icon

Bez detí neodídem - dokument

zuzana581
16. sep 2012

Ahojte. Dnes pri pozeraní tohto dokumentu sa mi zastavoval nielen mozog, ale hlavne srdce.. Nevedela som prestať plakať.. Nedokážem si takúto hrôzu, akú zažíva táto rodina ani predstaviť.. Videla som vo fotoblogoch vela komentárov na túto tému a tak ma napadlo, že by bolo fajn založiť o tom diskusiu zrovna v kategorii "o tom sa ťažko rozráva", aby sa o tom začalo vela rozprávať a aby o tom vedel úplne každý, kto snáď aj vie pomôcť.. Posielajme spoločne strašne moc pozitívnej energie tejto rodine, aby mohli byť zasa spolu..

zuzana581
autor
21. nov 2012

@sirinka ty ešte stále veríš tomu, že je právnička?

sirinka
21. nov 2012

@zuzana581 ja nepisem, ze je pravnicka 😉

svetllana
21. nov 2012

@sirinka Ona aj začína, či nebodaj vedie debatu? 😕 Ešte som si nevšimla..len presviedčanie a presadzovanie vlastnej pravdy a názoru 😉

alenah31
21. nov 2012

@zuzana581 @ladydianuska @kvietocek7 kokso keď čítam tie prehlásenia od @alice107 tak sa idem rýcho obliecť a utekám na britsú ambasádu nahlásiť moju sestru, ktorá je podľa toho čo čítam mrcha a tyranská mať v jednom, lebo si dovolila odviesť svoje 3 deti, z toho 2 narodené v UK na Slovensko aj keď staršie 4-ročná ani menšia vtedy 1-ročná nevedeli po slovensky ani ceknúť, mali iné stravovacie návyky, inak slávili Vianoce a pod. Že adaptovať.....nedaj sa vysmiať, Sophia Ann vedela za 3 mesiace po slovensky ako po anglicky, Clea sa učila rozprávať akurát v tom období takže teraz kecá anglicko-slovensky len taký fukot a nasjtarší 11 ročný, ktorý žil v UK od roka sa adaptoval už na letisku v Londýne 😝 😝 😝 😝 😝 Je im úplne jedeno, kde bývajú, čo jedia, s čím sa hrajú, čo majú oblečené, na akom aute sa vozia, ako sa volá ich lekár, jediné čoho sa držia je to, že je s nimi ich mama a otec🙂 Oni Ivane túto možnosť vzali, obvinenia stiahli, ale deti nechcú vrátiť....prečo?? Lebo by museli pripustiť, že urobili chybu a ako vieme v UK sa chyby NEROBIA!!!!!!!!!!!!!! Č9tali ste niekto výskumy napr. výskyt vrodených detských chorôb, napr. DMO???? V UK je to o 52% viac ako na SVK, rovnako down či iné.....nemajú skoro žiadnu prenatálnu starostlivosť......teda pokiaľ nemáte peniaze a môžete si zaplatiť sono každý týždeň či dať urobiť krvý test či zmerať cukor tak ako je to u nás. Prečo asi chcú asi naše či poľské, české, maďarské a iné deti????? A to je len jeden pohľad na vec. A po ďalšie prečo by mali ísť angličanky rodiť keď vlastne ľahko príde k hotovému o krem toho im ešte štát za to platí??? Za vlastné nedostane ani libru 😠 Naviac.....vezmite si len to, koľko mám si tam dovolí ostať doma??? Prečo je tam naviac aupairiek v EÚ?? Nevravím, že aj tam nie sú páry, ktoré dieťa mať nemôžu, chcú ho, ale adopcia v nedohľadne....klobúk dolu pred tými, ktoré sa o opustené deti starajú, milujú ich, na hrádzajú im lásku vlastných rodičov.....ale tu je biologická mama, ktorá sa CHCE o svoje deti starať sama tak o čom to celé je???? Dieťa patrí rodičovi.... Ivana nikoho nezabila, nikoho neokradla, nešľape chodhík, má kde bývať, bude mať prácu takže to nechápem.....a ktorá mama je dokonalá???? Tiež nahúkam na decká keď robia bordel a hne ide rozhodiť hlavu alebo musia pomáhať s domácimi prácami.....waw baby až teraz mi došlo, že ja ich vlastne týram.....bože rýchlo ma udajte sociálke!!!!!!!!!! Moje obe deti sú zdavé, čistotné a nádherné...možno sa nieku hodia viac než mne 😝 😝 😝 😝 😝 😝 Možno píšem odveci, ale neskutočne som sa nasr......... 😠 😠 😠 😠 😠 😠

fotoarch
21. nov 2012

😀 @alenah31 podme do anglicka, ked si uz taka nezodpovedna ze ich lubis, ja ti ich za 4000 eur mesacne budem opatrovat, ..... 😉

sirinka
21. nov 2012

@svetllana ale ja uz ju zacinam chapat. Predstav si to, ona sama pise ze ma z Uk bohatu prax a skusenosti v tejto oblasti, videla mnohe tyrane a zanedbavane deti. Ak by sama pred sebou priznala, ze v UK sa deju taketo neludske odoberania deti bez skutocnych dovodov, co by to urobilo z jej svedomim a jej dusou. Vtedy zrejme napomahala s doboru vierou, ze detom je skutocne blizene a SS im skutocne pomaha a zrazu sa dozvie krutu pravdu, ze sa zucastnovala a bola napomocna pri tak krutom zaobchadzani s detmi. Aj ked zrejme len nepriamo, ale predsa. To bezny clovek len tak lahko v sebe nespracuje.
Takze mam pocit, ze ona o spravodlivosti, nezaujatosti a dobrote celeho systemu potrebuje v prvom rade presvedcit seba, az potom nas ostatnych.

alenah31
21. nov 2012

@fotoarch ok😀 ale ideme fifty fifty😀😀 nemôžem si pomôcť....celé toto mi príde úplne neskutočné....normálne čakám, že niekto teraz napíše "nachytali sme vás....1. apríl" úplný des 😝

jolinka
21. nov 2012

jaaaaj baby vidim ze nasa Alicka opat po case "skopirovala' zopar svojich prispevkov v teme zo strany xy ... 😉 😉 😉 a tym rozprudila diskusiu 😀 😀 😀 😀

aha1
21. nov 2012

Nechcem rozvirovať debaty ale neviete ako je na tom otec tých detí lebo nikde sa neviem dopátrať informácii o ňom mne osobne je ľúto aj jeho lebo matku má obrovkú podporu ale žial tie deti majú aj svojho otca ktorého neprávom obvinili ako som čítala a pani Ivana ho nepodržala
😢

kveta
21. nov 2012

@alenah31 Byt Tebou, tak tu takto ani nezartujem. SS a cert nikdy nespi. 🙂

alenah31
21. nov 2012

@kveta nemôžem si pomôcť 😉 celé je to smiešne, absurdné, úbohé.....radšej nebudem ani pokračovať, moja slovná zásoba je véééééľmi bohatá😀😀 kokso sme ako v 15. storočí keď "vrchnosť" mohla všetko a "plebs" sa prizeral a vlastne ani nemohol nič robiť, nijako sa brániť.....choré 🙄 🙄 🙄 Jeden príklad: načo je sudcovi info o Slovensku??? Chce vedieť či nežijeme v jaskyniach, či máme zavedený vodovod, či máme splachovací záchod, či sme dosť inteligentní?? Naši ľudia majú všade vo svete veľmi dobré meno - sme usilovní, učenliví, prispôsobiví, nekonfliktní - sme opak angličanov- to mu nestačí?? Jasné, nájdu sa aj výnimky - ale to sú všade 😉 ale ok...už budem ticho a radšej sa pôjdem vykričať z okna ako sa rozčuľovať na nete 😉 😉 😉 asi si idem dať za jeden....som si zasa moc zdvihla krvný tlak

kveta
21. nov 2012

@alenah31 Nie je to tak len v UK. Deje sa to aj v Blave. A aj so slovenskymi detmi davanymi na adopciu nie je vsetko koser.

alenah31
21. nov 2012

@kveta ja viem, kamarátka čakala 6!!!!rokov na dieťatko, bolo jej jedno či biele, rómske, chlapček, dievčatko.....ona je kuchárka a on je frézar takže asi neboli dosť nóbl - dali si na sociálku podnet na preverenie žiadosti nakoľko vedeli dokázať, že páry po nich už dieťa majú - týždeň na to im volali z Čadce, že sa konečne dočkali - veľmi zváštne, ale ne nič sa nepýtali😀 sem tam asi sociálka "musí" urobiť bububu aj u nás, len je zaujímavé, že tam kde konať majú tam ich nikto nevidí a kde sú zbytoční tam sa radi ukazujú 😠 😠 😠

mamutka
21. nov 2012

@alice107 vyraz otierat si hubu velmi slusne popisuje to co si si dovolila - kazdy kto to trochu sleduje vie, ze Ivana sa poriadne starala o svoje deti a ze strasne trpi. a deti maju znicene dectvo! deti nepotrebuju len jest a obliect sa, pri nich matka travi cele noci ked su chore a pod., to pestunka iste nerobila, starsi chlapcek sa budi na nocne mory a v pestunskych rodinach ziskal nechutne jazvy!!! ty cely tento system objahujes, lebo mas z neznamych pricin potrebu ukajat sa tu predvadzanim svojich vedomosti, ktore sa mozu potykat len s faktami popisanymi v knihach. v realnom zivote je brutalny sadizmus oddelit nasilim od matky malicke deti na vyse dva roky a napriek tomu, ze nijake obvinenie SS sa nezakladalo na pravde nadalej pokracovat v niceni rodiny a v totalonom posliapavani prav dietata! prejavujes sa tu surovo, nesudim teba ako cloveka, ale tvoje vyroky v tejto teme.

ak by tebe driapali z ruk dieta, aj ked by si uz cele mesiace dokazovala, ze kazdy lekar potvrdi, ze dietatu nebolo ublizene, napis sem. zaloz si diskusiu. vsetky ta podporime, lebo nezalezi od toho ako sproste sa tu odbavujes akoze mudrostami v jednom strasne smutnom pripade, nijake dieta si nezasluzi to co prezivaju ti chlapci. Pretoze Ivana uz davno dokazala, ze sa starala poriadne!
Odbavuj sa mudrostami a pouckami o akoze prave v temach, ktore zeru slovensko, realizuj sa, lebo je tu vela tazkych veci na riesenie. ale ty si si vybrala velmi smutnu temu, kde pravo, zakon i city su odstavene bokom. nastuduj si nieco o tajnych rodinnych sudoch - su oficialne tajne, nie je to konspiracne pomenovanie.
ty si si vybrala tuto temu len preto, ze je taka citliva a vela ludi na teba bude reagovat. tiez ti mozem napisat, ze doma trpis nedostatkom pozornosti, tak si to tu kompenzujes. to sa tiez da riesit inak ako v jednej stasne smutnej teme...

jankazabka
21. nov 2012

@dijuri ved ja to viem ze,mozu vycestovat, to len alica ma ako argument ze nemozu

mamutka
21. nov 2012

@alenah31 ak tam nic o nasej krajine nevedia, nemali by sme im doporucene poslat list a tam slovicko "google"? Lebo to uz je tazky absurdistan toto...
Boze, svagrina sa mi tu stazovala, ze s babatkom musi chodit v UK ku vseobecnemu lekarovi, staremu paprdovi, co na vsetko cape antibiotika a plnu cakaren starcov ma... tam pediater nie je bezna vec.... a oni chcu od nas dokazovanie.... naco? ved tie deti su slovenski obcania? hadam to tu len preziju, ako nasi chudaci rodicia to museli prezit, aj ked na nich z kazdeho kuta utocil tiger, alebo nejaky hun na ponikovi a doma ani pec nebola a kadilo sa do kybla, ci uz co si myslia o nas???

missy97231
21. nov 2012

@adri2211 ja akoze novemu casu nejak nedoverujem 😒 kiez by bola pravda co pisu, ale ... este stale plati ze sa o pripadu nesmie hovorit, nie? Myslim ze keby jojka alebo fb by to oznamil, verim... 😒

adri2211
21. nov 2012

@missy97231 vsak ani ja tomu moc nechcem verit, ja stale vravim,ze uverim az ked budu doma. ked nahodou stretnem starostu sa ho spytam.

aha1
21. nov 2012

Super držim im všetky prsty mamu, otca ( dúfam že bude môcť byť prítomný) a starú mamu nikdy nikto nenahradí.

missy97231
21. nov 2012

@adri2211 neviem co si ti anglani myslia... ved take podmienky co su vytvorene v samorine podla casu sa daju vytvorit v skoro kazdom meste tu na SK, aj v nasom okresnom maaaalickom mestecku 😒 😒 je to chore...

adri2211
21. nov 2012

@missy97231 vsak jasne,ze sa daju. len tam je pisane, ze babicka tu vlstni 4izbovy byt, tak asi preto.

missy97231
21. nov 2012

@adri2211 mne je akoze smutno z toho ze si myslia o Slovensku ze sme 100rokov za opicami... hlavne ze nasi ministri a pani politici strasne dobre vztahy maju so vsetkymi EU krajinami aj GB 😒

adri2211
21. nov 2012

@missy97231 no ale tak ako konalo SVK ani sa necudujem,ze si to myslia. pockaj hned ti hodim link, si precitaj, ako nasi zastupcovia konali, ako 100rokov za opicami 😒

missy97231
21. nov 2012

@adri2211 uz som to citala... kebyze je to o inom tak su na smiech,,, ale v tomto pripade je mi do placu 😒

adri2211
21. nov 2012

@missy97231 vsak prave ☹

sendy182
21. nov 2012

@sirinka veď im robí iba kávu si myslím určite na 100%......odpoveď na príspevok 16.53 😀 😀 😀 😀 😀

sendy182
21. nov 2012

@alenah31 super ale si jej natrela 😝 😝 😝 😝 😝 😝 😝 .......môj názor totožný ..............deťom bude najlepšie pri biologickej rodine........bude sa tu oháňať starostlivosťou keď už všetci vieme ako to na Uk väčšinou funguje.......panadol.....všeliek sendvič na obed.....zlomená ruka sa zahojí sama..... lekári majú rtg oči...s tým daw. syndrómom si to naprísala veľmi trefne............ 🙂 😉

sendy182
21. nov 2012

ups namiesto panadolu predsa CALPOL no nieeeee 😉