. Nevedela som prestať plakať.. Nedokážem si takúto hrôzu, akú zažíva táto rodina ani predstaviť.. Videla som vo fotoblogoch vela komentárov na túto tému a tak ma napadlo, že by bolo fajn založiť o tom diskusiu zrovna v kategorii "o tom sa ťažko rozráva", aby sa o tom začalo vela rozprávať a aby o tom vedel úplne každý, kto snáď aj vie pomôcť.. Posielajme spoločne strašne moc pozitívnej energie tejto rodine, aby mohli byť zasa spolu..

palomka
17. sep 2012

@bybi a neboli to nahodou nasi z JOJky kde vtedy kvoli nim deti z auta ani nevylozili?

csikike
17. sep 2012

@zuzana581 ak by si si laskavo precitala co som pisala pochopila by si, odkial som to skopirovala, ja som uviedla aj meno zdroja
to je vsetko
je rozumne si vypocut obe strany a hlavne dokazy, ja o tejto teme viac neviem

fatulda
17. sep 2012

Urcite si aj pastor z USA vymysla a kryje matku, ktora deti zneuziva a tyra..Ta pani, ktora uci chlapcov po slovensky vobec nemusi mat pravdive informacie, ved ich ziskala od kolegov, ktori toto sposobili. A toto je totalne nechutne http://www.bemyparent.org.uk/ , ponukat deti ako tovar, nech si clovek vyberie, ktore sa mu zapaci..

bybi
Odpoveď bola odstránená
bybi
Odpoveď bola odstránená
zuzana581
autor
17. sep 2012

@bybi s akými nabijákmi? O čom to rozprávaš prosím ťa? V dokumente hovorili sami reportéri, že išli s matkou na stretnutie, lebo s ňou bežne niekto chodil a sociálka ich zobrala..
Mňa by zaujímalo, aké deti sa nudia, že si takéto niečo dokážu vymyslieť...
Nech sa tvoja kamarátka prihlási a háji záujmy tých detí!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Ak je pravda čo tvrdí, tak nech vystúpi verejne a dokáže tieto tvrdenia!!!!!!!!!!!!!!

palomka
17. sep 2012

kazda minca ma dve strany, nikto nevie kde a co je pravda ale ale preco by potom babka tych deti prisla do telky obhajovat svoju dceru, vnukov pred celym slovenskom a pred vsetkymi tymi zlozkami ktore maju komunikovat medzi sebou....argumentovala na kazdu vetu jasne, presvecivo bez zavahania a s presnym datumom vsetkych pojednavani atd....myslim, ze ak by klamala, nieco zatlkala tak by bola nesvoja, vahava ....

fatulda
17. sep 2012

Tak potom odkial ma tie zarucene informacie? Od nahradnej rodiny? Ci jej to deti vyrozpravali? Urcite si nemyslim, ze by mali byt v detskom domove..Co tak u starej mamy, u niekoho pribuzneho? Bola ich matka z niecoho obvinena a odsudena, ze jej deti su uz ponuknute na adopciu? nechapem ten system..

bybi
Odpoveď bola odstránená
radka007
17. sep 2012

Dobrý večer nato že deti ešte nemám ma toto dostalo.... a preto aj keď viem že ja osobne im moc nepomôžem........Som detský animátor a ak by sa dalo kludne by som teraz sadol na prvé lietadlo a potešil tých dvoch andelíčkov aby aspoň na chvíľu zabudli na všetko....páčilo sa mi ako ich mama to všetko vymyslela s tými bodmi...... neuveriteľne silná žena...... držím palčeky a nechápem slovenskú vládu že sa nepostarala o našich ľudí..:(( ak by sa akokoľvek dalo pomôcť som pripravený...a za slovom si stojím.......

palomka
17. sep 2012

@bybi ano chapeem ale tam si mozem napisat co ja chcem a ta matka to nevidi a odovzdam to dalej svojim nadriadenym v SS...tak? vidi to matka, otec...dotycna osoba ktorej sa to tyka, ze co je tam napisane? komu uveria ked do papierov napisem, ze deti o matku nemali zaujem? jasne, ze pracovnikovi, nie? to su take veci s ktorymi sa moze manipulovat...

beausa
17. sep 2012

@bybi to ze chlapci nechcu rozpravat po slovensky podla mna vobec nic nevypoveda v prospech,resp. neprospech matky...nie som pszcholog, ale .si zober co sa moze v tej malej hlavicke odohravat, kludne jej aj nahradna rodina, soc. pracovnicky mohli nieco natarat, zastrasit...a podobne. velmi mi je tych deti luto, urcite to bude mat nasledky do buducnsti...su ako male steniatka, ktore si pohaduju sem tam. Bohuzial, svet je zkazeny, ak uz je to akokolvek.

zuzana581
autor
17. sep 2012

@bybi ale veď tam nerozprávala len matka a babka.. boli tam reportéri, ktorý videli a rozprávali sa s pastorom, sociálnymi pracovníkmi.. a rôznymi inými luďmi.. boli tam ďalší 4 ludia, ktorí tento prípad sledujú a snažia sa riešiť.. to nie je pohlad iba jednej strany, ale aj iných nezávislých ludí...

luk25
17. sep 2012

@bybi stale sa to toci dookola ty tvrdis jedno ale prosim ta ak sa v tom tak vyznas a pracujes v tejto sfere preco ak bola zbavena obvinení jej tie deti nevratili???

baklik
17. sep 2012

@bybi hmm, tak neviem, ci by na SK socialka zobrala deti matke, ak by do 2 rokov jedli len mlieko, boli najcastejsie v postielke a mali opakovane zapaly ucha, hmmm........... samozrejme, ze to nie je v poriadku, ale ja si tyranie predstavujem trochu inak 😕

bybi
Odpoveď bola odstránená
fatulda
17. sep 2012

zaujimave citanie, ak viete anglicky : http://www.express.co.uk/posts/view/289232/Soci...

palomka
17. sep 2012

ved ten mladsi mal 10m, starsi cca 2 roky...moja dcera nechcela jest absolutne nic do roka a pol ,,,,tak to mam chapat, ze som svoje dieta v tom obdobi tyrala? ved ked som videla ako tie deti do seba hadzu tie keksy alebo co im to doniesla,,,,preboha ako keby nikdy nejedli!

katrinka8
17. sep 2012

@bybi - no neviem, mne sa nezda, ze by ti chlapci pri kontaktoch s matkou trpeli, ved boli vyslovene spolu stastni na tych stretnutiach. Neviem, ci take 2-rocne dieta sa chce rozpravat recou, ktora je pre neho v podstate uz cudzia (slovencina), kedze uz viac ako polovicu zivota (od 10-tich mesiacov) travi v anglicky hovoriacom prostredi a kontakt s rodnou recou ma obmedzeny. To iste vlastne aj ten starsi chlapcek. Kedze im teda s matkou na stretnutiach pracovnicky SS udajne zakazovali hovorit spolu po slovensky (teda tej matke s detmi), tak deticky z toho musia byt riadne "zmagorene". Neviem, mne to pride take zvlastne...

zuzana581
autor
17. sep 2012

Zaujímave je, že každý, kto je neveriaci v tomto prípade je známy rodiny, alebo právnik, alebo pracuje v sociálnej sfére..

Ach maminy.. veď keď byť empatické a spolu s nami podporovať tú rodinu, tak to nerobte.. Nikto vás nenúti ničomu veriť, ale celé Slovensko, každý kto to videl tomu verí..

raona
17. sep 2012

mna by zaujímalo kde je otec??? stretáva sa s nimi aj on vobec?? prečo sa rozišli a nepomáhajú si navzájom ak sa v ich rodine nič vážne nestalo a dovtedy spolu vychovávali a starali sa o deti?? Ako nezastávam si nikoho, ale myslím, že ak by sa mne niečo takéto stalo ako popisuje matka detí, tak odíde môj partner odomna?? Je môj manzel a otec detí na ktorých mu záleži a tak si myslím, žeby mi pomáhal a nie zutekal od probléému.. tu tazko hladat pravdu, nikto z nas tam nebol, nikto z nas im nevidel "do hrnca" ako sa hovorí... pravdu sa asi nikdy nedozvieme nech je to tak alebo onak.. ale chudatka deti, lebo tie trpia najviac a do života ich to poznačí... ☹

palomka
17. sep 2012

okrem mlieka som zabudla dopisat aby ma nezavreli ze hladovala 😀

palomka
17. sep 2012

@raona pretoze jej ten SS odporucil aby sa rozisli a rozviedli a tak bude sanca na vratenie deti ale ani po 3x ich rozviest nechcu....preto odisla od manzela aby ziskala deti....otec ma zrejme styk s detmi zakazany pre udajne tyranie

fatulda
17. sep 2012

http://www.justice.gov.sk/Stranky/aktualitadeta... . Toto vyhlasenie asi nebolo urobene len na zaklade dokumentu, to je uz vazna vec

raona
17. sep 2012

@palomka - keby bol tyran, zavru ho v momente .. keby bolo vsetko ok medzi nimi, tak ju neopusti, len preto ze urady to chcu.. neviem, mne to pride cele zamotane.. a keby aj akoze sa rozidu, tak by podla mna pri nej bol nablizku aj tak a nezahodil cely vztah len preto ze urady to chceli.. logicky, ak by ich tyral, deti by dali do opatrovnictva jej a on by sedel.. nie?

lilliaan
17. sep 2012

ahojte, nemam cas citat celu diskusiu, ale marne som tu na tych predoslych strankach hladala link na ten dokument z TV JOJ... ani na fc stranke ani v archive JOJ som nic nenasla.. Prosim, poslite mi link 😒 dakujeem

palomka
17. sep 2012

@raona no ale ved o toto tu cely cas ide

petka82
17. sep 2012

Po včerajšej relácii a následnej diskusii, my je zle ešte teraz. Tiež som v UK žila 6rokov a narodil sa mi tam prvý syn. Aj napriek tomu, uveriť môžem. Moja kolegyna (angličanka) z práce mala problém so SS preto, lebo jej malá dcérka mala často koliky a vela plakala. Nejaký sused ju nabonzoval, že ju asi týra a potom ju urádnici bombardovali skoro rok a každému musela dokazovať, že je príkladná matka. Čo v situácii, kedy ste single mama a máte takto náročné dieťa tiež nie je jednoduché. Nakoniec všetko dobre dopadlo.

Je pravda, že každá minca má dve strany, ale myslím si,že ten kto to včera pozeral sa skôr prikloní k matke.

A že adoptívni rodičia tvrdia niečo ine? A si myslíte, že tí ľudia vedia pravdu, ako boli deti odobrané? Čo by to boli za ludia, keby si ich aj napriek tomu nechali? Samozrejme, že im SS vykreslí ich matku ako osobu, čo sa o nich nestará , týra ich a ešte neviem čo.

Držím Ivane a celej rodine palce, nech im to čo najlepšie dopadne. 😉

monika15
17. sep 2012

@bybi no neviem, a potom na co chcu deti spet ked sa nestarali... kde su fotky tych deti ked im zobrali ???????
co narobili v nemocnici policia bla bla .....??????????